• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

42 hafta süren hamilelik

Kendimde de çevremde de yaşamadım; ama hamileyken okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla bazı gebelikler 42 hafta sürebilir. Yalnız bu da bir risk gibi geliyor bana. Doktorunuz bunu göze alabildiğine göre bi bildiği vardır herhalde. Başka bir iki doktora daha görünün mutlaka. Telefonla bilgi alın en azından. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Sevgiler...

Kizlar normal hamilelik sureci zaten 40 hafta o yuzden 10.5 ay diye portletmeyin gozlerinizi.40 haftanin uzerine yaklasik iki hafta kadar daha surebiliyo hamilelik.42yi gecirmezler zaten.bebegin hareketlerinde,suyunda bi sknti yoksa bekletirler.turkler merakli hemen cikarip almaya.gecen mart arkadasim 41+5te yapti dogumunu.streslenme canim herseyi okuyarak sen.bol bol yuru.gogus uclarini uyar.ve hurma hurma hurma

Bana çok ilginç geldi bu durum. Yani tepki verip de seni daha çok tedirgin ettiysem kusura bakma lütfen.

Ayak uydurma olayı farklı bir durum da benim aklımdan hiç geçmedi başka bir ülkeye gidip doğum yapmak bu başka bir tartışma konusu.

Ancak Türkiye sınırlarında hiç duymadım 42 haftaya kadar bekleyen. Yazını okuduktan sonra USA ve Kanada civarında yaşayan arkadaşların da benzer tecrübeleri olduğunu gördüm. Hala hayretlerdeyim.

Ben tam 40 haftalık doğum yaptım. Normal doğumdan 1 hafta önce epidural sezaryen oldum. Doğuma giderken bile kızım dönmemişti. Hala kafası yukarıda, yan yatıyordu. Yani isteseydim de normal olmazdı zaten de doktorun da dönmesini bekleme teklifini hiç duymadım şimdiye kadar.

Doğallıktan yanayız da teknolojinin bu kadar iyi seviyede olduğu bir zamanda USA gibi ülkelerin hala normal doğum diye üstelemesi bana cidden anlamsız geliyor. Bu noktada bilimi ve doğayı ret ediyorum.
Bana çok ilginç geldi bu durum. Yani tepki verip de seni daha çok tedirgin ettiysem kusura bakma lütfen.

Ayak uydurma olayı farklı bir durum da benim aklımdan hiç geçmedi başka bir ülkeye gidip doğum yapmak bu başka bir tartışma konusu.

Ancak Türkiye sınırlarında hiç duymadım 42 haftaya kadar bekleyen. Yazını okuduktan sonra USA ve Kanada civarında yaşayan arkadaşların da benzer tecrübeleri olduğunu gördüm. Hala hayretlerdeyim.

Ben tam 40 haftalık doğum yaptım. Normal doğumdan 1 hafta önce epidural sezaryen oldum. Doğuma giderken bile kızım dönmemişti. Hala kafası yukarıda, yan yatıyordu. Yani isteseydim de normal olmazdı zaten de doktorun da dönmesini bekleme teklifini hiç duymadım şimdiye kadar.

Doğallıktan yanayız da teknolojinin bu kadar iyi seviyede olduğu bir zamanda USA gibi ülkelerin hala normal doğum diye üstelemesi bana cidden anlamsız geliyor. Bu noktada bilimi ve doğayı ret ediyorum.
Tedirgin olmadım rahat olabilirsin :) evet insana basta farklı geliyor cünkü alıştığın bir sistem var ama oralardan gelip burada doktoruna neden böyle niye söyle olmuyor gibi öneride bulunmak hoşlarına gitmez. Hatta öneri bile degil sistemi eleştirmek olur cünkü burda 42.haftaya kadar normal dogum yapmak icin bekletiliyorsun ve ilk ya da son degilsin. Mesela gecmis sayfalarda okuduysan ingiltereden ve Almanya dan bir arkadas da böyle yazmış oralarda da böyle oluyormuş. Bazı insan tipleri vardır amerika Avrupa görünce ülkesini yerden yere vuran bilirsiniz :) ben öyle bir insan değilim ülkemi cok seviyorum bunu yazarken de ülkemi elestirmiyorum benim Abi'm de ülkemde hizmet Veren bir doktor ama kabul etmek gerek ki saglıkta suistimallerin cok fazla yaşandığı bir ülkeyiz. Yani herkesin çatısı dar degildir ya da bebeğin ters durması ilk etapta sezeryan gerektirmez mesela extarnal cephalic version diye bir döndürme operasyonu var Amerika'da cok yaygın ve başarılı sonuçlanıyor ama Türkiye'de doktorların tecrübe ettikleri bir şey degil bak mesela sen de istesem de normal yapamazdım demissin ama burda normal olsun diye böyle bir yöntem var. Yani siz reddetseniz de burada çaresi yok bilim bu sekilde yapılıyor :)

Canim.zaten plasentayi ultrasonla.gozlemliyorlar eger.saglikli kanlanma.varsa.bebek.hareketleri iyi ve.nst guzelse bekleyebilirler.. Bu arada iceri bosalmali cinsel iliski dogumu baslatiyor ..

Ben de 41 haftamda dogurdum. Normal doğumu bekledik ama sonuç bebeğim kakasini yaptığı için sezaryen. Yani her şeyin hayırlısı. Keşke hiç beklemeseydim diyorum 6 saat deli gibi boşa sancı çektim

Ben de 41 haftamda dogurdum. Normal doğumu bekledik ama sonuç bebeğim kakasini yaptığı için sezaryen. Yani her şeyin hayırlısı. Keşke hiç beklemeseydim diyorum 6 saat deli gibi boşa sancı çektim
bende 40+2 ye kadar bekledim normal doğum için. 2cm açılma oldu 40+2 de suni sancı verildi 6 saat. belim vücudumdan ayrılacak sandım bian :) sonuç kızım kakasını yapmış, kalp atışları yavaşlamış, acilen sezaryene alındım. boşuna çektim o kadar sancıyı.

40+3 te doğum yaptım hiç bir sancım yoktu ama nişanın geldi dr gittim doğum olacak dedi 4 saat bekledik bebeğin nst de sıkıntıya girildiği gözüktü ve sezeryana alındı iyikide alınmış çok az kakasını yemiş bebeğim eğer geç kalınsaydı allah muhafaza ikimize zehirleyebilirdi

Göğüs uçlarına sürekli ve sertçe masaj yapsan belki sancıların başlar, hormon salgılatıyor öyle biliyorum..

Ben Fransada yasiyorum.Hic bir doktor bu sorumlulugu almaz. Zamaninida alirlar bebegi. Doktorunuza Allah uzak gotursun bebeginize birsey olursa bu sorumlulugu alabilecek mi onu sorun. Ne kadar rahatlar yahu! Burda sadece hamilelik degil insanlara kolay kolay igne bile yapilmiyor durumu agir olmadigi ve ameliyat durumu olmadigi surece. Allah yardimciniz olsun.

Benim abim de 41 haftada dogmus hatta komsular hic dogurmicak saniyomus annemi.diski yedigi icin 10 gun yogun bakimda kalmis.simdo 22 yasinda ve saglikli.
insallah saglicakla kavusursunuz meleginize.

Yurt disinda kaliyomussun hangi ulkede acaba? Doktora biraz disini goster canim olmazki boyle. Korkutmak istemem ama tecrubeli arkadaslar zaten yazmislar. Cok tehlikeli. Disini goster hic korkma. Rabbim sagsalim kucagina almayi nasip etsin.

Bende 1 hafta geç doğmusum
Doktorlar
-Bebek pisliğini yemiş demiş 3 gün mü ne küvezde kalmışım.
ALLAH yardımcınız olsun :)
İnşALLAH sapasağlam kucağınıza alırsınız hemde hayırlı evlat olur inALLAH :)

Kimi hamilelikler 42. Haftaya kadar sürebiliyor. Nadir olsa da olağanüstü bir durum değil bu. Ben de ABD'deyim. Her doktor 42'ye kadar beklemiyor, bazıları daha erken doğumu başlatıyor. Bu da bebeğin durumuyla alakalı olsa gerek. Size de zaten sonuna kadar bekleyelim, sancı yoksa doğum yok denmemiş. Salı'ya kadar şans verilmiş. Demek ki doktorunuz çocuğunuzun durumuna göre o güne kadar beklemeyi öngördü. Bence çok telaş yapmanın size bir faydası yok. Kendinizi dinleyin, bir endişeniz varsa doktorunuzu arayın yeter. ABD'de normal doğuma yönlendirilmek, keyfi sezeryanın Türkiye'deki kadar yaygın olmaması çok iyi birşey. Gelişmiş bir ülke olmanın getirisi olsa gerek. Doğum yaparsam ABD'de yapacağım.

Benim 3 doğumumda aynen böyle oldu.. Hergün dr kontrolüm vardı, ne sancı ne ağrı.. Bebeklerimin kalp atışları alarm verince suni sancı verildi.. İnsan anatomisi böyle işte.. Kimse kimseye benzemiyor..stres yapma dr una güveniyorsan dediklerini uygula..

Bebekler sonuçta anne karnında bir sıvının içinde yüzüyor.Bu sıvıyı da sürekli içiyor.Mekonyum denilen ilk kakası bağırsaklarında birikiyor,doğumdan sonra onu yapıyor. 40 ve üzeri haftalarda anne karnında mekonyum yapma riski çok çok fazla ve mekonyum aspirasyonu yani mekonyumun ciğerlere kaçması çok kötü bebekler yoğunbakıma mutlaka alınıyor.Ben yenidoğan yoğunbakım hemşiresiyim böyle bebeklerimiz çok oluyor..Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle...

Bu arada bu kadar tepki verecek yada stres yapacak birşey yok.. Dediğim gibi 3 doğumumuda suni sancıyla gecikmeli yaptım.. Normal vakitte gelseydi 2 ebeyle iş bitecekti ama suni öylemi.. Dr hergün beni kontrol etti ebelerede bebeği kontrol etmelerini söyledi, hergün 45 dakika makinalara bağlı beklettiler( tansiyon, bebeğin suyu, bebeğin kalp atışları) suni sancı verildiğinde doğum çok uzun sürdü( benim vücudumla ilgili) ve kaç ebe seferber oldu bir düşünün bakalım, dr başımdan ayrılamadı.. Sizce bu sorumsuzlukmu yoksa insana verilen değermi? Oysaki : hadi cnm vaktin gelmiş yat şuraya kesip alalım hem cebim dolsun hem zamanımı çalma demek daha kolay bence,..

Ben de 1 hafta geç doğmuşum. Üstelik annemin sancısı gelip normal doğuma gittiği halde, dışkı yuttuğum ve kordonum boynuma dolandığı için apar topar sezaryene almışlar annemi. Yani sancısı geldiği için gitmiş olmasa kendi kendimi boğacakmışım kordonumla.

Back