- 8 Kasım 2019
- 252
- 183
- 18
- 42
- Konu Sahibi Beril sevin
-
Uyumsuzsa uyumlu hale getirecek ogretmen ve sinifa her turdn cocuk gelebilir bunlarin egitimini aliyorlar uglamayacaklarsa ogretmenlik yapmasin şurda atancaz diye senelerdir ugrasioruz boyleleri atanip ogretmen oluyor. Zalimsin hayat
Unutmadan ilk size cevap vermek istedim, 6 yaşında kızım var uyumlu, ılımlı, saygılı, vicdanlıdır. Oğlum da bunlar yok.ikisinide ben yetiştirdim ama ne yazık ki oğlum bunlardan çok uzaktoplumda nasıl davranacağını öğrensin diye gönderiyorum cümlenize takıldım bunu öğretmek ailenin görevi, öğretmenin değil. Daha ilk günden getirmeyin denmesi doğru değil zamanla alışır muhtemelen
Öğretmen belinden rahatsızmıs, ağrısı varmış. Tutamamıs oğlumu, görevli ablalar ilgilenmiş ilk günkrese ilk kez giden her cocuk gule oynayami gidiyormuş
birde ben seye takildim cocugunuzun okulun icinde dolasmasina nasil musade ediliyor?
bu yazdiginizdan sonra uyumsuz olan cocugunuz degildir diye dusunuyorum
Zamanla uyum sağlar mıBiz kizimi krese vermeden pedagogla gorusmustuk. Donem arasi krese vermeyin sene basi baslasin demisti. Donem eylulde basladi. Suan kasim ayındayız. 2 aydir arkadas olan bir gruba disaridan geldi oglunuz tabiki uyum saglayamaz.
Teşekkürler bilgiler için. Öğretmene yeterince ılımlı davranıyorum. Zamanla alışacağını düşünüyorum dediğimde düşünmekle olmuyor dedi, beni en cok düşündüren şey 29 Ekim çalışması var deyip 1 hafta geç başlamamız ve başladığı gün 10 dk boyunca şikayetlerini dinledim, gözlerim doldu o anYarı özel diye bir kreş yoktur öncelikle düzelteyim sizin bahsettiğiniz bağımsız devlet anaokuludur. Ben de o şekilde bir kurumda çalışıyorum oradan biliyorum. İkinci olarak şu an okula başlamak için geç bir zaman çünkü okul başlayalı 2 ay oldu dolayısıyla öğretmen de sınıf düzeni kurallar vs. yeni oturttu. Şimdi siz öğretmenden en başa dönmesini ve tüm sınıfa uyguladıklarını sizin çocuğunuza baştan uygulamasını bekliyorsunuz. Bu açıkçası hiçbir öğretmenin hoşuna gitmez. O yüzden şikayet etmiş olabilir. Çocuğunuzun da sınıfla alakalı olmaması muhtemelen geç başladığı için arkadaş gruplarına katılmakta zorlanması, okul fikrine alışmakta zorlanması ya da sizden ayrılmak istememesi olabilir. Uyum sürecinde bunlar yaşanır zaten normaldir. Öğretmenle doğru iletişim kurun ve ona her anlamda destek olacağınızı belirtin. Sizin sabırlı ve kararlı olmanız bu sürecin kısa sürmesini sağlar.
Unutmadan ilk size cevap vermek istedim, 6 yaşında kızım var uyumlu, ılımlı, saygılı, vicdanlıdır. Oğlum da bunlar yok.ikisinide ben yetiştirdim ama ne yazık ki oğlum bunlardan çok uzak
Şuan pes etme niyetim yok ama okula giderken strese giriyorum, öğretmenin laflarını dinlemek beni strese sokuyor, zaten oğlum ağlıyor girerkenŞikayet etmek zayıf insanların kolaya kaçmasıdır. Sorun öğretmende çocuk ilk defa aileden ayrı kalıyor, kalabalık yabancı ortamda bulunuyor tabi ki alışma sorunu olacaktır. öğretmenin tutumu, şikayet temsi yanlış zaman verin ,pes etmeyin pes ederseniz çocuk bu defa istediğim zaman giderim istediğim zaman bırakırım her şey benim elimde der
Yani soyle dusunun herkesin arkadas oldugu bir ortama sonradan giriyorsunuz. Ne kadar saglikli bir uyum olur ne kadar sürer degisir. Eger cok zor durumda degilseniz yeni ogretim yılını bekleyin.Zamanla uyum sağlar mı
İlk haftadan pes etmek istemiyorum, ki zaten durması gerektiğinden daha az bi zaman duruyor okuldacalismiyorsaniz 1 yil erteleyin. benim oglum da 4 yasta hic sevmeyerek gitti. ogretmenine ve sabahci olmaya alisamamisti. oyle boyle bitirdik. 5 yasta severek gitti. hatta 4 yasin 2. donemi de daha rahat gitmisti. ben sonradan 4 yasta gitmeseymis daha iyi olurmus diye dusundum.
Topluma derken, arkadaş ortamında arkadaşlarına nasıl davranacağına, paylaşmayı sevmesini istiyorum. Bunu söylemek istedim. Bulunduğumuz şehirde hiç arkadaşı yok belki de bu yüzden böyle bencil olduHer çocuk aynı değil tabi her birey aynı değil. Sizden veya çocuğun kendisinden kaynaklı olarak topluma uyum sağlayamıyorsa bunun çözümünü sizin bulmanız gerekir, öğretmenin değil. Dışarıdan yardım alabilirsiniz örneğin pedagog yardımı ama uyumsuz olduğunu sizin de kabul ettiğiniz çocuğu pat diye okula bırakıp hadi artık burda kendi kendine uyum sağlar diye düşünmeniz başta yanlış. Çocuğunuzu sosyalleşsin diye götürmenizi anlarım ama topluma uyum sağlasın diye götürmenizi anlayamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?