Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Benim 4 embriyoda sağlıksız geldi. Fakat yüzdesini bilmiyorum maalesef. Ama hepsinde en az iki kromozomda eksik yada artı var. Mesela -15, -20 gibi.
Ve bana hic biri icin transfer teklifinde bulunmadı doktorum. Hepsini imha etmeleri için imza aldılar.

merhaba arkadaşlar, 43 yaşındayım, 1 denemem negatif oldu, bir kaç güne adeti bekliyorum yeni tüp bebek başlanacak, amh ye baktırdım doktor istemişti, rezervler düşmüş baya 0,24 olmuş, elimizi çabuk tutmalıyız, ama piyasada ilaç bulmak çok sıkıntılı

Benim yumurta rezervim de düşük olduğu için düşük dozlu tedavi uyguluyoruz, her seferinde bir-iki tane embriyo toplayıp, sonra hepsini birden teste göndereceğiz. Havuz yöntemi diye ona deniyor.
Daha önce bir kere ngs yaptırdım, benim de üç embriyonun üçü de sağlıksızdı. Geçmişte bir düşüğüm, bir başarısız transferim ve bir de kimyasalım var. Hormon yüklemelerinden ve bekleme stresinden sıkıldığım için genetik test yaptırmayı ben istedim. Yaşım da 44, onun da etkisi var. Bahsettiğiniz gibi bir çok araştırma var, yani mozaik embiyolar ile şansınızı denemek isteyebilirsiniz. Daha sonra gebe kalırsanız free cell dna testi ile bakabilirsiniz. NGS'den sağlıklı gelen embriyo da tutacak diye bir şey yok ama dediğim gibi ben biraz yıprandım süreçte, o yüzden şansı en yüksek olan ile denemek istiyorum.
Doktorunuzla mutlaka konuşun bence de. Onların da kişisel risk anlayışları ve hayata bakış açıları değiştiği için kimi doktor mozaik transferini önerebilir, diğeri hiç bahsetmeden transfer yapılamaz diye kestirip atabilir. ama umarım sağlıklı gelir embriyolarınız ve bu tartışmalara hiç gerek kalmaz.
Sevgiler

Size gönderdiğim bağlantıda bir tablo vardı, ne tip anomalilerin şansı daha yüksek diye, kaldırmışlar. Ben saklamışım, ekledim.

Merkez fetal dna yapılabilir dese de işin içine girince genetik uzmanı bir hoca ile görüştük Ne yazık ki nipty testi mozaiklikte güvenilir değil Firmanın kendisi bile yapmayalım dedi Amniosentez artı mikroarray analizi gerekiyormuş

Hayıtı nasil kullanıyorsunuz acaba?

Amh a hiç takılmayın bizim yaşta önemli olan folikül sayısı

İnşallah herşey yolunda gider. Bir karar aşamasındayım Cem çelik hoca mı Şişli memorial mi bilemiyorum
Birinci denemede dört folükülde yumurta çıkmadı amh 0.5 yaş 41 ne yapmalıyım bilmiyorum

Umarım hiçbir sıkıntı yaşamadan, sağlıkla kucağınıza alırsınız. Mozaik embriyoların kendini düzeltme olasılığı çok yüksek.

folikül sayısı hangisi idi :) bir kere tüp yapıldı daha yeni bu işlere girdim, çözmeye çalışıyorum :) folikül sayısına hangi tahlil isminde oluyor :)
Adetin başlangıcında ilaçlara başlamadan ultrasonda kaç yumurta olduğuna bakılıyor ya o sayı Ben mesela ilk denememde 5 ikinci de 3 yumurta ile başladım llk denememdeki embriyo ile hamile kaldım Tabi şans tek altın yumurta bile yeter

Mrb kizlar .. eskilerden çok uğrayan yok sanırım..bende uzun zamandır girmiyordum..inşallah herşey gönlünüzce olmuştur.. anthem_ Allah analı babalı büyütsün çok sevindim

Mrb kizlar .. eskilerden çok uğrayan yok sanırım..bende uzun zamandır girmiyordum..inşallah herşey gönlünüzce olmuştur.. anthem_ Allah analı babalı büyütsün çok sevindim
Merhaba, sizin eski mesajlara bakınca tedavi öncesi antidepresan kullandığınızı okudum bir mesajınızda.
Aslına bakarsanız ben de antidepresan kullanmak istiyorum, gecen ay genetik testten embriyolar sağlıksız geldiği için bir sonraki tedaviyi 2-3 ay erteledik. Ama arada antidepresan kullanmam yumurta kalitesi açısından olumsuz etkilenir diye düşünüyorum.
Siz tedavi öncesi ne kadar süre antidepresan kullandığınız, tedaviden ne kadar önce bıraktınız? Sevgiler

Merhaba... Doktor kullanmada bir sakınca görmedi..yumurta toplamaya kadar kullandım.

Eksik cevap vermişim..benim tedavilerimin arasında hep 6 ay 1 sene gibi bir zaman geçti.. yani uzun süre kullandım.. siz 3 ay sonra tekrar başlayacaksınız bence gerek yok zaten ilaçlar birkaç ay sonra etki ediyor

Herkese merhabalar, bir süredir konuyu takip ediyorum ancak simdi yazma fırsatı oldu. Takviyelerle ilgili bir fikir vermek istediğim için yazıyorum.
Ben son 5 yıldır tüp bebek ile uğraşıyorum. Şimdi 41 olmak üzereyim ve bu 5. denemem olacak. Bu denemelerden bir tanesi tuttu ancak 7. ayda başka bir sebeple kaybettim maalesef .
Artık Amh 0,64 lerde, rezerv az malum. Burada bahsedilen takviyelerin çoğunu kullanıyordum. Özellikle inositol içerikli olanları kullanıyordum prowomen vs gibi ancak yumurta sayım her ay daha da az ve hatta çıkmamaya başladı. Her ay havuz ile tek tek de olsa toplamaya çalışırız demişti doktorum ama tedaviye rağmen büyüyen yoktu.

Sonrasında artık vazgeçmek üzereyken biraz takviyelerle ilgili araştırma yapmaya başladım, neredeyse konuyla ilgili tüm makaleleri okudum. İnositol'ün pcoslularda çok işe yaramakla birlikte ileri yaş kadınlarda yumurta sayısını düşürücü etkisi olabileceğini okudum ve inositollü takviyeleri bıraktım. Son 6 aydır sadece omepa q10, astaksantin, ve impryl kullanıyorum. Ayrıca beslenmemi de değiştirip 10kg'ye yakın kilo verdim. Son 6 ayda takiplerde her ay yeniden 5-6 yumurta gözükmeye başladı. Bu ay 8 tane yumurtam gözüküyor, pazar günü toplama var, hayırlısı...

Bence bende de inositolü bırakmanın ve kilo vermenin çok etkisi oldu. Bu sebeple takviyelere çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar. Herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bu yüzden daha güvenli davranıp etkisi kanıtlanmış Q10 gibi içeriklerde kalmakta yarar olabilir.
Herkese sevgiler...

Maaşallah iyiye doğru gidiyorsunuz umarın tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz
Sizin önceki kontörülşerinizde sayı olarak ne kadar görünüyordu yumurtalar
Gerçekten bende inanıyorum takviyeler ve sağlıklı beslenme vücudu gençleştiriyor ve hücreler canlanıp çoğalıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…