55 yaşındaki Babam hala o kadına aşık

Allah razı olsun

Sizin seçiminiz

Fakat insallah gün doğarken ağlaya ağlaya buraya sayfalarca garip yaşantinizi yazarak yardim dileyecek duruma duşmez ve benim hep yalan söylediğimé inanirsiniz

Inanın muhattap olamam gücüm yok buna yüzlerini yan yana görmeye

Canim benim diyorum ya biz kadinlar hataliyiz o kocalari bas taci ediyoruz
O yuzden diyorum acimasin babana ,degmez o adama
Benim 19 yasinda kizim var unv okuyor senin gibi
Bende kocama kiyamazdim annen gibi etrafinda donerdim
Ama o cici kadin bulunca bi kalemde sildi ailesini
O kadina tonla para yedirdi ,gezdi tozdu
Ben bosandim 36 yasindaydim ,annen eminim benden yasi buyuktur ve bosanmayi goze alamaz
Annene aldatildini soyle eger bosanmiycaksada bilmiyor gibi davranip keyfine baksin
yok bosanicaksada once kendini garantiye alsin
Bilmiyorum annen calisan birimi?Yani duruma gore davranin gemileri yakmadan once

Ben de tam olarak bundan korkuyorum. Allahım diyorum ilerde bir gün bir cocuk cikarsa ortaya ne yaparız biz . Hem 5 6 aylık bişey değil 2 3 senedir sürekli konuşuyor

Hayır okul bile okumamış :/

Hayır okul bile okumamış :/
Offf o zaman annen bosanmiycak demektir
Yalandan yuzune gulsun kocasinin parasini kendi yesin ,obur kadina birakmasin
Hani bu durumda gurur karin doyurmaz
Bosansa zavalli kadin napicakki birde gozu acik degilse o yastan sonra birde maddi sikintiya dusecek
Annen keyfine baksin ,obur kadin catlasin

Okurken canımın acıdığını,senin çaresizliğini kendi her hücremde hissettim. İlk olarak Allah babanıza akıl fikir versin , Allah hidayet etsin. Çok sevdiğiniz sevgilinizden neden ayrıldınız en çok ona ihtiyacınız olduğu zamanlarda. En çok onun yanında ağlayıp onunla neden paylaşmadınız.. Tedirgin oluşunuzu anlıyorum ama bu hayatta o size eşlik edecek yardımcı olacaktı hayat arkadaşı olarak.. İçiniz acıyarak nasıl sustuğunuzu, babanıza her bakışta nefretle baktığınızı tahmin edebiliyorum. Annenizde herşeyin farkında aslında.. Ama susuyor tek başıma naparım diye.. Şuan çok kötü oldum.......

Baban bir hatalıysa annen 5 hatalı buna göz yumduğu için
Durumu fazla dramatize etmişsin bu kadarına gerek yok
Dünyanın en eski hikayelerinden biri bu
Alan razı, veren razı annenle babanın ilişkisini bu kadar dert etmene gerek yok
Sen ayaklarının üzerine basarsın böyle şeylerin yaşanmadığı bir hayat kurarsın inş
Tabi ki sevimli değil bu yaşananlar ama bu saatte dertlenen annen olmalıydı sen değil
Şu anlattıklarına bakarak gözümde çok silik bir kadını canlandırdı annen, bu onun kendi tercihi
Bu yaşananlardan ders çıkarmalı ve sen yaşamında böyle hatalara düşmemelisin

ne kadar sabırlı ve güçlü durabilmişsiniz, takdir ediyorum sizi. babam annemi aldatsa ve ben bunu bilsem o evi başlarına yıkar sonra da çeker giderdim.
benden 9 yaş küçüksün, yani abla gibi söylüyorum sana bu söylediklerimi. kendi hayatını kurtarmaya bak, anneni bile düşünme bu durumda. bile bile sineye çekmiş üstelik hala değer veriyorsa o adama, hala çayın bile peşine düşüp evde içelim diyorsa babanın uzun iş seyahatleri olmasına rağmen, annen yaşadığı hayatı içine sindiriyor demek ki, onu da boşver.
bitir okulunu, kendine başka bir şehirde yeni bir hayat kur.
sevgilinle ilgili de durumu bilmiyorum, o şuan ne halde, görüşme ihtimaliniz var mı bilmiyorum. ama eğer o da seni unutmamışsa al karşına onu konuş derim ben. herşeyi anlat neler yaşadığını o da bilsin, ona göre devam ya da tamam dersiniz.
hayırlısı ne ise o olsun sizin için, Rabbim yardımcınız olsun inşallah..

okulunu bitir, kendi ayaklarının üzerinde dur.
ve en kısa zamanda herkesten uzak kendi hayatını kur. kimseye muhtaç olma.
annenle baban için bu saatten sonra yapabileceğin hiçbir şey yok. sen üzerine düşeni yapmış, suça ayıba ortak olmamışsın.
herkes tercihini yaşar. sen kendi hayatını kurmaya kurtarmaya bak.

durumu çok abartmışsın
annen de baban da olsa onların hayatı
ayrıca adam haklı, müslüman adamın 4'e kadar yolu var - yalan mı? hadi biri de çıksın ki yok öyle şey desin. Laikliğin gözünü seveyim ama herşeyde dinimiz de dinimiz demiyor muyuz?

sen zaten yapacağını yapmışsın, babanı kınamışsın, anneni bilgilendirmişsin. ne yapacaksın. gidip mahkemeye sen mi boşayacaksın? yahut diğer kadından sen mi ayıracaksın? yapacağın bişey yok. babalar da aşık olabilir, babalar da yasak aşk yaşayabilir -her ne kadar şok geçirtse de bize, onlar da insan... adam 50 küsür yaşında ve belli ki annene aşık değil, belki görücü usulü evlendi, belki ona da yıllar boyunca ev geçindirmek gailesinden pek yaşayacak bir hayat kalmaıştı şimdi hala (çok afedersiniz) hala erkeklik yapabiliyorken treni kaçırmak istemiyor.. annen zaten ölse boşanmayacak- ki hatanın büyüğü onda. adam 2.yi alsaymış asıl daha iyiymiş en azından dinen meşru dairede olurmuş. Böyle iyi mi oldu şimdi herkes herşeyi biliyor ama yok gibi davranıyor. Hakketen çok etik. Aileye gel.

sen bir taraflarını da yırtsan yapacak şeyin yok. zaten bu olayı böyle dramatize etmene de gerek yok. anne baba çocuklar torunlar yiğenler kuzenler şeklindeki kutsal aile mefhumu bir ütopya. adamın torununu bile işin içine katarak anlatmanın alemi ne? el kadar toruna ne adamın yatak odasından?

kendi hayatına bak, boş yere ayrılmışsın sevgilinden. sen aldatılınca adama dünyayı dar edecek, aşık olduğu, kaybetmektek korktuğu kadın olmazsan her erkek aldatır, aldatmayan istisnadır. hele şu devirde, herşey tüketim üstüne kuruluyken, her gün herşeyin daha yenisi, daha kalitelisi çıkıp her dakika onu al, bunu tüket, buna bak, buraya git, bunu harca propogandası yapılıyorken, ya ne olacaktı?

Bu kadar gerçekçi bir açıklama buradaki duygusal hanımlar tarafindan topa tutulur.
Ama sizi ayakta alkisliyorum yorumunuzu çok beğendim.
Yanlız dörde kadar yolu var kısmında kadın isterse ikinci alınabilir. Ve aralarinda adaleti sağlayabilecek ise izin vardir.
Ki zaten annesi razi gibi. Sukut ikrardandir.

2.evlilik nereden caiz be, uçkurcuya bak. Sinirlerim zipladi !

22 yasindasin annen dogunun ezilmis kadini 1 abin 1 ablan var siz normal turk ailesisiniz ve sen babani karsina alip hayatimin askindan bahsedecektim diyorsun. Buraya kadar okudum zaten olaydan bir tuhaflik oldugunu sezdim yani, ortalama bir turk ailesinde turk kiz universiteyi bitirip evlenecegi adami kirk bin zahmetle babasinin karsisina cikarirken sen ilk sevgilini 22 yasinda hayatimin aski olarak mi tanittin tanitabildin, babanda baya anlayislismis . Adamin kafa nasil kafaysa kiziyla karsilikli sevgililerini falan tanistirmaya kalkiyor tovbeler olsun.
Bana kalirsa olayi cok dramatize etmissin abim ablam var diyorsun annen bunlari bile bile niye cekiyor ki ? Gecinecek gelirimi yok ? Babanin bu haline katlanmasina sebep ne ? Baban zengin mi ? Annende bu yasa kadar ben getirdim o serveti ben yaptim baskasina yedirmem kafasi falan mi var anlamadim yani baban resmen ifsa olmus her halti ortaya dokulmus ailede sesini cikaran yok yani ilginc.

Bana kalirsa sen cok takilma okulunu bitir kendi yoluna bak annende babanda kocaman insanlar orda koskoca abin abin var mudahale etsinler madem demekki herkesin isine geliyor sen kendi kendine duygusal kucuk kizi oynama yani hayatina bak derim.
O hayatimin aski meselesinide cok abartma daha kimler cikar karsina

Nisa suresi 3 ayete bak.
* Dört kadınla evlenebilmek bütün mü'minler için bir "emir" değil, bazı durumlarda tanınmış bir hak ve "izin"dir (Ruhsat).

Erkeğin birden fazla evlenme hakkını kullanması, kadının nikâh esnasında ileri süreceği şartla kısıtlanabilir. İslâm'da nikah akdinin tesisi için iki tarafın rızası şart kabul edilmiştir. Bu nikâh akdi esnasında, kadın "eşinin sadece kendisiyle evli kalması"nı şart olarak ileri sürülebilir. Erkek bu şarta riayet etmeyip başka kadınlarla nikah yaparsa, kadın hakime müracaat ederek "boşanma" isteyebilir.

2. evlilik savaş namus gibi olağanüstü hallerle alakalı. keyfi bir durum değil arkdaşım. Erkeklerin bunu anlaması lazım.
Bizim sinirlerimiz zıplasa da durum böyle

Nisa suresi 3 ayete bak.
* Dört kadınla evlenebilmek bütün mü'minler için bir "emir" değil, bazı durumlarda tanınmış bir hak ve "izin"dir (Ruhsat).
Burası cumhuriyet neyse ki, ayrıca uçkur keyfine değil o çoklu eş izinleri bildigim kadarıyla. 2.eş diye alır ne devlet dairesinde ne toplumda eş gibi görülür evlilik cüzdanı isteyen otellerde bile kalamazlar. Doğrusu da budur! Maalesef gunumuzde ne icin istedikleri belli çünkü.

Kesinlikle sana katılıyorum. Senin gibi düşünüyorum. Ama islamdaki istisnai bir durumun var olduğunu ve bu durumun ne şartla var olduğunu bilmemiz gerektiğini ve bizi bu işi keyfi hak olarak gören erkeklere karşı verecek tam bir cevabı açıklıyorum . yoksa eşimizi başkalarıyla paylaşacak midede değiliz tabiki.

Annenin tercihine hiçbişey diyemezsin demede
Annen alışık olduğu düzenden kopmayacaksa sen eğer mümkünse sevdiğin adamla kur hayatını
İleride annen isterse destek olursunuz istemezse istediği hayatınyaşamasına izin verin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…