• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 gunluk hamileyim

Can'ım yanlış anlama bilmiyor olabilirsin tabi ki. Ama ilişki sonrası sperm ve yumurtanın buluşup bölünüp Rahime gelip tutunması ve kana hcg hormonu geçmesi en az 8-9 günü bulur. Tüp bebekte bile direk Rahme bırakılmasına rağmen 3 yada 5 gün şonra öğrenemiyorsun. Teknik olarak bile mümkün değil yani. çatlatma iğnesi sonrası da en doğru sonuç 14-15 gün şonra çıkar.
Bu arada yüksek yere uzanma ve ağır temizlikten kaçın.
Bn calisiyorum surekli ayaktayim onun bi zarari olur mu

Ya sekreter yanlış söyledi ya da siz yanlış anladınız. döllenmeden 2-3 gün sonra belli oluyor demiş olabilirler belki ama o zaman 2-3 günlük denmiyor en erken 3 haftalık oluyor. İlk hamilelikte bunu anlamak ve kabul etmek zor oluyor ama sonra alışıyosunuz :) Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bu arada adaçayı, biberiye düşüğe neden olabiliyormuş. Ayrıca fetüse zarar verebilecek bakteri barındırma ihtimaline karşı, çiğ et , çiğ süt, az pişmiş yumurta, iyi yıkanmamış yeşillik ,salam sucuk vs dikkat edilmesi gerekiyor. Doktorunuz size detaylı bilgiler verir

Bn calisiyorum surekli ayaktayim onun bi zarari olur mu
İlk hamileliğimde hep yattım ama düştü malesef. Sağlıksızsa düşüyor ne yaparsan yap.
Bunda o kadar dikkat etmedim. Çok şükür yakında kucağımda olacak inş.
Sadece dikkat et yeter. Çok yorulduğunda dinlen biraz.

Amaan boşver hamilesin işte Allah kucağına almayi nasip etsin inşallah saglikla.adaçayı içme derdi doktorum dikkat et ağır kaldırma iyi beslen isim düşün odasını hayal et ve bol bol kokla ohhh olsa da sevsek:anne::21:

Ya valla artik suan bende bilmiyorum kanda 2 yada 3 gunlukken doktor cikar demisti sekreter 5 gunluk hamileain dedi hesapliyorim son adet tarihime gore 4 hafta 4 gunluk oluyo bnm de aklm karisti artik
Yok canım sen çok büyük ihtimalle 1 aylık yani 4 haftaliksin istersen doktor değiştir ya da 5 haftalık demiştir sen 5 günlük anlamissindr:KK64: inşallah kucağına almayı nasip etsin sağlıkla doğar insallah bebişin :anneadayı::emir_bebek:

Ya sekreter yanlış söyledi ya da siz yanlış anladınız. döllenmeden 2-3 gün sonra belli oluyor demiş olabilirler belki ama o zaman 2-3 günlük denmiyor en erken 3 haftalık oluyor. İlk hamilelikte bunu anlamak ve kabul etmek zor oluyor ama sonra alışıyosunuz :) Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bu arada adaçayı, biberiye düşüğe neden olabiliyormuş. Ayrıca fetüse zarar verebilecek bakteri barındırma ihtimaline karşı, çiğ et , çiğ süt, az pişmiş yumurta, iyi yıkanmamış yeşillik ,salam sucuk vs dikkat edilmesi gerekiyor. Doktorunuz size detaylı bilgiler verir
Amin cok sagolun tesekkurler

Amaan boşver hamilesin işte Allah kucağına almayi nasip etsin inşallah saglikla.adaçayı içme derdi doktorum dikkat et ağır kaldırma iyi beslen isim düşün odasını hayal et ve bol bol kokla ohhh olsa da sevsek:anne::21:
Amin cok tesekkur edrim allah razi olsun cok bekledim bu haberi rabnim kucagima almayi nasip eder insallah

Niye insanlarla kavga edip yanlis oldugu kesin olan bir bilgiyi dogruymus gibi israrla kanitlamaya calisiyorsunuz? Hicbir doktor size 5 gunluk hamilesiniz veya 3 gunluk de kan testinde cikar demez, cunku cikmaz. Belli ki oyle saniyordunuz, su an bilmediginizi kabul etmemek icin doktor da oyle dedi, arkadasim 3 gunluktu ogrendi diyorsunuz :D kan testinizde gebelik ciktiginda son adet tarihiniz uzerinden hesap yapilarak bebegin kac aylik oldugu da bu sekilde belirlenir. Biraz komik olmus doktorunuzu tanik gostererek diretmeniz, cunku eminim sunu doktorunuz gorse o da sok olur. Siz gidince soyler size bebegin kac haftalik oldugunu, bu sekilde siz de ogrenmis olursunuz. Sorunuzun cevabina gelince etrafimda cok hamile var ve hepsi cok ciddi regl agrisi yasadi ilk 2 ay falan. Doktorlari normal oldugunu soyledi, endiselenmeyin.

İlk hamileliğimde hep yattım ama düştü malesef. Sağlıksızsa düşüyor ne yaparsan yap.
Bunda o kadar dikkat etmedim. Çok şükür yakında kucağımda olacak inş.
Sadece dikkat et yeter. Çok yorulduğunda dinlen biraz.
Rabbim saglikli sekildw kucagina almayi nasip etsin insallah

5 günlük hamilelik ilk defa duydum:KK57:
biraz daha bekleyin sevinmek için bence.sonuç hüsran olabilir

Niye insanlarla kavga edip yanlis oldugu kesin olan bir bilgiyi dogruymus gibi israrla kanitlamaya calisiyorsunuz? Hicbir doktor size 5 gunluk hamilesiniz veya 3 gunluk de kan testinde cikar demez, cunku cikmaz. Belli ki oyle saniyordunuz, su an bilmediginizi kabul etmemek icin doktor da oyle dedi, arkadasim 3 gunluktu ogrendi diyorsunuz :KK70: kan testinizde gebelik ciktiginda son adet tarihiniz uzerinden hesap yapilarak bebegin kac aylik oldugu da bu sekilde belirlenir. Biraz komik olmus doktorunuzu tanik gostererek diretmeniz, cunku eminim sunu doktorunuz gorse o da sok olur. Siz gidince soyler size bebegin kac haftalik oldugunu, bu sekilde siz de ogrenmis olursunuz. Sorunuzun cevabina gelince etrafimda cok hamile var ve hepsi cok ciddi regl agrisi yasadi ilk 2 ay falan. Doktorlari normal oldugunu soyledi, endiselenmeyin.
Yo benim yalan soylemeye yada kimseyi inandirmaya ihtiyacim yok ve soylediklerimde gayette ciddiydim ister inanin ister inanmayin keyfiniz bilir yani sıkıntı yok keske ayni yerde olsaydikda seni arkadasimin yanina da doktorun yanina da goturseydim

Mrb arkadaslar ben suan 5 gunluk hamileyim cok sukur sonunda test pozitif sonuc verdi ama benim cok sancım oluyo bu normalmidir yoksa bi sorun mu var ilk gebeligim bu ayrıca neler düsük yaptırır bilen varsa bana soyleyebilir mi onlardan uzak durayım
Yuksek ihtimal adet gecikmesininbuzerinden 5 gun gecti geya sekreter 5 haftalik yerine 5 gun dedi. 4 hafta 4 gunluk 5 haftalik demek zaten.
Hamilelik son adet tarihine gore hesaplanir.

Hayirlibolsun. Agrilarin normal suanda. Ilk 3 ay agir kaldirma agir is yapma. Sogan vb yiyecekleri cok yeme. Maydanoz suyu icme.

Bol su ic. Folik aside basla

Yo benim yalan soylemeye yada kimseyi inandirmaya ihtiyacim yok ve soylediklerimde gayette ciddiydim ister inanin ister inanmayin keyfiniz bilir yani sıkıntı yok keske ayni yerde olsaydikda seni arkadasimin yanina da doktorun yanina da goturseydim
Yok yok benim niyetim sizi ikna etmek degil zaten. Sadece dogrusunun ne oldugunu belirttim ben. Yoksa bilmemkac kadin ikna edememis ben mi edicem. Ama hayata genel bakisiniz "bilmiyor olabilir miyim acaba, veya doktorumi yanlis mi anladim acaba" gibi biraz daha ilimli bir bakis olursa daha saglikli bilgi edinme imkaninizi da yok etmemis olursunuz. Bebeginiz icin tebrikler ayrica, saglikla kucaginiza alirsiniz umarim :)

Yuksek ihtimal adet gecikmesininbuzerinden 5 gun gecti geya sekreter 5 haftalik yerine 5 gun dedi. 4 hafta 4 gunluk 5 haftalik demek zaten.
Hamilelik son adet tarihine gore hesaplanir.

Hayirlibolsun. Agrilarin normal suanda. Ilk 3 ay agir kaldirma agir is yapma. Sogan vb yiyecekleri cok yeme. Maydanoz suyu icme.

Bol su ic. Folik aside basla
Saolun tesekkurler folik asit iciyodum zaten devam ediyom ona hayirlisi artik

Catlatma ignesinden 10 gun sonra hemen ogreniliyo diye biliyodum sonra test yaptm negatif cikti gebe degildim gecen ay o zaman doktora sordum kac gunlukken kanda belli olur 2 - 3 gunlukken kanda cikar dedi ve bende bu ay catlatma ignesinden sonra 2 hafta gecti doktor 12 nisana gun verdi o zaman git test yap dwdi yaptm ve sonuc pozitif okey

Doktorun mühtemelen adet tarihin 2-3 gün geçtikten sonra ögrenebildiğini söylemistir. Tip literatüründe 5 günlük hamile diye birşey yoktur. Gebelikler hafta bazinda takip ediliyor. En erken 4-5 haftalikken ögrenilebiliyor.

Bak anne olacaksin, gebelik hesaplamasi çok basittir ve temel bilgidir. Lütfen bu konularda kitaplar oku. Bu şekilde nasil o yavrucağa yeteceksin? Hamilelik, lohusalik ve yenidoğanlar üzerine bir ton kitap var.

Beş günlük hamilelik olmaz. Konu sahibi yanlış bilgi aldı sanırım

Yok yok benim niyetim sizi ikna etmek degil zaten. Sadece dogrusunun ne oldugunu belirttim ben. Yoksa bilmemkac kadin ikna edememis ben mi edicem. Ama hayata genel bakisiniz "bilmiyor olabilir miyim acaba, veya doktorumi yanlis mi anladim acaba" gibi biraz daha ilimli bir bakis olursa daha saglikli bilgi edinme imkaninizi da yok etmemis olursunuz. Bebeginiz icin tebrikler ayrica, saglikla kucaginiza alirsiniz umarim :)
Diger yazfillarimi da okumus olsaydiniz ben mi yanlis anladm acaba sekreter mi yanlis dedi dedigimide gorurdunuz saolun yine de tesekkurler

Diger yazfillarimi da okumus olsaydiniz ben mi yanlis anladm acaba sekreter mi yanlis dedi dedigimide gorurdunuz saolun yine de tesekkurler
bu arada adet sokturucu olarak ise yarayan dogal besinlerden uzak durabilirsiniz. Sogan, civanpercemi, nane cayi benim reglim gecikince tukettiklerim. Hamile kadinlara onerilmiyor.

Back