5:2 dieti yapan varmi ? 2 gün 500 kalori 5 gün normal ye

jeyloo

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
2.078
23
358
Diğer
Merhaba arkadaslar bu dieti duyan uygulayan varmi aranizda cok merak ediyorum.
6-7 kilo fazlaligim var su an metabolizmam ne oldu bilmiyorum ama kilo gitmiyor.

Bu 5:2 dietini duydum ingiltere de cok moda ve yaygin.
Aslinda bir cok seye de iyi geliyormus.
Türk sayfalarinda daha okumadim.

Haftada 2 gün sirf 500 kalori tüketiliyormus, ve diger günler normal yeniliyormus , normal derken normal abartili degil tabii.
2 gün üst üste yapilmicak kesinlikle, 1-2 gün aralarinda normal gün olmaliymis.
1 ay icinde baya bir fark görünüyormus.

Her deneyen baya faydasini görmüs.
Bende denemek istiyorum, ama 500 kaloriyi kesinlikle mantikli kulanmak istiyorum.
Yani az kalorili doyurucu seyler yemekde fayda var, ki insan cok aclik hisetmesin.

Bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim.
Aranizda cok diet yapan bu konuda uzmanlasmis bir sürü kisi vardir.

Simdi den tsk ederim bilgileriniz icin.

Bekliyorum cevaplarinizi hem bu diet ile ilgili hemde de 500 kalori ile ilgili.

Son düzenleme:
Yabancı sitelerde çok bilgi var oradan da bakabilirsin..

Var ama ne yediklerinle ilgili pek birsey bulamadim .
Cünkü 500 gercekden cok az, doyulmali ki zorlanmasin insan.
Biraz oruc gibi düsünmeli, ac kalmadan bol su cay tüketmek gerekir vs heralde.
Ben cünkü ac kalinca herseye saldiriyorum :(

Merhaba arkadaslar bu dieti duyan uygulayan varmi aranizda cok merak ediyorum.
6-7 kilo fazlaligim var su an metabolizmam ne oldu bilmiyorum ama kilo gitmiyor.

Bu 5:2 dietini duydum ingiltere de cok moda ve yaygin.
Aslinda bir cok seye de iyi geliyormus.
Türk sayfalarinda daha okumadim.

Haftada 2 gün sirf 500 kalori tüketiliyormus, ve diger günler normal yeniliyormus , normal derken normal abartili degil tabii.
2 gün üst üste yapilmicak kesinlikle, 1-2 gün aralarinda normal gün olmaliymis.
1 ay icinde baya bir fark görünüyormus.

Her deneyen baya faydasini görmüs.
Bende denemek istiyorum, ama 500 kaloriyi kesinlikle mantikli kulanmak istiyorum.
Yani az kalorili doyurucu seyler yemekde fayda var, ki insan cok aclik hisetmesin.

Bu konuda bana yardimci olursaniz sevinirim.
Aranizda cok diet yapan bu konuda uzmanlasmis bir sürü kisi vardir.

Simdi den tsk ederim bilgileriniz icin.

Bekliyorum cevaplarinizi hem bu diet ile ilgili hemde de 500 kalori ile ilgili.

Konuyu araştırıyorum ve bununla ilgili bir başlık açtım:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/658074-5-2-diyeti-oruc-diyeti.html

Dediğiniz gibi bizde henüz bilinen bir yöntem değil kaynaklar ingilizce.Onları okuyup bazı bilgiler ekledim.Buldukçada ekleyeceğim.Ayrıca oruç günlerine yardımcı olacak besinlerin kalori değerlerini ekleyeceğim ki menü oluştururken kolaylık olsun.Örnek bazı yemeklerde eklenecek konuya .vede 500 kalorilik örnek menüler:34:

Konuyu araştırıyorum ve bununla ilgili bir başlık açtım:

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-yontemleri-deneyimlerimiz/658074-5-2-diyeti-oruc-diyeti.html

Dediğiniz gibi bizde henüz bilinen bir yöntem değil kaynaklar ingilizce.Onları okuyup bazı bilgiler ekledim.Buldukçada ekleyeceğim.Ayrıca oruç günlerine yardımcı olacak besinlerin kalori değerlerini ekleyeceğim ki menü oluştururken kolaylık olsun.Örnek bazı yemeklerde eklenecek konuya .vede 500 kalorilik örnek menüler:34:

Konu ayni tekrar konu acmaya ne gerek vardi ?

Burdanda yaza bilirdin sevinirdim.

Benim cevremde yapanlar cok memnun,
ayda hic zorlanmadan 2 kilo veren var, 4 kilo da veren var.
Onlarin hic biri diger günler dikkat etmiyorlarmis sirf bu iki gün 500 kaloriyi gecmiyorlarmis.
Ilk gün zor geciyormus 2-3 oruc dan sonra baya kolaylasiyormus .

Benim asil merak ettigim , kilolari verdikden sonra nasil devam etmeli kilo almamak icin ?
Onu daha bir yerde okumadim :(
Yada diger diyet ler gibi hayata mi gecirmek gerekiyor bunuda ?
Sanirim öyledir :(
En zoruda bu ...
Ama belki hafta bir hayati boyunca bunu yapa bilir insan ?

Konu ayni tekrar konu acmaya ne gerek vardi ?

Burdanda yaza bilirdin sevinirdim.

Size faydalı olabileceğini düşündüğüm için link verdim öyle bir görevim yok.Diyet ve sağlıklı beslenme bölümü editörü olarak görevim konu açmak ...

Size faydalı olabileceğini düşündüğüm için link verdim öyle bir görevim yok.Diyet ve sağlıklı beslenme bölümü editörü olarak görevim konu açmak ...

Böyle konu acmayi ben garipsedim, kusura bakma.

Editör acilan konulara uygun konu acma görevini ilk defa duydum.
Burda konu var dahil ol bilgi ver yaz, konudan konu cikarip konu acmak cok daha mantikli demekki.

Basarilar kolay gelsin.

Böyle konu acmayi ben garipsedim, kusura bakma.

Editör acilan konulara uygun konu acma görevini ilk defa duydum.
Burda konu var dahil ol bilgi ver yaz, konudan konu cikarip konu acmak cok daha mantikli demekki.

Basarilar kolay gelsin.

Merhaba
Editörlerin böyle bir görev tanımı var konuları toparlamak, güncel diyet haberleri hakkında bilgi paylaşmak gibi. Sizin ki kullanıcı yorumları sorgulanırken orada biraz daha detaylı içerik paylaşılmıştır. Farklı diyet konularında da aynı durum mevcuttur.

Deneyenler varmi bilmem, varsa bildiklerinizi önerilierinizi yazin arkadaslar.
Ben haftaya denemek istiyorum ama 500 kaloriyi cok iyi kullanmam gerek kan sekerim düsmemesi gerekiyor degilse dayanamam:(

Ben bugün basladim, ilk gün diye biraz zorlandim veya su an zorlaniyorum.
Onun disinda hersey güzel , dayanilir bir diyet:)

Sabah : 1 dilim esmer ekmek , 1 yumurta cay..
Öglen: yarim elma
Askam : Kuskonmaz corbasi 125ml, 2 tane hindi etinden köfte, 1 domates.
Su an 450 kalori tükettim :(

50 kalori ye de yatarken cok acikirsam biraz yoghurt yerim.

Dün ilk günümdü, ve inanin su an daha kahvalti bile etmedim hic aclik hissi yok.
Bugün sabah kalkar kalkmaz herseye saldircam sandim ama öyle degil cok mutluyum.
Bugün serbest günüm istedigimi yicem :)
Pazartesi 2. diyet gümü denicem bakalim ...

ben katılmak isterim. ama işe yarar mı bilmiyorum çünkü ben kendimi bıraktığım zaman aşırı yiyorum ve ertesi gün hçok çok az yesem bile anca toparlıyorum. artı vucudum deforme olmasın diye ayda maksimum 4 kilo vermek isterim.

Serbest olan 5 gün istediğiniz kadar değil ölçülü yemek gerekiyor..Ben 1 hafta boyunca her gün 800-1000 kalorilik diyet yapıp üzerine de 10.000 adım yürüdügüm halde, haftada 700-800 gr zorla verebiliyorum. Geçtiğimiz cuma günü biraz aşırıya kaçtım, tartıda 500 gr. fazla çıktı. 3 gündür 500 kalori ile beslendiğim ve spor yaptıgım halde anca 300 gramını verebildim.. Bu sonuca göre 5 gün istediğimi yiyip, 2 gün aç kalsam bile ben kilo veremem. yapacak olanlara kolay gelsin...

Serbest olan 5 gün istediğiniz kadar değil ölçülü yemek gerekiyor..Ben 1 hafta boyunca her gün 800-1000 kalorilik diyet yapıp üzerine de 10.000 adım yürüdügüm halde, haftada 700-800 gr zorla verebiliyorum. Geçtiğimiz cuma günü biraz aşırıya kaçtım, tartıda 500 gr. fazla çıktı. 3 gündür 500 kalori ile beslendiğim ve spor yaptıgım halde anca 300 gramını verebildim.. Bu sonuca göre 5 gün istediğimi yiyip, 2 gün aç kalsam bile ben kilo veremem. yapacak olanlara kolay gelsin...

Haklisin tika basa yiyen insan icin istedigini yemek yanlis olur.
Ben zaaten fazla yemedigim icin bakiyorum bir haftadir 1300 kalori en fazla yiyorum bu da normal birde hareket olunca ara sira, 1300 kalori fazla degil.

Ben 1 hafta sonucu yani 2 gün diyet sonucu 1,6 verdim.
Ama basda hep kolay gider kilolar, sonrasi önemli.
Normalde haftada 500 gr gidiyor bu diyet ile.

Gecen hafta ara verdim hastalik sebebiyle, bugün devam ettim.

Bakalim sonuc ne olur merak ediyorum.

Back
X