• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

37 haftalık bebeğim 35 hafta görünüyor ! yardımmm :(

Canım ne dedi doktor gittin mi doktora?

Gözün aydın, en azından senin az vakit var. Benim de 36. haftada doğsa sevinirim yemin ederim. Korkum bu haftalarda doğmaması. Yani en azından temmuz bitsin :(
Karnımda sürekli sertleşmeler başladı. Gün içinde tekrarlıyor ve göbeğim aşağıya indi. Deliğin olduğu kısım sipsivri oluyor. Karnımda da regl olacakmışım gibi ağrılar var. Haftalık kontrollerim cumaları, umarım bir sorun yoktur.
En azından artık rahatım, kilosu düşük olsa da sağlıklı olduğu sürece erken doğumdan korkmuyorum, yeter ki bu ayı atlatalım :)

Cnm cuma gunu farkli bir dr gittim 1367 gr cikti dr

cumartesi kendi dr gittim 1469 gr cikti birgun aarayla dr olcumleride fark ediyor

ilk gebeligimdeki sikintilari anlattim suan icin problem yok ama bu olmayacagi anlamina gelmez
dediler iki haftada bir kontrol olacakmisim

ne bileyim nm insallah bi aksilik olmaz
kilosunu takmiyorum yeterki saglikla ilgili bir problemi olmasin

bende senin gibi 36 haftayi hedefledim insallah saglikla gelirler

sen ne zaman gitcen kontrole

bide benim ilk hamileligimde gelisim geriligi oldugundan nerdeyse her konyrolde ayrintli ultrasyana girdirmisti dr
sende girdin.mi

Cnm cuma gunu farkli bir dr gittim 1367 gr cikti dr

cumartesi kendi dr gittim 1469 gr cikti birgun aarayla dr olcumleride fark ediyor

ilk gebeligimdeki sikintilari anlattim suan icin problem yok ama bu olmayacagi anlamina gelmez
dediler iki haftada bir kontrol olacakmisim

ne bileyim nm insallah bi aksilik olmaz
kilosunu takmiyorum yeterki saglikla ilgili bir problemi olmasin

bende senin gibi 36 haftayi hedefledim insallah saglikla gelirler

sen ne zaman gitcen kontrole

bide benim ilk hamileligimde gelisim geriligi oldugundan nerdeyse her konyrolde ayrintli ultrasyana girdirmisti dr
sende girdin.mi

Benimde cuma günü kontrolüm var. Daha önceden girmiştim ve sorun son 2 haftadır olduğu için girmedim. Ama cuma gideceğim dr farklı o yüzden sorun devam ediyorsa belki sokar.
Kıpır kıpır oynamasında sorun yokta benim şikayetlerim arttı onları söyleyince herhalde cumaya net bir cevap alırım.

Benimde cuma günü kontrolüm var. Daha önceden girmiştim ve sorun son 2 haftadır olduğu için girmedim. Ama cuma gideceğim dr farklı o yüzden sorun devam ediyorsa belki sokar.
Kıpır kıpır oynamasında sorun yokta benim şikayetlerim arttı onları söyleyince herhalde cumaya net bir cevap alırım.

Sikayetlerin ne cnm

bide bebgin gelisimi tamaman durana kadar bebegi almiyolar

bende ilk baslarda az da olsa aliyordu ama son iki hafta anca 50 gr aldi almadi

Yani gelisim tamamen durunca bebek icin tehlikeli oldugundan hemen almisti dr bide daha

onceden ciger gelistirici igne vurmuslardi

allahtan hayirlisi su 35 36 yi bi atlatsak daha rahat olcaz insallah

Sikayetlerin ne cnm

bide bebgin gelisimi tamaman durana kadar bebegi almiyolar

bende ilk baslarda az da olsa aliyordu ama son iki hafta anca 50 gr aldi almadi

Yani gelisim tamamen durunca bebek icin tehlikeli oldugundan hemen almisti dr bide daha

onceden ciger gelistirici igne vurmuslardi

allahtan hayirlisi su 35 36 yi bi atlatsak daha rahat olcaz insallah

Evet 1 ay daha sadece.
Canım benim karnım aşağıya indi ve sürekli sertleşmeye başladı iki gündür. Bebek hareketli neyse ki. Göbek deliğimin olduğu kısım sipsivri oldu, karnım da taş bildiğin, gaz da yok anlamadım gitti.
Herhalde sıcaktan olacak son iki gecedir midem ağrıyor, uyuyamıyorum bir türlü de.

Açıkçası ben biraz ağır işler yaptım bu gelişim geriliği çıkmadan evvelki hafta. Evi boyadım, koltukları kaldırdım falan. Kendimi suçlu hissediyorum biraz.

İlk bebeklerde oluyormuş ama anladığım kadarıyla, içimde kötü his yok ama eylülden evvel doğuracakmışım gibi hissediyorum.

Peki canım son hafta mı iyice durdu gelişim yoksa değişiyor muydu her gittiğinde. Benim 20 günde 25 gram almıştı, geçen hafta 200 gram almıştı mesela. Bu hafta nasıl olacak göreceğiz

Evet 1 ay daha sadece.
Canım benim karnım aşağıya indi ve sürekli sertleşmeye başladı iki gündür. Bebek hareketli neyse ki. Göbek deliğimin olduğu kısım sipsivri oldu, karnım da taş bildiğin, gaz da yok anlamadım gitti.
Herhalde sıcaktan olacak son iki gecedir midem ağrıyor, uyuyamıyorum bir türlü de.

Açıkçası ben biraz ağır işler yaptım bu gelişim geriliği çıkmadan evvelki hafta. Evi boyadım, koltukları kaldırdım falan. Kendimi suçlu hissediyorum biraz.

İlk bebeklerde oluyormuş ama anladığım kadarıyla, içimde kötü his yok ama eylülden evvel doğuracakmışım gibi hissediyorum.

Peki canım son hafta mı iyice durdu gelişim yoksa değişiyor muydu her gittiğinde. Benim 20 günde 25 gram almıştı, geçen hafta 200 gram almıştı mesela. Bu hafta nasıl olacak göreceğiz

Cnm bebegin hareketli olmasi iyi demisti dr

benimde baslarda ayni idi bi gittigimde aliyodu bi gittigim de almiyordu ama son iki hafta gelisimi nerdeyse durmustu haftasiyla

farki iyice acilmisti dr beklemeye gerek yok karninda gelismiyo

dogmasi daha iyi dedi

Dr lar bana korkma kuvezi iyi olan bi hastane olduktan sonra sorun olmaz demislerdi

bide saglik problemi olmasa bile 2000 gr alti dogan bebeklri kuveze aliyolar kucuk diye

cnm kendini yormaklada ilgisi yok bazen olacaklari engelleyemiyoruz

karnin daki sertlesme surekli olmadigi zaman sorun olmaz diye biliyorum

insallah karsina cok iyi bi dr cikar

Dr gidince haberdar et cnm bi de sutun ve protenin gelisiminde onemli oldugunu

soylemisti dr um

Cnm bebegin hareketli olmasi iyi demisti dr

benimde baslarda ayni idi bi gittigimde aliyodu bi gittigim de almiyordu ama son iki hafta gelisimi nerdeyse durmustu haftasiyla

farki iyice acilmisti dr beklemeye gerek yok karninda gelismiyo

dogmasi daha iyi dedi

Dr lar bana korkma kuvezi iyi olan bi hastane olduktan sonra sorun olmaz demislerdi

bide saglik problemi olmasa bile 2000 gr alti dogan bebeklri kuveze aliyolar kucuk diye

cnm kendini yormaklada ilgisi yok bazen olacaklari engelleyemiyoruz

karnin daki sertlesme surekli olmadigi zaman sorun olmaz diye biliyorum

insallah karsina cok iyi bi dr cikar

Dr gidince haberdar et cnm bi de sutun ve protenin gelisiminde onemli oldugunu

soylemisti dr um

inşallah canım ya.. ben neredeyse bütün hastaneleri gezdim istanbuldaki, en sonunda buldum bie yer ama küvez durumu olursa mecburen z kamile gideceğim ve orayı hiç istemiyorum

arkadaşlar konuyu açarken yazdığım gibi bebeğim hala 35 haftalık görünüyor ve ben 40.haftaya girdim.bugün dr suyunun azaldığını söyledi, eğer çarşamba günü risk görürse hemen değilse cumaya sezeryanla alalım dedi, çok moralim bozuldu ben birazda olsa gelişmiştir diye umuyordum... çok üzüldüm ağladım çöktüm resmen... bilmiyorum ne olacak dualarınız bekliyorum...

kızlar doktorumuz bizede kafası normale göre biraz küçük dedi beyin gelişimi ve beyin içi boşlukları normal gelişmiş fakat kafası biraz küçük takibe alalım dedi çok kötü oldum bizim gibi olupta normale dönen var mı çok üzüldüm çok agladım rabbim meleklerimize sağlık sıhhat versin dualarınızı bekliyorum

Back