- 21 Kasım 2019
- 794
- 845
- 46
Şimdi ne durumda tedaviniz?Benim son tedavimde 3 folikül ile başladık ama 2 si ilaçla büyüdü ve sadece biri olgun çıkıp döllendi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdi ne durumda tedaviniz?Benim son tedavimde 3 folikül ile başladık ama 2 si ilaçla büyüdü ve sadece biri olgun çıkıp döllendi
Bu benim 3. tedavi belki bu sefer istenir bilemiyorum. Doktorların bazı ihtimalleri söylemiyor olması çok sinir bozucu gerçekten.Yaş faktöründen dolayı ilk deneme başarısız olursa 2-3. denemelerde genetik tarama yapıyorlar. Benim Bahçeci Umut ve Bülent Traş genetik yaptı. Aslında Bahçeci Umut’ta genetikten sağlam gelen bir tane embriyom çıkmıştı. Transfer edildi, tutmadı. Doktor “rahminde enfeksiyon varmış” dedi. Ben de “mağdem böyle bir ihtimal vardı niye baştan kontrol etmediniz” diye çok öfkelenmiştim. Bahçeçi Umut İspanya’da yapıyor bu işlemi. Bülent Traş kendi bünyesinde.
Size de kolaylıklar dilerim. Rabbim çabalarınızın karşılığını verir inşAllah
Benim merkez mutlataka 5. gün ve pgt önerdi yaştan dolayı İlkinde genetikten geçen tek embriyom var ikincisi olumsuz geldi malasef Bu ay ilk kez transfer olacağımŞimdi ne durumda tedaviniz?
Benim yumurtalar hiç 5. güne gidecek gibi değillerdi. Birinde 3. gün donduruldu, diğerinde 4. gün transfer oldum. Belki yumurtalar 5. güne gidecek durumda olursa bana da önerebilirler bilemiyorum.Benim merkez mutlataka 5. gün ve pgt önerdi yaştan dolayı İlkinde genetikten geçen tek embriyom var ikincisi olumsuz geldi malasef Bu ay ilk kez transfer olacağım
Evet ikinci opumda transfer yapmadılar hatta üzerine bir kez daha adet oldum Şimdi 2. adet başlayınca gideceğim Bu 3.gün ve 5. gün hep aklımı karıştırıyor Çünkü ilkinde 5 yumurta toplanıp 4 ü 3.gündü ama 5. güne tek kaldı Onun da test sonucu düşük oranda mozaik çıktıBenim yumurtalar hiç 5. güne gidecek gibi değillerdi. Birinde 3. gün donduruldu, diğerinde 4. gün transfer oldum. Belki yumurtalar 5. güne gidecek durumda olursa bana da önerebilirler bilemiyorum.
Sizin adınıza çok sevindim Dilerim ki transferiniz olumlu sonuçlanır Bu ay yumurta toplanmadan mı transfer olacaksınız?
Esasında ideali 5. günmüş ama benim yaş ve yumurta kalitesinden dolayı hiç 5. güne ulaşabilir embriyom olmadı. İlk tedavimde doktorum embriyonun iyi durumda olmadığını ama ikinci toplamada destek olarak kullabileceğimizi söyledi ve dondurmamı önerdi. İki embriyo birbirini desteklermiş dedi. İkincisine 1 tane yumurtam döllendi. Onda da 5. güne gitmekte zorlanır diye düşünüyoruz, anne rahmi en iyi laboratuvardan iyidir dedi. 4. günde bir önceki destek embriyosuyla beraber transfer oldum.Evet ikinci opumda transfer yapmadılar hatta üzerine bir kez daha adet oldum Şimdi 2. adet başlayınca gideceğim Bu 3.gün ve 5. gün hep aklımı karıştırıyor Çünkü ilkinde 5 yumurta toplanıp 4 ü 3.gündü ama 5. güne tek kaldı Onun da test sonucu düşük oranda mozaik çıktı
Merhaba kızınız sağlıkla büyüsün.Ben 42 yaşında 5. Tüp bebek denememde hamile kaldım. Kızım şimdi 4 Aylık
Ankara Genart, İstanbul Bahçeci Umut ve Bülent Traş’taki denemelerim negatif oldu. Antalya Ivf’te pozitife kavuştum.
Kaç gün arayla yaptırdınız bu testleri?Merhaba kızınız sağlıkla büyüsün.
Benimde bu Üçüncü tüp bebek tedavisi ilk ona testimde olumluydu. 4 defa yaptırdım kan tahlili
Fakat kan değerlerim beta degeri 204-275-380_387 çıktı. Yeterince yüksek değilmiş.Böyle diyince moral men üzüldüm.Salı günü tekrar yaptırcam.Sizin nasıldı kan değerleriniz
Ben henüz beta takibi aşamasına gelemedim ama bildiğim biraz daha fazlaca artması gerektiği. Umarım miniğiniz güzelce tutunur size3-5-9-11 Mayıs'ta yaptırdım
Doktorum salı günüde tahlil yapalım ona göre ultrasondan bakalımBen henüz beta takibi aşamasına gelemedim ama bildiğim biraz daha fazlaca artması gerektiği. Umarım miniğiniz güzelce tutunur size
Doktorunuz ne diyor?
Geçmiş zaman olduğu için hatırlamıyordum ama foruma baktım. 10.günde 69’muşMerhaba kızınız sağlıkla büyüsün.
Benimde bu Üçüncü tüp bebek tedavisi ilk ona testimde olumluydu. 4 defa yaptırdım kan tahlili
Fakat kan değerlerim beta degeri 204-275-380_387 çıktı. Yeterince yüksek değilmiş.Böyle diyince moral men üzüldüm.Salı günü tekrar yaptırcam.Sizin nasıldı kan değerleriniz
Sevgili cagcag78;Merhabalar bu ay 3. tüp bebek denememizi yapıyoruz. Sürecimi paylaşmak istiyorum. Bizde benden ve yaştan kaynaklı sorun var. 43 yaşındayım, yumurta sayım az oluyor ve kalitesinde de sorun oluyor.
Ben geç evlendim, evlendiğimde 38 yaşındaydım. Bir gebelik oluştu ancak kese boş çıktı. Kürtaj oldum. Kendiliğinden hamile kalabildiğim için bir süre doğal yolla denedik. Ancak olmadı.
2018’de aşılamayla başladık tedavi yolculuğumuza. Çok umutluyduk. 4 tanesi büyükçe toplam 6 yumurtam vardı. Ama maalesef negatif sonuç aldık. Doktorumuz yaştan dolayı ikinci aşılamayla zaman kaybetmemizi ve direkt tüp bebeğe geçmemizi tavsiye etti.
Maddi durumdan biraz beklemek zorunda kaldık. 2019 kasım’da ilk tüp bebek tedavimize başladık. Fsh 5,44, lh 19,65 amh 0,8 çıktı. Ben de polikistik over vardı. Amh aşılama zamanı 3 civarındaydı, yaş faktörü burada iyice öne çıktı. Bu tedavi beklediğimiz gibi gitmedi. Gonal-f ve menogon kullandım. Bir önde giden yumurtamla birlikte toplam 3 yumurtam oluştu. 2 tanesi önde gidene yetişemedi. 1 embriyomuz oldu, onun da kalitesi ortaydı. Doktorumuz 2. toplamaya destek olması için dondurmamızı önerdi. Orta kailte 3.gün embriyosu donduruldu.
2020 mart’ta 2. tüp bebek tedavimize başladık. Bu tedavide de gonal-f ve menogon kullandım yüksek dozlarda. 4 yumurtayla toplamaya girdim. 3 tane toplandı, bir tanesi döllendi. Önceki dondurulan embriyo da çözdürüldü ve 4.günde ikisi beraber transfer oldu. Sonuç yine negatifti. Toplamadan sonra salgın başladı, transfere maskeyle korkarak girdik.
Pandemi bize maddi zorlukları da getirdi maalesef. Kendinimizi toparlamamız 2022 başını buldu. Ekonomil durum hepimizin bildiği gibi işte. Ben bu arada yeni bir doktor arayışına girdim. Araştırmama başladım.
Hayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin. Tedavinizi nerede oldunuz acaba?Sevgili cagcag78;
42 yaşındayım, 38 yaşında evlendim, Sedef hastasıyım, geçen sene kendiliğinden olan gebeliğim var gelişimi durdu 10. Haftada kaybettim. Amh 0,54. Aralık sonunda tedaviye başladık (27 Aralık) 14 nisan da 2. Transferimde pozitifi gördük. Şuan 2. Aylık oldu. Tabiki DNA testi gelene kadar rahatlayamayacağıx ama umarım bu kadar benzerlik varken sonuç sana moral olur. Yaş sadece doğru embriyo bulana kadar problem. Elimden ne gelirse yardımcı olabilmek için yaparım . Sevgiler
İzmir Medicalpark Funda göde ve volkan Emirdar kesinlikle tavsiye ederim buralardaysanızHayırlı olsun Allah kucağına almayı nasip etsin. Tedavinizi nerede oldunuz acaba?
Sevgili pebbles22, sanki kendi yazdığım mesajı okuyormuşum gibi geldi. Büyük tesadüf o kadar benzer yanımız var ki umarım ben de doğru embriyomu bulabilirim. Yalnız olmadığımı bilmek bana çok iyi geldi.Sevgili cagcag78;
42 yaşındayım, 38 yaşında evlendim, Sedef hastasıyım, geçen sene kendiliğinden olan gebeliğim var gelişimi durdu 10. Haftada kaybettim. Amh 0,54. Aralık sonunda tedaviye başladık (27 Aralık) 14 nisan da 2. Transferimde pozitifi gördük. Şuan 2. Aylık oldu. Tabiki DNA testi gelene kadar rahatlayamayacağıx ama umarım bu kadar benzerlik varken sonuç sana moral olur. Yaş sadece doğru embriyo bulana kadar problem. Elimden ne gelirse yardımcı olabilmek için yaparım . Sevgiler
İzmir Medicalpark’ta oldum tedavimi gerçekten merkezden ve doktorlarımdan çok memnunum.Sevgili pebbles22, sanki kendi yazdığım mesajı okuyormuşum gibi geldi. Büyük tesadüf o kadar benzer yanımız var ki umarım ben de doğru embriyomu bulabilirim. Yalnız olmadığımı bilmek bana çok iyi geldi.
Sen zaten en zor kısmı geride bırakmışsınız. Gözünüz aydın. Dna testinin normal gelmesini ve sağlıkla kucağına almanı diliyorum
Fiilen 3. tedavim ama 2.transferim olacak bu sefer. Tabi o aşamaya gelebilirsem.. Tedaviniz nerede olmuştu? Sonuçta kaç embriyonuz vardı?
Hangi vitaminleri kullandınız acaba?İzmir Medicalpark’ta oldum tedavimi gerçekten merkezden ve doktorlarımdan çok memnunum.
2 opudan 6 embriyom oldu. Şükür hepsi 5i gördü ama komik olan şu ki benim 2. Transferim 1. Gün yapıldı . Yani tutan embriyom 1. Gün embriyosu.
Ben tedaviye başlamadan ve tedavi sırasında çok ciddi vitamin desteği kullandım sanırım onun etkisi çok var.