Çocuk Hastalıkları 5 aylıkken klamer antibiyotik kullanımı :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

EliffVVav

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
1.609
1.055
83
Arkadaşlar hastalığı ilerlediği için doktor antibiyotik verdi 2 gün kullandık ama oğlum çok ağlıyor verirken, bende tadına baktım acayip acı birşey, neden o kadar acı ki ama yaaaa :(
Antibiyotik kaç gün kullanmak gerekiyor 3 gün yetmez mi ? Allahım çoçuğun ilk tanıştığı lezzet şurup oldu ya :(

en az 5 gün kullanman lazım yarıda kesersen çocuk daha kötü olur sık dişini onun iyiliği için dayanman lazım

Nedenki yarıda kesilmiyor ?
vallahi nedenini tam olarak bilmiyorum ama ben bunu birkaç tane çocuk dr ndan bizzat duydum kaşıkla içirmekte zorlanıyorsan şırınga ile vermeyi dene burnunu sık o ağzını açınca da ilacı ver zaten hemen yutacaktır sonra burnunu bırak
biraz gaddarca gelmiş olabilir ama işe yarıyor ne yaparsak onların iyiliği için

vallahi nedenini tam olarak bilmiyorum ama ben bunu birkaç tane çocuk dr ndan bizzat duydum kaşıkla içirmekte zorlanıyorsan şırınga ile vermeyi dene burnunu sık o ağzını açınca da ilacı ver zaten hemen yutacaktır sonra burnunu bırak
Ya bir şekilde içiriyoruz da tadına baktım acayip acı yazık ya :(

Sanırım erken bıraktığında bakteriler antibiyotiğe bağışıklık kazanıyormuş :(

İlaç yarıda kesildiği zaman özellikle anyibiyotik ler vücudun içerisinde bakterilere karşı direnç kazanıyorlarmış ve diğer hastalanmanda şurup.iyi etki göstermediği için iyileşme süresi uzuyormuş. Büyük oğlumda yaşadığım bi sıkıntı malesef... Mamaya karıştırılarak verilebilirmi acaba ? Bi sağlıkçıya sorsanız belki rahat içer yavrucak

İlaç yarıda kesildiği zaman özellikle anyibiyotik ler vücudun içerisinde bakterilere karşı direnç kazanıyorlarmış ve diğer hastalanmanda şurup.iyi etki göstermediği için iyileşme süresi uzuyormuş. Büyük oğlumda yaşadığım bi sıkıntı malesef... Mamaya karıştırılarak verilebilirmi acaba ? Bi sağlıkçıya sorsanız belki rahat içer yavrucak
Ek besin vermiyorum ki , sütüme karıştırsam onu sağmaktan bile anlamam ya sadece emziriyorum :s
Birde biberon ile su vermeye çalışmıştım kabul etmemişti .
Ya daha 4 gün var 8 kere daha çekicez bu işkenceyi, ilaçtan sonra bi saat ağlıyor :( siz yarıda mı kesmiştiniz ?

Bu arada seni biryerden hatırlıyorum ya daha önce mesajlaşmış olabiliriz. Sitede isimlere değil sadece yorumlara baktığım için hiç arkadaşlık kuramıyorum da :))

Bu arada seni biryerden hatırlıyorum ya daha önce mesajlaşmış olabiliriz. Sitede isimlere değil sadece yorumlara baktığım için hiç arkadaşlık kuramıyorum da :))
Evet canım hatrlıyorum bende :) yarıda kesmiştk ama en az 3 gün verdim büyüktü benim oğlum hastalığı atlatmış gibi görünüyo ilacı yarıda kesince çünkü bi kısmı ölmüş oluyo bakterilerin. Neyse dayan annesi az kaldı geçicek inş. Ne rahatsızlığı vardı ki.ufaklığın?

Evet canım hatrlıyorum bende :) yarıda kesmiştk ama en az 3 gün verdim büyüktü benim oğlum hastalığı atlatmış gibi görünüyo ilacı yarıda kesince çünkü bi kısmı ölmüş oluyo bakterilerin. Neyse dayan annesi az kaldı geçicek inş. Ne rahatsızlığı vardı ki.ufaklığın?
Ya soğuk algınlığıydı sonra aşırı öksürmeye başladı nefessiz kalıyordu öksürürken, ciğerlerine indi dediler :(

Çok geçmiş olsun geçer inş.çabucak benimde aklım oynuyor küçük hasta olucak diye :KK43:
Bu geçse bile ben ankaradayım bu kışı Nasıl geçiricem ya bu çocuk hep hasta mı olacak, özgüvenimi kaybettim. Uyandığında yelek giydir vs hiç anlamam o işlerdem de, üşüdüğünü anladığımda giydiririm sadece o kadar :(

Bu geçse bile ben ankaradayım bu kışı Nasıl geçiricem ya bu çocuk hep hasta mı olacak, özgüvenimi kaybettim. Uyandığında yelek giydir vs hiç anlamam o işlerdem de, üşüdüğünü anladığımda giydiririm sadece o kadar :KK43:
Valla bende kayserideyim aynı şekilde soğuk geçiyo kışlar ve yeni eve taşındık ısıtmada da problemimiz var senin gibi aynen korkuyorum bende daha çok küçüklrr ama uykudan uyanınca yelek giydiriyorum sırtını kontrol ediyorum terlediyse ya değiştiriyorum yada küçk havlu gibi bişiyler koyuyorum şimdilik bu kadar. Daha önce sıcak biyerdemiydiniz ki?

Valla bende kayserideyim aynı şekilde soğuk geçiyo kışlar ve yeni eve taşındık ısıtmada da problemimiz var senin gibi aynen korkuyorum bende daha çok küçüklrr ama uykudan uyanınca yelek giydiriyorum sırtını kontrol ediyorum terlediyse ya değiştiriyorum yada küçk havlu gibi bişiyler koyuyorum şimdilik bu kadar. Daha önce sıcak biyerdemiydiniz ki?
İzmirdeydim :( kışın yağmuru zor görürdük ah ahh
Şuan yeni uyandı ve çok terlemiş ne yapcam mesela , ceketi ile uyumuştu ceketin üzerine yelek olmaz ki

Back
X