• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 - 6 Mayıs Hıdırellez'iniz hayırlı, dualarınız kabul olsun.

Allah'ım sen bu mübarek günlerde bizim dualarımızı kabul et yarabbimmm

SAFFAT SURESİ 100. ayette;
رَبِّ هَبْ لِي مِنَ الصَّالِحِينَ

“Ey Rabbim! Bana salihlerden olacak bir çocuk bağışla.”

Tüm isteyenler için sen dualarımızı boş cevirme yarabbimmmm. aminn
Aminnnn inşallah 🤲🤲

Biliyor musunuz? Ben yillAr once cocuk isteyip cizmistm ve araba.. hem cocuk nasip olmustu hemde arabami degistirmistim..bunlari balkona cizmistim buarada yanina bozuk parada koymustum.,

sizler hangi sekillerde yapiyorsunuz bunu?Sadece dua mi ediyorsunuz yoksa yazip ciziyor musunuz bi yerlere?
Nasıl çizdiniz ve sildiniz mi?

Bizim bir komşumuzun çocuğu olmuyordu çok senedir. Biz küçükken bir hıdrellez günü taşa tebeşirle çocuk çizmişti. Şimdi çocuğu ilkokula gidiyor bile. :) ben de üni hazırlandıgm sene istediğim okulun önünde kendimi çizmiştim aynı okulu kazandım. Darısı diğer dileklerime. Hepimizin duası kabul olsun inşallah

Bizim bir komşumuzun çocuğu olmuyordu çok senedir. Biz küçükken bir hıdrellez günü taşa tebeşirle çocuk çizmişti. Şimdi çocuğu ilkokula gidiyor bile. :) ben de üni hazırlandıgm sene istediğim okulun önünde kendimi çizmiştim aynı okulu kazandım. Darısı diğer dileklerime. Hepimizin duası kabul olsun inşallah
Nerdeki tasa cizmiştı cocuk resmini hatırlıyormusun

Nerdeki tasa cizmiştı cocuk resmini hatırlıyormusun
Bizim evin o taraflarda yeşillik biryer vardı orada yürüyüş yaparken bitane taşın üstüne çizdi. Ama şimdi karantinadayız. Sen de evde taş varsa taşın üstüne ya da kağıda çiz gül varsa güle yoksa canlı bir çiçeğin dibine koy pencere kenarında. Öyle söylüyorlar çünkü, biri topraka gömmeyin dibine koyun yazmıştı bu konularla ilgili birini okumuştum. Bizim evde eskiden kalma denizden aldıgım taş vardı onun üstüne çizmeye çalıştım bişeyler mesela yarın dışarda topraka bırakcam doğaya deniz de var ama gidemessem topraka koycam. Önemli olan niyet. Yaz çiz niyet et. İnşallah kabul olur

Ozaman bende denize atmiyim bu gece asiyim sabah alıp cuzdanima koyiyim 🤩
Bir adet de para göm. Onu da kırmızı ya da mor (genelde kırmızı seçilir ama mor bereketin rengi) onu da cüzdanda veya evinde sakla. Bereketin paranın devr-i daim ettiği söyleniyor. :) Kabul olsun inşallah :)

Bir adet de para göm. Onu da kırmızı ya da mor (genelde kırmızı seçilir ama mor bereketin rengi) onu da cüzdanda veya evinde sakla. Bereketin paranın devr-i daim ettiği söyleniyor. :) Kabul olsun inşallah :)
Teşekkür ederim bilgi için sabah alıyım demi parayı 😂😂😂 ağaç komşunun çünkü 😂😂😂

Kendi bildiğim şeyleri yazayım. Bazıları komik adetler ama çocukluğumdan beri en sevdiğim gelenek olduğu için ben eksiksiz yapıyorum çoğunu. Özellikle edirnede yapıp kağıtları tunaya attığım yıl bütün dileklerim olmuştu. Ama inanmasanız bile neşesi, baharı karşılamak için bir yöntem oluşu, doğayla içiçe yapılan aktivitelerden oluşması yeter hıdrellezi kutlamak için.

Yapılanlar
1)Çizim ve yazıyla dilek kağıdı hazırlanır. Gül ağacının dibine gömülür. Sabah erken kalkıp gül ağacının dibinden kağıdı alıp akan suya atarsın.
2) gül ağacının dibine bozuk para konur. Sabah çıkartılıp işaretlenir bütün yıl cüzdanda taşınır. Bereketi arttırdığına inanılır.
3) Hıdrellez gecesi cüzdanlar, bakliyat kavanozları vs. Açık bırakılır. Bereketi arttırdığına inanılır.
4) Evin içine, kapısına vs. Taze çiçekler konulur. Ama hıdrellez başlamadan konulmalı çünkü hıdrellez boyunca yeşil birşey koparılmaz. Ayrıca ev süpürülmez, çamaşır yıkanmaz.
5) Hıdrellez sabahı beyaz giyilir.
6) Hıdrellez sabahı yeşil canlı bitkilere dokunulur. Bunun iyi enerji ve sağlık getirdiğine inanılır.
7)Hıdrellez gecesi ateşten 3 kere atlanır bunun sağlık ve enerji getirdiğine, kış uyuşukluğunu attığına inanılır.
8) Hıdrellez sabahı pek iş yapılmaz. Açık havada eğlenerek baharın gelişi kutlanır. Mümkünse bir salıncak bulup sallanmak iyidir.
9) Evin bahçe kapısına taş konur. Gece altına karıncalar gelirse bereket getireceğine inanılır.
10) Bu en eğlencelisi bence :) Sabah bir dut ağacı bulup onunla kalça tokuşturarak dut şu derdimi(dert neyse işte atıyorum bel ağrısı, yalnızlık, fazla kilolar vs.) yut diye tekerleme söylenir.
11) Kısmetinin kapalı olduğunu düşünenler hıdrellez gecesi başlarında kilit açtırır.
12) Bir de sabah erken kalkıp bitkilerden çiğ toplanır. Bu suyun cildi güzelleştirdiğine saçları uzattığına inanılır.

Şuan aklıma gelenler bunlar. Favori paganınız Angelica bildirdi 😁 Sevgiler hepinize.

Son düzenleme:
Arkadaşlar gül ağacım yok benim dairede oturuyom
Canlı çiceğiniz varsa onun toprağına koyup sabah akar bir suya atın kağıdınızı. Burada mantık toprakla akarsuyu buluşturmak. Çünkü inanışa göre hz. Hızır karadan hz. İlyas sudan gelip buluşuyorlar hıdrellez sabahında

Bizim evin o taraflarda yeşillik biryer vardı orada yürüyüş yaparken bitane taşın üstüne çizdi. Ama şimdi karantinadayız. Sen de evde taş varsa taşın üstüne ya da kağıda çiz gül varsa güle yoksa canlı bir çiçeğin dibine koy pencere kenarında. Öyle söylüyorlar çünkü, biri topraka gömmeyin dibine koyun yazmıştı bu konularla ilgili birini okumuştum. Bizim evde eskiden kalma denizden aldıgım taş vardı onun üstüne çizmeye çalıştım bişeyler mesela yarın dışarda topraka bırakcam doğaya deniz de var ama gidemessem topraka koycam. Önemli olan niyet. Yaz çiz niyet et. İnşallah kabul olur
Tessekkür ederim Rabbım gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyleyip nasip etsin inşallah hepimize

Back