5 Haftalık hamileyim, doktor çok bağırdı, çok kötüyüm.

Hamilesiniz sizi yormak istemem. Fikrimi söyledim. Doktorun bagırması yanlış. Benim istanbul tecrübem aile hekimlerinin randevularının dolu olduğu ve randevusuz gelen hastaları nereye sokacaklarını bilemedikleri. Ayrıca ben randevu alıp gidiyorum işten izin alarak. Randevusuz hasta benim önüme geçiyor ve cok beklıyorum. Hatta bazen izin süremi aşıp iş yerinde zor durumda kalıyorum.
Size gelin diyen telefonu acan ile doktor arasında iletişimsizlik olmuş. Betahcg değerini bilmeniz onu değiştirebileceğiniz anlamına gelmiyor ve düzensiz artan hcg ye müdahale edilebilecek bir tıp enstrümanı yok. Takip edip durum tespiti yapılıyor sadece. Bunu söylemek istedim.
Ben sizin ne demek istediğinizi çok net anladım. Genel olarak söylediğinizde çok haklısınız. O sağlık ocağına iki yıldan fazladır adım atmışlığım bile yok. Toplasan üç kere ancak gitmişimdir bu güne kadar. Yani hak yemeye meraklı biri değilim, üstelik annem de aynı hekime bağlı ve annem randevusuz gidip ilaçlarını yazdırıyor sürekli. Konunuzda haklıydınız sadece yazdıklarıma tam olarak dikkat etmeden ve detaylarımı bilmeden benim durumum yorumunuza uymadı.

Çok üzüldüm gerçekten. Umarım anneniz iyidir şuan. Aslında doktor o anda kendince doğru bişey söylüyor ama üslup da çok önemli. İletişimin yüzde 15i kelimeler, yüzde 85i mimikler ve ses tonudur derler. İyi bişeyi küfreder gibi söyleyince bi anlamı olmuyor maalesef. Sağlık bakanlığına yazdım, otomatik bi cevap hazırlamışlar, bunlar Kişisel mevzulardır olur böyle şeyler diye. Bugün çok korkunca biraz araştırdım, birini köpek kovalamış iki saat sonra yoğun bi kanama ile düşük yapmış. Psikolojik nedenlerle düşük yapan çok insan var. Bugünkü yaşadığım üzüntüden kötü bişey olsa kişisel mesele mi olacak yine. Evet umrumuzda değilsin demişler özetle. Şu çok meşhur bi şikayet sitesi var ya oraya mı yazmıştınız.
annem şu an iyi çok şükür evet ben şikayet sitesine yazmıştım siz üzmeyin kendinizi bebeğinizi düşünün.

Son düzenleme:
Ben sizin ne demek istediğinizi çok net anladım. Genel olarak söylediğinizde çok haklısınız. O sağlık ocağına iki yıldan fazladır adım atmışlığım bile yok. Toplasan üç kere ancak gitmişimdir bu güne kadar. Yani hak yemeye meraklı biri değilim, üstelik annem de aynı hekime bağlı ve annem randevusuz gidip ilaçlarını yazdırıyor sürekli. Konunuzda haklıydınız sadece yazdıklarıma tam olarak dikkat etmeden ve detaylarımı bilmeden benim durumum yorumunuza uymadı.
Ben de daha önce düşük yaptım beta hcg düzenli artmıyordu ve cok stres yaptım. Stresin insana ne gibi etkileri oldugu bilinmiyor ama stres altında kalan beyin büyük ihtimalle tutunmayan calısan embriyoya da olumlu sinyal vermiyordur. Bir daha hamile kalabilirsem becerebilirsem hiç stres yapmamaya calısıcam :) Doktor ters biri de olabilir o an baska stresi de olabilir ama randevusuz yapamam demiş. Böyle bir hakkı varsa diyebilir. Durumunu randevusuz işlem yapılacak kadar acil görmemiş olabilir. O yüzden bagırması haricinde doktora diyecek bir şey yok.

Canım burdaki randevu süresi 10 dk. 10 dk da 1 yeni hasta geliyor. Hastanın soyunması 5 dk. Doktor özelde bile 45 dk ayırmıyor hastaya siz nerde yasıyorsunuz cok merak etttim. Hastaya 45 dk ayrılan yer bir iskandinav ülkesi olabilir. Oranın da şartları ve nüfusu malum. Ben almanya, ingiltere, fransa, italya gibi örnekleri gördüm. Sizin anlattıklarınızdan cok uzak. Neresi gerçekten merak ettim. Abd kanada da falan zaten sağlık sistemi yok.
İsviçre

Ayyy çok geçmiş olsun, İyi ki kötü bişey olmamış. Yüzde yüz öleceksin ne demek ya, insan kalp krizinden gider Allah muhafaza. Ya empati yapmaya çalışıyorum herkesle empati kuramazlar ama maaşla çalışan bi insan dikkatli olmak zorunda, babasının hayrına çalışmıyor orda. Ben de devlet memuruyum. Çok ama çok yoğun çalışıyorum. Tüm gün koşturuyorum ve onlarca insanla iletişim kurmak zorundayım. Çoğunlukla öğlen yemek yemeğe bile vaktim olmuyor. 18 yıllık memurum beni çok zorlayan, çok üstüme gelen insanlar bile olsa asla sesimi yükseltmedim, kırıcı konuşmadım, kimseyi terslemedim, ağzımdan çıkan kelimelere dikkat etmeden bi cümle bile kurmadım. Ama işte herkesin fıtratı bir değil.
Sağol Allah razı olsun. Siz böyle yaptığınız için vicdanınız rahattır. Bazen düşünüyorum görevlerini kötü yapanlar acaba vicdanları rahat uyuyabiliyorlar mı? Gerçi vicdanları olsa insanlara öyle davranmazlar.

Ayyy öyle bi doğum anısını ben de dinledim birinden. Hemşireler doğumda sus bağırma, yaparken böyle bağırmıyordun diyorlarmış. Çok kötü davranmışlar. Travmasını yıllarca atamamış hatta ikinciyi evde doğurmuş, şaka gibi ama bu anlattığım gerçek.
6-7 sene önce karnımdaki çok büyük bi benimi devlet hastanesinde aldırdım. Operasyondan sonra işe gideyim mi rapor mu vereceksiniz diye sordum, git işe dedi. İşyerimin kapısından girmemle bayılmışım, gözümü acilde açtım. Tansiyonum 2/4’e düşmüş. Çok korkmuşlar acildeki doktor ve hemşireler. Bizim ülkede insan canı böyle kıymetli işte.
Memleketini çok seven bi insan olarak çok üzülerek söylüyorum, nerde yaşıyorsanız çok şanslısınız.
Ben 2010 beri İsviçre'de yaşıyorum. Burda her şehrin kendine göre kanunları var. Yaşadığım şehirin kanunları çok iyi

Orası da zengin ve az nufüslü bir ülke. Bizim istanbulun nüfusu oradan fazladır belki de . İstanbulda devlet hastaneleri o kadar kalabalık ki bence bu kadar yogunluga yine iyi. 10 dk aralıklı randevu veriliyor ve randevu bulmak bile bazen imkansız. İstanbulda pahalı olmayan özel hastaneler bile cok kalabalık. Orda yaklaşık muayene süresi 20 dk dır. Devlette doktor muayene edemediği için herkese her testi, ultrasonu, mr ı veriyorlar. Hatta mr ı gece gidip çektiriyorsun yogunluktan. Ama yine de böyle bir çözüm buldukları için takdir ediyorum. Bence isviçrede hiçbir doktor bu şartlarda çalışmaz zaten.

Ben de daha önce düşük yaptım beta hcg düzenli artmıyordu ve cok stres yaptım. Stresin insana ne gibi etkileri oldugu bilinmiyor ama stres altında kalan beyin büyük ihtimalle tutunmayan calısan embriyoya da olumlu sinyal vermiyordur. Bir daha hamile kalabilirsem becerebilirsem hiç stres yapmamaya calısıcam :) Doktor ters biri de olabilir o an baska stresi de olabilir ama randevusuz yapamam demiş. Böyle bir hakkı varsa diyebilir. Durumunu randevusuz işlem yapılacak kadar acil görmemiş olabilir. O yüzden bagırması haricinde doktora diyecek bir şey yok.
O zaman bu pandemi de hamile bi kadını sağlık ocağına sokup sırası gelene kadar orda bekletemezler. Bu arada randevu alan da yoktu, gelen koltuğa oturup sırasını bekliyordu. Aradığım zaman hanımefendi 6/7/8 haftadan sonra gebe kontrollerine başlıyoruz diyeceklerdi. Aaaa hamilemisiniz hemen bugün gelin demeyeceklerdi. Tekrar söylüyorum arkadaşımı betahcgsi 150 iken çağırdılar aynı merkezden yani öyle bi kuralları yok. Randevusuz hastalar girdi gözümle gördüm yani öyle bi kuralları da yok. Kibirli bi ruhu olduğu için onun büyük emirlerine karşı gelerek ricada bulunmam onu sinirlendirdi. Durum bundan ibaret. Bu arada tahlil yapıp yapmaması değil mesele. Bir kere bile tahlilimi yapmadı yazmadım. Üç hafta izinliyim gelemiycem bugün kan versem olmaz mı deyince bağırmaya başladı yazdım. Benim gibi kibar bir dille olmaz derdi çıkar giderdim. Naptım Allah aşkına boğazına silah mı dayadım, tehdit mi ettim. Durumumu anlatıp rica ettim. Olmaz derdi olur biterdi. Zaten bütün mesele bağırması doktoru başka şeyle suçlamıyorum ki. Kaçtır yazıyorum neden anlamak istemiyorsunuz, derdiniz ne Allah aşkına. Acil gelin dediler gittim diyorum, yanlış anlama olmuş deyip kapatsaydı konuyu. Aynı şuan sizde doktorun bana yaptığını yapıyorsunuz, tane tane durumu anlatmaya çalıyorum üstüme geliyorsunuz.

Benim geçen hafta birer saat ara ile iki randevum vardı. Uzman doktor baktı. Sonra stajyer doktor için izin istedi oda bakabilir mi diye. Evet dedim sonra o da baktı.ben ilk geldiğim yıl çok şaşırmıştım.biz lafa geldimi gavur diyoruz ya. Ama insanları çoğunlukla çok iyiler. İlla onların içinde de kötü olanlar var. Bu da sizin bir şikayetinize bakıyor. Sizden kan alırken bile 10 defa özür diliyorlar. Ağrıtıkları için. Ben böyle bir şeyin ülkemden olmasını çok çok isterdim. Değer görmeyi bütün insanlar hakkediyor. Türkiye'de çöp işinde çalışanlar hor görülüyor. Burada tam tersi millet çöp işine girmek için can atıyor.

Sağol Allah razı olsun. Siz böyle yaptığınız için vicdanınız rahattır. Bazen düşünüyorum görevlerini kötü yapanlar acaba vicdanları rahat uyuyabiliyorlar mı? Gerçi vicdanları olsa insanlara öyle davranmazlar.
Çok doğru söylüyorsunuz. Vicdanı olan böyle yapmaz gerçekten. Çalışma hayatında, böyle zor işleri olanlar bi süre sonra robotlaşmaya başlıyorlar. Çok az kişi bu duruma direnebiliyor. Benim meslektaşlarımın içinde de maalesef çok duyarsız insan var. Ama bazen vatandaşlardan bizi şikayet eden oluyor, müdürümüz hiç suçumuz olmasa bile kıyameti koparıyor. Balık baştan kokuyor aslında.

Orası da zengin ve az nufüslü bir ülke. Bizim istanbulun nüfusu oradan fazladır belki de . İstanbulda devlet hastaneleri o kadar kalabalık ki bence bu kadar yogunluga yine iyi. 10 dk aralıklı randevu veriliyor ve randevu bulmak bile bazen imkansız. İstanbulda pahalı olmayan özel hastaneler bile cok kalabalık. Orda yaklaşık muayene süresi 20 dk dır. Devlette doktor muayene edemediği için herkese her testi, ultrasonu, mr ı veriyorlar. Hatta mr ı gece gidip çektiriyorsun yogunluktan. Ama yine de böyle bir çözüm buldukları için takdir ediyorum. Bence isviçrede hiçbir doktor bu şartlarda çalışmaz zaten.
İsviçrenin nüfusu 8 milyon gibi. Ama kaçak kalanlar çokmuş. Onlar ile 15 milyon falan diyorlar artık ne kadar doğru bilemiyorum.

Valla okadarını bilemiyorum. Yani o yoğunlukta onlarda çalışır mı çalışmaz mı diye? Benim demek istediğim istediği kadar yoğun olsun. Burda hastaların bir suçu yok. Onlarda istemezler hasta olmayı. Yorgun oldukları zaman hırslarını hastalardan çıkarıyorlar.
İsviçre'nin sevmediğim sistemi acilde çok bekletirler. Birde ambulansı para ile oda senin yaptığın sigortaya bağlı. Ya sen karşılarsın yada sigortan. Hatta bende demiştim niye ambulans para ile onlarda eğer bedava olsa en ufak birşey için yine ambulansı arayacaklar. Gerçekten ihtiyacı olanlar. O kalabalıkta ambulans zor yetişir diye böyle bir sistem kurmuşlar.

Çok doğru söylüyorsunuz. Vicdanı olan böyle yapmaz gerçekten. Çalışma hayatında, böyle zor işleri olanlar bi süre sonra robotlaşmaya başlıyorlar. Çok az kişi bu duruma direnebiliyor. Benim meslektaşlarımın içinde de maalesef çok duyarsız insan var. Ama bazen vatandaşlardan bizi şikayet eden oluyor, müdürümüz hiç suçumuz olmasa bile kıyameti koparıyor. Balık baştan kokuyor
Çok düzenli bi ülkede yaşıyorsunuz gerçekten. Çok şanslısınız 🥰
Teşekkürler 🥰

Konuyu okudum ama anlamadığım Bi nokta var aile hekimine normalde hamile olmasanız bile gidip değerlerime baktırmak istiyorum deyince tahlil yapıyorlar .sizin gittiğiniz yerin nüfusu fazla olduğu için mi randevusuz almıyorlar ? Yani doktor sizi randevunuz yok diye mi almak istemedi aciliyetiniz de olmadığı için . Bunlara üzülüp strese girmeyin bence siz bebeğinizi düşünün olumlu şeyler düşünün 😊

Konuyu okudum ama anlamadığım Bi nokta var aile hekimine normalde hamile olmasanız bile gidip değerlerime baktırmak istiyorum deyince tahlil yapıyorlar .sizin gittiğiniz yerin nüfusu fazla olduğu için mi randevusuz almıyorlar ? Yani doktor sizi randevunuz yok diye mi almak istemedi aciliyetiniz de olmadığı için . Bunlara üzülüp strese girmeyin bence siz bebeğinizi düşünün olumlu şeyler düşünün 😊
Teşekkür ederim şuan iyiyim çok şükür. Valla ben de anlamadım çok garipti. Zaten randevusuz gidiyor insanlar çok yoğun bi doktor değil, o merkezde diğer doktorlar daha yoğun. Az hastası var diye seçmiştim onu, niye az olduğunu anlamış oldum bugün. Gitmediğim için tanımıyorum pek doktoru. Kuzenim de 10 haftalık hamile; bu güne kadar aile hekimimde ben üç kere kan verdim sende git mutlaka çok önemli sakın ihmal etme abla diye diye aklıma düşürdü. Aradım sabah yaklaşık 5 haftalığım tahlil yapmanız gerekiyormuş ne zaman geleyim diye sordum. Hemen gelin bugün dediler. Şu zaman gel deseler valla gitmeyecektim, müsait bi zamanda bi özel hastaneye giderdim. O nedenle bugün yaşadığım hiçbirşey mantıklı değildi ben de bişey anlamadım. Doktor haklı olabilir ama kırk kere hamilelik geçirmedim, prosedürleri bilmek zorunda değilim, zaten ilk hamileliğimde 10uncu haftada kürtaj oldum o zamana kadar da benimle hiç iletişim kurmadıkları için konuyla ilgili bilgim yok. Anlatmak yerine bağırdığı için derdi neydi hiçbişey anlamadım.

Randevu almadan randevuları dolu olan mesai saati içerisinde nasıl muayene oldunuz peki :)
Belkıde hamile iken çok kişinin önüne geçtim ama ben istemedim zorla çağırdılar misal beni zorunlu devlet hesap soruyor doktora 😁 hemşire bizzat cepden arıyor beni gitmez isem doktor hemşire aramış gelmemissinjz ne zaman gelirisnjz diye soruyor ne kadar iyiler siz düşünün benim gidemedigim zamanlar oldu kar yağdı vs ne zan gitsem saat farketmiyor 10 dan önce gel diyorlar genelde kan tahlili idrar tahlili için direk Dr görür görmez kapı arasından beni çağırıyor 😬

Arkadaşlar merhaba. 5 haftalık hamileyim çok şükür. 1 düşük, 4 negatif tüp bebekten sonra hamileyim. Haliyle yüreğimiz ağzımızda zaten eşimle. Hafta sonu lekelenmem oldu acile gittik çok tedirgin oldum. Evde kalmak istiyorum bi süre. İşyerinden üç haftalık izin almaya gittim bugün. Aile hekimim evime uzak işyerime çok yakın. Gitmişken kan vermek istedim. Üç hafta uzak olucam çünkü. Aradım sağlık ocağını gel kan ver dediler. Gittim doktoruma çok kısaca düşüğümü, negatif denemeleri, lekelenme yaşadığımı, gergin olduğumu özetledim, kan vermek istediğimi söyledim, git kese görününce gel dedi. İzin aldım, sonra gelmem zor olur şimdi versem olmaz mı dedim. Randevusuz gelmişsin diye bağırmaya başladı. Aradım gelmeden dedim, hamileler randevusuz gelebilir sen hamile değilsin gelemezsin, ben seni çağırmadım diye bi sürü bağırdı. Sonra ben de ona bağırmaya başladım, bayağı tartıştık. Hemen çıkıp aile hekimimi değiştirdim. Ama çok kötü oldum saatlerce ağlamam kesilmedi. Sabime ve cimere şikayet ettim. Böyle şeyler olabilir gibisinden otomatik cevap geldi. Zaten bebeğe bişey olacak diye çok korkuyorum, tüm günüm gerginlikle geçti. Allah korusun kötü bişey olursa yanına kar kaldı. İlk gebeliğimde de doktorum 10 haftalık kürtaj olmuştum bi kere bile aramamışlardı sağlık ocağından, sanki beklesem çağıracaktı, bi de o çağırmadan gitmişim diye bas bas bağırıyor.
Internette doktor yorumları oluyor yerinizde olsam hep kotu yorumlarla doldururdum hatta buyuk sayfalarda bile ismini reklam ederdim

X