450 TL ile 1 ay Geçinme Yarışması :) (Kendimle Yarış)

Gerçekten 3 lira 5 lira derken totalde epey bi masraf oluyor abur cubur. Biz de ilk evlendigimiz yıl canımız sıkıldı mi aktivite olarak marketleri gezerdik gözümüze değişik gözüken her şeyi alır gelirdik. Şükür sonra sağlıklı beslenmeye başladık 4-5 yıldır evimize sokmuyoruz hiç abur cubur.

Biz de daha 1 senemizi doldurmadık, evlenince neden kilo alındığını anladım
Benzer aktivitelerimiz varmış, saglık lı beslenmenin darısı basımıza :)

Gün geçtikçe ne kadar boş yere borçlandığımı anlıyorum... Saçma saçma şeyler için para harcamışım hep. Bugün 3.70 TL harcadım.
4 gündür toplam harcamam 20 TL bile değil ve eksik de kalmıyorum bir şeyden.
Kıyafet alışverişi ve abur cubur alışkanlığından uzaklaşmak para harcamamaktan daha güzel kazançlar oluyor benim için.

Merhaba kızlar.
Trendyolda 8 tane bizim makarna kargo ücretsiz 15 liraya geliyor.
İsteyen kullanabilir, oldukça uygun fiyatı

Merhaba öncelikle tebrik ederim
Abur cubura gereksiz harcamaları da bırakmışsınız ki zaten sağlıksız

Peki şunları merak ediyorum
* dışarıya gezmeye gittiğinizde Akbil parası veya benzin ücreti ?
*misafirliğe gittiğinizde hediye veya tatlı
*Dışarıda yemek veya bir çay-kahve ?
*kurban bayramı mâlum ama olmasaydı ayda bir et veya balık? (Ayda bir dediğim gibi)
*koltukaltı deodorant, pamuk, peçete (bakım kremleri demem zaten lükse giriyor) makyaj malzemesi (ayda yılda bir de olsa)
*buzdolabı poşeti, fırına yağlı kağıt ?
*şampuan, diş macunu,
*bal, süt, yumurta, yoğurt, peynir, banyo sabunu, tuvalet kağıdı, un, yağ, bakliyat (bunlar da ekstra değil mesela) her ay alınmasa da birkaç tanesi bu aya denk gelebilirdi

Ayni fikirdeyim

Bu tabi ki her ay yapacağım bir sistem değil. Kredi kartı borcumu sıfırladım, eksi hesabımı kapatana kadar yapacağım ve inşallah bu ay kapanıyor eğer yetiştirirsem.

Sonrasında nakit harcamaya başlayacağım ve karttan tamamen kurtulacağım için bir ay kendimi sıkmaya değer diye düşündüm.

Ama haklısınız, birkaç tane madde denk gelebilir bu ay için mesela cuma günü eski komşumuzun kınası var, orada para harcayacağım, dediğiniz gibi hesapta olmayan bir harcama olacak :)
İnşallah birkaçı daha peşpeşe denk gelmez de hedefime yetişirim

İnşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…