- 27 Temmuz 2011
- 2.367
- 1.002
- 248
- Konu Sahibi akideciknane
-
- #1.401
Canım merhaba
ben rahim filmini 3 kere çektirdim...
iyi bir yerde tecrübeli uzman bir doktora çektirirsen,
( mutlaka sorun çeken kişi uzman doktor mu değil mi diye)
hiç bir ağrısı sızısı olmayan 2-3 dakikalık bir işlem
ve anesteziye hiç gerek yok gerçekten..hiç korkulacak bi şey değil..
rahim içini ve kanalları inceliyorlar..
benim ilk başarısız girişimlerden sonra doktorum istemişti...
ve rahmimin ortasında boydan boya taa aşağıya kadar bir perde vardı..
dolayısıyla ondan önce yapılan bütün işlemler boşa gitti...
perde çok büyük olduğu için..iki küçük operasyonla ancak düzelltiler..
ama bildiğim kadarıyla ilk kez deneyenlerden hemen rahim filmi istenmiyor..
olumsuz bir kaç deneyimden sonra istiyorlar..onun da sebebini bilmiyorum...
1-2 kez olumsuz sonuç alanların mutlaka doktora sorması gerekiyor..bazen atlayabiliyorlar..
dediğim gibi hiç korkulacak bi şey değil...
ve regl bittikten sonraki3-4 gün içinde çekiliyor..
sevgiler...
şansınn bol olsunnn...güzel değerlendirmelerin olsun... güpgüzel sonuçlar alasın inşallah kuzummm
evettt şimdi haberler
test sonuçlarını aldım ... şeyimde mikrop varmış...antibiyotik yazdı doktor... önemli değil dedi... antibiyotikle geçer dedi.
normalmiş yani...her kadında olurmuş..
aşk olsun ben her kadın mıyım demedim doktora tabii
regl 3. gününe göre diğer değerlerim ise şöyle çıktı...
E2 : 220
FSH : 8,82
LH : 3,33
T4 : 0,95
TSH : 1,53
PROLAKTİN : 14,29
valla maşallah kendime , ne diyim...bundan iyisi şamda kayısı yanii...
çok şükür...her yer temiz..kist neyinde yokk.. bu ay spontone yumurta takibi var biliyorsunuz. ( illa doktorun dediğini diyicem... bilmişlik yapıcam yanii..
ilaçsız doğal yumurta takibi var. haftaya pazartesi kontrole gideceğim.
Rabbim olsun dediyse, neler olacak hep beraber göreceğiz...
sen hiç merak etme canım. çok sık yazamasamda durumu mutlaka bildiririm merakta koymam öpüyorum herkeşii :))
Nasılsınız kızlar ?? çarşamba günü Mustafa bahçeciyle görüşmem var daha doğrusu muayene. elimde test, film ne var ne yoksa yanıma alıp gitcem bakalım :))
slm lejana, icime su serptin valla acayip bi korku sarmisti icimi cok aciyor diye. doktorun asistani bu sabah aradiginda ilk kontrolden sonra nasil bi tedavi sekline gidilecegine karar verilecek dedi tabii gerekli gorulurse. ilk denemedens sonra demissin canim ilk deneme derken tupbebegimi kast etmistin?
merhaba canım
ilk denemeler derken, tüp bebek değil de
hani bu yumurta uyarıcı haplar var ya. onları kullanıp yumurta çatlama zamanı ilişkiye giriyorsun....o yöntemle 3 kez denedik...
sonra da işte rahim filmi istendi..ve durum anlaşıldı...
operasyondan sonra da (karından ameliyat şeklinde değil...aşağıdan rahim ağzından girilerek yapılan bir operasyondu..)
artık yaş iyice ilerlediği için tüp bebeğe başladık...
anladim canim kesin bizede ayni yontemi onericekler eger olmazsa rahim filmine basvurulacak. iyi ki varsin arkadasim ya bak neler ogrerniyoruz birbirimizin tecrubesinden. lutfen tecrubelerini bizimle paylasmaya devam et
kendi derdime dusup seni ve bebekleri sormadim affet kuzum. nasil gidiyor bulantilarin gerginligin biraz olsun azaldimi?
aşkolsun af falan nasıl söz..
haberler biraz tatsız..yazayım mı yazmayayım mı tereddüt ettim..
canım benim dün muayenem vardı..
bebeklerin biri kesesi küçüktü ya zaten...
işte o kalbi de artık zayıf atıyo....beklenen bir durumdu bir ölçüde...
çok şaşırmadık tabi..ama üzüldük..
artık ümidimiz diğerinde...
umarım onu sağ salim alabilirim kucağıma...
yüreğim ağzımda bekliyorum...
napalım..bu zorlu yolda bir sürü şeyle karşılaşıyoruz...
sadece daha kötüleri olmasın diyorum..herkes için...
çok öpüyorum...
sevgiler..
offf cok uzuldum bende simdi insallah diger bebegini kucagina alirsin gulum Allah yardimciniz olsun yuzunuzu guldursun.
canım iyi dileklerin için sağol..
üzülmek yok...sonuna kadar mücadeleye devam,
hepimiz amacımıza ulaşacağız..başka yolu yok... :)
çok öpüyorum sevgiler...
lejena kuzummm
hayırlısı ... Sağlıklı olsunda sorunsuz büyüsünde tek olsun...
Rabbim başka sıkıntı vermesin ,bundan sonrası hep güzel geçsin canım benim.
rahim filmi ile ilgili verdiğin bilgi için sağ ol canım..
bir kaç kere başarısız denemeden sonra rahim filmi çektiriyorlar iyi hoş da, kaçımızın bir kaç kere deneme yapmaya maddi yada manevi gücü yetiyor acaba..
sağlık sistemini anlamıyorum... arkadaş doktorlar olarak , defalarca karşılaşıyorlar bu sorunla... ne olur en başta her şeyi kontrol ederek gitseler.. ihtimalleri eleseler... yokk ... illa bize çektirecekler.
yaptırmayacağım 2. denemeyi falan... olur benim bebeğim.
senin de dediğin gibi tets sonuçlarım yediğim onca hormon iğnesi ve ilaca rağmen çok şükür normal.
bir E2 biraz sapıtmış, o da kesin benim sinirimden stresimden oynamıştır. ya da bir arkadaşımızın da dediği gibi , mikroptan..
şeyimde mikrop varmış da..antibiyotik içiyorum bugünlerde.
kuzumm selcanımm , yeminimiz mi eksikk...
valla billaa...
aha benim ki tamam
öpüyorum hepiniziiii kader ortaklarımmm
yeminin hayirli ugurlu olsun sekerim bide cok dogru soyluyorsun neden illaki bikac deneme yapilmasi gerekiyormus. ben bunu pazartesi mutlaka doktorumla bi goruseyim benim ne fazla vaktim nede sabrim var diyim. cekin ulen su filmi diyim. bakalim ne tepki vericekler ya deli diyip yaka paca disari atarlar yada bana hak verip hemen baslarlar bekleyip gorucez
yeminin hayirli ugurlu olsun sekerim bide cok dogru soyluyorsun neden illaki bikac deneme yapilmasi gerekiyormus. ben bunu pazartesi mutlaka doktorumla bi goruseyim benim ne fazla vaktim nede sabrim var diyim. cekin ulen su filmi diyim. bakalim ne tepki vericekler ya deli diyip yaka paca disari atarlar yada bana hak verip hemen baslarlar bekleyip gorucez
lejena kuzummm
hayırlısı ... Sağlıklı olsunda sorunsuz büyüsünde tek olsun...
Rabbim başka sıkıntı vermesin ,bundan sonrası hep güzel geçsin canım benim.
rahim filmi ile ilgili verdiğin bilgi için sağ ol canım..
bir kaç kere başarısız denemeden sonra rahim filmi çektiriyorlar iyi hoş da, kaçımızın bir kaç kere deneme yapmaya maddi yada manevi gücü yetiyor acaba..
sağlık sistemini anlamıyorum... arkadaş doktorlar olarak , defalarca karşılaşıyorlar bu sorunla... ne olur en başta her şeyi kontrol ederek gitseler.. ihtimalleri eleseler... yokk ... illa bize çektirecekler.
yaptırmayacağım 2. denemeyi falan... olur benim bebeğim.
senin de dediğin gibi tets sonuçlarım yediğim onca hormon iğnesi ve ilaca rağmen çok şükür normal.
bir E2 biraz sapıtmış, o da kesin benim sinirimden stresimden oynamıştır. ya da bir arkadaşımızın da dediği gibi , mikroptan..
şeyimde mikrop varmış da..antibiyotik içiyorum bugünlerde.
kuzumm selcanımm , yeminimiz mi eksikk...
valla billaa...
aha benim ki tamam
öpüyorum hepiniziiii kader ortaklarımmm
sevgili arkadaşlar
bir iki siteden baktım bu rahim filmi meselesine....neden hemen her gelene çekilmediği hakkında bir iki ipucu edindim..
birincisi rahim içine sıvı veriliyor ve o sıvı daha sonra karın boşluğuna dağılıp yokoluyor
regl sonrası yapılan bu işlem rahimdeki ya da kanallardaki enfeksiyonu nadiren de olsa yayabiliyor olması...
eğer enfeksiyon varsa ertelemek gerekirmiş...
ve ikincisi ; nadiren de olsa aynen tomografi çektirenlerdeki gibi verilen ilacın allerji yapabilmesi olabilir...
sanırım bunlar yüzünden hemen ilk akla gelecek bir yol değil...
ben uzun uzun yazmayayım aslında linki vereyim ...herkes faydalansın...
Tp Bebek tedavi portal, Infertilite,Ksrlk,ivf, hamile kalmak,ocuk bebek sahibi olmak
okudum canım ben paylaşımını..
ama bence...
tüp bebek tedavisi sırasında yaşadıklarımız bunların yanında hiç kalır.
enfeksiyon varsa tedavisi de var. doktorlar onu da halledebilirler.
kaldı ki ben şu an antibiyotik kullanıyorum sırf bu yüzden.
bu durumlar için yarar - zarar ilişkisi düşünülmeli bence...
sanki tüp bebek ilaçları çok yan etkisiz , çok masum ... yani demem o ki , doktorların filmi çekmekten imtina etmelerine gerek yok.
üstelik laporoskopi denen bir yöntem de mümkünken.
ben pazartesi gittiğimde doktoruma her iki durumu da soracağım. bakalım ne diyecek...
teşekkürler paylaşımın için
Canım
ben de senin gibi düşünüyorum...
dikkatli bir takiple bütün risklerin önüne geçilebilir..
benrahim filmindeki gecikme sebebiyle hem zaman, hem maddi, hem manevi bi sürü kayıp yaşadım...
nerden baksan 1 yıl kaybım var..biz yaşlardakiler için çok önemli bir süre..
üstelik o zamanlar hormon değerlerim de yumurtalık rezervim de daha iyi durumdaydı..
herkes doktoruna sorsun bence..
kafamızdaki soru işaretleri kalksın iyice...en ufak bi tereddüt bile bizler için iyi değil..
çok öpüyorum canım..
Sevgiler
cok gecmis olsun canim neyseki atlatmissin. bizde durumlar okudugun uzere ayni bi degisiklik yok.
benim ilk randevum 13 mayista breezey arkadasimda o gun yumurta takibine basliyormus onunla ayni gun doktora gitmis olucaz bu bana moral oldu valla ben doktordan cok tirstigim icin
bak kayıp dedin yine yaramı deştin kuzum...
geçen sene şubatta smear testim yapılırken , doktorum artık hapla korunmayı bırak, yaş ilerledi dedi. hamile kalmaya da o zaman karar verdim ben. eşime artık ben korunamayacağım dedim , sen korunursan olur dedim... o baştan beri yanaşmıyordu..
ee o zaman çaresiz bebek olur dedim.. falan falann..
5 sene doğum kontrol hapı kullandım, doktorum da bunu çok iyi biliyordu...
bana dedi ki 3 ay hamile kalamazsan hemen tüp bebek düşünelim dedi.. tabii o zamanlar daha gözü açılmamış kedi yavrusuyum ...
3 ayda kalınır yahu dedimm.. üüüüühhhhüüüüüüü... geçen sene şubatta hapı bıraktıktan sonra eylüle kadar 3 kere adet oldum, onları da söktürücü ilaçla oldum...
son 4 senemi çok iyi şekilde bildiğini düşündüğüm doktorum , uzun süre doğum kontrol hapı kullanımında vücudun yumurtlamayı unuttuğunu ve bu sebepten regl düzenimin tekrar oluşmasının zaman alacağını söylemeyi unutmuş bana...
ilk böyle başladı benim hikayemm..
sonra bugüne 8. doktora geldimmm..
ben daha çok öpüyorummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?