• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

45 yıldır şiddet gördüğü kocasını öldüren Jacqueline Sauvage’a af çıktı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
https://zete.com/45-yildir-siddet-gordugu-kocasini-olduren-kadina-af-cikti/

45 yıldır şiddet gördüğü kocasını öldüren Jacqueline Sauvage’a af çıktı
2012 yılında kocasını sırtından 3 kurşun ile öldüren ve 10 sene hapis cezasına çarptırılan Jacqueline Sauvage, bugün François Hollande tarafından affedildi.
31 Ocak 2016

Le Figaro’da yer alan habere göre, 45 yıldır kendisine şiddet uygulayan kocasını 2012 senesinde öldüren Jacqueline Sauvage’a, dava boyunca kadın örgütleri destek vermişti. Davaya destek için kurulan ve binlerce üyesi olan derneğin yardımını alan Jacqueline Sauvage, 2015 yılı Aralık ayında 10 yıl ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmış, sonrasında da Fransa’nın çeşitli yerlerinde François Hollande’nin Jacqueline Sauvage’ı affetmesi için gösteriler düzenlenmişti. Cumhurbaşkanı François Hollande, Jacqueline Sauvage’ı affettiğini açıkladı.

Fransa’da her 3 günde 1 kadın, eşleri tarafından öldürülüyor. (DHA)

CaEU5ZsUkAACmCm.jpeg

Fransa’da her 3 günde 1 kadın, eşleri tarafından öldürülüyor.

Abartılı istatistikler sadece ülkemizde yok sonuçta. Tek fark bizim sözde kadın hakları savuncularının Fransa'ya laf etmeyecegi gerçegi. Çünkü orası çok elit bir ülke, laf edilir mi hiç? Anca Türkiye'ye laf ederler. İki yüzlüler....

Kadının affedilmesini de biraz saçma buldum aslında.

Abartılı istatistikler sadece ülkemizde yok sonuçta. Tek fark bizim sözde kadın hakları savuncularının Fransa'ya laf etmeyecegi gerçegi. Çünkü orası çok elit bir ülke, laf edilir mi hiç? Anca Türkiye'ye laf ederler. İki yüzlüler....

Kadının affedilmesini de biraz saçma buldum aslında.
dünyanın heryerinde siddet var,ama ortadoğu aştı artık

Cumhurbaşkanını halkını dinliyor demek ki. Ne hoş.

Biz daha ülke olma aşamasını tamamlayamadığımız için başka başka sorunlarla uğraşmaktan halk olarak bu gibi olaylara yeterli tepki veremiyoruz ne yazık ki. Önümüzdeki sorunları halleder ve ilerde haberdeki gibi aslında kocaa bi ülke için hiç de önemli olmayan problemlere yönelebiliriz. Ülke insanının mutlu olduğunu gösteriyor bana göre böyle eylemler.

Cumhurbaşkanını halkını dinliyor demek ki. Ne hoş.

Biz daha ülke olma aşamasını tamamlayamadığımız için başka başka sorunlarla uğraşmaktan halk olarak bu gibi olaylara yeterli tepki veremiyoruz ne yazık ki. Önümüzdeki sorunları halleder ve ilerde haberdeki gibi aslında kocaa bi ülke için hiç de önemli olmayan problemlere yönelebiliriz. Ülke insanının mutlu olduğunu gösteriyor bana göre böyle eylemler.
allah sonumuzu hayır etsin tüketim çok nüfus çok üretim az

Back