6 ay ve sonrası için kesin ortalama uyku saatleri.

snsnmdvl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
665
634
33
29
Merhaba benim bebeğimin, uyumasında sıkıntı yok kolay uykuya dalıyor ama saatleri tutturamıyorum mesela akşam 9 da uyudu ama 1 de uyandı demekki sabah bir uykuyu atlamış olmalıyım sonra gece 4 de uyudu ve 4 5 gibi uyandı. Uykuyu atladım diye ve diş dönemi saatler birbirine girdi. Bugün 5 te uyuyunca sabah erken kaldırsam diye düşündüm ama o zaman kaç ta uyutsam değişir dedim ve googla da ortalama saatleri bulamadım. Gece uykusu 9 da başlayacak şekilde uyguladığınız program varsa ortalama saatleri yazabilirmisiniz, bende saatleri değiştirmeye çalışacağım.

Her bebek kendine özeldir henğz benimde kızım 9aylık benimde uykularım aşırı düzenliydi saati saatine az uyurdu 40dk ama hep saatli uyuturdum gece de 2kere falan kalkardı. Şimdi uykularını uzatmaya basladı 2bucuk saat bile uyudugu oluyor gündüz bu seferde gece etkileniyor tabiki henüz nasıl bi çözüm yapacagımı bende bulamadım uyuyan bebek uyandırılır mı nasıl bi düzene koyabilirin bende konuyu takipteyim bakalım

Kizlar benim bebeğim yaklaşım 5 aylık, akşam 9-10 gibi uyur sabah 9 civarı kalkar. Gece emmeye kalkıyor bir kez 3 gibi sonra geri uyuyor. Gündüz 2 uykusu var toplam 3 saat. Uyandıktan 2.5 saat sonra uyur ve ilk uykusundan 2-2.5 saat sonra tekrar uyur. Tek seferde 2 saatten fazla uyutmam, toplam gündüz uykusunu 3.5 saati gecirtmiyorum gece uykusu etkilenmesin diye. Aslında 3 uyku yapmalı galiba ama 2 gündüz uykusu yapıyor bizimki sonra gece uykusu.

Maşallah benim kızımda o civarlarda gece 2kez kalkardı saatli gibi 11 ve 4te saatli uyutur saatli uyanırdı kendisi 1 aydır düzen bozuldu yine aksam vaktine dikkat ediyorum ama gün içi uykuları cok degişti. Bazı bebekler cidden rutinli saatli işliyo

Merhaba boyle bir tabela vardi. Ama tabiki bebeginizin duzenini sadece sizler iyi bilirsiniz. Bu ortalama rakamlar

Eklentiler

• Screenshot_20230325-180026_YouTube.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 1.046
Uyku saati değil, uyanıklık saati takip etmelisiniz. Benden önceki mesajtaki arkadaş paylaşmış. En erken 18,30 da, sabah da en geç 8de kalkmalı. Bu şekilde bir döngüye girerseniz, rutininiz oluşur aşağı yukarı aynı saatlerde yatar kalkar.

Sayılarda promlem yok ama saatler fena benim. Saatlerimi yaziyim (gece 5 uyku sabah 16.20 uyanış) sonra (18.30 uyku 20.00 uyanış) (sonra gece 12 uyku 2 uyanış) ve gece 5 gece uykusuna dalış.

Sayılarda promlem yok ama saatler fena benim. Saatlerimi yaziyim (gece 5 uyku sabah 16.20 uyanış) sonra (18.30 uyku 20.00 uyanış) (sonra gece 12 uyku 2 uyanış) ve gece 5 gece uykusuna dalış.
Gece 5 uyku
Sabah 16.20 uyanış

Ne demek anlamadım?

Sabaha karşı 5 de uyuyup öğlen 4 te uyanıyor yani tüm günüm bitiyor resmen

Anladım.

Bebeğiniz gece ve gündüzü karıştırmış.

Bir kaç gün gündüz uyumaması için direnip akşam erken yatırsanız alışır mı normal düzene acaba?

Erken uyuyup erken uyanırsa rahat edersiniz hem siz hem de bebeğiniz.

Ayyy size çok yorucu oluyordur. Şimdi yavaş yavaş onu erken kaldırmalısınız. Sabah en geç 8 de güne başlamalı sonrasında da uyku saatlerini uyanık kalma sürelerni göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz. Akşam en son uykusunu 5 ten önce yapsın. Bu iki detay çok önemli. Ben de düzen kurmakta zorlanmıştım yfak bir not defterine her gün yazdım . Kalktı , uyudu etti diye sonra sonra onu anlamaya başladım. Oradan düzen oluşturdum

Şimdi uyumak istiyor ama 2 de uyancak uyutmiyim diyorum? yada uyutup tekrar 5 te gece uykusuna gecince sabah 9 da mı kaldırsam acaba

9 dan 9 a kadar çok iyi uyuyormuş bizim gece 11.30 da uyuyor sabah 7.30 da uyaniyor
Benim hamilelik rutinimde bu şekildeydi artık ondan etkilendiğini düşünmeye başladım

Şimdi uyumak istiyor ama 2 de uyancak uyutmiyim diyorum? yada uyutup tekrar 5 te gece uykusuna gecince sabah 9 da mı kaldırsam acaba
Sabah 9 uyanmak için geç bence.

En geç 7 buçukta uyansın ki akşam erken uyusun.

Ben olsam şimdi uyutup sabah 7 ya da 7 buçukta uyandırırım.

Şuan uyuyunca 2 de kesin uyanıyor yani bu onun sabah ara uykusu gibi bişey

Şimdi bugün hiç ellemeyin . Yarın siz oturup bir plan yapın. Yavaş yavaş uyanma saatinizi öne çekin. Saatleri planlayın. Bu düzen inde hemen oturmasını isyansız olmasını beklemeyin. Birqz zor olacak ama sonrası sizin için çok güzel olacak pes etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…