Keske bilmediginiz konuda yorum yapmasaniz. Gebelikte dis cekimi vs yaptirilmaz. Bu yuzden gebelikten once doktor kontrolleri oneriliyor.Allahını seversen bu saydıklarının bebeğe ne zararı olacak? Çok şüphe edersen dentisyenlere gebe olduğunu söylersin onlar bilirler.
Gebeligin ilk 3 ayinda (düşük riski nedeniyle) ve son 3 ayında (erken doğum riski nedeniyle) diş çekimine izin vermiyorlar diye biliyorum. Benim 2 gebeliğimde de 20lik dişim çok ağrıdı çürüktü çekilmesi gerekiyordu hep izin verilen dönemi bekleyip kadın doğumcumdan onay kağıdı alıp öyle çekildi. Dolgu konusunda bilgim yok. Yine de kadin dogumcunuza bir danisin. Bu arada ben izin verilmeyen donemde diş agrim icin karanfili suda kaynatıp süzüp daha ılıkken (soğuyunca fayda etmiyordu) gargara yapıp tükürüyordum çok rahatlatıyordu. Bir de kadın dogumcum elma sirkesi ile gargara yada karbonatlı gargara yapmamı önermişti. Bir de yari oturur şekilde uyumak da ağrıyı kısmen hafifletiyor diş hekimi arkadaşım önermişti. Bu arada dis hekimine de muayene olun ama gebe olduğunuzu kesinlikle belirtin dişte enfeksiyon varsa ilaç önerebilir kadın dogumcunuzun da izniyle mecbur gerekliyse kullanırsınız. Enfeksiyon da ağrı yapıyor çünkü o geçince ağrı azalıyor. Geçmiş olsun bu arada.Merhaba 5 haftalik hamileyim 20 lik disim agriyo onu cektirsem ve dolgusu düşmüş bir dışım var dilim Oruya gittikçe midem bulaniyo orayı tekrar dolgu yaptrcam yarın ilk iş onları halletcem ama bebeğe zarar verir mi çok endiseliyimmmm
Huriye hanm 3 aydan sonraGebeligin ilk 3 ayinda (düşük riski nedeniyle) ve son 3 ayında (erken doğum riski nedeniyle) diş çekimine izin vermiyorlar diye biliyorum. Benim 2 gebeliğimde de 20lik dişim çok ağrıdı çürüktü çekilmesi gerekiyordu hep izin verilen dönemi bekleyip kadın doğumcumdan onay kağıdı alıp öyle çekildi. Dolgu konusunda bilgim yok. Yine de kadin dogumcunuza bir danisin. Bu arada ben izin verilmeyen donemde diş agrim icin karanfili suda kaynatıp süzüp daha ılıkken (soğuyunca fayda etmiyordu) gargara yapıp tükürüyordum çok rahatlatıyordu. Bir de kadın dogumcum elma sirkesi ile gargara yada karbonatlı gargara yapmamı önermişti. Bir de yari oturur şekilde uyumak da ağrıyı kısmen hafifletiyor diş hekimi arkadaşım önermişti. Bu arada dis hekimine de muayene olun ama gebe olduğunuzu kesinlikle belirtin dişte enfeksiyon varsa ilaç önerebilir kadın dogumcunuzun da izniyle mecbur gerekliyse kullanırsınız. Enfeksiyon da ağrı yapıyor çünkü o geçince ağrı azalıyor. Geçmiş olsun bu arada.
Huriye hanm 3 aydan sonra
Bazı doktorlar 3 ay dolduktan sonra bazıları 4 ay dolunca izin veriyor diye biliyorum. Tabi gebeligin seyri (düşük riski vs) de önemlidir. Kadın doğumcudan izin almak lazim. Benim diş agrim 3 aydan sonra çok azalmıştı doğum sonrasına cektiririm diyordum bir süre sonra tekrar başladi diş ağrıları. O dönem galiba 21-22 haftaliktim doktorum musade etti çektirdim. 20lik disimdi çekilen. Çekim sonrası o bolgede enfeksiyon gelişti (gebelikle ilgili değil tabi enfeksiyon) diş doktoru antibiyotik yazdi kadın doğum doktorumun izniyle kullandım. Geçti şükür. Bir önceki gebeliğimde de başka bir 20lik dışımı cektirmistim galiba o dönem de 4-5 aylık gebeydim yine doktorumun izniyle cektirmistim bir sıkıntım olmamistiHuriye hanm sonra 3 aylik olunca dişinizi cektirdinizmi bir sıkıntı yasadinizmi
Ben 2 tane yirmilik disimi cektirdim dis cekimi ile hamileligin bir ilgisi yok dediler. Gayette sorunsuz gecti cok sukurBen 24 haftalik hamileyim 20 lik cikti fakst cekmediler. Dis eti. Uyumesi var gecici tedavi ettiler. Kanal bile yapmiyorlar. Dis cekimi kesinlikle tehlikeli. Zaten hic bir dis hekimi de yanasmiyor. Uzmaninizdan yazili onay istiyorlar. Nitekim rontgen de cekemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?