• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 ay ve sonrası için kesin ortalama uyku saatleri.

Şimdi bugün hiç ellemeyin . Yarın siz oturup bir plan yapın. Yavaş yavaş uyanma saatinizi öne çekin. Saatleri planlayın. Bu düzen inde hemen oturmasını isyansız olmasını beklemeyin. Birqz zor olacak ama sonrası sizin için çok güzel olacak pes etmeyin🙏
Dikkat ediyorum herkes yavaş yavaş saatleri değiştirmiş. Ben keskin davranmışım demek ki.

Bir anda erken yatırıp erken kaldırmaya başladık. 1 hafta uğraştık, çok şükür öğrendi geceyi gündüzü.

Şimdi uyku öyle bir şey ki. Zincirleme her uyku birbirini etkiliyor. Bebeğiniz 7 de uyansa akşam 7 de uyur. Güne ne kadar erken başlarsa o kadar uykularını tamamlar ve gece uykusuna hazır olur. Uyanık kaldığı 2-2,5 saatide mutlaka karın üstü egzersizi , dışarıda hava alma vs gibi değerlendirin ki yorulsun. Gece yatmadan önce banyo ve masaj yapın ki iyice gevşesin uyku için hemde bu onun rutini olsun. Diyelim sabah 7:30 da güne başladınız.
7:30 uyanış
9:30 uyku
10:30 uyanma
12:30 uyku
14:00-14:30 uyanma
16:30 uyuma 17:15 uyanma
Gibi bi saat olacak şu an fazla fazla yazdığım uyku aaatleride oldu ama. Bir de herhangi uykusunu 2 saatten fazla uyutmayın bu diğer uykudan da yer

Dikkat ediyorum herkes yavaş yavaş saatleri değiştirmiş. Ben keskin davranmışım demek ki.

Bir anda erken yatırıp erken kaldırmaya başladık. 1 hafta uğraştık, çok şükür öğrendi geceyi gündüzü.
Hiç önemli değil belki sizin içinde gereken buydu. 🙏 O artık kişinin sabrına ve bebeğe kalmoş bir şey siz bebeğinizi en iyi tanıyansınız kimi bebek direnir kimisi ise hemen adapte olur ama ne mutlu size ki başarmışsınız❤️😍

İlk işiniz gece gündüz farkını öğretmek olmalı. Gece uyandığı zaman beslerken bezini değiştirirken gece lambası kullanın ışığı acil durum olmadıkça hiç açmayın. Gece uyandığı zaman konuşmayın, gülmelerine agulamalarına tepki vermeyin, oyun oynamayın. Ağladığı zaman kucağınıza alıp sakinleşince tekrar yatağına yatırın.
Gece 5 te uyuyup ikindi vakti uyanmasını ççözmek için hemen aniden çok erken saatte kaldırmayın. 4 buçukta uyanıyorsa 2-3 gün 4 te uyandırın gece 5teki uykusunu 4 buçuğa çekin. Daha sonra bir yarım saat daha. Böyle böyle uzun vadede ama kalıcı çözüme ulasırsıniz

Hiç önemli değil belki sizin içinde gereken buydu. 🙏 O artık kişinin sabrına ve bebeğe kalmoş bir şey siz bebeğinizi en iyi tanıyansınız kimi bebek direnir kimisi ise hemen adapte olur ama ne mutlu size ki başarmışsınız❤️😍
Çok şükür Allahım emeklerimizi boşa çıkarmadı.

Benim tecrübesizliğim oldu.

“Bebekler erken uyur, erken uyanır” derdi anneciğim. Aklımda öyle kalmış. O zaman alıştıralım bari dedik. Öyle yavaş yavaş saatlerle oynamayı bilemedim…

2de uyanırsa ne zaman uyur?
Gece 5 de . şimdi uyudu umarım kalkmadan sabah uyanır, öyle değiştirmem kolay olur. Dışarda gezerken hep uyur sabah uyku saatinde direk dışarı çıkıp uyutsam. Bakalım her yolu denicem, diş zamanı böyle oldu dişler çıktı ama uyku kaldı bu şekilde.

Çok şükür Allahım emeklerimizi boşa çıkarmadı.

Benim tecrübesizliğim oldu.

“Bebekler erken uyur, erken uyanır” derdi anneciğim. Aklımda öyle kalmış. O zaman alıştıralım bari dedik. Öyle yavaş yavaş saatlerle oynamayı bilemedim…
Hepimiz deneye deneye öğrenip onların da kendimizinde ihtiyaçlarını buluyoruz. Erken uyumaları lazım ki büyüme hormonları aktif olsun. En güzelini yapmışsınız. Alıştıysa sizin ki yavaş olmuş hızlı olmuş dert değil. Güzel güzel uyusun büyüsün🙏❤️

Gece 5 de . şimdi uyudu umarım kalkmadan sabah uyanır, öyle değiştirmem kolay olur. Dışarda gezerken hep uyur sabah uyku saatinde direk dışarı çıkıp uyutsam. Bakalım her yolu denicem, diş zamanı böyle oldu dişler çıktı ama uyku kaldı bu şekilde.
Tabikide bunuda yapabilirsiniz. Mesela 7:30-8 gibi güne başlayıp. Uyku saatine kadar oyalayıp uyku saati gelince gezmeye çıkarırsınız. Açık havada uyku harika olur hem severler❤️

Hımmm…

İşte ben olsam 5te uyutmam.

Öğlen uykusunu planlarım.

Öğlen kaç saat olur bilmiyorum bir süre uyutup akşama kadar oyalarım. Akşam 7 ya da 7 buçukta uyuturum.

Gerçi benim tarzım çok farklı.

Bir de arkadaşlar anlatsın bakalım onlar ne diyor?

Hepimiz deneye deneye öğrenip onların da kendimizinde ihtiyaçlarını buluyoruz. Erken uyumaları lazım ki büyüme hormonları aktif olsun. En güzelini yapmışsınız. Alıştıysa sizin ki yavaş olmuş hızlı olmuş dert değil. Güzel güzel uyusun büyüsün🙏❤️
Allahım razı olsun inşallah arkadaşım.

Tüm yavrular sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah.

Hımmm…

İşte ben olsam 5te uyutmam.

Öğlen uykusunu planlarım.

Öğlen kaç saat olur bilmiyorum bir süre uyutup akşama kadar oyalarım. Akşam 7 ya da 7 buçukta uyuturum.

Gerçi benim tarzım çok farklı.

Bir de arkadaşlar anlatsın bakalım onlar ne diyor?
Uyanırsa eğer bende uyutmamayı düşünüyorum yada uyutup erkenden kaldırıp oynaşırım.

Aslında uykuları düzene girince ikindiye şekerleme bile koyabilirsin.

Sadece bunları yaparken yani 5 te uyandırdın diyelim şunu atlama aşırı yorgun olunca bebekler uykuya direnir neredeyse hiç uyumazlar. Fazla adrenalin salgıladıkları için. O sebeple hani bi uyku atlayalım vs diyorsan aklında bulunsun. Hani eskiler der ya bırak gündüz uyumasın gece kesintisiz uyur. Külliyen yalan😅😂

Merhaba benim bebeğimin, uyumasında sıkıntı yok kolay uykuya dalıyor ama saatleri tutturamıyorum mesela akşam 9 da uyudu ama 1 de uyandı demekki sabah bir uykuyu atlamış olmalıyım sonra gece 4 de uyudu ve 4 5 gibi uyandı. Uykuyu atladım diye ve diş dönemi saatler birbirine girdi. Bugün 5 te uyuyunca sabah erken kaldırsam diye düşündüm ama o zaman kaç ta uyutsam değişir dedim ve googla da ortalama saatleri bulamadım. Gece uykusu 9 da başlayacak şekilde uyguladığınız program varsa ortalama saatleri yazabilirmisiniz, bende saatleri değiştirmeye çalışacağım.
Gece uykusu: Aksam 9 - Sabah 7
Ilk uyku: 9.30-10.00
Ogle uykusu: 12.30-13.30
Son uyku: 16.30-17.00

Allahım ne kadar dakik bebişim tam 2 de uyanıyor, göğsüme aldım ninni söylüyorum ayılmadan uyur inşallah gözleri kapalı ama elleri durmuyor 🥲

Back