6+2de kalp atışı

cemre18

Herşey çocuklarım için
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
874
15
bebeğin kalp atışını gördük ama doktor biraz yavaş dedi.112 çıktı.:çok üzgünüm:alt değer 120miymiş.sizin kaçtı.

araştırmalarım sonucunca 6 haftalıkken 90-113 diyor bir site.sadece onu bulabildim.o yazıya göre bir sorun yok demek.ama başka bir bilgiye ulaşamadım.heralde cevap yazacak başka arkadaş yok

mrb canım allah hep o pıt pıt sesi sana sağlıkla duyursun inşallah...sen o anda heyecan yapmış olabilirsin bence allaha emanet olun...122 de iyi sakın bozma moralini bebiş daha minicik

mrb canım allah hep o pıt pıt sesi sana sağlıkla duyursun inşallah...sen o anda heyecan yapmış olabilirsin bence allaha emanet olun...122 de iyi sakın bozma moralini bebiş daha minicik

sağol canım rahat olmaya çalışıyorum inşallah bişey olmaz

allaha emanet canım napalım içimizde ve hiç müdahale edemiyoruz onlar bizim zorlu bebeklerimiz allaha emanetler...

bebeğin kalp atışını gördük ama doktor biraz yavaş dedi.112 çıktı.:çok üzgünüm:alt değer 120miymiş.sizin kaçtı.

selam canım sen hamile misin? Hayırlı olsun çok sevindim.... Ben kaçırdım herhalde sen ne zaman tedaviye başlamıştın? seninle yakın zamanlarda kimyasal gebelik yaşamıştık... Ben de cuma günü iğnelere başlayacağım... Sen PGT yaptırdın mı? Bu konuda kararsızdın diye hatırlıyorum....

canim benimde 6+0da 114 cikti aynen doktora az ama bu dedim bana articak cunku daha yeni basladi kalp atislari ilk gunler daha az sayilir demisti. Insllah haklidir haftaya pazartesi kontrolum. 90nun alti olursa dusuk belirtisi diye okudum alt sinir 115 diye okudum, ee bizde alt sinir sayiliriz Insallah.

canim gece sana yazdiktan sonra da bir aklima takildi sorma senin doktorunun yavas demesi uykum kacti sabah da erkenden uyandim:KK43: dedim ingilizce cok yazi cikiyor hamilelikle ilgili bir bakayim simdi buldum 100 ile 160 arasina normal deger diyor. beni biraz rahatlatti sen de rahatla yine de pazartesi olan kontrolume yarin gitmeye calisacagim:))

Week 7 - Gestational Age (Fetal Age 5 weeks)
Generally from 6 ½ -7 weeks is the time when a heartbeat can be detected and viability can be assessed. A normal heartbeat at 6-7 weeks would be 90-110 beats per minute. The presence of an embryonic heartbeat is an assuring sign of the health of the pregnancy. Once a heartbeat is detected, the chance of the pregnancy continuing ranges from 70-90% dependent on what type of ultrasound is used. If the embryo is less than 5mm CRL, it is possible for it to be healthy without showing a heartbeat, though a follow up scan in 5-7 days should show cardiac activity.

Week 8 & 9 - Gestational Age (Fetal Age 6-7 weeks)
By this point in the pregnancy, everything that is present in an adult human is present in the developing embryo. The embryo has reached the end of the embryonic stage and now enters the fetal stage. A strong fetal heartbeat should be detectable by ultrasound, with a heartbeat of 140-170 bpm by the 9th week. If a strong heartbeat is not detected at this point, another ultrasound scan may be done to verify the viability of the fetus. If a pregnancy has been diagnosed as non-viable, most physicians will give the choice of waiting to see if the body will miscarry naturally (pending no other health issues) or to have a Dilation & Curettage (D&C) procedure. About 50% of women do not undergo a D&C procedure when an early pregnancy loss has occurred.

canim bak ukarda diyorki 6 ve 7.haftada dakikada 90_110 olmasi, 8.ve 9.haftada ise 140_170 arasi dakikada atmasi iyiye isarettir. bu da iyice rahatlatti beni iyi bir siteden buldum:)) demekki benim doktorun basta 114'e normaldir haftaya iyice artacak demesi dogru. senin doktor ikimizide panik yapti bence.

kızlar ben de dün duydum bebeğimin kalp atışlarını 6+4 te. ama ben sizin gibi sormadım yani bilgim yoktu.o da bana demedi şu kadar diye ama iyi dedi

benim biraz pembemsi akıntı oldu dün akşam ama devam etmedi doktorum devam ederse beni ara dedi normal mi acaba aşağıdan bakmıştı

cemrecim rahatla canim bugun kontrole gittim senin doktor oyle dedi diye panik oldum ama artmis sayi, 140_150 arasi dedi :nazar: cok sukur. sakin uzme kendini bana denen dogru yeni baslayan kalp atisinda sayi az olup sonra cok artiyor sakin uzme kendini gunlerimiz ayni Insallah sende artacagini goruceksin.

ah canım bakma sen doktorun öyle dediğine onun kalbi daha yeni gelişiyo annesi dur bak 1 hafta sonra gümbür gümbür olucak. bizimde 92 çıkmıştı ultrason bakan doktor biraz düşük dedi kendi doktorumun yanına gidene kadar hüngür hüngür ağladım ama kendi doktorum önemli değil dedi daha erken dedi önemli olan atması dedi sonra 1 hafta sonra 165 di yani hiç kafana takma annesi kendini üzüpte bebeğinide üzme. onun senin güzel hislerine ihtiyacı var.. hı unutmadan söylim şimdi oğluşum 1 yaşına giricek gayette sağlıklı umarım sende sağ sağlim kavuşursun... üzme kendini boşa....

bbecim bana da aynen senin asil doktorun dedigi denmisti cemrenin yazisina okuyana kadar cok rahattim ikigundur basima agrilar girdi acaba cemrenin doktoru hakli mi yavas mi die randevumu degistirdim ve cok sukur 150ye kadar artmis cemrenin de oyle olucak Insallah. cemre doktoruna da askolsun seni bosuna uzuyor ne olur sakin takma bak kac tane ornek olduk, gonlunu ferah tut. altinci haftanin basinda sayi az oluyor her gun artarmis sonrasinda.

bbecim bana da aynen senin asil doktorun dedigi denmisti cemrenin yazisina okuyana kadar cok rahattim ikigundur basima agrilar girdi acaba cemrenin doktoru hakli mi yavas mi die randevumu degistirdim ve cok sukur 150ye kadar artmis cemrenin de oyle olucak Insallah. cemre doktoruna da askolsun seni bosuna uzuyor ne olur sakin takma bak kac tane ornek olduk, gonlunu ferah tut. altinci haftanin basinda sayi az oluyor her gun artarmis sonrasinda.

canım benim çok sağol.çok ilgilendin.ben 2 yıl önce doğal yolla hamile kalmıştım.kalp atışları falan duyuldu.sonra da doktor durmuş kalbi dedi.2 gün sonra da gelişim bozukluğu var dedi.aldırdık.şimdi bu doktorum tüp bebek doktoru.ben bu konuyu anlatınca biraz titiz davranıyor.geçmişte yaşananları yaşamayalım diye.4 kere tüp bebek denedik.3ü kimyasal.işte hepsi üst üste gelince doktor en ufak şeyi inceliyor.eşime 60ın altında olursa endişelenirdik demiş.şimdi sadece riski artırıyor demiş.hemşirem de aynı şeyi yaşamış,o da hamile.korkma bana da aynısı oldu düzeldi dedi.bir arkadaşıma da olmuş,düzelmiş.ama ben de kontrole kadar rahatlayamayacağım.geçmişi hatırlayınca endişem artıyor.ama sizlerin yazısını okuyunca rahatlıyorum.kaydirigubbakcemile3

selam canım sen hamile misin? Hayırlı olsun çok sevindim.... Ben kaçırdım herhalde sen ne zaman tedaviye başlamıştın? seninle yakın zamanlarda kimyasal gebelik yaşamıştık... Ben de cuma günü iğnelere başlayacağım... Sen PGT yaptırdın mı? Bu konuda kararsızdın diye hatırlıyorum....

kimyasaldan sonra doğal yolla hamileyim şimdi.eğer bunda da bir sorun olursa genetik problem vardır diyebilir miyiz dedim doktora .evet dedi.yapmadığımız tek şey o olduğu için ona yöneleceğiz ama şimdi bunu düşünme dedi.

özlem80 ALS17 nazar değmesin inşallah bize.inşalah herşey yolunda olur.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bu arada ben bugün 6+5 oldum.sizin kaç oldu.neler yaşıyorsunuz.nasıl besleniyorsunuz.ben fazla bişey yiyemiyorum.iştahım yok.

X