• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 haftada tansiyon neden yüksekselir

Sernice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2023
126
36
28
29
Tüp Bebek den gebe kaldım bugün 5+6 yım dün sağlık ocağında tansiyonumu ölçtüklerinde büyük 14 kücük 7 di az önce gene ölçtüm gene aynı çıktı daha önce hiç tansiyon sorunum olmadı hep 11 max 12 olurdu başımın agrısından anlıyorum cıktıgını ne yapmalıyım

Sağlık ocağına yürüdüysen nabzın yükselmiş olabilir. Heyecandan da olur. En az beş dk oturur vaziyette konuşmadan dinlendikten sonra tansiyon ölçülür. Yemekten sonra da ölçülmez. İdrara sıkışıksan da yüksek çıkar.

Hamilelikte baş ağrısı olur. Hormonlar yükselişte old için vücut dengesini bulamıyor ve baş ağrısı oluyor. Yani her baş ağrısı tansiyondan değildir.

Benim de tansiyonum dalgalı. 14-9, 15-9 gibi sayıları görünce, bir haftalık tansiyonu kaydedip dahiliyeye gittim. Tahilller yapıldı. Gebelik tansiyonu olmak için çok erken dedi Dr . Tahlillerde bunu gösteren bi veri de yoktu. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını gösteren tahliller temiz.

Özellikle küçük tansiyonun 9-9,5-10 civarında seyretmesi sorun dedi. İlaç vermeden önce bi deneyelim. Günlük 30-45 dk yürüyüş yapacaksın ve tuzsuz yiyeceksin dedi. Bunlara başladım. Biraz sakinledi gibi. Ama kadın Doğum tedbiren coraspirin başladı.

Sen ölçmeye devam et. Devamlı dengesizlik varsa dahiliyeye git.

Sağlık ocağına yürüdüysen nabzın yükselmiş olabilir. Heyecandan da olur. En az beş dk oturur vaziyette konuşmadan dinlendikten sonra tansiyon ölçülür. Yemekten sonra da ölçülmez. İdrara sıkışıksan da yüksek çıkar.

Hamilelikte baş ağrısı olur. Hormonlar yükselişte old için vücut dengesini bulamıyor ve baş ağrısı oluyor. Yani her baş ağrısı tansiyondan değildir.

Benim de tansiyonum dalgalı. 14-9, 15-9 gibi sayıları görünce, bir haftalık tansiyonu kaydedip dahiliyeye gittim. Tahilller yapıldı. Gebelik tansiyonu olmak için çok erken dedi Dr . Tahlillerde bunu gösteren bi veri de yoktu. Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarını gösteren tahliller temiz.

Özellikle küçük tansiyonun 9-9,5-10 civarında seyretmesi sorun dedi. İşac vermeden önce bi deneyelim. Günlük 30-45 dk yürüyüş yapacaksın ve tuzsuz yiyeceksin dedi. Bunlar başladım. Biraz duruldu gibi. Kadın Doğum tedbiren coraspirin başladı.

Sen ölçmeye devam et. Devamlı dengesizlik varsa dahiliyeye git.
Dediğim gibi hiç tansiyon sorunum yoktu sabah saglık ocagına yüremedim açtım üstelik kan tahlili vermek için gittim bu denli dengesizlikler düşüğe neden olmaz umarım

Back