• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40lı yaşlarda yalnız ve mutsuz kadınlar

Yalnızım ama mutsuz değilim. Mutluluğumu dış etkenlere bağlamıyorum. Size de tavsiye ederim.
benim sebebim tek o değil..başa uzun sebepleri var ve bu aralar tavsiyelere ihtiyacım var nasıl yapıyosunuz mesela günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz benim hayatımfda büyük bir boşluk oluştu ve nasıl doldracağımı bilmiyorum şuan

benim sebebim tek o değil..başa uzun sebepleri var ve bu aralar tavsiyelere ihtiyacım var nasıl yapıyosunuz mesela günlerinizi nasıl geçiriyorsunuz benim hayatımfda büyük bir boşluk oluştu ve nasıl doldracağımı bilmiyorum şuan
Asıl sorun kendini sevmeme ve değerli görmemeyle alakalı bence. Ben kendimde bunu görmüştüm. Asıl sebebi söylerseniz belki onlara göre çözüm önerisi verebilirim yaşadıklarımdan.

Büyük boşluk oluştu demiştiniz yeni bir ayrılık yaşadıysanız ondan böyle düşünüyor hissediyor olabilirsiniz

Evli ve çocuklu olmakta kesin yalnız olmamak değil esasında. Hayat uzun bir yol ne eş ne çocuk ömür boyu dizimizin dibinde garanti durmuyor. Çocuklar büyüyor kendi hayatlarını kuruyorlar. Eninde sonunda en temelde kendinlesin yani.
Benim yenilerde yakın bir aile üyem öldü. Tek çocuğu bekar ve işsiz olarak hayatta şu an. O da arkadaşsızlıktan yakınıyor biraz. Biraz zorlaya zorlaya spora yazılmasını, seramik kursuna yazılmasını sağladık. Sabah erken kalkıl spora gidip gelince seramiklerle uğraşınca o da sanırım iyi hissetti kendini. Şimdi kâğıt sanatı kursuna yazılmış. Evde akşamları dizi izlerken kağıt sepet sarıyorum diyor.
Annem emekli olduktan sonra kendini yağlıboya resime verdi mesela. Aynı zamanda koroya gidiyor. Bağırarak bir arada şarkı söylemek tam bir terapi oldu diyor.
Yani hayat uzun bir yol. Eninde sonunda tek kalacağız. O zamanlarda hobiler, günlük rutinler bulacağız kendimize.
Mesela sabah kalkıp yürüyüş yapmak, pilates yoga yapmak sonrasında ilgi alanına göre bir hobiye vakit ayırmak iyi gelir mutlaka.
Çalışıyorsanız daha da kolay olur tabii.
Benim en yakın arkadaşım mesela evli değil yalnız yaşıyor ama çalıştığı için kendini daha iyi hissediyor. Yalnız hissetmiyor. Kalan zamanlarında da tiyatroları takip ediyor. Bununla ilgili bir hesap açtı orada gittiği oyunları kendine özgü eleştiriler yazıyor. Yazı yazmaya yönelik bir atölyeye yazıldı hatta belki bir şeyler yazarım ileride diye.
Yani kafayı meşgul edecek bir amaç bir hobi bir iş arkadaştan da çocuktan da daha iyi gelir insana

Eğer siz de benim gibi yalnız ve mutsuz hissediyorsanız guruba katılın ve brilikte tavsiyelerle yol alalım
40 lı yaşlar kendini bu kadar umutsuzluğa bırakmak için genç daha,55 sonrası fln belki olabilir,bu yaşta hayata yeni başlayanlar var okul kariyer derken,tavsiyelerle nasıl yol alınacak neyin tavsiyesi mesela,inanın ne ben nede kimse konuyu anlayamadı,nereye bağlamaya çalıştınız acaba.

Ben genelde kokulu köpük banyosundan sonra jartiyerle yalnız yalnız uyuyarak oyalanmaya çalisiyorum mesela, siz neler yapıyorsunuz? Biraz anlatsanız?

Son düzenleme:
maalesef alkasasız şeyler yaznlar da olmuş olsun doktora yapıyorum sebeple kötü şeyler yaşadım şimdi onu da bıraktım ve o yüzden bu boşluk

cok alakasız bir yorum olmuş bu

Back