-
- Konu Sahibi Clementine__
Gerçekten 3 lira 5 lira derken totalde epey bi masraf oluyor abur cubur. Biz de ilk evlendigimiz yıl canımız sıkıldı mi aktivite olarak marketleri gezerdik gözümüze değişik gözüken her şeyi alır gelirdik. Şükür sonra sağlıklı beslenmeye başladık 4-5 yıldır evimize sokmuyoruz hiç abur cubur.Sadece abur cuburu kıstık biz boğazdan, o bizi kurtardı zaten
Benim evim avmye cok yakın. Surekli gidip gereksiz şeyler alıyordum. Onu da kesince kendime geldim.
Mutlaka yapın bence yemek listesi, hem daha duzenli oluyor her şey hem de daha kontrollü harcanıyor.
Biz de daha 1 senemizi doldurmadık, evlenince neden kilo alındığını anladımGerçekten 3 lira 5 lira derken totalde epey bi masraf oluyor abur cubur. Biz de ilk evlendigimiz yıl canımız sıkıldı mi aktivite olarak marketleri gezerdik gözümüze değişik gözüken her şeyi alır gelirdik. Şükür sonra sağlıklı beslenmeye başladık 4-5 yıldır evimize sokmuyoruz hiç abur cubur.
Bakalım ben denemiş olacağım, olacak mı göreceğiz uzun vadede :)Ben de ay başı deneyeceğim :) ayıracağım bütçe 450 TL olacak başarırsam çok iyi olur 450/30 yapacağım kalan kenara :)
Çok uzun olmasa bile kışa girmeden borçları temizlesek süper olur :)Bakalım ben denemiş olacağım, olacak mı göreceğiz uzun vadede :)
Napıcaz o kadar makarnayı yahu ,Merhaba kızlar.
Trendyolda 8 tane bizim makarna kargo ücretsiz 15 liraya geliyor.
İsteyen kullanabilir, oldukça uygun fiyatı
Stoğuna atan olursa diye haber vereyim dedimNapıcaz o kadar makarnayı yahu ,
Hıc takıp etmıyorum bana hep daha pahalı gelıyor hakketten daha mı uygun acabaStoğuna atan olursa diye haber vereyim dedim
Ben deterjanlarımı hep trendyoldam alıyorum da o sırada gördüm
Ayni fikirdeyimMerhaba öncelikle tebrik ederim
Abur cubura gereksiz harcamaları da bırakmışsınız ki zaten sağlıksız
Peki şunları merak ediyorum
* dışarıya gezmeye gittiğinizde Akbil parası veya benzin ücreti ?
*misafirliğe gittiğinizde hediye veya tatlı
*Dışarıda yemek veya bir çay-kahve ?
*kurban bayramı mâlum ama olmasaydı ayda bir et veya balık? (Ayda bir dediğim gibi)
*koltukaltı deodorant, pamuk, peçete (bakım kremleri demem zaten lükse giriyor) makyaj malzemesi (ayda yılda bir de olsa)
*buzdolabı poşeti, fırına yağlı kağıt ?
*şampuan, diş macunu,
*bal, süt, yumurta, yoğurt, peynir, banyo sabunu, tuvalet kağıdı, un, yağ, bakliyat (bunlar da ekstra değil mesela) her ay alınmasa da birkaç tanesi bu aya denk gelebilirdi
Merhaba öncelikle tebrik ederim
Abur cubura gereksiz harcamaları da bırakmışsınız ki zaten sağlıksız
Peki şunları merak ediyorum
* dışarıya gezmeye gittiğinizde Akbil parası veya benzin ücreti ?
*misafirliğe gittiğinizde hediye veya tatlı
*Dışarıda yemek veya bir çay-kahve ?
*kurban bayramı mâlum ama olmasaydı ayda bir et veya balık? (Ayda bir dediğim gibi)
*koltukaltı deodorant, pamuk, peçete (bakım kremleri demem zaten lükse giriyor) makyaj malzemesi (ayda yılda bir de olsa)
*buzdolabı poşeti, fırına yağlı kağıt ?
*şampuan, diş macunu,
*bal, süt, yumurta, yoğurt, peynir, banyo sabunu, tuvalet kağıdı, un, yağ, bakliyat (bunlar da ekstra değil mesela) her ay alınmasa da birkaç tanesi bu aya denk gelebilirdi
Arabamız yok bizim, taşıma derdimiz olmasın diye internetten alıyoruz. Migros sanal markete göre uygun fiyatları.Hıc takıp etmıyorum bana hep daha pahalı gelıyor hakketten daha mı uygun acaba
İnşallahhBu tabi ki her ay yapacağım bir sistem değil. Kredi kartı borcumu sıfırladım, eksi hesabımı kapatana kadar yapacağım ve inşallah bu ay kapanıyor eğer yetiştirirsem.
Sonrasında nakit harcamaya başlayacağım ve karttan tamamen kurtulacağım için bir ay kendimi sıkmaya değer diye düşündüm.
Ama haklısınız, birkaç tane madde denk gelebilir bu ay için mesela cuma günü eski komşumuzun kınası var, orada para harcayacağım, dediğiniz gibi hesapta olmayan bir harcama olacak :)
İnşallah birkaçı daha peşpeşe denk gelmez de hedefime yetişirim
Teşekkür ederimAyni fikirdeyim