5 gunluk hamileyim

Konu sahibi çok güldüm yaa.. İnşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız.. Doğum sata göre belirlenir.. Normalde sattan 2 hafta geçince yumurta çatlıyor ve o ana denk gelirse sperm döllenme oluyor.. Döllenmeden sonra döl yolu, yatağı Vs derken bir hafta yine geçiyor.. Bunu baz alırsak herkes öğrendiğinde 1 haftalık hamile filan oluyor ama yumurtlama günü tam belli olamayacağından sat baz alınıyor.. Zaten değerin 2000lere çıktığında doktor eline ultrason kağıdı verince yazar orada ne kadarlık hamile olduğun.. Bizlerle de paylaş
Bu arada benimde acayip sancım olmuştu.. Sürekli hastalanacağım diye bekledim.. Adet ağrılarını gayette yaşadım ama olmadım tabi.. Ağır kaldırma, uzanma.. Ama hasta da değilsin unutma..

Cok saolun tesekkur ederim allah razi olsun amin rabbim hayirli saglikli bir sekilde kucagima almayi nasip etsin rabnim isteyen herkeze de nasip etsin insallah
Amin insallah Allah tüm isteyen kardeşlerimize ablalarımıza bu mutluluğu yasatsın.

Ilk gun 51 2 gun sonrasi 150 cikti bazen gec catlama yada gec dollenme de olabiliyo bilmiyorum bana 5 gunluk dediler yarin tekrar sorucam iste

Benim de son adet tarihim 14 öart , polemiklere takılma , benim de çok ağrım var , sanki her an adet olacakmış gibiyim , inş sağlıkla hayırla alırız kucaklarımıza
Amin insallah en onemliso saglikla kucagimiza almak zaten rabbim nasip eder insallah

Ilk gun 51 2 gun sonrasi 150 cikti bazen gec catlama yada gec dollenme de olabiliyo bilmiyorum bana 5 gunluk dediler yarin tekrar sorucam iste
3 haftalık hamilesiniz sonuca göre neyse. Zaman geçtikçe netleşir zaten :)
Ağrıların olmasi normal. Adet sancısı gibi sancı hissedebilirsiniz, yeni yerleşiyor o yüzden böyle. Dinlenin, stresten uzak durun..

tatlım konuyu yanlış yere açmışsın, gebelik kısmına aç daha çok kişi görür. bir de dediğin hesapta yanlışlık var. SAT (son adet tarihi) üzerinden belirlenir gebeliğin ne kadarlık olduğu. örneğin sen 5 günlük diyorsun adet tarihinin üzerinden geçmesini baz alarak, ama aslında o 35 günlük oluyor yani 5 haftalık hamilesin. Sen mart ayında ne zaman regl olsun en son, onu bi hatırla, sonra nette programlar var, gebelik tarihi hesaplama diye oradan tam zamanını öğrenirsin.

3 haftalık hamilesiniz sonuca göre neyse. Zaman geçtikçe netleşir zaten :)
Ağrıların olmasi normal. Adet sancısı gibi sancı hissedebilirsiniz, yeni yerleşiyor o yüzden böyle. Dinlenin, stresten uzak durun..
Olabilir yarin doktora sorucam belki sekreteri yanlis soyledi saolun tesekkurler

14 martta adet oldum en son

Yarin keain sormam lazm ilk degerimi ogrendigimde netten baktm 3 haftalik yaziyodu ama sekreter 5 gunluk dedi bnm arkadasta 3 gunlukken ogrenmisti baska doktorda 2 ya da 3 gunlukken kan testinde cikar demisti yemin ederim kafam karisti sadece sancim var ama bulanti filan yok onlar ne zaman basliyo acaba

Ben catlatma ignesi kullandim ondan sonra doktor bana 2 hafta sonrasi icin gun verdi bugun de test yap dedi yaptm ve cıktı
Can'ım o senin 5 günlük saydığın 5 günlük gebelik olmuyor işte. Çatlatma iğnesinden şonra en erken 10 gün şonra sonuç verir ki o da çok doğru sonuç olmaz. İğnenin etkisiyle vücutta hcg hormonu olduğundan pozitif çıkar ki şu an hamile işen en az 4 haftalık hamile olursun. Adetin başlangıcından sayacaksın.

5 günlük hamilemisin canım kan testi mi yaptırdın çıkmaz diye biliyorum canım yanilmiyorsun demi

Nar suyu,maydanoz kırmızı erik düşük yapar diye duymuştum..

tatlım 4 hafta 4 günlük gebesin.. kısaca doktorlar buna 4+4 derler, sözel olarak da 5. haftanın içindesin diye ifade ederler. Toplam gebelik de 40 hafta olarak hesaplanır.
Hesaplamada aynen oyle cikiyo ama sekreter mi yanlis soyledi bilmiyorum yarin leain bilgi alirim doktordan

Hurma mı gerçekten mi ben her gün yiyiyorum sabahları Bi iki tane ayy Allah ım
Ben hurma yiyorum en basından beri, zencefil de içiyorum, hatta sucuk bile bilindik markaların iyi pişmesi şartı ile yenebilir dedi doktorum ama fazla yemedim ödem yapıyor diye.. vişne suyu da içtim, mantar da yedim sık sık.. çiğ et ve şarküteriye dikkat etmek lazım, sebze ve meyveleri güzel yıkamak lazım o kadar.. abartmayın bence her şeyi

Degerim ilk ogrendigim gun 51 di 2 gun sonrasi 150 cikti kac gunluk bebek dedigimde 4 yada 5 gunluk dedi sekreteri yarin kontrole gidecem yine zaten tekrar sorarim belki o anda karmasada bana tlfnda yanlis soylemiste olabilir
Can'ım yanlış anlama bilmiyor olabilirsin tabi ki. Ama ilişki sonrası sperm ve yumurtanın buluşup bölünüp Rahime gelip tutunması ve kana hcg hormonu geçmesi en az 8-9 günü bulur. Tüp bebekte bile direk Rahme bırakılmasına rağmen 3 yada 5 gün şonra öğrenemiyorsun. Teknik olarak bile mümkün değil yani. çatlatma iğnesi sonrası da en doğru sonuç 14-15 gün şonra çıkar.
Bu arada yüksek yere uzanma ve ağır temizlikten kaçın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…