6 aylık hamilelikte kaç kilo alınmalı?

ay ay hatırlamam ama toplam 9kilo almıstım

3 kilo almıştım 5.aya kadar alamadım bulantıdan biranda 6. Aya kadar 3 almıştım toplamda 12 kilo aldım

Maşallah , nasıl beslendiniz acaba özellikle son aylar iştah artışı oldu mu yoksa iştahınız kapandı mı son aylar açılanda çok olmuş kapananda
6 7 ay civarı beslenmem zayıf bulantım cok oluyor sonrasında cok iştahlı olamıyorum oyle özellikle yediğim içtıgim yok sadece normal hayattada tüketmem ama hamılelıklerde özellıkle cıps asitlı gıdalar hazır gıdalar almamaya ozen gösterırım sadece gece oldumu ara sıra makarna partım olurdu:)

Gayet normal valla 21. Haftadayım 6 kilo almışım 🤦🏼‍♀️

Bazı şeyler genetik, bence en doğrusu annenize ablaniza sorun , kaç kilo almış.
Bizim ailede anne tarafi kadınları zayıftır ama hamileliklerinde fıçı gibi olurlar. Hele son aylarda ayakları falan da şişer, çok komik bir hal alırlar:) ama geneli 3-3,5 arası saglikli çocuklar doğurur:)
Ama baba tarafı kadınları hamileyken sadece top yutmuş solucan gibi olurlar, kolları ayakları normalken minik bir göbekleri cikar, arkadan bakan hamile olduğunu farketmez bile 😂 ve onlarda da geneli 3-3,5 arası saglikli cocuklar doğurur.
Yani bunca gözlemimle hamilelik kilosuyla bebek kilosu/sagligi arasinda bir bağ yoktur diyebilirim. Hatta baba tarafindan bir kuzenim hamileliğin basindan ikinci trimestira kadar çok istifra etmis, epey kilo kaybetmis. Sonrasında da hiç iştahı yokmuş, çok alamamış. Kız neredeyse hamile kaldığı kilodan birkac fazla kilo fazlayla doğum yapmış . Bebeği de gayet sağlıklı.
Bence böyle şeylere çok takilmayin, başkalarıyla kendinizi kiyaslara sokmayin :) her hamilelik kişiye özeldir. Doktor 'sorun yok' diyorsa başka şeyleri kurcalamaya gerek yok

Tam 6 aylığım, 10 kilo aldım toplam.. İlk hamileliğimde 20 kilo alıp 30 kilo olarak geri vermiştim. O zayıflıkla da hamile kaldım, o yüzden çok etkilemedi beni iyi bile oldu diyebilirim 🤷‍♀️

Ben once 2 kilo verdim, 6 haftalık hamileyken korona olmuştum.
Suan 23. haftadayım ve verdigim kiloları geri aldım + 6 kilo aldım:anneadayı:

Bazı şeyler genetik, bence en doğrusu annenize ablaniza sorun , kaç kilo almış.
Bizim ailede anne tarafi kadınları zayıftır ama hamileliklerinde fıçı gibi olurlar. Hele son aylarda ayakları falan da şişer, çok komik bir hal alırlar:) ama geneli 3-3,5 arası saglikli çocuklar doğurur:)
Ama baba tarafı kadınları hamileyken sadece top yutmuş solucan gibi olurlar, kolları ayakları normalken minik bir göbekleri cikar, arkadan bakan hamile olduğunu farketmez bile 😂 ve onlarda da geneli 3-3,5 arası saglikli cocuklar doğurur.
Yani bunca gözlemimle hamilelik kilosuyla bebek kilosu/sagligi arasinda bir bağ yoktur diyebilirim. Hatta baba tarafindan bir kuzenim hamileliğin basindan ikinci trimestira kadar çok istifra etmis, epey kilo kaybetmis. Sonrasında da hiç iştahı yokmuş, çok alamamış. Kız neredeyse hamile kaldığı kilodan birkac fazla kilo fazlayla doğum yapmış . Bebeği de gayet sağlıklı.
Bence böyle şeylere çok takilmayin, başkalarıyla kendinizi kiyaslara sokmayin :) her hamilelik kişiye özeldir. Doktor 'sorun yok' diyorsa başka şeyleri kurcalamaya gerek yok
Peki sonra eski kilolarına dönerler miydi

X