Ben istanbuldayım. Bebeğimin kontrollerini acıbadem de yaptırıyorum ama uyku eğitimini dr kontrolünde yapmadım.
İlk akşam bebeğimin altını değiştirdim, pijamasını giydirdim, biraz kucağımda saçıyla yüzüyle oynadım ve hafif sesle konuştum, artık yatağında uyuması gerektiğini vs. Sonra kollarımda uyumasına izin vermeden ama mayışınca yatağına koyup odadan çıktım. Tabi anında arkamdan ağlamaya başladı feryat kıyamet. Tuttum kendimi 3 dk sonra girdim yataktan aldım kucağıma ve öptüm sakinleştirdim ve bi yere girmediğimi içeride odada olduğumu onu yalnız bırakmadığımı söyledim, susunca tekrar yatağa bırakıp çıktım tabi yine çığlık çığlığa. Bu kez saat tuttum yine 5 dk sonra girdim odaya yine aynı şekilde sakinleştirip çıktım bu kez 7 dk. Sonra iki üç dk arttırarak böyle böyle odaya gidip gelip yatağına koydum. Kucakta fazla tutmadan susar susmaz hemen yatağına koyacak biçimde böyle devam ettim. İlk gece 1 saat 20 dk sürdü bu git gel yatır kaldır. En sabır isteyeni ilk geceydi. Eşim de hemfikirdi, ikimiz de pes edil yeter yazık ağlatmayalım demedik. İlk gün tam irade savaşıydı.
İkinci gün hemen anladı tabi yatağı görür görmez ağlamaya başladı ama ben taviz vermedim. Bu kez 45 dk sürdü el git yatır kaldırmak.
Üçüncü gün 12 dk, dördüncü gün 6 dk sürdü ağlama seansı.
Sonraki günlerde hiç ağlamadan yatakta kendisi uyuyor ve sabah uyanıyor ya da gece en fazla 1 kez uyanıp su içip tekrar kendisi uyuyor.
Ben başardım darısı sizin ve tüm annelerin başına. Kolay gelsin. Sabırlı çalışmalar ve bol uykulu geceler dilerim