- 6 Ağustos 2014
- 8.401
- 7.129
- 163
Bana çok ilginç geldi bu durum. Yani tepki verip de seni daha çok tedirgin ettiysem kusura bakma lütfen.
Ayak uydurma olayı farklı bir durum da benim aklımdan hiç geçmedi başka bir ülkeye gidip doğum yapmak bu başka bir tartışma konusu.
Ancak Türkiye sınırlarında hiç duymadım 42 haftaya kadar bekleyen. Yazını okuduktan sonra USA ve Kanada civarında yaşayan arkadaşların da benzer tecrübeleri olduğunu gördüm. Hala hayretlerdeyim.
Ben tam 40 haftalık doğum yaptım. Normal doğumdan 1 hafta önce epidural sezaryen oldum. Doğuma giderken bile kızım dönmemişti. Hala kafası yukarıda, yan yatıyordu. Yani isteseydim de normal olmazdı zaten de doktorun da dönmesini bekleme teklifini hiç duymadım şimdiye kadar.
Doğallıktan yanayız da teknolojinin bu kadar iyi seviyede olduğu bir zamanda USA gibi ülkelerin hala normal doğum diye üstelemesi bana cidden anlamsız geliyor. Bu noktada bilimi ve doğayı ret ediyorum.
Tedirgin olmadım rahat olabilirsin :) evet insana basta farklı geliyor cünkü alıştığın bir sistem var ama oralardan gelip burada doktoruna neden böyle niye söyle olmuyor gibi öneride bulunmak hoşlarına gitmez. Hatta öneri bile degil sistemi eleştirmek olur cünkü burda 42.haftaya kadar normal dogum yapmak icin bekletiliyorsun ve ilk ya da son degilsin. Mesela gecmis sayfalarda okuduysan ingiltereden ve Almanya dan bir arkadas da böyle yazmış oralarda da böyle oluyormuş. Bazı insan tipleri vardır amerika Avrupa görünce ülkesini yerden yere vuran bilirsiniz :) ben öyle bir insan değilim ülkemi cok seviyorum bunu yazarken de ülkemi elestirmiyorum benim Abi'm de ülkemde hizmet Veren bir doktor ama kabul etmek gerek ki saglıkta suistimallerin cok fazla yaşandığı bir ülkeyiz. Yani herkesin çatısı dar degildir ya da bebeğin ters durması ilk etapta sezeryan gerektirmez mesela extarnal cephalic version diye bir döndürme operasyonu var Amerika'da cok yaygın ve başarılı sonuçlanıyor ama Türkiye'de doktorların tecrübe ettikleri bir şey degil bak mesela sen de istesem de normal yapamazdım demissin ama burda normal olsun diye böyle bir yöntem var. Yani siz reddetseniz de burada çaresi yok bilim bu sekilde yapılıyor :)Bana çok ilginç geldi bu durum. Yani tepki verip de seni daha çok tedirgin ettiysem kusura bakma lütfen.
Ayak uydurma olayı farklı bir durum da benim aklımdan hiç geçmedi başka bir ülkeye gidip doğum yapmak bu başka bir tartışma konusu.
Ancak Türkiye sınırlarında hiç duymadım 42 haftaya kadar bekleyen. Yazını okuduktan sonra USA ve Kanada civarında yaşayan arkadaşların da benzer tecrübeleri olduğunu gördüm. Hala hayretlerdeyim.
Ben tam 40 haftalık doğum yaptım. Normal doğumdan 1 hafta önce epidural sezaryen oldum. Doğuma giderken bile kızım dönmemişti. Hala kafası yukarıda, yan yatıyordu. Yani isteseydim de normal olmazdı zaten de doktorun da dönmesini bekleme teklifini hiç duymadım şimdiye kadar.
Doğallıktan yanayız da teknolojinin bu kadar iyi seviyede olduğu bir zamanda USA gibi ülkelerin hala normal doğum diye üstelemesi bana cidden anlamsız geliyor. Bu noktada bilimi ve doğayı ret ediyorum.
bende 40+2 ye kadar bekledim normal doğum için. 2cm açılma oldu 40+2 de suni sancı verildi 6 saat. belim vücudumdan ayrılacak sandım bian :) sonuç kızım kakasını yapmış, kalp atışları yavaşlamış, acilen sezaryene alındım. boşuna çektim o kadar sancıyı.Ben de 41 haftamda dogurdum. Normal doğumu bekledik ama sonuç bebeğim kakasini yaptığı için sezaryen. Yani her şeyin hayırlısı. Keşke hiç beklemeseydim diyorum 6 saat deli gibi boşa sancı çektim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?