Selam herkes beni linç edecek evet ama bence doktor size bagırmakta haksızken diğer konuda haklı. Yani bagırdığı için şikayet edebilirsiniz ama randevu almadan işlem yaptırmakta ısrar edemezsiniz. Hassas bir döneminizdesiniz evet ama devlet hastaneleri, aile hekimlikleri hele şu zamanda naz çekecek yerler değiller. Bu sadece Türkiyede değil her yerde böyle çünkü devlet hastaneleri, sağlık ocakları bütün türkiyeye hizmet veriyorlar ve kuralları var. Avrupadan bu foruma yazan insanlar var. Görüyoruz kan testini bırak randevusuzu hiçbir şekilde yapmıyorlar. Ultrasonda kese kalp atışı görme vs asla yok. Düşüğü bile evde kendi kendine yapan insanlar okudum avrupada yaşayan. Bizim ülkemizde aciller normal poliklinik muayenesine gitmek istemeyen yeşil alan kodlu insanlarla dolu. Hepsine de bakılıyor. Kanlar alınıyor, röntgenler cekiliyor.
Demek ki bir haftadan önce hamile kabul etmiyorlar. Bu bir kural ise ısrar etmek anlamsız. bu tip keyfi meselelerimizi maalesef özel hastanelerde halletmemiz gerekiyor çünkü devlet hastanesinde, sağlık ocağında her vatandaşın hakkı var ve randevusuz araya girmek baskasının da hakkında girmek olmuyor mu ? Tedirginliğinizi anlıyorum çok zor durumdasınız ama varolan kuralı esnetmekte ısrar ederek niye kendinizi bosuna strese soktunuz. Kan değerinizi bilmenin hamileliğinize hiçbir pozitif etkisi yok.