- 8 Temmuz 2023
- 1.803
- 4.135
Sizin temeliniz yok sayılır. Dersaneye yazılın derim veya videolu dersleri takip edin. Baktınız kafanız almıyor, yol yakınken pes edersiniz.Peki kızlar günümüzde herşey çok değişti hangi kaynaklardan çalışmalıyım sizce? Malum her sene sistem ve içerik değişiyor bir de bu konuya el atıverseniz
Evet ilk acı gerçekle yüzleştim sanırım. Şu an günde 12 saat çalışmak gibi bir imkanım yok malesef.. En fazla 4 saat. O da bölük pörçük şekildeYaş itibarı ile siz ÖSS zamanındayken girmişsiniz. Maalesef o sınavdaki konular şu anki TYT konuları. Asıl bombastik konular AYT'de. 2006 ve sonrasında artık sınavda önceden çıkmayan 10. ve 11. sınıf konularının tamamı da çıkar oldu. 2 yıl kadar günde 12 saatten fazla ders çalışmanız gerekebilir. Sistem çok değişti. Rekabet de arttı.
Üniversite okumuş. O hakkı kullanamaz.35 yaş üstü kontenjandan kazanabilirsiniz
Yeni nesil ösym tarzı kitaplar var. Ama fizik kimya biyoloji temeliniz yoksa yukarıdaki arkadaşın dediği gibi günde 10 saat ders çalışmanız lazımPeki kızlar günümüzde herşey çok değişti hangi kaynaklardan çalışmalıyım sizce? Malum her sene sistem ve içerik değişiyor bir de bu konuya el atıverseniz
Dershaneye yazılmam zamansızlık nedeniyle pek mümkün değil. Şöyle ki sabah kalkıp oğlumu okula hazırlayıp bırakıp gelip bir miktar uyuyup ki bu uyuma mesleğim nedeniyle eve çok geleceğim için; kalkıp yemek yiyip derse oturup hazırlanıp işe gitmem gerekecek. Eve geliş saatim en iyi ihtimalle gece 2, elimi yüzümü yıkadım uyku moduna girdim ettim derke 2.30’da uykuya dalsam yani bu tempoyla nasıl olacaksaSizin temeliniz yok sayılır. Dersaneye yazılın derim veya videolu dersleri takip edin. Baktınız kafanız almıyor, yol yakınken pes edersiniz.
Şu çalışmayla zor ki puanı alan değil en çok neti yapip yüzdelik dilimde yer bulanlar gidiyor.Evet ilk acı gerçekle yüzleştim sanırım. Şu an günde 12 saat çalışmak gibi bir imkanım yok malesef.. En fazla 4 saat. O da bölük pörçük şekilde
Dershanelerin kaç tl oludğunu biliyor musunuz? 100 bine yakın istanbul daDershaneye yazılmam zamansızlık nedeniyle pek mümkün değil. Şöyle ki sabah kalkıp oğlumu okula hazırlayıp bırakıp gelip bir miktar uyuyup ki bu uyuma mesleğim nedeniyle eve çok geleceğim için; kalkıp yemek yiyip derse oturup hazırlanıp işe gitmem gerekecek. Eve geliş saatim en iyi ihtimalle gece 2, elimi yüzümü yıkadım uyku moduna girdim ettim derke 2.30’da uykuya dalsam yani bu tempoyla nasıl olacaksa
Sosyal hariç temelim iyi olduğu halde bana bile 4 saat yetmez. Biraz gerçekçi olmak lazım. Yalnız bana bir tıp perileri geldi. Kardeşim de sınava girerse onun özet kaynaklarına göz atıp TYTyi denerim. Baktım oluyor, ver elini öbür seneye AYTEvet ilk acı gerçekle yüzleştim sanırım. Şu an günde 12 saat çalışmak gibi bir imkanım yok malesef.. En fazla 4 saat. O da bölük pörçük şekilde
Merhaba kızlar. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir mesele var şu an 42 yaşındayım, zamanında üniversite sınavından aldığım puan tıbba yetiyordu fakat rahmetli annem ve babam dış işlerinden oldukları için Dışişleri Bakanlığı’na girmemi istediler ve bana uluslararası ilişkiler bölümünü seçtirdiler. Fakat ben o bölümü hiçbir zaman severek ve isteyerek okumadım nitekim bitirdikten sonra o bölüme yönelik hiçbir girişimim olmadı. Şu an müzisyenlik yapıyorum aslında iyi gidiyor fakat doktor olma sevdası içimden hiç gitmedi. Fakat o kadar uzun zaman geçti ki aradan Yeni sistem nasıl, hangi bölümden kaç net yapmam gerekiyor vs hiçbirşey bilmiyorum. Hiç fire vermeden 42’imde sınavı kazansam altı sene okusam iki sene uzmanlık okusam en iyi ihtimalle 50 yaşında doktor olabiliyorum. 50 yaşından sonra atana bilir miyim, devlet hastanelerinde yaş sınırı var mı bilmiyorum.. Sizce böyle bir işe girişmeli miyim bu yaştan sonra? Fikirlerinize ihtiyacım var
Bu tempo lisans okurken de olacaksa bir şeylerden feragat etmeniz gerekecek. Bazı yerlerde sabahtan akşama kadar dersler. Çoğu yerde de devam zorunluluğu var. Dersler blok gibi oluyor, en azından bulunduğum üniversitede öyle.Dershaneye yazılmam zamansızlık nedeniyle pek mümkün değil. Şöyle ki sabah kalkıp oğlumu okula hazırlayıp bırakıp gelip bir miktar uyuyup ki bu uyuma mesleğim nedeniyle eve çok geleceğim için; kalkıp yemek yiyip derse oturup hazırlanıp işe gitmem gerekecek. Eve geliş saatim en iyi ihtimalle gece 2, elimi yüzümü yıkadım uyku moduna girdim ettim derke 2.30’da uykuya dalsam yani bu tempoyla nasıl olacaksa
Yürekten destekliyorum sizi ,50 yaşınıza geldiğinizde iyi ki girişmişim bu işe diyeceksiniz.Merhaba kızlar. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir mesele var şu an 42 yaşındayım, zamanında üniversite sınavından aldığım puan tıbba yetiyordu fakat rahmetli annem ve babam dış işlerinden oldukları için Dışişleri Bakanlığı’na girmemi istediler ve bana uluslararası ilişkiler bölümünü seçtirdiler. Fakat ben o bölümü hiçbir zaman severek ve isteyerek okumadım nitekim bitirdikten sonra o bölüme yönelik hiçbir girişimim olmadı. Şu an müzisyenlik yapıyorum aslında iyi gidiyor fakat doktor olma sevdası içimden hiç gitmedi. Fakat o kadar uzun zaman geçti ki aradan Yeni sistem nasıl, hangi bölümden kaç net yapmam gerekiyor vs hiçbirşey bilmiyorum. Hiç fire vermeden 42’imde sınavı kazansam altı sene okusam iki sene uzmanlık okusam en iyi ihtimalle 50 yaşında doktor olabiliyorum. 50 yaşından sonra atana bilir miyim, devlet hastanelerinde yaş sınırı var mı bilmiyorum.. Sizce böyle bir işe girişmeli miyim bu yaştan sonra? Fikirlerinize ihtiyacım var
Okumanın yaşı yok. Aklınız alıyorsa dersleri, hevesiniz azminiz varsa deneyin.Merhaba kızlar. Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir mesele var şu an 42 yaşındayım, zamanında üniversite sınavından aldığım puan tıbba yetiyordu fakat rahmetli annem ve babam dış işlerinden oldukları için Dışişleri Bakanlığı’na girmemi istediler ve bana uluslararası ilişkiler bölümünü seçtirdiler. Fakat ben o bölümü hiçbir zaman severek ve isteyerek okumadım nitekim bitirdikten sonra o bölüme yönelik hiçbir girişimim olmadı. Şu an müzisyenlik yapıyorum aslında iyi gidiyor fakat doktor olma sevdası içimden hiç gitmedi. Fakat o kadar uzun zaman geçti ki aradan Yeni sistem nasıl, hangi bölümden kaç net yapmam gerekiyor vs hiçbirşey bilmiyorum. Hiç fire vermeden 42’imde sınavı kazansam altı sene okusam iki sene uzmanlık okusam en iyi ihtimalle 50 yaşında doktor olabiliyorum. 50 yaşından sonra atana bilir miyim, devlet hastanelerinde yaş sınırı var mı bilmiyorum.. Sizce böyle bir işe girişmeli miyim bu yaştan sonra? Fikirlerinize ihtiyacım var