Mrhb canım.benım kızım da 6 ucuk aylık ve gecen hafta doktorumuza danısıp ek gıdaya basladık.ondan oncesınde de 4-5 aylıkken corba ve meyve sularından peynırden sadece tattırıyoduk.bende hep emzırdım ve emmeyı seven bı cocugum var.doktorumuz 3 ana 2 ara ogun vereceksın dedı.kahvaltıda yumurta sarısı tuzu alınmıs beyaz peynır 1-2tane bebe buskıvısı pekmez felan karıstırıp yedırıyorum tabı bazı markaların 8tahıllı ballı ek gıdası var kullanmak ıstersen ondan da ılave edebılırsın sonra ara ogunde 1 meyvenın puresı elma armut muz yumusak ıse kıvı olabılır kabızlık sorunu varsa elma armut tavsıye ederım ısal problemı varsa muz ıyı gelıyor.oglen de de sebze corbası yapıyorum havuc kabk patates kesın oluyo ıcıne de bır yesıl sebze koyuyorum ıspanak brokoli taze fasulye olabılır.bır yemek kasıgıda pırınc bulgur yada ırmıkten hazırlıyorum.bundan bır kase ıcıyor kızım dıger ara ogunde de kendı mayaladgm ev yogundu yıyo bı cay bardagı kadr tabı gunluk mayalanması ıyı olur aksamda da pırınc unu maması bunun harıcınde de sureklı aralarda gece uyumasına yakım ve uyandıgında emzırıyorum en az500ml de anne sutu almalı ben bole yapıyorum ama bazı gunler ara ogunlerden bırını vermedgm oluyor kızımn ıstegıne gore.dıger gun ama eksıgı mutlaka atlamamya clısıyrm
umarım yardımcı olabılmısımdır.
hazır kasık mamalrından verebılırsınız ılkbastan azar azar sonra artırabılır.. ayrıca yogurt vermenızı tavsıye ederım sevmez ıse armut elma suyu ekleyerek verın
benim bebeğim, emmeden uyumuyor.. doktorumuz da oncelıkle anne sutu dedı.. emdıkten 1 saat sonra verılecekmış kahvaltısı arası vs.. senin pirinç unu mama tarıfın nasıl.. ben genc bır anne olarak azıcık cahılım de =) yardımcı olursanız sevınırm..
canm 3 yolu var ya hazır kasık mamalarından alacaksın sutlu pırınclı olanlardan su ıle karıstırılarak hazırlanıyo.bı dıger yol ülker heronun gogly pırınç maması var pısırerek hazırlanıyo.son yontemde klasık anne yontemı yarı su yarı sut pirinç unu maması.pıstıkten sonra pekmez at seker koyma.ınek sutu kullanmak ıstemıyosan sadece su ve pırınç unundan mama yap ıcıne toz devam sutu ve pekmez at tabı bunları ılınınca yaparsan ıyı olur.
ülker hero baby sütlü pirinçlisini aldımm yarım kase yediriyorum günlük meyve püreside veriyorum artı emziriyorumda bazende mama veriyorum sütüm az oldugunda yogurda recel ekleyip veriyorum seviyoo yioo ama bunları verdikten sonra kabız oldu neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?