Bir şey soracağım benzetmenizden yola çıkarak. Altın kuyumcuda satılıyor malum. Satılmadan önce de sergileniyor. Hatta deneniyor. Yani altın sahibine ulaşmadan önce bir sürü kişi tarafından denenip sonra sahibine ulaşıyor. Tüm bunlar olurken altın değerini kaybetmiyor. Yani on kişi parmağına altın yüzüğü takıp çıkardı diye altın gümüşe dönüşmüyor.
Bir kadına, bir insana böyle bir benzetme ile değer biçmeniz çok talihsiz bir açıklama olmuş. Buna rağmen verdiğiniz örneğin pek doğru olmadığını söylemek istedim. Düşüncelerinize etkim olmaz, bari benzetmeye etkim olsun istedim.
Ben de haddim olmayarak nacizane bir tavsiye vermek isterim size. İnançlarınız gereği nikahsız birlikteliğe karşı olabilirsiniz. Sizi anlar ve hatta saygı da duyarım. Bunda anormallik yok. Ancak kadını; kullanılan, zarına göre değer biçilen, bir pipilinin ne şekilde tercih ettiğine bağlı olarak kıymetinin belirlendiği bir mal olarak görmeniz oldukça mide bulandırıcı. Rica ediyorum en azından kadınların olduğu bir ortamda, sizin gibi düşünmeyen ve yaşamayan kadınların da var olduğunu düşünerek böylesine benzetmeler yapmayın ki, yok yere kalpler kırılmasın. İnandığınız din de bunu emrediyor.