Bazı anneler ne yazıkki kabul etmek istemiyorlar. Annesine okuldan önce bir doktora götürmesinin daha iyi olacağını, 3 yaşındaki kardeşi bile hırpalıyorsa okulda daha çok ezilebileceğini , sıradan bir kontrol gibi götürmesini söyleyin inşallah ikna edersiniz. Benim kızımda kekemelik başladı nereye götüreceğimi şaşırıyorum komşular abarttığım söyleseler bile.
canım çok haklısın gördüğüm kadarıyla ilgili bir annesin ama teyzemin beyin yapısını değiştirebileceğimi zannetmiyorum. bir problem olduğunun bal gibi farkında, hatta kızının sorunları olduğu için ona diğer çocuklarından bambaşka bir iltimas gösterir, mutlaka ayrıcalık yapar. ama yok, uzmandan yardım almayı okula başlayana kadar reddediyor. umarım çok geç olmadan problemi çözeriz.
Benim bir arkadaşımın kızıda rahatsızdı önce normal okula verdiler bir süre devam etti hatta aradaki açığı kapatmak için öğretmeni evde ders verdi ama sonunda öğretmen özel eğitilebilir çocukların devam ettiği bir okula göndermelerini istedi. Teyzenizde ancak öğretmenden duyacak galiba. En kısa zamanda çözülür inşallah
Ben çok üzüldüm okuyunca bu kadar geçmi farkedildi bir anormallik olduğu.
Ana okulundan önce bir çocuk psikiyatrına götürmenizi tavsiye ediyorum hatta sen de yapabilirsin bunu. Şimdiden üniverste hastanelerinden randevu almaya bak hiç vakit kaybetmeyin.
En iyi çözüm pedagog..
Anne duygusal davranarak olayı reddediyor..Kendi pencerseinden bakılırsa belki haklı ama..
Önemli olan geç kalmamak..
Komşumuzun oğlu var..Otistik tanısı kondu..Anlattıklarınızın aynısı var ondada..
Ama komşumuzun oğlu konuşmada çok zorluk çekiyor..
Allah hayırlı şifalar versin..
bende çok üzülüyorum ama 1-2 gün sonra şehir dışına gidicem ve uzun bi süre teyzem ve kızlarıyla görüşebileceğimi sanmıyorum. sen yeğenimdeki problemleri kısacık anlattığım halde endişe duydun, ben iç içeyim nasıl düşündüğümü anla yani.
temel şeyleri yapamadığı için çok sinirlendiriyor beni. öğretmeni bir şeyler öğrenemediğini anlayınca ne yapacak acaba. bari çok korkutup okuldan soğutmasa çocuğu..
Canım haklısın elbetteki zor bir durum annesi bu durumu daha ne kadar inkar edebilir. okulda zaten öğretmeni farkedince söyleyecekdir bu çocuk okulda öğrenme güçlüğü çekecek, arkadaşlarıyla belki hiç iletişimi olamaycak, illa biri gelip anneye anlatmak zorunda değil. Sen madem gideceksin aynen bu söylediklerimi söyle. Biz senin yeğenin için şöyle olur böyle olur desekde boş bunu bir defa psikiyatırın görmesi gerekiyor ve benden tavsiye anadolu yakasındaysa ablan marmara hastanesini tavsiye ediyorum eğer maddi olanakları yoksa bir gidip danışsın zaten orda yönlendirilicektir.
offf çok zor bir durum. Biz anneler çocuklarımıza öyle veya böyle laf gelmesini kaldıramıyoruz galiba. Biz eleştirilsek o kadar değil ama çocuklarımız eleştirildiğinde çok daha fazla hassas, alıngan davranıyoruz maalesef. Olan da tabi çocuklara oluyor. okula başlayınca denmiş ama gideceği okul çok önemli.. Ticari kafayla yaklaşan bir okul olursa sizin çocuğunuz uyum sağlayamıyor, daha okula başlaması için erken vs gibi abuk subuk bahanelerle okuldan aldırabilirler de (böyle olaylar da duyduğum için yazıyorum). Yok aklı başında bir okula giderse teyzenin tepkisinin yapıcı olacağından emin misin? Belki o zaman da savunmaya geçecek, öğretmen çok genç, çok deneyimsiz, çocuğumu anlamadı gibi bahaneler sürecek??? Başka bir aile büyüğü var mı yardım alabileceğin, sorunu teyzenle konuşabilecek. Belki seni genç görüp ciddiye almamış (almak istememiş) olabilir. Hani annen, dayın, ne bileyim ananen filan konuşsa bu konuda, belki daha etkili olabilir. Ama şu aşamada en ama en önemlisi TV YOK. Hele ki bahsettiğin diziler cidden çok sakıncalı. Hayal dünyası gelişmemiş, somutla soyutu ayıramayan çocuklar için inanılmaz zararlı diziler. İlla tv seyredecekse o yaş grubuna uygun eğitici cd'ler vs var. Birlikte sayma yapılan, renkler, şekiller öğretilen cd'ler seyrettirilebilir. O da belirli bir süre. Dengesizlik sorunu ise apayrı şeyleri aklıma getiriyor maalesef. Hani kendi çocuk doktoruna götürseniz, aşı vs gibi bir bahaneyle, yıllık kontrol gibi birşeyi bahane ederek. Yapıcı olmayan bir anneyle bu sorunu çözmek gerçekten çok zor. Umarım bir an önce birşey sebep olur da çözüm için adım atılabilir.
ben bile farkettim bir uzmandan yardım alınması gerektiğini umarım teyzemde geç olmadan farkedicek..
inşallah canım. yeğenimin konuşmaları maşallah düzgün ama çok yavaş, ve konuşmalarının içeriği çok saçma oluyor genelde. komşunuzun oğlunun ne gibi konuşma problemleri vardı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?