- 2 Temmuz 2009
- 6.357
- 15
-
- Konu Sahibi guvastanema
çok etkilendiğim bir bölüm... beğenmene sevindim canım.
yukarıdaki yoruma şaşırdım:) bu filmden gerçekten sıkılabilen insan bikaç kilometre uzağımda dursun yahu, o derece:))
evet bu çok güzel bir detay ...
sanıyorum bir kaç kez daha açıp izleyeceğim , hatta izleteceğim.
zannediyorum her seferinde daha farklı bir ayrıntı keşfedeceğim.
şöyle bir şeyde var ,belgesel yaklaşık bir saat sürüyor ama bana çok daha uzunmuş gibi geldi. genellikle sıkılınan filmler için bu söylenir ama burda tam tersi .
ağır ağır ilerliyor , düşünmeye sevkediyor, düşünüyorsunuz ki benim aklımdan kafamdan bir dolu düşünce geçti . uzun bir deneyim gibiydi.
bilmiyoruz , bakmıyoruz .
ellerimizi , gözlerimizi , bacaklarımızı incelemiyoruz
tabiatta ki dengeyi kavrayamıyoruz.
günlük hayata kendimizi o kadar kaptırmışız , doğadan o kadar uzaklaşmışız ki
hayvanları hayvanat bahçelerinde , süs oyuncak izler gibi izliyoruz ,garipseyerek bakıyoruz.
yada orda burda zarar veriyoruz.
birbirimiz parçalarıyız evet farkında değiliz.
biliyorum etkisi bir kaç gün sürecek ve yine normal akışa ayak uyduracağım.
ama şimdilik büyüsünü üzerimde taşıyorum .
bu hosuma gitti:) hatirlasana kitap gününde basima gelenleri..simdi her cümlemin sonuna iki nokta ve ve parantezi kapa:)
belgeseli bende 2.ye izlemistim..daha secilmeden..Guvastanema ninda dedigi gibi ariniyorsun..ben tefekkür ettim(tefekkürün düsünmekten farki, bilmiyorum ama tasavvufu, allahida katmak ise)
modeller ne kadar güzeldi, ne kadar kusursuzdu..allahin yarattigi herseyin kusursuz olduguna inanirim..engelli yada bir azanin eksik olmasi bunlari kusur degil "kisiye özgü" gibi yorumlarim..
bu belgeselde muhtesem bir uyum vardi..tabiat ve biz..hep onlarin yerinde olmayi hayal ettim
tskler guvastanema
birde bakin söyle birsey var,simdi bu belgesel hakkinda arastirirken bir yorum okudum..aynen su
"arkadaslar belgesel cok sikici, cok sanatsal!! bosuna indirmeyin herkesi uyarmak istedim" :OOO
hayvanlar alemindede cesit cesit hayvan var diymi? tipki bizdeki gibi
mesela kartallar,sahinler yada martilar guvercinler ucar ama karga ve akbabalarda ucar
aslan kaplan leopar ama birde sirtlanlar var ayni familiyadan diymi bunlar?
belgeselin ardindan bu yapilan yorumu bende böyle hayvanlar aleminden yorumladim
İnsanlar önce aralarına sınırlar çizdi, toprak üzerinde hak iddia etti, ardından sahip olma dürtüsü baskın gelerek kendi yapay dünyalarını yaratıp oraya hapsoldular, koparıldıkları doğal ortamlarına yabancılaşarak doğa onların korkulu rüyası haline geldi ve özgürlüklerini satıp sahip oldukları mal-mülkle "modernleştiler", basit bir uyumu, kaotik bir uyumsuzluğa dönüştürdüler, işte geldiğimiz nokta... kendi özüne yabancılaşan insan ne kadar yaşamayı başarırsa bizde o kadar yaşıyoruz işte sonra biri bize fısıldıyor" farklı bir dünya mümkün" diye duymazlıktan gelmesek bile nihai gerçeklik yine bizim aklımızı çeliyor, cehennemlerimize geri dönüp övünüyoruz yaşamımızla ve hayat tükeniyor tüm hızıyla...
atlantis, sen eleştirmen olmalısın
pia, hakkaten içini dökmüşsün:) çok sevindim böyle bir etkileşimi olmasına.
prensesin.uykusuyum beni silebilir misin listeden rica etsem... Finallerim başlıyor diğer ankete zaten katılamıcam ve adı listede geçen diğer insanlar da çok ilgisiz, hiç hoş olmuyor böyle. Bir de seçilen filmi izleme zorunluluğu bende bir baskı oluşturuyor niyeyse.Size iyi paylaşımlar. )
:78: İçimi döktüm ben, hazır belgeselin konusu da müsaitken
prensesin.uykusuyum beni silebilir misin listeden rica etsem... Finallerim başlıyor diğer ankete zaten katılamıcam ve adı listede geçen diğer insanlar da çok ilgisiz, hiç hoş olmuyor böyle. Bir de seçilen filmi izleme zorunluluğu bende bir baskı oluşturuyor niyeyse.Size iyi paylaşımlar. )