- 26 Eylül 2018
- 772
- 2.165
- 34
-
- Konu Sahibi Clementine__
Estağfurullah ne yanlış anlaması :)Yıllar önce bir yarışma programı vardı tv'de, iki yarışmacıya cüzi bir miktar verip gecinmeleri isteniyordu, hasan diye bir çocuk vardı orada en küçük boy yoğurdu bir hafta boyunca yemişti.
O geldi aklıma.
Yanlış anlama lütfen.
Eğer evde stokların varsa ve sigara kullanmiyorsan, ekstra bir durum olmazsa 450 Ti ile aybasini getirirsin ama yoksa sıkıntı.
Hangi sehirdesin
Oglen yemeği, yol, sigara yok. Evde stoklar da var.Estağfurullah ne yanlış anlaması :)
Sigara ya da benzeri bir alışkanlığım yok.
Stoğum da var çok şükür. Öğlen yemeğim iş yerinden, onun parasını toplu ödedim. Buzluğumda yemeklik lerim, bakliyatlarım eksik olmuyor hamdolsun.
Günlük ekmek, süt, meyve gibi harcamalarla sınırlı kalırsam yapabilirim sanırım.
Cevabınız için teşekkür ederim
Parani haftalara bölebilirsin,Evet belki imkansız ama gerçek.
Kredi kartı ya da ek hesap kullanmadan, 450 TL ile 1 ay ev geçindirmeye çalışacağım.
Evliyim, çocuğum yok.
Elimde son kalan param bu ve asla kredi kartı ya da ek hesaptan harcama yapmak istemiyorum.
Sürekli kredi kartı ve ek hesap kapatma telaşesinden nakit param kalmıyor elime, pervasızca harcıyorum. Bu duruma bir dur demek için açtım bu topiği.
Bakalım bu hayal gerçek olacak mı? :)
Kesinlikle şu iki günde ne kadar gereksiz şeye düşünmeden harcadığını fark ettim. Misafirim gelecek yarın mesela, normalde kesin alışveriş yapar, yetinmez aynı gün tekrar bir markete uğrardım :)Çok hoş bir konu olmuş sonucu heyecanla bekliyorumsenin kadar kalemi kalemine tutmasam da yıllar önce ben de denemistim aynı şeyi ve neredeyse hiç para harcamadan bitirdik ayı. Farkında olmadan o kadar çok stok yapıyoruz ki eve. Sonra markete gidip sanki evde bir şey yokmuş gibi düşünüp alıp duruyoruz. Ben evdeki bakliyatlar, dondurucudakiler vs hepsinin listesini çıkartmıştım. Sonra o listeye göre aylık yemek listesi yaptım ve süper oldu. Hem evdekiler bitmis oldu, gözden kaçan bir şey olmadı hem de akşam ne pişirsem derdi kalmadı. Farkında olmadan gayet sağlıklı ve zengin menüler çıktı evde. Sonlara doğru tuvalet kağıdı bitecek gibi olmuştu evde tuvalet kağıdı kullanma yasağı koydum misafire kalsın diye. Tuvalete kağıt havlu koydum onu kullandik yani bı şekilde insan yolunu bulup bı şey tuketmeden de idare edebiliyor. İnşallah seninkinin sonu da zaferle biter. Ben arttirabilecegini bile düşünüyorum.
Evet, paramı haftalara bölmek mantıklıParani haftalara bölebilirsin,
Artar mi bilmiyorum ama artarsa kumbaraya at:))
Çocuk yok, stok var ekstra bir durum olmazsa ben başarabileceğini düşünüyorum.
Kk kullanimini çok çok azaltmistimbende,
Haziran ayında komple kapattim.
Nakit harcama gibisi yok.
Gerçek olabileceğini sanıyorum
Aslında ben de konunu okuyunca bi heveslenmedim değilKesinlikle şu iki günde ne kadar gereksiz şeye düşünmeden harcadığını fark ettim. Misafirim gelecek yarın mesela, normalde kesin alışveriş yapar, yetinmez aynı gün tekrar bir markete uğrardım :)
Yarın için evdeki malzemelerden çok güzel tarifler çıkardım. Böylesi de gayet güzel oluyormuş.
Sizi de beklerim tekrar liseli yaşama
Evet, paramı haftalara bölmek mantıklı
Yarın nakit olarak çekip dediğini yapabilirim. Gereksiz harcamalardan uzaklaşıp şu borçlarımı kapatıp birikimin keyfini çıkaracağım
Sadece abur cuburu kıstık biz boğazdan, o bizi kurtardı zatenAslında ben de konunu okuyunca bi heveslenmedim değilYeni yeni ek gidaya başlamış bir bebeğim var kısıtlamak zor olabilir mutfak alışverişini. Ama yine de yemek listesi yapma kısmına katılabilirim. Çocuktan sonra evde yemek işleri altüst oldu zaten . Benim için de hem yeni bir düzen hem tasarruf olur.