Bebek Beslenmesi 5 aylık kızıma fazlamı yükleniyiorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi 123a
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

123a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
82
0
96
Bursa
Arkadaşlar merhaba kızımın bu gün 5.ayı bitecek. Ben bu zamana kadar kahvaltı, sebze çorbası,tarhana,yoğurt ve meyve püresi yada suyunu veriyorduk azar azar. Acaba bunlara devam etsem sakıncası olurmu? Çorbada zorlanıyorum hep aynı sebzeler le oluyo çeşit olarak başka neler olabilir? Milupanın organik sebze çorbalarını güverek verebilir miyim kullanan varmı ? Babaannemiz çok hevesli hazır şeylere de cevaplarınızı bekiyorum. Bu arada kızım geçen ay 6,100 gr bu ayda en fazla 7 kilo olmuştur heralde sizce kilosu nasıl etrafımdaki bebeklere göre kızım hep küçük geliyor gözüme.

Şimdi senin yazdıklarını okuyunca ben ek gıdaya başlamak için çok mu geç kaldım acaba dedim. Benim kızımda 2 gün sonra 5 ayını dolduruyor,bir iki meyvenin tadına baktırdık sadece. Bir kaç gündür de aptamilin muzlu pirinçli mamasına başladık.Bazıları daha erken başlıyor, bazıları daha geç. Bizim doktorumuz 5. ayda başlayacağız dedi iki gün sonra gidicez ne verin diyecek bakalım.
Kilosuna gelince gayet normal bence. Önemli olan normal sınırlarda olması değil mi. Benim kızım da çok tombik. Ben hayatım boyunca rejimle diyetle uğraştım. Kızımda benim gibi çekecek diye korkuyorum bazen.

Şimdi senin yazdıklarını okuyunca ben ek gıdaya başlamak için çok mu geç kaldım acaba dedim. Benim kızımda 2 gün sonra 5 ayını dolduruyor,bir iki meyvenin tadına baktırdık sadece. Bir kaç gündür de aptamilin muzlu pirinçli mamasına başladık.Bazıları daha erken başlıyor, bazıları daha geç. Bizim doktorumuz 5. ayda başlayacağız dedi iki gün sonra gidicez ne verin diyecek bakalım.
Kilosuna gelince gayet normal bence. Önemli olan normal sınırlarda olması değil mi. Benim kızım da çok tombik. Ben hayatım boyunca rejimle diyetle uğraştım. Kızımda benim gibi çekecek diye korkuyorum bazen.

beni emmediği için herşeyden tattırdım .İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum artık. Bakalım biz de yarın gitcez doktorumuz ne diyecek.

bizede doktorumuz 4. ayda ek gıdalara başlayın dedi sadece yoğurda 5. ayda başladık tarhanaya henüz başlamadım ama süt veya mama ne içiyorsa ona devam adı üstünde ek gıda alışma dönemi ben de bir ara hevesle bağayı fazla veriyodum bebeğim yeteri kadar süt almıyodu kabız oldu

arkadaşlar; sütünüz yetiyorsa hiçbirşey vermeyin tattırmayın.. bunlar tamamen ninem usulü yöntemler...

1 – 12 aylar arası Türk kız bebekleri için kilo boy çizelgesi
En az En fazla
1 aylık bebek 2950 g – 50 cm 5400 g – 59 cm
2 aylık bebek 3500 g – 52.5 cm 6400 g – 62 cm
3 aylık bebek 4000 g – 54 cm 7200 g – 64.5 cm
4 aylık bebek 4500 g – 56 cm 8000 g – 67.5 cm
5 aylık bebek 5000 g – 57.5 cm 8700 g – 70 cm
6 aylık bebek 5400 g – 59 cm 9250 g – 72 cm
7 aylık bebek 5800 g – 60.5 cm 9800 g – 73 cm
8 aylık bebek 6150 g – 61.5 cm 10350 g – 75 cm
9 aylık bebek 6500 g – 62.5 cm 10800 g – 77 cm
10 aylık bebek 6750 g – 63.5 cm 11200 g – 78.5 cm
11 aylık bebek 7000 g – 65 cm 11700 g – 79.5 cm
12 aylık bebek 7200 g – 66 cm 12000 g – 81 cm

benim kızım emmediği için mecbuen başladık zaten mamayı da pek sevmiyor. Oyüzden kahvaltıya başladık doktorumun önerisiyle .

benimkide emmiyor bizim doktorumuz önermedi 7.ayında başladık kahvaltıya:)

Back