Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal bence ben 5. Ayıma kadar hiç kilo almadım şuan 7 aylığım 7 kilo aldım2 gün sonra inşallah tam 6 aylık hamile oluyorum. 4.3 kilo almışım. Normal mi?
Maşallah , nasıl beslendiniz acaba özellikle son aylar iştah artışı oldu mu yoksa iştahınız kapandı mı son aylar açılanda çok olmuş kapanandaay ay hatırlamam ama toplam 9kilo almıstım
6 7 ay civarı beslenmem zayıf bulantım cok oluyor sonrasında cok iştahlı olamıyorum oyle özellikle yediğim içtıgim yok sadece normal hayattada tüketmem ama hamılelıklerde özellıkle cıps asitlı gıdalar hazır gıdalar almamaya ozen gösterırım sadece gece oldumu ara sıra makarna partım olurdu:)Maşallah , nasıl beslendiniz acaba özellikle son aylar iştah artışı oldu mu yoksa iştahınız kapandı mı son aylar açılanda çok olmuş kapananda
Peki sonra eski kilolarına dönerler miydiBazı şeyler genetik, bence en doğrusu annenize ablaniza sorun , kaç kilo almış.
Bizim ailede anne tarafi kadınları zayıftır ama hamileliklerinde fıçı gibi olurlar. Hele son aylarda ayakları falan da şişer, çok komik bir hal alırlar:) ama geneli 3-3,5 arası saglikli çocuklar doğurur:)
Ama baba tarafı kadınları hamileyken sadece top yutmuş solucan gibi olurlar, kolları ayakları normalken minik bir göbekleri cikar, arkadan bakan hamile olduğunu farketmez bile ve onlarda da geneli 3-3,5 arası saglikli cocuklar doğurur.
Yani bunca gözlemimle hamilelik kilosuyla bebek kilosu/sagligi arasinda bir bağ yoktur diyebilirim. Hatta baba tarafindan bir kuzenim hamileliğin basindan ikinci trimestira kadar çok istifra etmis, epey kilo kaybetmis. Sonrasında da hiç iştahı yokmuş, çok alamamış. Kız neredeyse hamile kaldığı kilodan birkac fazla kilo fazlayla doğum yapmış . Bebeği de gayet sağlıklı.
Bence böyle şeylere çok takilmayin, başkalarıyla kendinizi kiyaslara sokmayin :) her hamilelik kişiye özeldir. Doktor 'sorun yok' diyorsa başka şeyleri kurcalamaya gerek yok