Davranış Bozuklukları 5 yaşına girecek olan oğlum her işinii bana yaptırıyor

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

flowersgarden

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
130
1
296
İstanbul
Merhabalar, ekim 2009 doğumlu bir oğlum var. 5e girecek. hiç birşeyi kendisi yapmıyor. yemeğini ben yediriyorum, tuvalete ben götürüyorum, suyunu bile yemek yerken bana içirtiyor, üstünü ben giydiriyorum, ben çıkartıyorum, ayakkabılarını ben giydiriyorum.bir çocuk için aklınıza yapılabilecek ne gelirse. bu normalmi? bana artık pek normal gelmiyor. oyuncaklarını bana toplattırıyor. televizyon açmazsan yemek yemem diyor açarsamda ağzında lokma yemek yemek hiç abatmıyorumm 2 saatimizi alıyor. bütün gün ev ile ve çocukla uğraşmsaktan helak oluyorum. birde o kadar zor bir çocuk ki asla kendisine kızılmasına sesinizi yükseltilmesine müsade etmiyor. sesinizi yükseltin sizden beter bağırıp ağlıyor. bunu böyle yapma dediğinizde dinlemez illa kendi dediği olacak. aslında kendi dediğini yaptırmaya çalıssada hayır dendimi hayırdır. öyle esnek davranmıyorum ama ağlama krizleri bitmiyor hiç bir zaman. birde kendi yatağında uyumak istemiyor. bizim yatakda rahat ediyormus beyefendi. kendi yatağında yatmamak için belki 45 dk. uğrasıyor bizim yatakta yatmıyacaksın dediğimde ağlama krizleri yatıyor ağlayarak içim acıyor bu sefer ama almıyorum bizim yatağa gece geliyor bu sefer sabah bir kalkıyorum yanımda.
arkadaşlar ben ne yapacağım bu oğlumla, babasıda göya disiplin edecek sürekli bir çatışma halindeler. babasının yapma dediği şeyleri yapmaya devam ediyor illa sesinizin yükselmesini bekliyor. bu çatışmalarıda beni çok yoruyor. ne yapıcam ben bu işleri nasıll düzene koyacam bana tavsiyeleriniz varmı? çok teşekkür ederim

Gorumcemın kızı da boyleydı kı hala cogu seylerı annesine yaptırıyor.Tuvalet ve yemek yedırmek gıbı. Inadına kendı yemıyor ama görümcem cok duşundu tasındı yarım gun anaokulna verdı kızını.Orada ogretmenı bıraz yola getırdı onu.Tuvalet egıtımı olsun kendı basına hatta sevmedıgı yemekler olsun onu bıle yedı,bıraz umursamaz olmak ta gerekiyor aslında. Ama eve donunce yıne aynı seyı yapıyordu.

Son düzenleme:
eğer şimdiden onun bu davranışını durdurmazsan maalesef çok çekersin.
anaokulu güzel bir yöntem.
bir de evde de desteklemen gerek.
öğretmenden yardım alabilirsin neler yapman gerektiğiyle ilgili.

psikoloji kitapları varr bu konuda yardım al okuyarak davranışı bastırma söndürme nasıl olur araştır istersen sabırlı olman gerekiyor ağlıycak patlıycakta olsa hayır hayırdır pes edip dediğini yapmazsak zamanla sönme meydana gelir diye anlatmıştı bize psikoloji hocamıız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…