42’den sonra tıp okumak

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.340
7.746
Merhaba kızlar. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir mesele var şu an 42 yaşındayım, zamanında üniversite sınavından aldığım puan tıbba yetiyordu fakat rahmetli annem ve babam dış işlerinden oldukları için Dışişleri Bakanlığı’na girmemi istediler ve bana uluslararası ilişkiler bölümünü seçtirdiler. Fakat ben o bölümü hiçbir zaman severek ve isteyerek okumadım nitekim bitirdikten sonra o bölüme yönelik hiçbir girişimim olmadı. Şu an müzisyenlik yapıyorum aslında iyi gidiyor fakat doktor olma sevdası içimden hiç gitmedi. Fakat o kadar uzun zaman geçti ki aradan Yeni sistem nasıl, hangi bölümden kaç net yapmam gerekiyor vs hiçbirşey bilmiyorum. Hiç fire vermeden 42’imde sınavı kazansam altı sene okusam iki sene uzmanlık okusam en iyi ihtimalle 50 yaşında doktor olabiliyorum. 50 yaşından sonra atana bilir miyim, devlet hastanelerinde yaş sınırı var mı bilmiyorum.. Sizce böyle bir işe girişmeli miyim bu yaştan sonra? Fikirlerinize ihtiyacım var

Uzmanlıkta iki yıllık bölüm varsa hiç duymadım. İnsana hizmeti ve biyolojiyi seviyorsanız okuyun. Ayrıca tıp bitiren her türlü çalışır devlette.

Bazen bana da tıp okuma perileri geliyor. Bakalım. Soğumuştum bir ara ama bana denk gelen doktorları gördükçe dürtülüyorum.

50 üstü yaşında tıp fakültesinde öğrenciler gördüm. Klinikteki tempoya ayak uydurabilirim diyorsanız deneyin.

Okumanın yaşı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Ben de tıp istediğim ama azimsiz ve çabuk streslenen biri olduğum için için 17181810 defa sınava girerek kazandım........... Şu an okuyorum. Dersler zorluyor, öğrenecek çok şey var ama düzenli çalışırsanız yapabilirsiniz kesinlikle. Bizim üst dönemimizde de eskiden mühendis olan bir abi var sanıyorum o da 40lı yaşlardadır, sonradan sınava girip bizim fakülteyi kazanmış. Kesinlikle yapılabilir bir şey sadece emek istiyor.

Tıp puanları bayağı düştü her sene de düşüyor, kazanmak kolaylaşıyor ama sınav sistemi biraz dezavantajlı. Devlette tıp kazanmak istiyorsanız, nerede olursa olsun okurum diyorsanız TYT'de 120 sorudan 90+ ve AYT'de 80 sorudan 65+ yapmanız gerek. Doğuda en düşük puanlarla alan tıp fakültesi öğrencilerinin ortalama netleri bunlar.

Kafanızın kaldırabileceğini düşünüyorsanız ve geçim sıkıntınız yoksa olabilir tabiki. Zira dersler ağır ve zor diye biliyorum herhangi bir işte çalışmanız zor olabilir

Bilgilendirme için teşekkür ederim tabi bir yandan çalışmam da gerekiyor müziğe devam edeceğim müzik kışın İstanbul’da daha iyi oluyor kışı İstanbul’da geçirmem gerektiğini varsayarsak tıpı da İstanbul’da kazanmam gerekiyor 6 yaşında bir oğlum var yani bir yandan çalışıp bir yandan oğlumla ilgilenip bir yandan tıp okuyabilir miyim bilmiyorum ama içimdeki bu isteğe ket vuramıyorum

Kafanızın kaldırabileceğini düşünüyorsanız ve geçim sıkıntınız yoksa olabilir tabiki. Zira dersler ağır ve zor diye biliyorum herhangi bir işte çalışmanız zor olabilir
Müzisyenliğe devam etmek durumundayım çünkü geçimimi bu şekilde sağlıyorum ama günde 4 saati çalışmaya ayırabilsem başarabilirmişim gibi geliyor

Atanirsin,hiç olmadı pratisyen olursun.
Sen bitir de gerisi kolay
Ancak temelden ve klinikten iyi yapman gerek.
Tus dediğiniz zor zanaat.
Gözün puanı yuksektir misal.
Ayrıca 2 senelik uzmanlık yok,3-5 arasında değişiyor uzmanlik eğitimi.
Örnek olarak ; Çocuk 4 yıl ,KBB 5

Okumanın yaşı yok diyenlerdenim bende. Bende tıp kadar olmasada zor ve emek gerektiren bir bölüm okudum. 40/50 hatta 60 yaşinda olan o kadar öğrenci vardiki ders sıralarında. Çok saygı duyuyorum öyle insanlara. Hatta bir keresinde gazetede okumuştum Amerika'da 90 yaşndaki bir adam 4 senede hukuk fakültesini bitirmiş Yaş kaç olursa olsun insanın bir hedefinin olması ve bunun için çaba göstermesi çok güzel birşey

Böyle yaşı büyük olupta tıp okuyan insanları duyduğum zaman hem çok mutlu oluyorum hem de gaza geliyorum sanırım ben bu işe başlayacağım

Mustafa Ercüment Alat ismini araştırmanızı öneririm. Yıllar önce okumuştum bana çok ilginç gelmişti Daha önce yarım bıraktığı tıp fakültesinden 53 yaşında mezun oluyor. Okumanın yaşı olmaz, içinize kaldı madem okuyun

Azimli olmasanız bu kadar ısrar etmezdiniz

Tyt'den 110 yapsam, AYT'den 68 yapsam ve kafamdaki üniversiteyi sosyal medyadan kötülesem acaba İstanbul tutar mı? bu seneki yerleşenlerin puanı ve netleri belliyse bakayım.

3 yıldan kısa süreli uzmanlık bölümü yok. Genelde 4 5 sene uzmanlık alanları. Ben bu yaştan sonra girişmezdim. Şu an 42 iseniz. Kazansanız 43, 49 da bitse. Ardından hemen tus u kazansanız. En erken ihtimalle 52 53 yaşında uzman hekimsiniz.

Müzisyenliğe devam etmek durumundayım çünkü geçimimi bu şekilde sağlıyorum ama günde 4 saati çalışmaya ayırabilsem başarabilirmişim gibi geliyor
Yaş itibarı ile siz ÖSS zamanındayken girmişsiniz. Maalesef o sınavdaki konular şu anki TYT konuları. Asıl bombastik konular AYT'de. 2006 ve sonrasında artık sınavda önceden çıkmayan 10. ve 11. sınıf konularının tamamı da çıkar oldu. 2 yıl kadar günde 12 saatten fazla ders çalışmanız gerekebilir. Sistem çok değişti. Rekabet de arttı.

Peki kızlar günümüzde herşey çok değişti hangi kaynaklardan çalışmalıyım sizce? Malum her sene sistem ve içerik değişiyor bir de bu konuya el atıverseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…