6+2de kalp atışı

canım benim çok sağol.çok ilgilendin.ben 2 yıl önce doğal yolla hamile kalmıştım.kalp atışları falan duyuldu.sonra da doktor durmuş kalbi dedi.2 gün sonra da gelişim bozukluğu var dedi.aldırdık.şimdi bu doktorum tüp bebek doktoru.ben bu konuyu anlatınca biraz titiz davranıyor.geçmişte yaşananları yaşamayalım diye.4 kere tüp bebek denedik.3ü kimyasal.işte hepsi üst üste gelince doktor en ufak şeyi inceliyor.eşime 60ın altında olursa endişelenirdik demiş.şimdi sadece riski artırıyor demiş.hemşirem de aynı şeyi yaşamış,o da hamile.korkma bana da aynısı oldu düzeldi dedi.bir arkadaşıma da olmuş,düzelmiş.ama ben de kontrole kadar rahatlayamayacağım.geçmişi hatırlayınca endişem artıyor.ama sizlerin yazısını okuyunca rahatlıyorum.kaydirigubbakcemile3

canim benim lutfen kesinlikle oyle degil sayilarimiz ayniydi bak yukarda ingilizce yazilarda 6.hafta bizim degerlerimizi veriyor riski falan arttiracak bir durumun yok. canim ben de dogal yoldan 22 ayda hamile kalmis ve 11.hafta sonunda kalbi durmasi sonucu bebegimi kaybetmistim. ustune kimyasal gebelik yasadim mayista. yani illa sorun olunca degil sansizliktan da oluyor tum bunlar. Allah nasip edince sen hic korkma dogal hamile kalmissin kirbirkere Masallah. Insallah saglikla kollarina alicaksin bence bekleme, pazartesi sali git kontrole bak nasil artmis olucak kalp atisi Insallah.
ben su iciyorum fazladan beslenmem de: iyi yemeye calisiyorum ama abartmiyorum da canim ne isterse. fakat su konusunu en az 2 litre hatta ikibucuk litre su olarak icmeye calis.

iyi ki daha önce açmamışsınız bu topiği 6+2 de kalp atışlarını ilk dinlediğimde bana çok yavaş geldi. daha önce 6 haftasındaki bir bebişin kalp atışlarını duymuştum. gümbür gümbürdü onun. az daha soracaktım kalp atışı yavaş mı diye Allah tan sormamışım ya. bi de kendime onu dert ederdim valla. doktor bi şey demeyince kafama da takmamıştım. 8+3 te gittik nasıl bir gümbürtü çok hızlıydı ya. her şeyi kurcalamayın canım.

yemek konusunda da dikkat diyorum arkadaşlar yok rezervimizden yiyor felan inanmayın yiyin. daha iki gün önce yakınımın bebeğine hidrosefali tanısı konulmuş. çok üzüldüm. 5 ayda -1 kilodayım kilo almıyacam diyordu bi de. ben korktum artık dana gibi (!) yiyorum. lütfen arkadaşlar yiyin folik asitlerinizi ihmal etmeyin ben 3 kilo verdim kusa kusa yine yiyorum ne yapayım. :sm_confused:

ya bi de ben 2011 de tüp bebek ile anne olacaklar topiği açsak mı diyorum. diğer topiklerdekilerle paylaşımlarımız çok farklı. ilaçlarımız süreçlerimiz bebeğimize bakış açımız bile farklı ya. ağustosta tüp bebek ile gebe kalanlar diye bir topik açılmıştı ama kapatıldı. belki genel bi şey yaparsak kapatmazlar :lepi:

canim benim lutfen kesinlikle oyle degil sayilarimiz ayniydi bak yukarda ingilizce yazilarda 6.hafta bizim degerlerimizi veriyor riski falan arttiracak bir durumun yok. canim ben de dogal yoldan 22 ayda hamile kalmis ve 11.hafta sonunda kalbi durmasi sonucu bebegimi kaybetmistim. ustune kimyasal gebelik yasadim mayista. yani illa sorun olunca degil sansizliktan da oluyor tum bunlar. Allah nasip edince sen hic korkma dogal hamile kalmissin kirbirkere Masallah. Insallah saglikla kollarina alicaksin bence bekleme, pazartesi sali git kontrole bak nasil artmis olucak kalp atisi Insallah.
ben su iciyorum fazladan beslenmem de: iyi yemeye calisiyorum ama abartmiyorum da canim ne isterse. fakat su konusunu en az 2 litre hatta ikibucuk litre su olarak icmeye calis.

inşallah canım benim Allah büyük.ben de su içiyorum zaten hemen ağzım kuruyor.vitamin kullanıyorum.ayrıca doktor vajinal jel vedi, kan sulandırıcı iğne ve coraspin.tüp bebek yapılmış gibi yani.bir süre bunları kullanacağım.önlem alıyoruz.bu arada bende pko vardı sadece.işte öyle canım.bulantıların var mı.dün bütün gün midem bulandı.eşim tavuk pişirdi.onun kokusu övümeme sebep oldu ilk kez.şimdi iyiyim.bulantı yok.:dance::nazar:

iyi ki daha önce açmamışsınız bu topiği 6+2 de kalp atışlarını ilk dinlediğimde bana çok yavaş geldi. daha önce 6 haftasındaki bir bebişin kalp atışlarını duymuştum. gümbür gümbürdü onun. az daha soracaktım kalp atışı yavaş mı diye Allah tan sormamışım ya. bi de kendime onu dert ederdim valla. doktor bi şey demeyince kafama da takmamıştım. 8+3 te gittik nasıl bir gümbürtü çok hızlıydı ya. her şeyi kurcalamayın canım.

yemek konusunda da dikkat diyorum arkadaşlar yok rezervimizden yiyor felan inanmayın yiyin. daha iki gün önce yakınımın bebeğine hidrosefali tanısı konulmuş. çok üzüldüm. 5 ayda -1 kilodayım kilo almıyacam diyordu bi de. ben korktum artık dana gibi (!) yiyorum. lütfen arkadaşlar yiyin folik asitlerinizi ihmal etmeyin ben 3 kilo verdim kusa kusa yine yiyorum ne yapayım. :sm_confused:

ya bi de ben 2011 de tüp bebek ile anne olacaklar topiği açsak mı diyorum. diğer topiklerdekilerle paylaşımlarımız çok farklı. ilaçlarımız süreçlerimiz bebeğimize bakış açımız bile farklı ya. ağustosta tüp bebek ile gebe kalanlar diye bir topik açılmıştı ama kapatıldı. belki genel bi şey yaparsak kapatmazlar :lepi:
hidrosefali neymiş canım.:uhm:

ama canım hidrosefali olma tehlikesinin yeme içmeyle alakası yok ki
benim bebeğimin sol lateral ventrikül 9 mm çıkmıştı 13 ü geçmesin demişti dr
bizde sorduk beslenme ile alakası var mı
hayır kendiliğinden oluşan bişey ama tedavi edilir demişti
çok şükür gecen haftaki kontrolumde 7 mm çıktı

ama canım hidrosefali olma tehlikesinin yeme içmeyle alakası yok ki
benim bebeğimin sol lateral ventrikül 9 mm çıkmıştı 13 ü geçmesin demişti dr
bizde sorduk beslenme ile alakası var mı
hayır kendiliğinden oluşan bişey ama tedavi edilir demişti
çok şükür gecen haftaki kontrolumde 7 mm çıktı

arkadaşın ki omiriliğin açık kalmasıyla oluşan hidrosefali. folik asit ve demir eksikliğini doktor neden gösterdi.

inşallah canım benim Allah büyük.ben de su içiyorum zaten hemen ağzım kuruyor.vitamin kullanıyorum.ayrıca doktor vajinal jel vedi, kan sulandırıcı iğne ve coraspin.tüp bebek yapılmış gibi yani.bir süre bunları kullanacağım.önlem alıyoruz.bu arada bende pko vardı sadece.işte öyle canım.bulantıların var mı.dün bütün gün midem bulandı.eşim tavuk pişirdi.onun kokusu övümeme sebep oldu ilk kez.şimdi iyiyim.bulantı yok.:dance::nazar:

canim bulanti cok guzel bir siaret bebeginin iyi olduguna, benim de bulaniyor ve mutlu oluyorum bulandikca :nazar:
bende sabah iki aksam iki progesteron hapi vaginal aliyorum. migdem birseyler bulaninca duzeldigi icin cok sukur yiyorum. Insallah bebeklerimize saglikla kavusuruz.

ay duzeltme butonunu kaldirmislar tuhaf bir cumle kurmusum duzeltemedim, bulantim birseyler yiyince gectigi icin yiyorum:))

anladım canım çok üzüldüm arkadaşın için peki tedavi görüyor mu

doktor bakliyat ve et, yumurta felan yemesini istemiş. 2 hafta sonra kesin tanıyı koyacakmış. anlamadığım şey sinir sistemi 8 haftalıkken tamamlanıyor. 23. haftada sinir sistemini besin nasıl düzeltecek anlamadım. neyse vardır bir bildikleri biz yememize dikkat edelim arkadaşlar.

canim bulanti cok guzel bir siaret bebeginin iyi olduguna, benim de bulaniyor ve mutlu oluyorum bulandikca :nazar:
bende sabah iki aksam iki progesteron hapi vaginal aliyorum. migdem birseyler bulaninca duzeldigi icin cok sukur yiyorum. Insallah bebeklerimize saglikla kavusuruz.

inşallah canım iyilerdir.şu sıralar iyiyim.ama yemek yerken aniden bişey oluyor bulantı gibi zorlamıyorum kendimi.yediklerim de çıkarsa diye:KK1:sonra atıştırıyorum.sabahları pek bişey yok şükür.en problemli olduğum akşam yemeği.aslında acıkmayı beklememek lazım.ara öğün o nedenle önemli bence.ben acıkınca bulantı oluyor işte.ama şu an ramazan olduğu için okulda da pek bişey yiyemiyorum.su bile zor içiyorum.herkess oruçlu.

bugün doktora gittim kalp atışı artmış 150 falanmış.inşallah hep sağlıklı olur.doktor da iyi dedi.herkese iyi bayramlar...:KK3:a.s.

Ben de bugun ilk defa duydum kalp atışını ama Dr yavaş dedi ve atisin görünmesi lazım pirinç tanesi kadar dedi. sata göre 7 haftalik gebeyim ama ultrasonda 6+3 görünüyor geç döllenme olabilir dedi. Daha önce de bir dusugum var bunun için de düşebilir dedi. Bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu çok moralim bozuk bedbahtim hatta. Var mı böyle bir durum yaşayan nolur yardimci olun :KK43:

6+2'de kalp atışı görünmeyen var mı??
Boyu 4,6 mm'miş.
1 hafta sonra tekrar gideceğim ama çok korkuyorum. Tecbüresi olan var mı?

6+2'de kalp atışı görünmeyen var mı??
Boyu 4,6 mm'miş.
1 hafta sonra tekrar gideceğim ama çok korkuyorum. Tecbüresi olan var mı?
boyu 1 cm altında yani 10 mm den aşağı olduğunda kalp atışlarını pek yakalayamıyorlar o yüzden hemen huzursuz olma. umarım kucağına almak nasip olur.

boyu 1 cm altında yani 10 mm den aşağı olduğunda kalp atışlarını pek yakalayamıyorlar o yüzden hemen huzursuz olma. umarım kucağına almak nasip olur.

Çok saol :oops:içim rahatladı biraz, öyle korkmuştum ki. İnşallah kalbişini duyarız kısa zamanda :KK200::anne:

Arkadaşlar bu topiği aynı endişeden sonra okuyan olursa diye bilgilendiriyorum;
Genellikle özel kliniklerin ultrason cihazları devlet hastanelerinkine göre daha teknolojik oluyor. Bunu bizzat gördüm. Bazı özel kliniklerde 5,5-6. haftalarda bile görebildiklerini söylerken, devlet hastanesinde 9. hafta kalp atışlarını ancak duyduğunu söyleyen arkadaşım var.

İkincisi, ilk haftalarda alttan muayene edilmediğinde yani karından muayenede kalp atışları izlenemeyebiliyormuş.

Yani endişeye kapılmadan, bu şartları da göz önünde bulundurun derim..
Sevgiler

X