• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 - 6 Mayıs Hıdırellez'iniz hayırlı, dualarınız kabul olsun.

IMG_20200505_024427.jpg

🤲AMİN🤲

Son düzenleme:
Çok severim Hıdırellezi. Hiç dileği kabul olan oldu mu? Hızır vs hikayelerine bayılırım. Neler yapıyorsunuz? Birileri anlatırsa sevinirim.
Ben küçükken Manisa da spil dağının eteklerinde bulunan (sözde )bir yatira ismi Hacet dedesiydi giderdik herkes duvarlara dilek dileyip taş yapistirrdi yapisirsa kabul olurmuş :))

Ve sonra türbeleri gezerek dua ederdik :KK68:

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir.

Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.

Hıdırellez 2020 yılında 5 Mayıs Salı akşamı başlayacak, 6 mayıs Çarşamba ikindi ezanında bitecek.

Eki Görüntüle 2630079

Hıdırellez niyeti :
Evinize, mutfağınıza, gelirinize İlyas Peygamberin duası..
Tıkanmış, yavaşlamış, durmuş işlerinize
Hızır'ın eli değsin, bedeninize, sağlığınıza buluşmalarının gücü aksın..
Hayatınıza neşe, keyif, huzur ve bereketin hayırlısı gelsin..

Sevgiyle hıdırellez'iniz hayırlı ,dualarınız kabul olsun inşallah ...

Aminn.. Rabbim ilkkk önce şu corona illetini bitirsin ülkem ve dünya için...
Sonra herkese boll kazanç sağlık huzur mutluluk versin bol bol boll..
Bebiş isteyenlere sağlıklı bebişler versinn...🙏🙏🙏🙏🙏🐞🐞🐞🐞🐞🧿🧿🧿🧿🧿🧿

Ben küçükken Manisa da spil dağının eteklerinde bulunan (sözde )bir yatira ismi Hacet dedesiydi giderdik herkes duvarlara dilek dileyip taş yapistirrdi yapisirsa kabul olurmuş :))

Ve sonra türbeleri gezerek dua ederdik :KK68:
Hamza baba turbesini bilirsin minik orayı duymuştuk ve gitmiştik biz benimde orda caputtan bı besigim var ağaçta 🤷🙏

Hamza baba turbesini bilirsin minik orayı duymuştuk ve gitmiştik biz benimde orda caputtan bı besigim var ağaçta 🤷🙏
İllaki gitmisimdir ama hatırlayamadım aklımda kalan yedikizlar :))

En son gittiğimde lise hazırlık okuyordum o kadar eski yani :/

Birde orda piknik yapardı gidenler ne güzel günlerdi :))

Herkes hayır dağıtırdı kalabalıkta :KK68:

Toprak tooraktir dedim şimdiden gömdüm yarın gül ağacı arayışına cikicam 🥰🙏
Göğsünden bağrında n kopmuştur inşallah dilediğin yerine ulaşır ...

İnşallah en hayırlısı gelsin hepimize :KK68:

İllaki gitmisimdir ama hatırlayamadım aklımda kalan yedikizlar :))

En son gittiğimde lise hazırlık okuyordum o kadar eski yani :/

Birde orda piknik yapardı gidenler ne güzel günlerdi :))

Herkes hayır dağıtırdı kalabalıkta :KK68:
Yedi kızlar yerini öğrenmem lazım ya alırım yol tarifini 🥰😂

Göğsünden bağrında n kopmuştur inşallah dilediğin yerine ulaşır ...

İnşallah en hayırlısı gelsin hepimize :KK68:
Derdi olana derman olarak evlat için yanana evlat olarak kimin ne sıkıntısı varsa ona iyi gelicek şekilde gelsin mınigim 🤲🙏🙏

Sizinde kutlu olsun...
Uzaklara daldım çocukluğumu hatırladım. Ateşten atlardik sirayla, tüm mahalle değişik agaclardan otlardan toplar kapilara asardik. Karinca yuvalarina asla zarar vermeden yuva arar kenardan azcik alırdık, toplardik bir mendilde. O agac dallariyla sirtlarimiza vururduk sağlıklı olalım diye. Dere boyuna inip dilek dilerdik kimi, gül altina dilerdi.
Bakınca cogu kisiye coook uzak belki kabile adeti gelmiştir ama öyle değildi. Çünkü yaşım daha küçük ve kabile olmayan bir şehirde yasiyordum. 😃
Ama komşuluk, dostluk, birliktelik vardı. Birlikte eglenmek, birlikte gülmek vardi.
Sonra bazen komsu çocuklarla agaclardan topladigimiz erikleri yemek vardi. Hava iyice kararmadan girmezdik içeri herkes disardaydi. Okulda devam ederdi kollarimiza beyaz kırmızı ip baglardik birbirimize getirdigimiz.
Şimdi bakıyorum herkes evine çekilmiş corona olsun olmasin, kimse kimseye kirmizi beyaz ip vermiyor, kimse o ateşi umursamiyor, kimse birlikte olmayi umursamiyor. Ve ben şuan bunları görmüyorum çocuğum, cocuklarimizin belki haberi bile olmayacak bu güzel anlardan anca anlattığımız kadar o zamanda anlayamacaklar o duyguyu yarim kalacak.

Ahh çocukluğum, ahh o birlik, ahh o neşe özlendin.
Bu hidrellezde yâd edeyim dedim.

Amin Amin Amin inşallah. Öyle çok sağlığa ihtiyacımız var ki.. Annem 18 gündür yoğun bakımda ve durumu çok kritik beyin kanaması. Rabbim duysun görsün bize bağışlasın ve sağlığına kavuştursun inşallah.. Amin

Rabbim şifa versin anneciğinize.Çok geçmiş olsun :dua:

Back