durumu çok abartmışsın
annen de baban da olsa onların hayatı
ayrıca adam haklı, müslüman adamın 4'e kadar yolu var - yalan mı? hadi biri de çıksın ki yok öyle şey desin. Laikliğin gözünü seveyim ama herşeyde dinimiz de dinimiz demiyor muyuz?
sen zaten yapacağını yapmışsın, babanı kınamışsın, anneni bilgilendirmişsin. ne yapacaksın. gidip mahkemeye sen mi boşayacaksın? yahut diğer kadından sen mi ayıracaksın? yapacağın bişey yok. babalar da aşık olabilir, babalar da yasak aşk yaşayabilir -her ne kadar şok geçirtse de bize, onlar da insan... adam 50 küsür yaşında ve belli ki annene aşık değil, belki görücü usulü evlendi, belki ona da yıllar boyunca ev geçindirmek gailesinden pek yaşayacak bir hayat kalmaıştı şimdi hala (çok afedersiniz) hala erkeklik yapabiliyorken treni kaçırmak istemiyor.. annen zaten ölse boşanmayacak- ki hatanın büyüğü onda. adam 2.yi alsaymış asıl daha iyiymiş en azından dinen meşru dairede olurmuş. Böyle iyi mi oldu şimdi herkes herşeyi biliyor ama yok gibi davranıyor. Hakketen çok etik. Aileye gel.
sen bir taraflarını da yırtsan yapacak şeyin yok. zaten bu olayı böyle dramatize etmene de gerek yok. anne baba çocuklar torunlar yiğenler kuzenler şeklindeki kutsal aile mefhumu bir ütopya. adamın torununu bile işin içine katarak anlatmanın alemi ne? el kadar toruna ne adamın yatak odasından?
kendi hayatına bak, boş yere ayrılmışsın sevgilinden. sen aldatılınca adama dünyayı dar edecek, aşık olduğu, kaybetmektek korktuğu kadın olmazsan her erkek aldatır, aldatmayan istisnadır. hele şu devirde, herşey tüketim üstüne kuruluyken, her gün herşeyin daha yenisi, daha kalitelisi çıkıp her dakika onu al, bunu tüket, buna bak, buraya git, bunu harca propogandası yapılıyorken, ya ne olacaktı?