sağolun ilk olunca ...ver kız korkma yanız tuzlu olmasın
gaz sorunu yasamıyoruzda alerji falan yaparmı diye merak ettimbence gaz yapar verme sebze corbasi verebilirsin
6. ayda kırmızı mercimek çorbası verilirmi.kusura bakmayın acele olduğundan buraya yazdım.
Ben verdim canım benim kızım 6 Kasım doğumlu kırmızı mercimek + pirinç + havuç +patates hepsini kaynatıp blendırdan geçirdim verdim gayette güzel yedi. Afiyet olsun kuzuna :))
blendera alıştırma pütürlü ver çatalla ezerek
Ya bir iki kere öyle vereyim dedim boğazında kaldı gözünden yaş geldi öksürürken korkuyorum şimdi hemde baya ezmiştim çatalla
Evet, çoçuklar ilk yemek yemeye basladiginda bazen bogazina takiliyor, bazen öksürürler, ebeveyn olarak yine istikrarli olup, o yemegi vermeniz lazim. Yoksa çoçuklar ilerde daha zor yemek yerler. Cok fazla seçici olurlar yada sadece püreli seyler yerler, yutmaya korkarlar. Hatta bu konuda yasadigim ülkede kampanya baslatildi, anneler babalar, sürekli blendirden geçirmis yemekler vermesinler diye.
cevaplar için sağolun.içiyor bakalım
İşte tecrübesizlik, bakalım yarın çatalla vereyim yavaş yavaş. İçim pır pır ediyo birşey olur diye ama ileride zorlanmamak için yapıcaz teşekkür ederim.
Annemin bir tanıdığın çocuğu sürekli blendirden geçirilen yemekler yemiş aklınıza ne gelirse,çocuk 3 yaş civarı ve yeni yeni katı yemek yemeye Başlamış çiğneme alışkanlığını yeni yeni öğrenmiş.Yaşadığınız ülkede ki başlatılan uygulama gayet güzel bir uygulama olmuş.Evet, çoçuklar ilk yemek yemeye basladiginda bazen bogazina takiliyor, bazen öksürürler, ebeveyn olarak yine istikrarli olup, o yemegi vermeniz lazim. Yoksa çoçuklar ilerde daha zor yemek yerler. Cok fazla seçici olurlar yada sadece püreli seyler yerler, yutmaya korkarlar. Hatta bu konuda yasadigim ülkede kampanya baslatildi, anneler babalar, sürekli blendirden geçirmis yemekler vermesinler diye.
bende patates pirinç mercimek kaynatıp yel süzgeçten geçirdim verdim.yedi gazı falan da olmadı.Ya bir iki kere öyle vereyim dedim boğazında kaldı gözünden yaş geldi öksürürken korkuyorum şimdi hemde baya ezmiştim çatalla
Annemin bir tanıdığın çocuğu sürekli blendirden geçirilen yemekler yemiş aklınıza ne gelirse,çocuk 3 yaş civarı ve yeni yeni katı yemek yemeye Başlamış çiğneme alışkanlığını yeni yeni öğrenmiş.Yaşadığınız ülkede ki başlatılan uygulama gayet güzel bir uygulama olmuş.
hazır sizi bulmuşken sorayım.biz ek gıdalara geçtik.ama ben hazır hiçbişey vermiyorum.acaba doğrumu yapıyorum.anne sütüde alıyor ama aazaldı sütüm.biraz .genelde evde hazırlanan mamalara devam sütü falan ekliyorlar sizde öylemi yapıyorsunuzBen verdim canım benim kızım 6 Kasım doğumlu kırmızı mercimek + pirinç + havuç +patates hepsini kaynatıp blendırdan geçirdim verdim gayette güzel yedi. Afiyet olsun kuzuna :))
herzaman blendırdan geçirmek yanlış olur tabi ama aşamalı ilerlemek gerekmezmi.sonuçta sürekli sıvı alan bebeğe direk paeçalı gıdaa verilmemeli bence.7. aydan sonra belkiEvet, çoçuklar ilk yemek yemeye basladiginda bazen bogazina takiliyor, bazen öksürürler, ebeveyn olarak yine istikrarli olup, o yemegi vermeniz lazim. Yoksa çoçuklar ilerde daha zor yemek yerler. Cok fazla seçici olurlar yada sadece püreli seyler yerler, yutmaya korkarlar. Hatta bu konuda yasadigim ülkede kampanya baslatildi, anneler babalar, sürekli blendirden geçirmis yemekler vermesinler diye.