Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 6 aylık bebek sizce kreşe verilir mi?

zdogan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
113
3
34
kızlar merhaba benım durumumu yaşamış olan varsa akıl almk istiyorum...yenı dogacak bebegım var 6 aylıkken sizce kreşe verilir mi annem ve kayınvalidem cocuguma bakmak istemiyorlar bende işime geri dönmek istiyorum fakat bebegıme de kıyamıyorum ücreti daha uygun oldugu için evde bakıcı yerine krese vermek istiyorum sizce ne yapmalıyım bebegıme iyi bakarlar mı 6 aylık sonucta ...

Ben özel eğitim merkezlerindede bebekle beraber çalıştım kim ne derse desin anne olarak yazıyorum şu an asla tavsiye etmem ,6 aylık bebeğin anneye ihtiyacı var ,olmadı evde birebir iyi bakacak birisine ,sevgiler...........

Merhabalar;öncelikle bebeğinizin Allah bahtını da güzel etsin.
Çocuk, çalışan kadın için yeni bir hayat,yeni ödünler ve tercihler demek.Çalışmaya ihtiyacınız var mı önce bunu kafanızda netleştirmelisiniz.Eğer çalışma zorunluluğunuz yoksa bebeğinizle kendiniz ilgilenmelisiniz.Çünkü belli bir döneme kadar size muhtaç ve genel gelişim ihtiyaçlarını sizden başkası karşılayamaz.(Özellikle duygusal gelişim)
Şimdilik bir çözüm bulsanız bile ilerleyen zamanlarda onarılması güç olan durumlarla karşılaşabilirsiniz.Ben 5 yıldır anaokulunda hem öğretmen hem de müdür olarak çalışıyorum.Asla olmaz demiyorum ama sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız aile elzemdir.
Eğer çalışma noktasında soru işaretleriniz varsa ve size iyi geleceğini düşünüyorsanız hafif veya part time olarak arzu ettiğiniz işlerde çalışabilirsiniz.Allah kolaylıklar versin :))

Merhabalar;öncelikle bebeğinizin Allah bahtını da güzel etsin.
Çocuk, çalışan kadın için yeni bir hayat,yeni ödünler ve tercihler demek.Çalışmaya ihtiyacınız var mı önce bunu kafanızda netleştirmelisiniz.Eğer çalışma zorunluluğunuz yoksa bebeğinizle kendiniz ilgilenmelisiniz.Çünkü belli bir döneme kadar size muhtaç ve genel gelişim ihtiyaçlarını sizden başkası karşılayamaz.(Özellikle duygusal gelişim)
Şimdilik bir çözüm bulsanız bile ilerleyen zamanlarda onarılması güç olan durumlarla karşılaşabilirsiniz.Ben 5 yıldır anaokulunda hem öğretmen hem de müdür olarak çalışıyorum.Asla olmaz demiyorum ama sağlıklı bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız aile elzemdir.
Eğer çalışma noktasında soru işaretleriniz varsa ve size iyi geleceğini düşünüyorsanız hafif veya part time olarak arzu ettiğiniz işlerde çalışabilirsiniz.Allah kolaylıklar versin :))

doğru söylüyorsunuz...benim sorunum çalışmayınca kendimi çok kötü hissediyorum psikolojim bozuluyor öyle olur mu diceksinz ama oluyo...bence part time a bakmalıyım...

Çok elzem bir durum yoksa annenin bakması en güzeli.

hamılelıgı ıstemıyormuydunuz...

hayır isteyerek oldu...eşmle bu aralar onu tartısıyoruz zaten sen cocuk büyütmeyi civciv büyütmek mi sanıyorsun dyor...normalde sürekli egzmeyi seven bi insan değilim evet calışmayınca evde tıkanmıs gibi hissediyorum duvarlar üstüme geliyor...

hayır isteyerek oldu...eşmle bu aralar onu tartısıyoruz zaten sen cocuk büyütmeyi civciv büyütmek mi sanıyorsun dyor...normalde sürekli egzmeyi seven bi insan değilim evet calışmayınca evde tıkanmıs gibi hissediyorum duvarlar üstüme geliyor...

Henüz doğum yapmadınız sanırım bebeğinizi kucağınıza alıp kokusunu içinize çekip sütünüzle beslediğinizde düşünceleriniz çok değişecek bende sizin gibi düşünüyordum bakıcı tutar işe devam ederim diyordum , yapamadım bırakamadım . Maddi durumumuz fena değil ben çalışmasamda rahat geçiniriz o yüzden bende bebeğimle olmayı tercih ettim . Ailelerimizden farklı bir şehirdeyiz çok fazla çevremizde yok ama gözüm kapalı oğlumla eve kapandım 1 yaşına gircek babasından başka kimseye bırakmışlığım yoktur . Yaptığım doğru böyle yapın sizde demiyorum ama pişmanlık duymadım kesinlikle mutluyum böyle

Henüz doğum yapmadınız sanırım bebeğinizi kucağınıza alıp kokusunu içinize çekip sütünüzle beslediğinizde düşünceleriniz çok değişecek bende sizin gibi düşünüyordum bakıcı tutar işe devam ederim diyordum , yapamadım bırakamadım . Maddi durumumuz fena değil ben çalışmasamda rahat geçiniriz o yüzden bende bebeğimle olmayı tercih ettim . Ailelerimizden farklı bir şehirdeyiz çok fazla çevremizde yok ama gözüm kapalı oğlumla eve kapandım 1 yaşına gircek babasından başka kimseye bırakmışlığım yoktur . Yaptığım doğru böyle yapın sizde demiyorum ama pişmanlık duymadım kesinlikle mutluyum böyle

sanırım bebeğimi elime almadan konusmamam gerek :emir_bebek:

sıkıntınızı anlayabiliyorum:) Bebeğinizi kucağınıza alınca geçecek denmesi de sizi tatmin etmeyebilir.Bunlar normal şeyler kendinizi sıkmayın.O çocugu tabiki istiyorsunuz canınızdan çok seviyorsunuz ama öte yandan seçimlerinizde de zorlanıyorsunuz.Ama şöyle düşünün çocuğunuzla da yapacağınız çok güzel uğraşlar olacak.Dediğim gibi part time ya da rahat gidebileceğinz iş kolları düşünebilirsiniz.Kendinizi hamilelikte sıkmayın ama gerek yok.Her şey olacağına varır rahat olun:)))

valla eşiniz doğru demiş:KK1:
aman yapmayın sakın ufacık bebek verilirmi kreşe
4-5 yaşındakiler bileortama alışana kadar durmadan hasta oluyorlar
ki bunun birde bakımıvar
siz verirsiniz kreşe çocuğu 5 kilo bir zaman sonra çocuk gelir 3 kilo
sakın diyorum sakın
çocuğunuz doğunca onla ilgilenmekten sıkıntı yapamazsınız ki zaten
hem günler nasıl geçer anlamazsınız bile
çalışmayıbu kadarçok istiyorsanız çocuk düşünmemeniz gerekirdi
ee madem isteyerek yapmışsınız o zaman iş hayatından bir süre vazgeçin
şahsen ben olsam çocuğum en az 4 yaşına 5 yaşına gelene kadar çalışmam

kızlar merhaba benım durumumu yaşamış olan varsa akıl almk istiyorum...yenı dogacak bebegım var 6 aylıkken sizce kreşe verilir mi annem ve kayınvalidem cocuguma bakmak istemiyorlar bende işime geri dönmek istiyorum fakat bebegıme de kıyamıyorum ücreti daha uygun oldugu için evde bakıcı yerine krese vermek istiyorum sizce ne yapmalıyım bebegıme iyi bakarlar mı 6 aylık sonucta ...
kayınvalideniz ve anneniz çok ayıp etmiş, ben olsam evladımın yüzünü bile göstermem bir daha kapımdan içeri giremezler
benim önerim, bebeğinizi katiyen kreşe vermeyin
insan bu, her insan şeytanıyla yaratılır bebeğe bakmak yabancı biri için zordur kakasından kusmugundan tiksinir döver
bişey yapar allah muhafaza neden oldu bilmezsiniz
böyle çok olaylar duyduk, para için kıymayın evladınıza vermeyin kreşe, 6 ay çok ufak 4 olsa 5 olsa tamam

kayınvalideniz ve anneniz çok ayıp etmiş, ben olsam evladımın yüzünü bile göstermem bir daha kapımdan içeri giremezler
benim önerim, bebeğinizi katiyen kreşe vermeyin
insan bu, her insan şeytanıyla yaratılır bebeğe bakmak yabancı biri için zordur kakasından kusmugundan tiksinir döver
bişey yapar allah muhafaza neden oldu bilmezsiniz
böyle çok olaylar duyduk, para için kıymayın evladınıza vermeyin kreşe, 6 ay çok ufak 4 olsa 5 olsa tamam

dogru söylüyosunuz verirsemde sürekli aklım onda kalır sanırım aklının biraz ermsini beklmek...en az 3 gibi

Yahu siz uzayda mi yasiyorsunuz,15 lik ergen misiniz anlamadim.
6 aylik sut bebesi krese verlir mi diye sorulur mu?
Acin bi kitap okuyun,bebek bakimi vs.
Hic mi akliniz fikriniz dunya gorusunuz yok?
El kadar bebege bilmidiginiz bir ortamda elin kadini nasil baksin?
Tobe tobeeee

hamilelik psikolojisi bebeğini kucağına aldığında kimseye güvenmezsin 5 dk bile ayrı kalamazsın

ana okulu öncesi eğitim veren Gymboree adında bir eğitim kurumu var. 0-6 aylık yaş gruplarından başlıyor eğitim. (tabii anne veya babanın refakatinde).
Eğitici ve öğretici oyunlar eşliğinde bebeğinizi/çocuğunuzu sosyalleştiriyor ve yaş grubuna göre motor becerilerinden tutun da işbirliği yaparak bir şeyleri çözmeye kadar farklı farklı öğretimleri oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
konu eski fakat bu tarz soruları olanlar için bende fikrimi yazmak istedim...Bence kesinlikle vermemelisiniz çünkü daha çok küçük ...Kreşe başlama yaşı normalde 3dür oda çocuk derdini anlatabiliyorsa eğer ....

X