arkadaşlar benim de son adet tarihim 5 ağustos .. İdrar tahlilim de kan tahlilim de pozitif çıktı. yani 5 hafta 6 günlük hamile olmam gerekiyor. Bende polikistik over olduğu için yumurtlaman 2 gün geç olmuş sanırm dedi doktor. Gebelik kesesini gördüm fakat bebeği göremedim bayramdan sonra tekrar gel dedi. Bebği göremediğim için de sana sağlıklı bir gebesin diyemem dedi. İçim sıkılıyor doktordan geldiğimden beri ağlıyorum lütfen bişeyler söyleyin nasıl beklicem. Bu arada alttan değil karından baktı...
Valla canım bı bılgım yok..Bence dr.u dinleme ..Git kan testi yaptır..
canım kan testi yapmadan kaç haftalık olduğunu anlayamaz ki aşşağıdan ultrasonla mı baktı onla daha iyi gözükür diyo doktorlar ayrıca doktor kesin görebilmek için beni adetimden epey sonra çağırmıştı tam tarihi hatırlamıyorum ama bebeğin beş haftalık olduğunu nasıl düşündün.
evet canim altdan ultrasonla bakti ve keseyi göremedi doktor dedi 5hafta 4 günlük hamilesin diye persembeyi beklemek okadar zor geliyorki bana :1no2: kötü haber alirsam diye cok korkuyorum senağlama
canım şimdi gördüm sadece karnından bakmış keseyi de görmüş ama doktor nasıl kan testi yapmadan dış gebelik diyebiliyor bence bu doktorun dediği hiç bi şeye inanma boşna panik olma bence canım senin adetin daha yeni geçti zaten bebeğin 5 haftalık olması imkansız en erken adetinin 12. günü falan hamile kalmış olsan yine de beş haftalık olmaz ayrıca geç döllenme bile olmuş olabilir ki bu da bebeğin daha ufak olduğunu gösterir. bu doktor senin boşu boşuna moralini bozmuş
canım anladım ama nasıl kan tahlili yapmadan dedi ki bunu nasıl anladı senin adetin ne zamandı geçen ayki
hayir canim karnimdan bakmadi asagidan bakti keseyide göremedi ondan dis gebelik olailecegini söyledi senağlama
bu mübarek gecede dilerim bebeğin seninledir..
Allah yardımcın olsun canım..
yurtdışında sağlık problemleri olabiliyor..
istediğin gibi ilgilenilmiyor bazen..
kan testi neden yapmamış anlamadım..
en azından keseyi görmemişse sağlıklı bir gebelik olup olmadığına bakmak için kan testini tekrarlamalıydı sanırım..
inş güzel haberler alırsınız..
canim benim son adetim 8.08 de oldu kanimi bugün aldi persembe sonuclar gelcek dedi bida ultrason yapcam eger yine keseyi göremesem kan tahlilerinde iyi cikmassa dis gebelik dedi :1no2:
canım dış gebelik mi değil mi diye her doktor şüpheleniyo kesin karar vermek için de kan tahlili yapıyor. hatta kan tahlilini bir kaç kere yaparak değerin nasıl yükseldiğine bakıyor bu değerler iki katı artarak gidiyorsa normal çok fazla yükseliyorsa dış gebelikten şüpheleniyorlar. ben de hamileyken doktor aynen böyle takip etti ondan sonra hamile olduğumu kesin söyledi bakmadan kesin diyemem dedi . beniim anlatmak istediğim bu neye dayanarak diyor doktor. belki idrar testi yanlış çıkıyor İdrar testi sadece hcg değerinin yükselmesiyle çıkıyor belki de başka bir sebeple yükseldi böyle olanlar da var idrar testi yanlış çıkan çok var . nasıl güveniyor ki sen boşuna panik yapma canım hemen başka doktora git
canım senin bebeğin olsunda 3,5 hafta olsun 5 hafta olamaz ki sen zaten 8inde hasta oldun en az 5 gün sürmüştür. bir hafta sonra da yumurtlama olduysa ayın 20si civarı oluyor o yüzden 1 aylık yani dört haftalık bile olmuyor o yüzden kese görünmemiş olabilir ilk kontrolde benim de gözükmedi hemen kan tahlili yaptı orda çıktı
kendini strese sokma madem canım..
elinden geldiğince rahat olmaya çalış..
perşembeye az kaldı..
hayırlı sonuçları alırsın inş..
gebelikte kan testi 2 günde bir tekrarlanıp katlanıp katlanmadığına bakılıyor burda..
eğer değer katlanarak devam ediyorsa sağlıklı bir gebelik deniyor..
Allah hakkınızda hayırlı olanı versin..
unutma canım hayırlı olanı..
canim dünkü gittim doktor kan testi bile yapmamamisdi,bugün gittim doktor keseyi göremince ayni senin dediklerini söyledi kan degerler ikiye katlarsa iyi yoksa normal degil dedi,simdiye kadar kesenin görülmesi lazimdi bebek var ama nerde kimbilir dedi :1no2:
bak ne güzel anlatmış aynen benim gittiğim doktorlar da böyle anlatmıştı bunu herkese söylüyorlar inan bana da demişlerdi boşuna seni panik yaptırmış sana böyle başından diğer doktor anlatsaydı boşu boşuna böyle canını sıkmazdı . bak inan ki teselli için anlatmıyorum daha ufak ondan gözükmüyor belki de canım birazdan çıkıcam dua edicem sana da dua edicem inşallah ve Allahım inşallah kabul eder. ama dediği lütfen dikkate al bunlar doktorların söyledikleri seni boşu boşuna panik yaptırmış eski doktor