42’den sonra tıp okumak

Gerçekten sizi takdir ettim okumanın yaşı yoktur allah yolunuzu bahtınız açık etsin

Avrupada çoğu yerlerde direkt girip okuyorsun bizdeki gibi ama amerika ve kanadada önce başka bir bölümü okuyorsun sonra tıp okuyorsun ve çok para gerektiriyor.
avrupada da merkezi sınavla girmiyorsun
sıraladığım şartların hepsi birden olan bizden başka çok bir yer yok

Ben 32 yaşındayım, hala içimden atamadigim tıp okuma düşüncem var. Yuksek lisans yapıyorum, bu dönem bir sınıf arkadaşım 49 yasindaymis. Yaşıtları eyt'den emekli olurken, kendisi yüksek lisansa afla donmus. Sizi çok iyi anlıyorum, yerinizde olsam denerim.

Mustafa altınışık hoca var, fen bilgisi öğretmeniyken 35 yaşında tıp fakultesine girip, biyokimya profesörü oluyor.

Sınav sistemi çok değişti, 'yeni nesil soru' tipleri geldi ama emek verdikten sonra neden yapamayasiniz ki? Youtube'da çok iyi hocalar var. Matematik için 'eyup b'yi, fizik için 'fizikle baris' kanalına bakmanızı öneririm.

Başarılar :)

avrupada da merkezi sınavla girmiyorsun
sıraladığım şartların hepsi birden olan bizden başka çok bir yer yok
Sınava giriyorsun demedim zaten orada ön bölüm okumuyorsun dedim.yakınlarım var okuyan o yüzden biliyorum ama kanadada önden bir bölüm okuyorsun yani sanki lisans bir bölüm okuyorsun masterlada tıp okuyorsun o şekilde birşeyler.

hanımefendi

ben de diyorum ki dediğim şartların "hepsi" birden oacak şekilde
1- ücretsiz
2-merkezi sınavla
3-ön bölümsüz
olan fazla ülke yok, birisi de türkiye...

size avrupada nasıl oluyor kanadada nasıl olmuyor diye bir konudan bahsetmiyorum ki zaten....

masterla tıp okumuyorsun bu arada normal 4 sene lisans üstüne 4 sene tıp okuyorsun. türkiyede de tıp bitiren master bitirmiş kabul edilir zaten.

Off off bazen internette bile yoruluyorum tamam

tıp okusanız da okumasanız da 50 yaşınıza geleceksiniz, bence tıp okuyup elli yaşına gelmek okumayıp elli yaşına gelmekten daha cazip. sevgiler <3

40 yaş bunalımı, konu sahibi okusa ya bunu bir aday arkadaş puanının düştüğünü söylemiş ya aya da çıksak (yazılım, mühendislik… falan favori bölümler sanırım artık, kuzenim de tıp yerine elek.eloktt. Müh. Tercih etti bikaç sene. Önce) en favori bölümüm hala benim ve bizim neslin sanırım bu arada istanbul demişsiniz geçen bir haber okumuştum istanbul daki üniversitelerin, deprem korkusu ve işte ekonomik durumlar sebebi ile, puanları azcık düşmüş (sıralamdan bağımsı her bölüm ve üniv yükseldi diye biliyorum bide onun aksine).
Yani deneyin elbette en azından, başarılar

Başka bölüm olsa neden olmasın derdim ama tip zor. Kazanmasi ayrı dert, olmasın ayrı dert. Ben 34 yaşındayım benim gozum kesmez kesinlikle o tempoyu . Çok enerjik biri iseniz belki .

Hevesinizi destekliyorum. Ancak aynı zamanda müzisyen olarak çalışmak zorunda olmak, 1 çocuk sorumlulığu ve tıp okumak ciddi anlamda zorlayan sebepler. Yanınızda çocuk için destekçiniz ve maddi destek olsa, yani konu yaş ve okumak olsa eyvallah ama detaylar sizi zorlar sanki arkadaşım. Günde 4 saat ile tıpbitirmek sanki hayal gibi, ama neden olmasın yine de? Bir de hadi okudun diyelim, aisstanlık süreci bazen çok yıpratıcı ağır mobbing altındalar. Nöbetleri, nöbet ertesi derse girmelerinden bahsetmiyoruö bile. Tüm bunlarana yakınen şahidim. Açıkçası ben bu yaşatan sonra o mobbinge sağlam cevaplar veririm, onlar da beni mezun etmez öyle süründürürler. Dilerim herşey istediğiniz gibi olsun.

Bana belli yastan sonra yeniden lisans okumak cok zor geliyor. Yuksek linsans doktora falan daha oluru var gibi, en azindan tez donemi ve ders donemi birbirinden ayri dusunulebilir.

Tip kadar zor olmayan bir lisans okudum. Odev+ sinav zamani sabahlamisligim coktur. Tamamen ogrenxilik yapilmayacaksa bence tempoyu kaldirmak cok zor.

Sanirim ben yerinizde olsam alt alanlara bakarim. Ya da kendi lisansinizin ust alanlarina, belki tipla iliskili bir ortak yuksek lisans tezi falan olur.

İki kere lisans okudum.ikinci bittiğinde 27 olmuştum yüksek lisans yaparım dedim ama gözüm kesmiyor.belli bir yaştan sonra otur ders çalış çok sıkıyor çalışırken zaten kısıtlı olan vaktini birde ders çalışmaya ayırmak çok zorlama geliyor.

Lisansüstü lisanstan daha kolay. Çok ders çalışmaya gerek yok eğer alan dışı bölüm tercih etmeyecekseniz.

Lisansüstü lisanstan daha kolay. Çok ders çalışmaya gerek yok eğer alan dışı bölüm tercih etmeyecekseniz.

Lisansustu daha kolay evet, once dersleri verip sonra tezi veriyorduk benim zamanimda, hala oyledir herhalde. Ama lisansta bir dersin odevi, baska dersin sinavi, bir baska dersin grup odevi falan birbirine giriyordu. Lisansta calistigim kadar bir daha hayatimda hic ders calismadim

Lutfen adim atin , icinizde kalmasin
BAsaracaginiza inaniyorum o guc ve caliskanlikta olmasaniz aklinizda boyle bir fikir olmazdi
Hicbir sey icin gec degildir insanlar kendine zihninde engel kurar sadece
Bir adim atarsaniz ve okumaya baslarsaniz buraya yazin

Ayy çok heyecanlı ben olsam okurdum ne güzel hayallerin peşinden gitmek okumanın yaşımı varmi ...kemal Sunal bile kaç yaşında üniversiteden mezun oldu rahmetli (Allah rahmet eylesin) bence yapabilirsiniz gidin okuyun kendi içinizde kalmasin

Hayata bir kez geliyoruz. Yıllarımız okumak ve düzen kurmakla geçti. İnsan bir yaştan sonra rahat etmek ister. Ben 19 yaşımdan 30 yaşıma kadar hem okuyup hem çalıştım. Sonrasında da da hayat hep mücadele ile geçti. Şimdi yaklaşık konu sahibi yaşımdayım. Kalan ömrümde artık kendimi çok yormamak, herşeyi dert etmemek ve mutlu olmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…