Herkese merhabalar, bir süredir konuyu takip ediyorum ancak simdi yazma fırsatı oldu. Takviyelerle ilgili bir fikir vermek istediğim için yazıyorum.
Ben son 5 yıldır tüp bebek ile uğraşıyorum. Şimdi 41 olmak üzereyim ve bu 5. denemem olacak. Bu denemelerden bir tanesi tuttu ancak 7. ayda başka bir sebeple kaybettim maalesef
.
Artık Amh 0,64 lerde, rezerv az malum. Burada bahsedilen takviyelerin çoğunu kullanıyordum. Özellikle inositol içerikli olanları kullanıyordum prowomen vs gibi ancak yumurta sayım her ay daha da az ve hatta çıkmamaya başladı. Her ay havuz ile tek tek de olsa toplamaya çalışırız demişti doktorum ama tedaviye rağmen büyüyen yoktu.
Sonrasında artık vazgeçmek üzereyken biraz takviyelerle ilgili araştırma yapmaya başladım, neredeyse konuyla ilgili tüm makaleleri okudum. İnositol'ün pcoslularda çok işe yaramakla birlikte ileri yaş kadınlarda yumurta sayısını düşürücü etkisi olabileceğini okudum ve inositollü takviyeleri bıraktım. Son 6 aydır sadece omepa q10, astaksantin, ve impryl kullanıyorum. Ayrıca beslenmemi de değiştirip 10kg'ye yakın kilo verdim. Son 6 ayda takiplerde her ay yeniden 5-6 yumurta gözükmeye başladı. Bu ay 8 tane yumurtam gözüküyor, pazar günü toplama var, hayırlısı...
Bence bende de inositolü bırakmanın ve kilo vermenin çok etkisi oldu. Bu sebeple takviyelere çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar. Herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bu yüzden daha güvenli davranıp etkisi kanıtlanmış Q10 gibi içeriklerde kalmakta yarar olabilir.
Herkese sevgiler...