• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

55 yaşındaki Babam hala o kadına aşık

Babandan okadar cok igrendimki inanamassin. Bu erkekker niye böyle ya neden böyle lanet olasi pislikler?
Inan bana sadece sana üzüldüm cünkü annen koskoca kadik istese bosanir resti ceker gururlarini ayaklarin altina almaz. Tabiki bosanmak kolay degil kolay olsa zaten bosanma olmazdi ama boy boy cocuklari var onlarda destek cikacakti annelerine eminim o yüzden annene zerre kadar üzülmedim. Sen cocuklari olarak baban sana ne yüzle kuma getircem annenin üstüne diyebiliyor ya. Ben asla böyle sakin kalamazdim. Ama erkek arkadasinla ayrilayarak cok büyük hata etmissin canim insallah ileride pisman olmassin. Bu ramazan ayinda insallah allah size hayirli olani nasip eder ve babana hidayet akil mantik.
Allah razı olsun

Yaprak dökümünden hallice, kusura bakma ama hiç inanasım gelmedi bu hikayeye , babaya bak 22 yaşındaki kızın en büyük aşkıyla tanışma, o derece medeniyet, sonra ikinci evlilik caizdir gibi bir geri kafa , kafede saatlerce oturma adeta Türk filmlerindeki gibi, garson sesiyle uyanma falan, hiç biri tutarlı gelmedi bana inanamadım, üzgünüm.
Sizin seçiminiz

Fakat insallah gün doğarken ağlaya ağlaya buraya sayfalarca garip yaşantinizi yazarak yardim dileyecek duruma duşmez ve benim hep yalan söylediğimé inanirsiniz

Babanızın konuştuğu kadına ulaşamazmısınız ?
Ulaşıp içinde ne varsa saydır derdim hatta babana söyle tanışmak istiyorum tanışalım desen sonra dışarda tanışma planlayın ikisiylede ağırca konuşup herkesin içinde yüzlerine tükürün rezil olsunlar !
Anne ahh anne her eziyeti çekerler tam mutlu rahat olucakları dönemde koca yine yapar yapacağını bu 30 nda aynı 50 sinde aynı ...
Yazıklar olsun ya
Inanın muhattap olamam gücüm yok buna yüzlerini yan yana görmeye

Biliyor musun annem hala babama Kıyamıyor
Bazen dışarda bi çay içecek olsak aman kızım boşver şimdi eve gidiyoruz zaten diyor .
Kim bilir babam o kadınlà neyemekler yiyor ne paralar harciyor her defasında diyecek oluyorum . Sonra içimden bir ses sus diyor
Canim benim diyorum ya biz kadinlar hataliyiz o kocalari bas taci ediyoruz
O yuzden diyorum acimasin babana ,degmez o adama
Benim 19 yasinda kizim var unv okuyor senin gibi
Bende kocama kiyamazdim annen gibi etrafinda donerdim
Ama o cici kadin bulunca bi kalemde sildi ailesini
O kadina tonla para yedirdi ,gezdi tozdu
Ben bosandim 36 yasindaydim ,annen eminim benden yasi buyuktur ve bosanmayi goze alamaz
Annene aldatildini soyle eger bosanmiycaksada bilmiyor gibi davranip keyfine baksin
yok bosanicaksada once kendini garantiye alsin
Bilmiyorum annen calisan birimi?Yani duruma gore davranin gemileri yakmadan once

Babanın cezasini bulmasını istiyorsun. Haksızlık ettiğini düşünüyorsun. O ise size olan tüm gorevlerini yaptığını okuttugunu büyüttügunu düşünerek buna hakkı olduğunu düşünüyor. Artık kendi hayatı ve bencilligi..
Şunu bil o kadınla muhtemelen nikahli ve cinsel yakinligi hatta çocuğu bile vardır. 55 yaşındaki ergen aşkı yasamaz.
Senin yapman gereken bu konuyu fazlaca yük edinmemen.
Okulunu bitir ve sevdiginle evlenmeye çalış. Herkes aynı değil. Ve inan bana çok mutlu olduğunda acıların ancak dinecektir.
Ben atlattim ve olaylara çok farklı bakmayi da öğrendim. Cezasını cekenleri de Rabbim gözüme gösterdi.
Zaman senin en büyük ilacin kardeşim. Kendi hayatını ihmal etmeden yoluna bak. Annenin mutluluğu sizin mutlulugunuz bundan sonra... sevgilerimle
Ben de tam olarak bundan korkuyorum. Allahım diyorum ilerde bir gün bir cocuk cikarsa ortaya ne yaparız biz . Hem 5 6 aylık bişey değil 2 3 senedir sürekli konuşuyor

Canim benim diyorum ya biz kadinlar hataliyiz o kocalari bas taci ediyoruz
O yuzden diyorum acimasin babana ,degmez o adama
Benim 19 yasinda kizim var unv okuyor senin gibi
Bende kocama kiyamazdim annen gibi etrafinda donerdim
Ama o cici kadin bulunca bi kalemde sildi ailesini
O kadina tonla para yedirdi ,gezdi tozdu
Ben bosandim 36 yasindaydim ,annen eminim benden yasi buyuktur ve bosanmayi goze alamaz
Annene aldatildini soyle eger bosanmiycaksada bilmiyor gibi davranip keyfine baksin
yok bosanicaksada once kendini garantiye alsin
Bilmiyorum annen calisan birimi?Yani duruma gore davranin gemileri yakmadan once
Hayır okul bile okumamış :/

Hayır okul bile okumamış :/
Offf o zaman annen bosanmiycak demektir
Yalandan yuzune gulsun kocasinin parasini kendi yesin ,obur kadina birakmasin
Hani bu durumda gurur karin doyurmaz
Bosansa zavalli kadin napicakki birde gozu acik degilse o yastan sonra birde maddi sikintiya dusecek
Annen keyfine baksin ,obur kadin catlasin

Merhabalar .

Bazen bu saatlerde girerim buraya bu saatte dert yazacak insan hakikaten dertlidir derim . Okuduysam da bu artık bir hak uzerimde yazayım iki cümle derim.

Bu defa bu saatte yazan benim . Yardım isteyen fikir isteyen benim .

Üniversite okuyan 22 yaşında bir kızım büyük ihtimalle hepinizden küçüğüm . Akademisyen olmak isteyen gayet etkin ve aktif biriyim . Üniversite mezunu ablalari ve abisi olan ama kimsye bu dertlerini dile getiremeyen bir zavalliyim sanirim artik . Anlatacağım şeyler yüreğimi yakıyor artık kaldırması güç geliyor .

Bundan tam 2 sene önce yine böyle bir yaz günü babama büyük aşkımı anlattım baş başa yemek yerken . Tamam dedi tanıştir beni ama ben de seni tanıştıracagım büyük Aşkimla .

(Bu arada benim İki amcam var ikisı de bir sürü halt eDerek evliliklerini bozUP yeni evlilik yaptılar . Babam ikisiyle de aylarca konuşmadı yaptığınz çok ama çok yanlış dedi nedense hep onun çok farkli olduğuru düşünmüştüm ve yaşı büyük diye ihtimal vermemiştim )

Sen ne diyosun demeye kalmadan . Ne olacak ki dedi . Bunda bir beis yanlış yok görüştüğüm biri var tanıştıralim karşılıklı . İkinci evliliğin caiz olduğunu düşünüyorum dedi

Gözlerimden damlayan yaşlara engel olamadım o kadar acizdim ki nasıl yaparsın bunu anneme diyemedim .

Baba saçmalama ; senin 4 torunun var hem annemle hiç bir ama hiç bir sorunun yok . Bir güne bir gun sana sırt dönmüşlügü sabretmedigi bir şey yok dedim. Bu yaptığın vefasizlik değil mi ?
Ben sana gelmiş burda ömrümun en büyük heyecanini yasayarak ne anlatıyorum dedim . Senin bana söylediklerine bak dedim .

Zaten kaldıramayacagini tahmin etmiştim hiç soylemedim say arkadaşına da söyle yarin şurda buluşalım dedi . Ben üzerimde büyük travmanın etkisiyle tamam dedim hesabı ödedi kalktı gitti . Kalkıp bağırıp çağırmam gerekirken yapmadım beni durduran büyük bir ağırlık şok vardı üzerimde

Orda o masada yalnız başıma kac saat kaldım hiç hatırlamıyorum. Sanıyorum ciddi bir şok yaşadım orda . Zaten kendime gelişim garsonun bana seslenişiyle olmuştu .

Eve döndüm sonraki güne kadar tek kelime edemedim kimseye . Sadece erkek arkadaşımla bir kez telefonda konuşup gelişmelerı anlattım ona . Asla söylemedim tabı babamın dediklerini .

Sonraki gün buluştular sorun yok dedi babam bana . Okulun bitince olur hem ben bahsettigim arkadaşimla da konuştum biri sevmişse asla engel olma ona dedi diye sana izin veriyorum dedi

Düşünebiliyor musunuz .

AnnemE değil ona sormuştu benim durumumu .

Yine şaşılacak şekilde sustum . Benim kimsenin görüşlerine ihtiyacım yok o kim oluyor ki diyebilidim sadece .

Planlarım anneme bunu asla anlatamam en iyisi bir an evlenip gitmem seklindeydi gerveklerle yüzleşemiyor kaçmak istiyordum

Bir kaç hafta sonra -ki o haftaları nasıl geçirdim bilmiyorum - gece annem gelip şüphelerini bana anlattı .

Ben de ona olan herseyi anlattım . Ve saatlerce tansiyonu duzelmedi ablalari abim duydu olanları . Abim babamla kavga etti .

Annem babama boşanmak istediğini gelip eşyalarını toplaması söyledi .

Babam anneme elinden geldiğince yumuşak davranıp vallahi yok öyle bişey ben senden başkasına bakmam dedi .

Gözümün önünde hala yalanlari .

Annem sustu . Güneydoğu nun ezilmiş kadını olmanın da verdiği rolle .

Babam beni arayıp seni mahvederim eğer bu is duyulur ve benim bu sehirde imajım zedelenirse size gün yüzü yaşatmam dedi tüm bunları da anlattım anneme . Ve ne oldu biliyor musunuz

Annem
Babama kandı beni dinlemedi . Daha doğrusu babama inanmaya inandırdı kendini . Bu yaştan sonra dul kalmanın verdiği ağırlığı yaşayamam dedi .

Tüm bu süreçleri yaşarken üç dört ay sevdiğimi çok ama çok ihmal ettim .
Çok ters davrandım elimde olmayarak . Yanında ağladığım oldu ama asla anlatmadım anlatamadım .

En son ona evlenemeyecegimi söyledim ve ayrıldım . Tekrar başlamakiçin cok uğraşti ama olmayacagini anlayınca vazgeçti herseyden tüm Hayaller den .

Babamın 50 yaşından sonra arzu ettigi iki hanimli hayatı beni sevdiğimden ömrümun en büyük aşkindan etti .

Sonuç ne mi ?

* 1 senedir her gün anıyorum ahmetimi unutamıyorum başkasına bakamıyorum bile . Onun da ayrilirken beni kırdıgı konular olsa da biliyorum benim yuzumden bitti ve YüreğiM hep onunla atıyor hala . Her bir hatıra hala gözümün önünde . Fakat geriye dönüş yok bunu adım gibi biliyorum

Üniversitemi okumaya devam ediyorum . Ama bazen babamın derdinden uyuyamadigim sınavlarıma çalışamadigim oluyor

*Annem ve ben aradan 2 sene geçmesine rağmen babamın bitmeyen is seyahatleri ; her seyahatinde kabaran kredi kartı ekstrelerini gormezden geliyoruz . Hiç bir şey ama hiç bir şey olmamış gibi davranıyoruz kahkahalar espriler eksik olmuyor benden gün boyu . Ta ki bu saatlere kadar

*Telefonunu alıp eline gülümseyerek yazdığı mesajları gormezden geliyoruz .

*Bu süreçte 5.torunları da doğdu . Ne acı neler çektirdigini bilmeden canım dedem Diye onun kucağına koşacak bir masum yeğenim daha oldu

* Bir yanım kaçıp gitmek isterken bu şehirden bir yanim kalıp savaşman gerek hatta belki de okurken çalışıp para kazanıp annene olasi zararlardan koruman gerek diyor . (Onun en buyük zararı kendine ve bana verdiğinı biliyorum ama elimden hiç bir şey gelmiyor )

Daha az evvel bu saatte babamın telefonunda yine mesajlar gördüm ve yine susuyorum .

Yüreğim yanıyor .
Annem asla boşanmaz bunu biliyorum

Bu yük bana bu yaşimda çok ağir geliyor .
bir cümle bir kelimeye dahi çok ihtiyacım var

Esirgemeyin lütfen
Bunları yazarken gün doğdu

Herkese
Hayırlı sabahlar
Okurken canımın acıdığını,senin çaresizliğini kendi her hücremde hissettim. İlk olarak Allah babanıza akıl fikir versin , Allah hidayet etsin. Çok sevdiğiniz sevgilinizden neden ayrıldınız en çok ona ihtiyacınız olduğu zamanlarda. En çok onun yanında ağlayıp onunla neden paylaşmadınız.. Tedirgin oluşunuzu anlıyorum ama bu hayatta o size eşlik edecek yardımcı olacaktı hayat arkadaşı olarak.. İçiniz acıyarak nasıl sustuğunuzu, babanıza her bakışta nefretle baktığınızı tahmin edebiliyorum. Annenizde herşeyin farkında aslında.. Ama susuyor tek başıma naparım diye.. Şuan çok kötü oldum.......

Merhabalar .

Bazen bu saatlerde girerim buraya bu saatte dert yazacak insan hakikaten dertlidir derim . Okuduysam da bu artık bir hak uzerimde yazayım iki cümle derim.

Üniversite okuyan 22 yaşında bir kızım büyük ihtimalle hepinizden küçüğüm . Akademisyen olmak isteyen gayet etkin ve aktif biriyim . Üniversite mezunu ablalari ve abisi olan ama kimsye bu dertlerini dile getiremeyen bir zavalliyim sanirim artik . Anlatacağım şeyler yüreğimi yakıyor artık kaldırması güç geliyor .

Bundan tam 2 sene önce yine böyle bir yaz günü babama büyük aşkımı anlattım baş başa yemek yerken . Tamam dedi tanıştir beni ama ben de seni tanıştıracagım büyük Aşkimla .

(Bu arada benim İki amcam var ikisı de bir sürü halt eDerek evliliklerini bozUP yeni evlilik yaptılar . Babam ikisiyle de aylarca konuşmadı yaptığınz çok ama çok yanlış dedi nedense hep onun çok farkli olduğuru düşünmüştüm ve yaşı büyük diye ihtimal vermemiştim )

Sen ne diyosun demeye kalmadan . Ne olacak ki dedi . Bunda bir beis yanlış yok görüştüğüm biri var tanıştıralim karşılıklı . İkinci evliliğin caiz olduğunu düşünüyorum dedi

Gözlerimden damlayan yaşlara engel olamadım o kadar acizdim ki nasıl yaparsın bunu anneme diyemedim .

Baba saçmalama ; senin 4 torunun var hem annemle hiç bir ama hiç bir sorunun yok . Bir güne bir gun sana sırt dönmüşlügü sabretmedigi bir şey yok dedim. Bu yaptığın vefasizlik değil mi ?
Ben sana gelmiş burda ömrümun en büyük heyecanini yasayarak ne anlatıyorum dedim . Senin bana söylediklerine bak dedim .

Zaten kaldıramayacagini tahmin etmiştim hiç soylemedim say arkadaşına da söyle yarin şurda buluşalım dedi . Ben üzerimde büyük travmanın etkisiyle tamam dedim hesabı ödedi kalktı gitti . Kalkıp bağırıp çağırmam gerekirken yapmadım beni durduran büyük bir ağırlık şok vardı üzerimde

Orda o masada yalnız başıma kac saat kaldım hiç hatırlamıyorum. Sanıyorum ciddi bir şok yaşadım orda . Zaten kendime gelişim garsonun bana seslenişiyle olmuştu .

Eve döndüm sonraki güne kadar tek kelime edemedim kimseye . Sadece erkek arkadaşımla bir kez telefonda konuşup gelişmelerı anlattım ona . Asla söylemedim tabı babamın dediklerini .

Sonraki gün buluştular sorun yok dedi babam bana . Okulun bitince olur hem ben bahsettigim arkadaşimla da konuştum biri sevmişse asla engel olma ona dedi diye sana izin veriyorum dedi

Düşünebiliyor musunuz .

Yine şaşılacak şekilde sustum . Benim kimsenin görüşlerine ihtiyacım yok o kim oluyor ki diyebilidim sadece .

Planlarım anneme bunu asla anlatamam en iyisi bir an evlenip gitmem seklindeydi gerveklerle yüzleşemiyor kaçmak istiyordum

Bir kaç hafta sonra -ki o haftaları nasıl geçirdim bilmiyorum - gece annem gelip şüphelerini bana anlattı .

Ben de ona olan herseyi anlattım . Ve saatlerce tansiyonu duzelmedi ablalari abim duydu olanları . Abim babamla kavga etti .

Babam anneme elinden geldiğince yumuşak davranıp vallahi yok öyle bişey ben senden başkasına bakmam dedi .

Babam beni arayıp seni mahvederim eğer bu is duyulur ve benim bu sehirde imajım zedelenirse size gün yüzü yaşatmam dedi tüm bunları da anlattım anneme . Ve ne oldu biliyor musunuz

Annem
Babama kandı beni dinlemedi . Daha doğrusu babama inanmaya inandırdı kendini . Bu yaştan sonra dul kalmanın verdiği ağırlığı yaşayamam dedi .

Çok ters davrandım elimde olmayarak . Yanında ağladığım oldu ama asla anlatmadım anlatamadım .

En son ona evlenemeyecegimi söyledim ve ayrıldım . Tekrar başlamakiçin cok uğraşti ama olmayacagini anlayınca vazgeçti herseyden tüm Hayaller den .

Babamın 50 yaşından sonra arzu ettigi iki hanimli hayatı beni sevdiğimden ömrümun en büyük aşkindan etti .

Sonuç ne mi ?

* 1 senedir her gün anıyorum ahmetimi unutamıyorum başkasına bakamıyorum bile . Onun da ayrilirken beni kırdıgı konular olsa da biliyorum benim yuzumden bitti ve YüreğiM hep onunla atıyor hala . Her bir hatıra hala gözümün önünde . Fakat geriye dönüş yok bunu adım gibi biliyorum

Üniversitemi okumaya devam ediyorum . Ama bazen babamın derdinden uyuyamadigim sınavlarıma çalışamadigim oluyor

*Annem ve ben aradan 2 sene geçmesine rağmen babamın bitmeyen is seyahatleri ; her seyahatinde kabaran kredi kartı ekstrelerini gormezden geliyoruz . Hiç bir şey ama hiç bir şey olmamış gibi davranıyoruz kahkahalar espriler eksik olmuyor benden gün boyu . Ta ki bu saatlere kadar

*Bu süreçte 5.torunları da doğdu . Ne acı neler çektirdigini bilmeden canım dedem Diye onun kucağına koşacak bir masum yeğenim daha oldu

* Bir yanım kaçıp gitmek isterken bu şehirden bir yanim kalıp savaşman gerek hatta belki de okurken çalışıp para kazanıp annene olasi zararlardan koruman gerek diyor . (Onun en buyük zararı kendine ve bana verdiğinı biliyorum ama elimden hiç bir şey gelmiyor )

Daha az evvel bu saatte babamın telefonunda yine mesajlar gördüm ve yine susuyorum .

Yüreğim yanıyor .

Esirgemeyin lütfen

Herkese
Hayırlı sabahlar

Baban bir hatalıysa annen 5 hatalı buna göz yumduğu için
Durumu fazla dramatize etmişsin bu kadarına gerek yok
Dünyanın en eski hikayelerinden biri bu
Alan razı, veren razı annenle babanın ilişkisini bu kadar dert etmene gerek yok
Sen ayaklarının üzerine basarsın böyle şeylerin yaşanmadığı bir hayat kurarsın inş
Tabi ki sevimli değil bu yaşananlar ama bu saatte dertlenen annen olmalıydı sen değil
Şu anlattıklarına bakarak gözümde çok silik bir kadını canlandırdı annen, bu onun kendi tercihi
Bu yaşananlardan ders çıkarmalı ve sen yaşamında böyle hatalara düşmemelisin

ne kadar sabırlı ve güçlü durabilmişsiniz, takdir ediyorum sizi. babam annemi aldatsa ve ben bunu bilsem o evi başlarına yıkar sonra da çeker giderdim.
benden 9 yaş küçüksün, yani abla gibi söylüyorum sana bu söylediklerimi. kendi hayatını kurtarmaya bak, anneni bile düşünme bu durumda. bile bile sineye çekmiş üstelik hala değer veriyorsa o adama, hala çayın bile peşine düşüp evde içelim diyorsa babanın uzun iş seyahatleri olmasına rağmen, annen yaşadığı hayatı içine sindiriyor demek ki, onu da boşver.
bitir okulunu, kendine başka bir şehirde yeni bir hayat kur.
sevgilinle ilgili de durumu bilmiyorum, o şuan ne halde, görüşme ihtimaliniz var mı bilmiyorum. ama eğer o da seni unutmamışsa al karşına onu konuş derim ben. herşeyi anlat neler yaşadığını o da bilsin, ona göre devam ya da tamam dersiniz.
hayırlısı ne ise o olsun sizin için, Rabbim yardımcınız olsun inşallah..

okulunu bitir, kendi ayaklarının üzerinde dur.
ve en kısa zamanda herkesten uzak kendi hayatını kur. kimseye muhtaç olma.
annenle baban için bu saatten sonra yapabileceğin hiçbir şey yok. sen üzerine düşeni yapmış, suça ayıba ortak olmamışsın.
herkes tercihini yaşar. sen kendi hayatını kurmaya kurtarmaya bak.

durumu çok abartmışsın
annen de baban da olsa onların hayatı
ayrıca adam haklı, müslüman adamın 4'e kadar yolu var - yalan mı? hadi biri de çıksın ki yok öyle şey desin. Laikliğin gözünü seveyim ama herşeyde dinimiz de dinimiz demiyor muyuz?

sen zaten yapacağını yapmışsın, babanı kınamışsın, anneni bilgilendirmişsin. ne yapacaksın. gidip mahkemeye sen mi boşayacaksın? yahut diğer kadından sen mi ayıracaksın? yapacağın bişey yok. babalar da aşık olabilir, babalar da yasak aşk yaşayabilir -her ne kadar şok geçirtse de bize, onlar da insan... adam 50 küsür yaşında ve belli ki annene aşık değil, belki görücü usulü evlendi, belki ona da yıllar boyunca ev geçindirmek gailesinden pek yaşayacak bir hayat kalmaıştı şimdi hala (çok afedersiniz) hala erkeklik yapabiliyorken treni kaçırmak istemiyor.. annen zaten ölse boşanmayacak- ki hatanın büyüğü onda. adam 2.yi alsaymış asıl daha iyiymiş en azından dinen meşru dairede olurmuş. Böyle iyi mi oldu şimdi herkes herşeyi biliyor ama yok gibi davranıyor. Hakketen çok etik. Aileye gel.

sen bir taraflarını da yırtsan yapacak şeyin yok. zaten bu olayı böyle dramatize etmene de gerek yok. anne baba çocuklar torunlar yiğenler kuzenler şeklindeki kutsal aile mefhumu bir ütopya. adamın torununu bile işin içine katarak anlatmanın alemi ne? el kadar toruna ne adamın yatak odasından?

kendi hayatına bak, boş yere ayrılmışsın sevgilinden. sen aldatılınca adama dünyayı dar edecek, aşık olduğu, kaybetmektek korktuğu kadın olmazsan her erkek aldatır, aldatmayan istisnadır. hele şu devirde, herşey tüketim üstüne kuruluyken, her gün herşeyin daha yenisi, daha kalitelisi çıkıp her dakika onu al, bunu tüket, buna bak, buraya git, bunu harca propogandası yapılıyorken, ya ne olacaktı?

durumu çok abartmışsın
annen de baban da olsa onların hayatı
ayrıca adam haklı, müslüman adamın 4'e kadar yolu var - yalan mı? hadi biri de çıksın ki yok öyle şey desin. Laikliğin gözünü seveyim ama herşeyde dinimiz de dinimiz demiyor muyuz?

sen zaten yapacağını yapmışsın, babanı kınamışsın, anneni bilgilendirmişsin. ne yapacaksın. gidip mahkemeye sen mi boşayacaksın? yahut diğer kadından sen mi ayıracaksın? yapacağın bişey yok. babalar da aşık olabilir, babalar da yasak aşk yaşayabilir -her ne kadar şok geçirtse de bize, onlar da insan... adam 50 küsür yaşında ve belli ki annene aşık değil, belki görücü usulü evlendi, belki ona da yıllar boyunca ev geçindirmek gailesinden pek yaşayacak bir hayat kalmaıştı şimdi hala (çok afedersiniz) hala erkeklik yapabiliyorken treni kaçırmak istemiyor.. annen zaten ölse boşanmayacak- ki hatanın büyüğü onda. adam 2.yi alsaymış asıl daha iyiymiş en azından dinen meşru dairede olurmuş. Böyle iyi mi oldu şimdi herkes herşeyi biliyor ama yok gibi davranıyor. Hakketen çok etik. Aileye gel.

sen bir taraflarını da yırtsan yapacak şeyin yok. zaten bu olayı böyle dramatize etmene de gerek yok. anne baba çocuklar torunlar yiğenler kuzenler şeklindeki kutsal aile mefhumu bir ütopya. adamın torununu bile işin içine katarak anlatmanın alemi ne? el kadar toruna ne adamın yatak odasından?

kendi hayatına bak, boş yere ayrılmışsın sevgilinden. sen aldatılınca adama dünyayı dar edecek, aşık olduğu, kaybetmektek korktuğu kadın olmazsan her erkek aldatır, aldatmayan istisnadır. hele şu devirde, herşey tüketim üstüne kuruluyken, her gün herşeyin daha yenisi, daha kalitelisi çıkıp her dakika onu al, bunu tüket, buna bak, buraya git, bunu harca propogandası yapılıyorken, ya ne olacaktı?
Bu kadar gerçekçi bir açıklama buradaki duygusal hanımlar tarafindan topa tutulur.
Ama sizi ayakta alkisliyorum yorumunuzu çok beğendim.
Yanlız dörde kadar yolu var kısmında kadın isterse ikinci alınabilir. Ve aralarinda adaleti sağlayabilecek ise izin vardir.
Ki zaten annesi razi gibi. Sukut ikrardandir.

2.evlilik nereden caiz be, uçkurcuya bak. Sinirlerim zipladi !

Merhabalar .

Düşünebiliyor musunuz .

Annem

Sonuç ne mi ?

Yüreğim yanıyor .

Esirgemeyin lütfen

Herkese
Hayırlı sabahlar

22 yasindasin annen dogunun ezilmis kadini 1 abin 1 ablan var siz normal turk ailesisiniz ve sen babani karsina alip hayatimin askindan bahsedecektim diyorsun. Buraya kadar okudum zaten olaydan bir tuhaflik oldugunu sezdim yani, ortalama bir turk ailesinde turk kiz universiteyi bitirip evlenecegi adami kirk bin zahmetle babasinin karsisina cikarirken sen ilk sevgilini 22 yasinda hayatimin aski olarak mi tanittin tanitabildin, babanda baya anlayislismis . Adamin kafa nasil kafaysa kiziyla karsilikli sevgililerini falan tanistirmaya kalkiyor tovbeler olsun.
Bana kalirsa olayi cok dramatize etmissin abim ablam var diyorsun annen bunlari bile bile niye cekiyor ki ? Gecinecek gelirimi yok ? Babanin bu haline katlanmasina sebep ne ? Baban zengin mi ? Annende bu yasa kadar ben getirdim o serveti ben yaptim baskasina yedirmem kafasi falan mi var anlamadim yani baban resmen ifsa olmus her halti ortaya dokulmus ailede sesini cikaran yok yani ilginc.

Bana kalirsa sen cok takilma okulunu bitir kendi yoluna bak annende babanda kocaman insanlar orda koskoca abin abin var mudahale etsinler madem demekki herkesin isine geliyor sen kendi kendine duygusal kucuk kizi oynama yani hayatina bak derim.
O hayatimin aski meselesinide cok abartma daha kimler cikar karsina

Nisa suresi 3 ayete bak.
* Dört kadınla evlenebilmek bütün mü'minler için bir "emir" değil, bazı durumlarda tanınmış bir hak ve "izin"dir (Ruhsat).

Erkeğin birden fazla evlenme hakkını kullanması, kadının nikâh esnasında ileri süreceği şartla kısıtlanabilir. İslâm'da nikah akdinin tesisi için iki tarafın rızası şart kabul edilmiştir. Bu nikâh akdi esnasında, kadın "eşinin sadece kendisiyle evli kalması"nı şart olarak ileri sürülebilir. Erkek bu şarta riayet etmeyip başka kadınlarla nikah yaparsa, kadın hakime müracaat ederek "boşanma" isteyebilir.

2. evlilik savaş namus gibi olağanüstü hallerle alakalı. keyfi bir durum değil arkdaşım. Erkeklerin bunu anlaması lazım.
Bizim sinirlerimiz zıplasa da durum böyle

Nisa suresi 3 ayete bak.
* Dört kadınla evlenebilmek bütün mü'minler için bir "emir" değil, bazı durumlarda tanınmış bir hak ve "izin"dir (Ruhsat).
Burası cumhuriyet neyse ki, ayrıca uçkur keyfine değil o çoklu eş izinleri bildigim kadarıyla. 2.eş diye alır ne devlet dairesinde ne toplumda eş gibi görülür evlilik cüzdanı isteyen otellerde bile kalamazlar. Doğrusu da budur! Maalesef gunumuzde ne icin istedikleri belli çünkü.

Burası cumhuriyet canım, ayrıca uçkur keyfine değil o çoklu eş izinleri bildigim kadarıyla. 2.eş diye alır ne devlet dairesinde ne toplumda eş gibi görülür evlilik cüzdanı isteyen otellerde bile kalamazlar. Doğrusu da budur! Maalesef gunumuzde ne icin istedikleri belli çünkü.
Kesinlikle sana katılıyorum. Senin gibi düşünüyorum. Ama islamdaki istisnai bir durumun var olduğunu ve bu durumun ne şartla var olduğunu bilmemiz gerektiğini ve bizi bu işi keyfi hak olarak gören erkeklere karşı verecek tam bir cevabı açıklıyorum . yoksa eşimizi başkalarıyla paylaşacak midede değiliz tabiki.

Annenin tercihine hiçbişey diyemezsin demede
Annen alışık olduğu düzenden kopmayacaksa sen eğer mümkünse sevdiğin adamla kur hayatını
İleride annen isterse destek olursunuz istemezse istediği hayatınyaşamasına izin verin derim

Back