merhaba benim 7 aylık bir oğlum var.ben ek besine erken başladım sütüm yetersizdi.5 aylıkken yoğurt ve meyve pürelerine başladım.son 10 gündür kahvaltıya da başladım.oğlum sabah 7:30 gibi uyanıyor emziriyorum ama yetmiyor,takviye olarak 150 ml.formül mama veriyorum.saat 11:00 civarında kahvaltı veriyorum kahvaltısında ;1 dilim bebek ekmeğini çeyrek çay bardağı sıcak keçi sütü ile ıslatıyorum,üzerine bir çay kaşığı tahin,bir çay kaşığı iyi haşlanmış yumurta sarısı,bir tatlı kaşığı kadar tuzu alınmış light peynir,bir küçük rendelenmiş armut,kendi yaptığım kayısı reçelinden bir kayısı,bazen bir kaç dilim muz ekleyip püre yapıyorum.oğlum çok severek yiyor,üzerine yarım çay bardağı ıhlamur içiriyorum.öğlen saat 14:30 15:00 civarı sebze püresi veriyorum.sebze püresi:1 küçük patates veya tatlı kırmızı patates,bir küçük havuç,bir dilim bal kabağı,bir küçük kereviz,bir kaç dal maydanoz veya dereotu,bir adet kuru kayısı(bağırsaklarını çalıştırıyor kabızlığı önlüyor),1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek,1 tatlı kaşığı bulgur ve kendi yaptığım kemik suyundan 2 küp koyuyorum,bir tutam kimyonla az suda pişiriyorum.bu ölçüler 2 günlük oluyor.doktorumuz iki günlük hazırlayabileceğimi söyledi.piştikten sonra yedireceğim kadarını püre yapıyorum,kalanı buzdolabında saklıyorum.pürenin içine bir tatlı kaşığı iyi kalite zeytin yağı ekliyorum.afiyetle yiyor :) saat 18:00 civarında kendi mayaladığım keçi sütünden yoğurdun içine olgun çeyrek avakado ekleyip yediriyorum.uykudan önce biraz anne sütü yetmezse formül süt ile günü tamamlıyorum.gece de bir kez formül süt ve yettiği kadar anne sütü veriyorum.bebeğime bütün verdiklerimi doktoru onaylıyor.sizlerde bebeğinizin günlük beslenmesini paylaşırsanız eksiklerimizi tamamlarız diye düşünüyorum.bütün annelere kolaylıklar diliyorum..