Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben küçükken Manisa da spil dağının eteklerinde bulunan (sözde )bir yatira ismi Hacet dedesiydi giderdik herkes duvarlara dilek dileyip taş yapistirrdi yapisirsa kabul olurmuş :))Çok severim Hıdırellezi. Hiç dileği kabul olan oldu mu? Hızır vs hikayelerine bayılırım. Neler yapıyorsunuz? Birileri anlatırsa sevinirim.
Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir.
Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.
Hıdırellez 2020 yılında 5 Mayıs Salı akşamı başlayacak, 6 mayıs Çarşamba ikindi ezanında bitecek.
Eki Görüntüle 2630079
Hıdırellez niyeti :
Evinize, mutfağınıza, gelirinize İlyas Peygamberin duası..
Tıkanmış, yavaşlamış, durmuş işlerinize
Hızır'ın eli değsin, bedeninize, sağlığınıza buluşmalarının gücü aksın..
Hayatınıza neşe, keyif, huzur ve bereketin hayırlısı gelsin..
Sevgiyle hıdırellez'iniz hayırlı ,dualarınız kabul olsun inşallah ...
Hamza baba turbesini bilirsin minik orayı duymuştuk ve gitmiştik biz benimde orda caputtan bı besigim var ağaçtaBen küçükken Manisa da spil dağının eteklerinde bulunan (sözde )bir yatira ismi Hacet dedesiydi giderdik herkes duvarlara dilek dileyip taş yapistirrdi yapisirsa kabul olurmuş :))
Ve sonra türbeleri gezerek dua ederdik
İllaki gitmisimdir ama hatırlayamadım aklımda kalan yedikizlar :))Hamza baba turbesini bilirsin minik orayı duymuştuk ve gitmiştik biz benimde orda caputtan bı besigim var ağaçta
Göğsünden bağrında n kopmuştur inşallah dilediğin yerine ulaşır ...Toprak tooraktir dedim şimdiden gömdüm yarın gül ağacı arayışına cikicam
Yedi kızlar yerini öğrenmem lazım ya alırım yol tarifiniİllaki gitmisimdir ama hatırlayamadım aklımda kalan yedikizlar :))
En son gittiğimde lise hazırlık okuyordum o kadar eski yani :/
Birde orda piknik yapardı gidenler ne güzel günlerdi :))
Herkes hayır dağıtırdı kalabalıkta
Aminn inşallah kuzumGöğsünden bağrında n kopmuştur inşallah dilediğin yerine ulaşır ...
İnşallah en hayırlısı gelsin hepimize
Amin Amin Amin inşallah. Öyle çok sağlığa ihtiyacımız var ki.. Annem 18 gündür yoğun bakımda ve durumu çok kritik beyin kanaması. Rabbim duysun görsün bize bağışlasın ve sağlığına kavuştursun inşallah.. Amin
Bir ara yazisalim özelden hem dertlesirizYedi kızlar yerini öğrenmem lazım ya alırım yol tarifini
Derdi olana derman olarak evlat için yanana evlat olarak kimin ne sıkıntısı varsa ona iyi gelicek şekilde gelsin mınigimGöğsünden bağrında n kopmuştur inşallah dilediğin yerine ulaşır ...
İnşallah en hayırlısı gelsin hepimize
Olur kuzum benim çok sevinirimBir ara yazisalim özelden hem dertlesiriz
Tamam doğru bilmişim öyleyse.Hayır bugünün akşamına yapılacak
Teşekkür ederim zahmet edip açıklamışsınKaçırmadın salıyı çarşambaya bağlayan gece dileklerini, yazıp, çizip, güldalına asıp, gül ağacınım dibine gömüp çarşamba sabah güneş doğmadan alıyosun
AminAmin insAllah ❤
Amin Amin Amin inşallah. Öyle çok sağlığa ihtiyacımız var ki.. Annem 18 gündür yoğun bakımda ve durumu çok kritik beyin kanaması. Rabbim duysun görsün bize bağışlasın ve sağlığına kavuştursun inşallah.. Amin