Bebek Beslenmesi 6.ay bitti yardım lütfen okuyun ve cevaplayın anneler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cancanek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
155
4
46
Afyon
kızlar slm oğlum 6 aylık şimdiye kadar sürekli emzirdim hiç mama vermedim artık ek gıdaya geçme vakti geldi tabi oğluşuma yetmiyo artık süt..oğlum sabah 10:00 da kalkıyo bu saate kadar uykulu oluyo 2yudum emip saatini illa dolduruyor. bir haftadır elma armut suyu veriyorum..2 gündür de emzirdikten 1 saat sonra elma püresi ve armut püresi veriyorum 4-5 kaşık sonra hep emiyo.. gün içinde başka ne vermeliyim bide emzirmek nasıl olacak bana yardım ederseniz iyi olur çünkü ilk bebiş deneyimsizlik hat safhada teşekkürler....

sabah meyve puresi suyu degil ama eger suyunu vereceksen onun yiyebilecegi kadar meyvenin suyunu sikman lazim yoksa 1 elma 1 armut sikarsan bebege seker yuklemesi yaparsin, sabah kalkti seni emdi sonra meyve puresi 2 saat sonra sebze cotbasi ya da puresi 2-3 saat sonrada yogurt sonra hep emzireceksin, 7.aydan sonra kahvaltiya basliyacaksin, aslinda 6. ay tadim ve deneme suresu oluyor

Mrhb canım.benım kızım da 6 ucuk aylık ve gecen hafta doktorumuza danısıp ek gıdaya basladık.ondan oncesınde de 4-5 aylıkken corba ve meyve sularından peynırden sadece tattırıyoduk.bende hep emzırdım ve emmeyı seven bı cocugum var.doktorumuz 3 ana 2 ara ogun vereceksın dedı.kahvaltıda yumurta sarısı tuzu alınmıs beyaz peynır 1-2tane bebe buskıvısı pekmez felan karıstırıp yedırıyorum tabı bazı markaların 8tahıllı ballı ek gıdası var kullanmak ıstersen ondan da ılave edebılırsın sonra ara ogunde 1 meyvenın puresı elma armut muz yumusak ıse kıvı olabılır kabızlık sorunu varsa elma armut tavsıye ederım ısal problemı varsa muz ıyı gelıyor.oglen de de sebze corbası yapıyorum havuc kabk patates kesın oluyo ıcıne de bır yesıl sebze koyuyorum ıspanak brokoli taze fasulye olabılır.bır yemek kasıgıda pırınc bulgur yada ırmıkten hazırlıyorum.bundan bır kase ıcıyor kızım dıger ara ogunde de kendı mayaladgm ev yogundu yıyo bı cay bardagı kadr tabı gunluk mayalanması ıyı olur aksamda da pırınc unu maması bunun harıcınde de sureklı aralarda gece uyumasına yakım ve uyandıgında emzırıyorum en az500ml de anne sutu almalı ben bole yapıyorum ama bazı gunler ara ogunlerden bırını vermedgm oluyor kızımn ıstegıne gore.dıger gun ama eksıgı mutlaka atlamamya clısıyrm
umarım yardımcı olabılmısımdır.

Bizde yeni bitirdik 6. ayımızı ve başlamaya çalışıyoruz yeni yeni ek gıdaya fakat bende çok bilmiyorum nasıl olacağını. En iyi başlangıç yoğurtla diye biliyorum ben ve öyle de yaptık, ilk bir kaç sefer azar azar yoğurt yedirdim şimdi bebe bisküvisi katıyorum kuzum yoğurdun tadını pek sevmediği için. Ama şunu biliyorum; önce tatsız şeylerle başlamak gerekiyor. Çünkü tatlılarla başlanırsa daha sonra tatsızlara alıştırmak daha zor oluyormuş. Birde yasampinarimm biraz hızlı bir başlangıç olmamış mı sizinki? Şaşırdım ben cesaret edemiyorum o kadar yoğun başlamaya...

benim bebeğim, emmeden uyumuyor.. doktorumuz da oncelıkle anne sutu dedı.. emdıkten 1 saat sonra verılecekmış kahvaltısı arası vs.. senin pirinç unu mama tarıfın nasıl.. ben genc bır anne olarak azıcık cahılım de =) yardımcı olursanız sevınırm..

merhaba benim 7 aylık bir oğlum var.ben ek besine erken başladım sütüm yetersizdi.5 aylıkken yoğurt ve meyve pürelerine başladım.son 10 gündür kahvaltıya da başladım.oğlum sabah 7:30 gibi uyanıyor emziriyorum ama yetmiyor,takviye olarak 150 ml.formül mama veriyorum.saat 11:00 civarında kahvaltı veriyorum kahvaltısında ;1 dilim bebek ekmeğini çeyrek çay bardağı sıcak keçi sütü ile ıslatıyorum,üzerine bir çay kaşığı tahin,bir çay kaşığı iyi haşlanmış yumurta sarısı,bir tatlı kaşığı kadar tuzu alınmış light peynir,bir küçük rendelenmiş armut,kendi yaptığım kayısı reçelinden bir kayısı,bazen bir kaç dilim muz ekleyip püre yapıyorum.oğlum çok severek yiyor,üzerine yarım çay bardağı ıhlamur içiriyorum.öğlen saat 14:30 15:00 civarı sebze püresi veriyorum.sebze püresi:1 küçük patates veya tatlı kırmızı patates,bir küçük havuç,bir dilim bal kabağı,bir küçük kereviz,bir kaç dal maydanoz veya dereotu,bir adet kuru kayısı(bağırsaklarını çalıştırıyor kabızlığı önlüyor),1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek,1 tatlı kaşığı bulgur ve kendi yaptığım kemik suyundan 2 küp koyuyorum,bir tutam kimyonla az suda pişiriyorum.bu ölçüler 2 günlük oluyor.doktorumuz iki günlük hazırlayabileceğimi söyledi.piştikten sonra yedireceğim kadarını püre yapıyorum,kalanı buzdolabında saklıyorum.pürenin içine bir tatlı kaşığı iyi kalite zeytin yağı ekliyorum.afiyetle yiyor :) saat 18:00 civarında kendi mayaladığım keçi sütünden yoğurdun içine olgun çeyrek avakado ekleyip yediriyorum.uykudan önce biraz anne sütü yetmezse formül süt ile günü tamamlıyorum.gece de bir kez formül süt ve yettiği kadar anne sütü veriyorum.bebeğime bütün verdiklerimi doktoru onaylıyor.sizlerde bebeğinizin günlük beslenmesini paylaşırsanız eksiklerimizi tamamlarız diye düşünüyorum.bütün annelere kolaylıklar diliyorum..

hazır kasık mamalrından verebılırsınız ılkbastan azar azar sonra artırabılır.. ayrıca yogurt vermenızı tavsıye ederım sevmez ıse armut elma suyu ekleyerek verın

hazır kasık mamalrından verebılırsınız ılkbastan azar azar sonra artırabılır.. ayrıca yogurt vermenızı tavsıye ederım sevmez ıse armut elma suyu ekleyerek verın

çalışan biriyim ama bebeğime hazır kaşık mama vermeyi uygun bulmuyorum.. her şeyin tzesi daaha iyi..

canm 3 yolu var ya hazır kasık mamalarından alacaksın sutlu pırınclı olanlardan su ıle karıstırılarak hazırlanıyo.bı dıger yol ülker heronun gogly pırınç maması var pısırerek hazırlanıyo.son yontemde klasık anne yontemı yarı su yarı sut pirinç unu maması.pıstıkten sonra pekmez at seker koyma.ınek sutu kullanmak ıstemıyosan sadece su ve pırınç unundan mama yap ıcıne toz devam sutu ve pekmez at tabı bunları ılınınca yaparsan ıyı olur.

bu arada bazı bebekler pırınç unu mamasını sade sewmıyolar.içine elma armut muz gıbı meyvelerın purelerınden mama pısıp ılındıktan sonra atılabılır.

ülker hero baby sütlü pirinçlisini aldımm yarım kase yediriyorum günlük meyve püreside veriyorum artı emziriyorumda bazende mama veriyorum sütüm az oldugunda yogurda recel ekleyip veriyorum seviyoo yioo ama bunları verdikten sonra kabız oldu neden acaba

kabızlığın çeşitli nedenleri olabiliyor.bazı sebzeler bağırsaklarını düzene sokuyor.mesela benım kızım ıspanak semız otu gıbı sebzeler yedıgınde ertesı gun sonucunu goruyoruz:) ayrıca kan damlaları da bızım kızın kabızlık sorununa ıyı geldı.belkıde bızde ole etkı yaptı bılemıcem.umarım faydalı olmusumdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…