-
- Konu Sahibi akideciknane
- #81.161
Merhaba Q10’i ve impryli ne kadar alıyorsunuz günlük ?Herkese merhabalar, bir süredir konuyu takip ediyorum ancak simdi yazma fırsatı oldu. Takviyelerle ilgili bir fikir vermek istediğim için yazıyorum.
Ben son 5 yıldır tüp bebek ile uğraşıyorum. Şimdi 41 olmak üzereyim ve bu 5. denemem olacak. Bu denemelerden bir tanesi tuttu ancak 7. ayda başka bir sebeple kaybettim maalesef.
Artık Amh 0,64 lerde, rezerv az malum. Burada bahsedilen takviyelerin çoğunu kullanıyordum. Özellikle inositol içerikli olanları kullanıyordum prowomen vs gibi ancak yumurta sayım her ay daha da az ve hatta çıkmamaya başladı. Her ay havuz ile tek tek de olsa toplamaya çalışırız demişti doktorum ama tedaviye rağmen büyüyen yoktu.
Sonrasında artık vazgeçmek üzereyken biraz takviyelerle ilgili araştırma yapmaya başladım, neredeyse konuyla ilgili tüm makaleleri okudum. İnositol'ün pcoslularda çok işe yaramakla birlikte ileri yaş kadınlarda yumurta sayısını düşürücü etkisi olabileceğini okudum ve inositollü takviyeleri bıraktım. Son 6 aydır sadece omepa q10, astaksantin, ve impryl kullanıyorum. Ayrıca beslenmemi de değiştirip 10kg'ye yakın kilo verdim. Son 6 ayda takiplerde her ay yeniden 5-6 yumurta gözükmeye başladı. Bu ay 8 tane yumurtam gözüküyor, pazar günü toplama var, hayırlısı...
Bence bende de inositolü bırakmanın ve kilo vermenin çok etkisi oldu. Bu sebeple takviyelere çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar. Herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bu yüzden daha güvenli davranıp etkisi kanıtlanmış Q10 gibi içeriklerde kalmakta yarar olabilir.
Herkese sevgiler...
Bir tane impryl ve 100 mg olacak şekilde Q10.. omepa q10 kullanırsam 2 tane alıyorum, simdilerde Krilom QH kullanıyorum içinde astaksantin de varMerhaba Q10’i ve impryli ne kadar alıyorsunuz günlük ?
3-4 sene önce AMh bu kadar düşük değilken 5-6 tane cıkıyordu, sonra 1-2 tane yumurta oluşsa da hiç toplanamadı ya da toplanan da kalitesiz çıktı. Son 6 aydır artarak devam etti. Bugün opu vardı, 8'e yakın diyorlardı ama 5 tane cıkmış..bakalım kaç tanesi kalacak geriye. Dondurup biriktirmeye devam edeceğiz, hayırlısı umarım hepimiz kavuşuruz bebelere...Maaşallah iyiye doğru gidiyorsunuz umarın tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz
Sizin önceki kontörülşerinizde sayı olarak ne kadar görünüyordu yumurtalar
Gerçekten bende inanıyorum takviyeler ve sağlıklı beslenme vücudu gençleştiriyor ve hücreler canlanıp çoğalıyor
çok ilginç. yurt dışında özellikle düşük rezervli kadınlara inositol içerikli takviye veriyorlar. Acaba kullandığınız içerikteki başka bir etken mi size gelmedi acaba? inositol dediğimiz zaten b8 vitamini ve regl düzenine ve yumurta kalitesine yardımcı bir vitamin. Doktorunuz inositolle alakalı ne dedi?Herkese merhabalar, bir süredir konuyu takip ediyorum ancak simdi yazma fırsatı oldu. Takviyelerle ilgili bir fikir vermek istediğim için yazıyorum.
Ben son 5 yıldır tüp bebek ile uğraşıyorum. Şimdi 41 olmak üzereyim ve bu 5. denemem olacak. Bu denemelerden bir tanesi tuttu ancak 7. ayda başka bir sebeple kaybettim maalesef.
Artık Amh 0,64 lerde, rezerv az malum. Burada bahsedilen takviyelerin çoğunu kullanıyordum. Özellikle inositol içerikli olanları kullanıyordum prowomen vs gibi ancak yumurta sayım her ay daha da az ve hatta çıkmamaya başladı. Her ay havuz ile tek tek de olsa toplamaya çalışırız demişti doktorum ama tedaviye rağmen büyüyen yoktu.
Sonrasında artık vazgeçmek üzereyken biraz takviyelerle ilgili araştırma yapmaya başladım, neredeyse konuyla ilgili tüm makaleleri okudum. İnositol'ün pcoslularda çok işe yaramakla birlikte ileri yaş kadınlarda yumurta sayısını düşürücü etkisi olabileceğini okudum ve inositollü takviyeleri bıraktım. Son 6 aydır sadece omepa q10, astaksantin, ve impryl kullanıyorum. Ayrıca beslenmemi de değiştirip 10kg'ye yakın kilo verdim. Son 6 ayda takiplerde her ay yeniden 5-6 yumurta gözükmeye başladı. Bu ay 8 tane yumurtam gözüküyor, pazar günü toplama var, hayırlısı...
Bence bende de inositolü bırakmanın ve kilo vermenin çok etkisi oldu. Bu sebeple takviyelere çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar. Herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bu yüzden daha güvenli davranıp etkisi kanıtlanmış Q10 gibi içeriklerde kalmakta yarar olabilir.
Herkese sevgiler...
Bende de aynı durum var..Yaş ilerledikce bu durum yasaniyormus..buna ilave görünen birkaç yumurtadan 1 tanesi çabuk olgunlaşıp diğerlerini baskiliyor. Erken yumurtlama sonrası da erken adet görülüyor..Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Sizin de regl süreniz kısaldı mı? 22-23 günde bir regl oluyorum ve sadece 3 gün sürüyor. Eskiden 5 gün rahat sürerdi. Bu durum canımı sıkıyor, sizde durumla nasıl?
Allah yardımcımız olsun, herkesin yenilgisi ve acıları var.Eskilerden beni hatırlayanlar vardır..geçen yıl temmmuzda 4.negatifi aldıktan sonra uzun bir süre foruma girmedim.. çocuk fikrini de aklımdan çıkarmıştım.. bir sürü tedavi boşa giden emekler beni fazlasıyla yordu..yeniden başlamak içimden gelmiyordu.. dondurulmuş 1 embriyom kaldı. bu ay yıllık dondurma veya imha işlemlerini yapmam lazımdı.. çöp olacaksa içimde olsun dedim ve son defa transfer olmaya karar verdim. Bu yolda son kez 1 ay daha yorulacagim anlayacağınız..Allah tedavilere devam edeceklere güç kuvvet versin.
Merhaba bugun cevat bayrakta rahim filmi cektirdim. T seklinde cikti bana bruksel tup bebek merkezini onerdi. Aradik sorduk 19bine ameliyat edebilceklerini soylediler. Arastirabilirsiniz isterseniz. Insallah isiniz cabuk cozulur ❤❤❤Bir de T şeklinde rahim için ameliyat yapacak iyi bir doktor tavsiyesiniz var mı
Soğan kürünü biesteron içerken mi yaptınızHERŞEY AMH IN DÜŞÜK OLDUĞU VE ARTIK ANNE OLAMAZSSIN CÜMLESİ İLE BAŞLADI... ÇOK ÜZÜLDÜM BAŞIMDAN AŞAĞI KAYNAR SULAR DÖKÜLDÜ. KISA VE ÖZ ANLATCAM. 43 ÜMDE NORMAL YOLLA HAMİLE KALDIM.
1- SARAÇOĞLU SOĞAN KÜRÜNÜ YAPTIM. 15 GÜN
2- SARAÇOĞLU İNCİR KÜRÜ YAPTIM 21 GÜN
3- BİESTERON VE OMEPA Q10 KULLANDIM
4- DOKTORUM YUMURTA TAKİBİMİ YAPTI
5- GONAL F - MENEGON VE FAMERA KULLANDIRDI.
6- YUMURTA GELİŞİMİNİ TAKİP EDİP ÇATLAMA İĞNEMİ VERDİ
7- BERABERLİK GÜN VE SAATERİNİ SÖYLEDİ HARFİYEN UYDUM.
SONUÇ POZİTİF = BEBEK
Amin İnşallah kavuşuruz Nur topu gibi bebeklere hepimizin kucağı dolsun3-4 sene önce AMh bu kadar düşük değilken 5-6 tane cıkıyordu, sonra 1-2 tane yumurta oluşsa da hiç toplanamadı ya da toplanan da kalitesiz çıktı. Son 6 aydır artarak devam etti. Bugün opu vardı, 8'e yakın diyorlardı ama 5 tane cıkmış..bakalım kaç tanesi kalacak geriye. Dondurup biriktirmeye devam edeceğiz, hayırlısı umarım hepimiz kavuşuruz bebelere...
Allah ım sana da nasib etsin canım sen de çok çaba gösterdin Rabbim sevindirsin seni deEskilerden beni hatırlayanlar vardır..geçen yıl temmmuzda 4.negatifi aldıktan sonra uzun bir süre foruma girmedim.. çocuk fikrini de aklımdan çıkarmıştım.. bir sürü tedavi boşa giden emekler beni fazlasıyla yordu..yeniden başlamak içimden gelmiyordu.. dondurulmuş 1 embriyom kaldı. bu ay yıllık dondurma veya imha işlemlerini yapmam lazımdı.. çöp olacaksa içimde olsun dedim ve son defa transfer olmaya karar verdim. Bu yolda son kez 1 ay daha yorulacagim anlayacağınız..Allah tedavilere devam edeceklere güç kuvvet versin.
Merhaba... Bu konuyu yurtdışında IVF ve infertilite takviyeleri konusunda araştırmalar yapan bir ABD'li doktorla ve kendi doktorumla görüştüm. Size aldığım notları özetleyeyim.çok ilginç. yurt dışında özellikle düşük rezervli kadınlara inositol içerikli takviye veriyorlar. Acaba kullandığınız içerikteki başka bir etken mi size gelmedi acaba? inositol dediğimiz zaten b8 vitamini ve regl düzenine ve yumurta kalitesine yardımcı bir vitamin. Doktorunuz inositolle alakalı ne dedi?
Amin hepimizi inşallah.. tedavim yumurtanın çok çabuk büyümesi ve haliyle rahim kalinliginin istenilen düzeye gelmemiş olmasından dolayi önümüzdeki aya kaldı hayırlısı artık..Allah ım sana da nasib etsin canım sen de çok çaba gösterdin Rabbim sevindirsin seni de
Benim ilk tüp bebek denemesini yaptığım doktor t rahim demişti. Şişli memorialde muayenede öyle bir şey yok ters rahim dediler. İçim rahatladı çok şükür.Merhaba bugun cevat bayrakta rahim filmi cektirdim. T seklinde cikti bana bruksel tup bebek merkezini onerdi. Aradik sorduk 19bine ameliyat edebilceklerini soylediler. Arastirabilirsiniz isterseniz. Insallah isiniz cabuk cozulur ❤❤❤
Stresten oluyor. Hep 28 günde oluyordum. Sonra tüp bebeğe karar verdim. Tedavi başlayacak bir kaç sonra 24 gün de bir olmaya başladım. Tedavi bitti başarısız aylar geçti üstünden artık yine 28 günde bir oluyorum. Tedavi bittikten sonra biesteron başlamıştık. Ondan mı bilmiyom. Ama stresle bağlantısı kesin. D ve demir ölçümü yaptırınızArkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Sizin de regl süreniz kısaldı mı? 22-23 günde bir regl oluyorum ve sadece 3 gün sürüyor. Eskiden 5 gün rahat sürerdi. Bu durum canımı sıkıyor, sizde durumla nasıl?
Benimde 2 gün sürmeye başladı yarın bende 5.tup bebek tedavime başlıyorum yaş 44 oldu son bi embeiyom kaldı herşey normal giderse bu ayın sonunda transfer olur diye düşünüyorumArkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Sizin de regl süreniz kısaldı mı? 22-23 günde bir regl oluyorum ve sadece 3 gün sürüyor. Eskiden 5 gün rahat sürerdi. Bu durum canımı sıkıyor, sizde durumla nasıl?
hayıt bitkisi var...merhaba arkadaşlar, bugün itibari ile tüp bebeğe başladık fakat tsh 0,01 çıktı, onla alakalı doktora yönlendirdi yarın gidicem bakalım da bununla alakalı napabilirim bitkisel var mı bir çaresi