40 yaşından sonra üniversiteye hazırlanmama yardım eder misiniz?

myspirit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
18
0
Merhaba arkadaşlar
Ortayaşta ancak kendim için gerçekten birşeyler yapmak istiyorum.Hem de İstanbul'da iyi bir fakülteye girmek
yani mucize yaratmak istiyorum.Siz eğitimcilerden fikirlerinizi ve desteğinizi bekliyorum lütfen.
Özellikle bu süreçte bana yol haritası verebilecek, beni hedefe gönderecek bir meleğe çok ihtiyacım var.
Sizinde desteğinizle şu hayata bir gol daha atayım :)

Merhaba arkadaşım.Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum.Çünkü eğitimin yaşı yoktur ve bu davranışın beni bir öğretmen olarak çok mutlu etti.Sana gerçekten yardımcı olmak isterim.Ama öncelikle bilmem gereken birşey var.Hangi branşta okumak istiyorsun?

tebrikler:KK66: tam benliksin sen:KK66:

bende busene hem ün. hemde kpss bir arada çalışacağım..

yalnız temelin nasıl onu bir öğrenelim önce :KK66:

benim şuanda temelim iyi sınavlardan %75 başarı gösteriyorum ama bir işime yaramıyor

enaz %90-95 başarı lazım bana..

seviyelerimiz yakınsa sana kitap tavsiyelerim olabilir..

Merhaba arkadaşlar
Ortayaşta ancak kendim için gerçekten birşeyler yapmak istiyorum.Hem de İstanbul'da iyi bir fakülteye girmek
yani mucize yaratmak istiyorum.Siz eğitimcilerden fikirlerinizi ve desteğinizi bekliyorum lütfen.
Özellikle bu süreçte bana yol haritası verebilecek, beni hedefe gönderecek bir meleğe çok ihtiyacım var.
Sizinde desteğinizle şu hayata bir gol daha atayım :)

Cnm seni tebrik ediyorum.Ben 34 yaşındayım ve SINIF ogrt. Kazandım bu yıl .3 Ekim'de başlıyor okulum .müthiş mutluyum .elimden gelen birsey olursa yardımcı olurum

Merhaba arkadaşım.Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum.Çünkü eğitimin yaşı yoktur ve bu davranışın beni bir öğretmen olarak çok mutlu etti.Sana gerçekten yardımcı olmak isterim.Ama öncelikle bilmem gereken birşey var.Hangi branşta okumak istiyorsun?

Sevgili Gothic teşekkür ederim.Edebiyat bölümü mezunuyum o sebeple sanırım çok seçici davranamayacağım.
Tavsiyelere açığım...ama tabi kalbimde iyi bir bölüm olsun niyeti var.
İlgine tekrar teşekkürler...

tebrikler:KK66: tam benliksin sen:KK66:

bende busene hem ün. hemde kpss bir arada çalışacağım..

yalnız temelin nasıl onu bir öğrenelim önce :KK66:

benim şuanda temelim iyi sınavlardan %75 başarı gösteriyorum ama bir işime yaramıyor

enaz %90-95 başarı lazım bana..

seviyelerimiz yakınsa sana kitap tavsiyelerim olabilir..

Sana da başarılar arkadaşım.
Haklısın sistem hakkında hiçbirşey bilmiyorum desem yeridir; önce bir yol haritasına sonrada
kitap, site v.s tavsiyelerinize ihtiyacım var...teşekkürler

Cnm seni tebrik ediyorum.Ben 34 yaşındayım ve SINIF ogrt. Kazandım bu yıl .3 Ekim'de başlıyor okulum .müthiş mutluyum .elimden gelen birsey olursa yardımcı olurum

Kadın dayanışması çok rastlanan birşey değil.Hepinize çok teşekkür ediyorum.
Tebrik ederim başarılar :) Çok mutlu olmalısın.Darısı başıma..Çalışmaya başlayınca ara ara danışacaklarım olacak.
Bölümler ve sistem hakkında özellikle.

canım, tebrik ederim seni. çok güzel bir karar almışsın. artık artan üniversiteler ve kontenjanlarla beraber üniversiteli olmak eskisinden daha kolay, tabii çalışana..

sınav artık 2 aşamalı, ygs ve lys.

ygs sınavı eskiden öss diye bahsettiğimiz sınava benziyor. temel bilgilerden sorumlu tutuluyorsun. matematikte sayılar, problemler vs gibi. ygs çalışmasının, bence, hiçbir zorluğu yok. piyasada çok güzel kitaplar var. bunlardan alacaksın ve azmedip başına oturacaksın. anlaşılmayacak konular değil. türkçe için ise eğer iyi bir kitap okuyucuysan çantada keklik diyebilirim.

lys ise öys gibi, ygs'ye göre daha zor. lise branşına göre seçtiğin sınavlara giriyorsun. tabi artı fazla pıuan kırılmadığı için istediğin alandan girebilirsin. alanım edebiyat, puanım çok kırılır diye düşünme. artık aradaki katsayı farkını küçülttüler.

idealin ne bilmiyorum. ama mesela dil bölümleri kontenjanları dolmadan kapanabiliyor. biraz ingilizcen varsa dil sınavına da gir. çoğu üniversitenin mütercim tercümanlıklarının gelebildiğini şaşkınlıkla görebilirsin.

bir de sana çok önemli bir şeyi söyleyeyim: bizim sınav sistemimizin kilit noktası matematiktir. iyi matematik yaparsan istediğin alan Allahın izniyle senindir diyebilirim. tabi matematikten sonra türkçeyi de unutmayalım.

canım, tebrik ederim seni. çok güzel bir karar almışsın. artık artan üniversiteler ve kontenjanlarla beraber üniversiteli olmak eskisinden daha kolay, tabii çalışana..

sınav artık 2 aşamalı, ygs ve lys.

ygs sınavı eskiden öss diye bahsettiğimiz sınava benziyor. temel bilgilerden sorumlu tutuluyorsun. matematikte sayılar, problemler vs gibi. ygs çalışmasının, bence, hiçbir zorluğu yok. piyasada çok güzel kitaplar var. bunlardan alacaksın ve azmedip başına oturacaksın. anlaşılmayacak konular değil. türkçe için ise eğer iyi bir kitap okuyucuysan çantada keklik diyebilirim.

lys ise öys gibi, ygs'ye göre daha zor. lise branşına göre seçtiğin sınavlara giriyorsun. tabi artı fazla pıuan kırılmadığı için istediğin alandan girebilirsin. alanım edebiyat, puanım çok kırılır diye düşünme. artık aradaki katsayı farkını küçülttüler.

idealin ne bilmiyorum. ama mesela dil bölümleri kontenjanları dolmadan kapanabiliyor. biraz ingilizcen varsa dil sınavına da gir. çoğu üniversitenin mütercim tercümanlıklarının gelebildiğini şaşkınlıkla görebilirsin.

bir de sana çok önemli bir şeyi söyleyeyim: bizim sınav sistemimizin kilit noktası matematiktir. iyi matematik yaparsan istediğin alan Allahın izniyle senindir diyebilirim. tabi matematikten sonra türkçeyi de unutmayalım.

Çok teşekkürler güzel bilgiler vermişsin.
Eğer eski sistem gibiyse ygs barajı rahatlıkla aşarım.Yaşla birlikte mantık yürütme ve genel kültürde ilerledi tabi :)
Binlerce konu var nereden başlayacağımı bilemiyorum.Türkçe yi bir yada iki fireyle cevaplamıştım daha önce, benim sorunum matematikti gençken...Sonra ne oldum..Muhasebeciiiii....
Bana kalsa tıp için bile hazırlanırım bilen biri olur derse...
Çok sağol....

Çok teşekkürler güzel bilgiler vermişsin.
Eğer eski sistem gibiyse ygs barajı rahatlıkla aşarım.Yaşla birlikte mantık yürütme ve genel kültürde ilerledi tabi :)
Binlerce konu var nereden başlayacağımı bilemiyorum.Türkçe yi bir yada iki fireyle cevaplamıştım daha önce, benim sorunum matematikti gençken...Sonra ne oldum..Muhasebeciiiii....
Bana kalsa tıp için bile hazırlanırım bilen biri olur derse...
Çok sağol....
ben sana söyleyeyim: tıp bile olur. bile ne demek yani? emin ol, çalıştığın zaman neler neler olur.. Allah çalışana veriyor, ben buna inanıyorum. artık katsayıyı sorun etmeyin. alaniçi ise 0,15 ile çarpılıyor, alan dışı ise 0,12. yani arada 0,03 puan oynuyor. ha türkiye birinciliğini kaçırabilirsiniz ama iyi net çıkarırsanız istediğiniz okul / bölüm gelir. bir muhasebeci olarak aradaki farkın cüzi olduğunu siz benden daha iyi idrak etmişsinizdir.

ygs sınavı için genel kültür çok önemli. bilgi ağırlıklı diye bilinen coğrafya konuları bile genel kültürle çözülebiliyor desem?
tarih hele parağraf sorusu gibi soruluyor.
nereden başlayacağın konusunda şöyle söyleyebilirim, ygs için bütün ygs konularına çalışmalısınız. bir kitapçıya uğrayın ve ygs kitaplarını inceleyin. dilini ve sistemini beğendiğiniz kitapları alın ve hemen işe koyulun. dersanelerin deneme sınavlarına girin. henüz çok erken ama vakti geldiğinde türkiye genelinde yapılan özdebir ve güvender sınavlarına girmeyi de ihmal etmeyin.

ben bu sene inşallah 2. üniversitemi okumaya başlayacağım. 28 yaşındayım. sınava geçen yıl girdim. yani eşekten düştüm:) halden anlayabiliyorum. tecrübeyle sabit ki "oluyor". merak etmeyin. hedefinizi netleştirin. bir an evvel çalışmaya başlayın.

Neyneyse ; çok destek oldun, rahatladım gerçekten.Kendime çok şans tanıyamıyorum.Nerede olmayacak iş varsa ben oldurdum bugüne kadar ama bu kez korkuyorum.Peki seni dinleyeceğim, pazartesiden itibaren ygs kitapçıklarına başlayacağım.Ama gerçekten moralimi düzelttin, sağol.
Ne kolaymış kaynak bulmak, benim zamanımda dersaneye de gidemiyorsan körlemesineydi olay.Şimdi benim kaybedecek vaktim yok artık zamanım az.Hemen çalışmaya başlamam lazım.Bana sınavda çıkacak konularda en çok isabet kaydetmiş ygs kitapçıklarını önerir misiniz?Çalışma sistemi ,kitaplar, testler, her konuda önerilerinizi yazın lütfen.
Gothic senden özellikle haber bekliyorum.Çok teşekkürler arkadaşlar....

Neyneyse ; çok destek oldun, rahatladım gerçekten.Kendime çok şans tanıyamıyorum.Nerede olmayacak iş varsa ben oldurdum bugüne kadar ama bu kez korkuyorum.Peki seni dinleyeceğim, pazartesiden itibaren ygs kitapçıklarına başlayacağım.Ama gerçekten moralimi düzelttin, sağol.
Ne kolaymış kaynak bulmak, benim zamanımda dersaneye de gidemiyorsan körlemesineydi olay.Şimdi benim kaybedecek vaktim yok artık zamanım az.Hemen çalışmaya başlamam lazım.Bana sınavda çıkacak konularda en çok isabet kaydetmiş ygs kitapçıklarını önerir misiniz?Çalışma sistemi ,kitaplar, testler, her konuda önerilerinizi yazın lütfen.
Gothic senden özellikle haber bekliyorum.Çok teşekkürler arkadaşlar....
rica ederim canım. inşallah başarılı olursun.

kitap konusunda seçenek çok. ama tabi güvender olsun, fem olsun.. piyasanın hakimi biraz. bu yayınlar güzeldir. ayrıca ben coğrafya için final aldım, o da güzeldi. öncelikle konu anlatımlı kitaplar al bence. konularını bitir. sonra soru çözersin bol bol.

merhaba bugün haberlerde katsayının kalktıgını duydum. eşitağırlıkçıda tıp okuyabilicek sanırım.25 yasındayım. eğer duyduklarım doğruysa tekrar okumak için herşeyi yapabilirim. okumanın yası yok.. istersek eğer olur. bu sene olmasa bile seneye belki sonraki sene.. hayallerinizi ertelemyin. bu dünyaya 1 kere geliyoruz. :)):KK62::KK54::KK66:

merhaba bugün haberlerde katsayının kalktıgını duydum. eşitağırlıkçıda tıp okuyabilicek sanırım.25 yasındayım. eğer duyduklarım doğruysa tekrar okumak için herşeyi yapabilirim. okumanın yası yok.. istersek eğer olur. bu sene olmasa bile seneye belki sonraki sene.. hayallerinizi ertelemyin. bu dünyaya 1 kere geliyoruz. :)):KK62::KK54::KK66:
evet canım, katsayı kalktığında isteyen istediği bölümde okuyabilecek. yapman gereken tek şey çalışmak olacak.
insanları lise çağında aldıkları bir karar yüzünden, ömür boyu belli alan seçmeye zorlayanlar yüzünden bu zamana kadar böyle bir imkan yoktu.

seni tebrik ederim canım benim yaa.böyle idealist insanları görünce etrafımdaki gereksiz insanların sözlerini kulak ardı edince mutsuz olmamam gerektigini bir kere daha anlıyorum.bende üniversitede okuyorum.evliyim.bölümü sevmiyorum bazı sağlık problemlerim sebebiyle 2 sene ara vermiştim.şuanda da toparlayamıyorum.24 yaşındayım gencim aslında.tekrar okumak istemem sebebiyle çocuk düşünmüyoruz.bir kere daha okumaya karar verdim ve hazırlanmaya başlayalı 3 ay oldu.tam düzenimi oturtamadım.ilk üniversitem matematikti.o yüzden matematikten sorunum yok.konuyu aboneliklerime ekliyorum.sürekli takip edeceğim.bende sana kitap önerilerinde bulunabilirm.seviyeni belirtirsen.kolay -orta -zor sırasıyla birlikte başlarız.ne dersin ?aslında en önemlsi hedef belirlemek.benim hedefimm marmara eczacılık.istanbul dışında okuma gibi bi şansım yok.çünkü evliyim.buradan birbirimize destek olursak çok şeyler başaracağımıza inancım tam.:KK9::KK16::KK16:

seni tebrik ederim canım benim yaa.böyle idealist insanları görünce etrafımdaki gereksiz insanların sözlerini kulak ardı edince mutsuz olmamam gerektigini bir kere daha anlıyorum.bende üniversitede okuyorum.evliyim.bölümü sevmiyorum bazı sağlık problemlerim sebebiyle 2 sene ara vermiştim.şuanda da toparlayamıyorum.24 yaşındayım gencim aslında.tekrar okumak istemem sebebiyle çocuk düşünmüyoruz.bir kere daha okumaya karar verdim ve hazırlanmaya başlayalı 3 ay oldu.tam düzenimi oturtamadım.ilk üniversitem matematikti.o yüzden matematikten sorunum yok.konuyu aboneliklerime ekliyorum.sürekli takip edeceğim.bende sana kitap önerilerinde bulunabilirm.seviyeni belirtirsen.kolay -orta -zor sırasıyla birlikte başlarız.ne dersin ?aslında en önemlsi hedef belirlemek.benim hedefimm marmara eczacılık.istanbul dışında okuma gibi bi şansım yok.çünkü evliyim.buradan birbirimize destek olursak çok şeyler başaracağımıza inancım tam.:KK9::KK16::KK16:

Peri gibi güzel güzel şeyler yazmışsın, içim açıldı :KK9: Abla tavsiyesi; etrafında gereksizleri asla barındırma.
Seni dibe çekenleri değil, birşeyler katanları tercih et..Ben de seni tebrik ederim.Madem matematik bölümündeydin, benim en çok geride kaldığım konudur bu.Bana kolaydan zora kafadan lys için hazırlık kitapları tavsiye eder misin?
Hedefim çok net değil ama öyle bir yer olsun ki hayata da etrafımdaki gereksizlere de kapak olsun istiyorum:97:
Başarılar, bravo diyorum sana....

Son düzenleme:
Bego sen kaç yaşındasın ? Nereyi istiyorsun ? Nasıl hazırlanacaksın?
Bekliyorum ortak..... :KK4:

Sınıf öğretmenlği istiyorum canım...inşaAllah hayırlısı bakalım..kızımla birlkde hazırlancam..
Sen ne yaptın çalışmalara başladınmı?..

Peri gibi güzel güzel şeyler yazmışsın, içim açıldı :KK9: Abla tavsiyesi; etrafında gereksizleri asla barındırma.
Seni dibe çekenleri değil, birşeyler katanları tercih et..Ben de seni tebrik ederim.Madem matematik bölümündeydin, benim en çok geride kaldığım konudur bu.Bana kolaydan zora kafadan lys için hazırlık kitapları tavsiye eder misin?
Hedefim çok net değil ama öyle bir yer olsun ki hayata da etrafımdaki gereksizlere de kapak olsun istiyorum:97:
Başarılar, bravo diyorum sana....

tabi canım ne demek.sende çok güzel şeyler yazmışsın.şimdi bir kaç önerim olacak.kitaplarla ilgili.güvender yayınları her zaman diğer yayınlara göre daha basittir.konu anlatımlı güvender al öncelikli olara.ama hiç matematiğim yok biraz işlemlerde hızlanayım diyorsan antremanlarla matematik 1-2 var bunu biraz araştırmak lazım heryerde satılmıyor.ancak üniversiteye hazırlık için değil.dediğim gibi sadece işlem hatalarını önlemek için hızlanmak için bir kitap.sınava hazırlık öncelikle güvenderden çalış.birey pi gibi yayınlar çok daha zordur.onları son zaman çöz.internetten de körfez video diye bir site var.oraya üye ol.ordan ücretsiz ders dinleyebiliyorsunuz.videolar var.bunlarda faydalı olacaktır.

X