bu yazdıkların hayati tehlike değilki.....[/QUOTE
bazıları hayati tehlikedir. özellikle atoni kanamaları denen doğum sonrası durdurulamayan kanamalar sonucu kanama durdurulamazsa rahim alınır bazen bu bile annenin kaybına neden olabilir. (şahsen şahit olduğum vakalar var)bu kanamaların büyük kısmıda çoğul gebelikler sonrası görülür çünkü rahim kasları okadar gerilirki doğumdan sonra kanamayı durdurmak için kasılmaları gerekirken kasılamazlar..eskiden (kadıncağız doğumdan sonra öldü ) denilen olaydır. preeklempsi ve eklempside ölümle sonuçlanabilecek durumlardır ve yapılan çalışmalar çoğul gebeliklerde bu komplikasyonların riskinin oldukça arttığını göstermiştir.burada amacım felaket tellalcılığı yapmak yada şahısları yönlendirmek değil. yada insanları korkutmakta değil. burda ne işin var derseniz bende tüp bebekle ikizlerime hamileyim ki ikiz gebelik bile beni korkutuyor. size şu konuda katılıyorum rabbim elbette bizim için en iyisini düşünür bu bir imtahandır. amenna.. ondan gelen başım üstüne..yanlız burda nacizane size belirtmek istediğim çok bilgili ve ehil olmadığımız konularda yorum yaparken biraz daha temkinli olalım. günahtır...hayati tehlike değil ki...gibi. bu arada sizin tevekkülünüzede hayranım baştan beri sizi takip ediyorum umarım sağlıklı bir şekilde yavrularınızı kucağınıza alırsınız...
bu durumu yaşayanlardanım
tüp bebek yöntemiyle ikiz gebelik yaşadım 34+2 de 4cm açılma olması nedeniyle acil doğuma alındım kızımın birini kaybettim diğeri oksijensiz kaldı hala nörolojik sotunlar yaşıyoruz bende kanamam durdurulamadığı için 7.5 saatlik bir operasyonla resmen hayata kıyısından dönerek tutundum tabiki rahimim alındı.allah her keze sağlıklı doğumlar kısmet etsin