- 29 Temmuz 2009
- 2.574
- 11
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #81.141
Benim 4 embriyoda sağlıksız geldi. Fakat yüzdesini bilmiyorum maalesef. Ama hepsinde en az iki kromozomda eksik yada artı var. Mesela -15, -20 gibi.Benim embriyomda 16q ve 19p de segmental mozaikti sağlıklı başka embriyomuz olmadığı için onu transfer ettiler Perinatolog takibine girip amniosentez yaptıracağım. Sizin de mozaik embriyonuz varsa düşünebilirsiniz? Hangi kromozomda ve yüzde kaç mozaik ?
Benim yumurta rezervim de düşük olduğu için düşük dozlu tedavi uyguluyoruz, her seferinde bir-iki tane embriyo toplayıp, sonra hepsini birden teste göndereceğiz. Havuz yöntemi diye ona deniyor.Merhaba,
Öncelikle cok teşekkür ederim bilgilendirme için. İnanın ngs sonuçların ne olduğunu o kadar aratıp bir türlü bulamamıştım.
Bu şekilde tekrar bir bakacağım.
Bir kez daha denemeyi düşünüyoruz insallah. Öncelikle takviye vs alıp yumurta kalitesini arttırmak amacim. Sonrasında ama dediğiniz gibi eğer sağlıklı embriyo oluşmazsa diye mozaik embriyolarla ilgili de araştırma yapacağım.
Siz daha önce genetik test yaptırdınız mi?
Bu arada havuz yöntemi dediğiniz geri kalan embriyolar mi oluyor? Bir kaç defa duymuştum ama araştırmadım hiç ne olduğunu.
Sevgiler
Size gönderdiğim bağlantıda bir tablo vardı, ne tip anomalilerin şansı daha yüksek diye, kaldırmışlar. Ben saklamışım, ekledim.Şimdi araştırırken bir çalışmaya denk geldim ve monozomi 2 olan bir embriyo transfer etmişler ve sağlıklı bir doğum olmuş.
Belki okumak isteyen olur diye linkini de bırakayım buraya.
The birth of a baby with mosaicism resulting from a known mosaic embryo transfer: a case report
Mosaic embryos have the potential to implant and develop into healthy babies. The transfer of mosaic embryos is now considered to be a possible option for women undergoing ART with preimplantation genetic testing for aneuploidies and in the absence of ...www.ncbi.nlm.nih.gov
Merkez fetal dna yapılabilir dese de işin içine girince genetik uzmanı bir hoca ile görüştük Ne yazık ki nipty testi mozaiklikte güvenilir değil Firmanın kendisi bile yapmayalım dedi Amniosentez artı mikroarray analizi gerekiyormuşBenim yumurta rezervim de düşük olduğu için düşük dozlu tedavi uyguluyoruz, her seferinde bir-iki tane embriyo toplayıp, sonra hepsini birden teste göndereceğiz. Havuz yöntemi diye ona deniyor.
Daha önce bir kere ngs yaptırdım, benim de üç embriyonun üçü de sağlıksızdı. Geçmişte bir düşüğüm, bir başarısız transferim ve bir de kimyasalım var. Hormon yüklemelerinden ve bekleme stresinden sıkıldığım için genetik test yaptırmayı ben istedim. Yaşım da 44, onun da etkisi var. Bahsettiğiniz gibi bir çok araştırma var, yani mozaik embiyolar ile şansınızı denemek isteyebilirsiniz. Daha sonra gebe kalırsanız free cell dna testi ile bakabilirsiniz. NGS'den sağlıklı gelen embriyo da tutacak diye bir şey yok ama dediğim gibi ben biraz yıprandım süreçte, o yüzden şansı en yüksek olan ile denemek istiyorum.
Doktorunuzla mutlaka konuşun bence de. Onların da kişisel risk anlayışları ve hayata bakış açıları değiştiği için kimi doktor mozaik transferini önerebilir, diğeri hiç bahsetmeden transfer yapılamaz diye kestirip atabilir. ama umarım sağlıklı gelir embriyolarınız ve bu tartışmalara hiç gerek kalmaz.
Sevgiler
Hayıtı nasil kullanıyorsunuz acaba?Merhaba hanım arkadaşım.
Hayıt menopozu geciktirebilir mi bilemiyorum. Bu konuda bir araştırma yapmadım. Ama kadınlık hormonları desteklediğini ve menopoz öncesi yaşanan sıkıntıları hafiflettiğini okumuştum. 47 yaşındayım. Şu an hormonlarım iyiymiş, doktorum öyle söyledi. Zaten ani ter basması, sıcak basması , saç dökülmesi, vajina kuruluğu gibi sıkıntılar yaşamıyorum. Hayıt kullandığım için mi bunları yaşamıyorum, açıkçası bu konuda kesin konuşmak yanıltıcı olabilir. Ama iyi niyetle kullandığım için faydası olacağını düşünüyorum. 1 yıl sonra tekrar sorarsanız neler yaşadığım ile ilgili deneyimlerimi seve seve paylaşırım.
Sevgilerimle...
Amh a hiç takılmayın bizim yaşta önemli olan folikül sayısımerhaba arkadaşlar, 43 yaşındayım, 1 denemem negatif oldu, bir kaç güne adeti bekliyorum yeni tüp bebek başlanacak, amh ye baktırdım doktor istemişti, rezervler düşmüş baya 0,24 olmuş, elimizi çabuk tutmalıyız, ama piyasada ilaç bulmak çok sıkıntılı
Hayıtı nasil kullanıyorsunuz acaba?
İnşallah herşey yolunda gider. Bir karar aşamasındayım Cem çelik hoca mı Şişli memorial mi bilemiyorumBen de 43 yaşında pgt li mozaik embriyo ile şişli memorialde transfer oldum Hem yaş hem de mozaizm nedeni ile endişeliyim Amniosentez ve ayrıntılı ultrasonlarla devam edeceğim Evet embriyonun dışındaki bir hücre kümesinden alındığı için embriyoyu tam yansıtmayabiliyor deniyor
folikül sayısı hangisi idi :) bir kere tüp yapıldı daha yeni bu işlere girdim, çözmeye çalışıyorum :) folikül sayısına hangi tahlil isminde oluyor :)Amh a hiç takılmayın bizim yaşta önemli olan folikül sayısı
Çok teşekkürlerVenatura firmasının HAYIT HAPI var. günde 1 tane içiyorum. Adet bittikten sonra başlıyorum, 20 gün içip tekrar regl olmayı bekliyorum. O kadar.
Umarım hiçbir sıkıntı yaşamadan, sağlıkla kucağınıza alırsınız. Mozaik embriyoların kendini düzeltme olasılığı çok yüksek.Merkez fetal dna yapılabilir dese de işin içine girince genetik uzmanı bir hoca ile görüştük Ne yazık ki nipty testi mozaiklikte güvenilir değil Firmanın kendisi bile yapmayalım dedi Amniosentez artı mikroarray analizi gerekiyormuş
Adetin başlangıcında ilaçlara başlamadan ultrasonda kaç yumurta olduğuna bakılıyor ya o sayı Ben mesela ilk denememde 5 ikinci de 3 yumurta ile başladım llk denememdeki embriyo ile hamile kaldım Tabi şans tek altın yumurta bile yeterfolikül sayısı hangisi idi :) bir kere tüp yapıldı daha yeni bu işlere girdim, çözmeye çalışıyorum :) folikül sayısına hangi tahlil isminde oluyor :)
Merhaba, sizin eski mesajlara bakınca tedavi öncesi antidepresan kullandığınızı okudum bir mesajınızda.Mrb kizlar .. eskilerden çok uğrayan yok sanırım..bende uzun zamandır girmiyordum..inşallah herşey gönlünüzce olmuştur..anthem_ Allah analı babalı büyütsün çok sevindim
Merhaba açelya,çok teşekkür ederim. Evet eskilerden çok az kişi kalmış.Mrb kizlar .. eskilerden çok uğrayan yok sanırım..bende uzun zamandır girmiyordum..inşallah herşey gönlünüzce olmuştur..anthem_ Allah analı babalı büyütsün çok sevindim
Merhaba... Doktor kullanmada bir sakınca görmedi..yumurta toplamaya kadar kullandım.Merhaba, sizin eski mesajlara bakınca tedavi öncesi antidepresan kullandığınızı okudum bir mesajınızda.
Aslına bakarsanız ben de antidepresan kullanmak istiyorum, gecen ay genetik testten embriyolar sağlıksız geldiği için bir sonraki tedaviyi 2-3 ay erteledik. Ama arada antidepresan kullanmam yumurta kalitesi açısından olumsuz etkilenir diye düşünüyorum.
Siz tedavi öncesi ne kadar süre antidepresan kullandığınız, tedaviden ne kadar önce bıraktınız? Sevgiler
Eksik cevap vermişim..benim tedavilerimin arasında hep 6 ay 1 sene gibi bir zaman geçti.. yani uzun süre kullandım.. siz 3 ay sonra tekrar başlayacaksınız bence gerek yok zaten ilaçlar birkaç ay sonra etki ediyorMerhaba, sizin eski mesajlara bakınca tedavi öncesi antidepresan kullandığınızı okudum bir mesajınızda.
Aslına bakarsanız ben de antidepresan kullanmak istiyorum, gecen ay genetik testten embriyolar sağlıksız geldiği için bir sonraki tedaviyi 2-3 ay erteledik. Ama arada antidepresan kullanmam yumurta kalitesi açısından olumsuz etkilenir diye düşünüyorum.
Siz tedavi öncesi ne kadar süre antidepresan kullandığınız, tedaviden ne kadar önce bıraktınız? Sevgiler
Maaşallah iyiye doğru gidiyorsunuz umarın tez zamanda bebeğinize kavuşursunuzHerkese merhabalar, bir süredir konuyu takip ediyorum ancak simdi yazma fırsatı oldu. Takviyelerle ilgili bir fikir vermek istediğim için yazıyorum.
Ben son 5 yıldır tüp bebek ile uğraşıyorum. Şimdi 41 olmak üzereyim ve bu 5. denemem olacak. Bu denemelerden bir tanesi tuttu ancak 7. ayda başka bir sebeple kaybettim maalesef.
Artık Amh 0,64 lerde, rezerv az malum. Burada bahsedilen takviyelerin çoğunu kullanıyordum. Özellikle inositol içerikli olanları kullanıyordum prowomen vs gibi ancak yumurta sayım her ay daha da az ve hatta çıkmamaya başladı. Her ay havuz ile tek tek de olsa toplamaya çalışırız demişti doktorum ama tedaviye rağmen büyüyen yoktu.
Sonrasında artık vazgeçmek üzereyken biraz takviyelerle ilgili araştırma yapmaya başladım, neredeyse konuyla ilgili tüm makaleleri okudum. İnositol'ün pcoslularda çok işe yaramakla birlikte ileri yaş kadınlarda yumurta sayısını düşürücü etkisi olabileceğini okudum ve inositollü takviyeleri bıraktım. Son 6 aydır sadece omepa q10, astaksantin, ve impryl kullanıyorum. Ayrıca beslenmemi de değiştirip 10kg'ye yakın kilo verdim. Son 6 ayda takiplerde her ay yeniden 5-6 yumurta gözükmeye başladı. Bu ay 8 tane yumurtam gözüküyor, pazar günü toplama var, hayırlısı...
Bence bende de inositolü bırakmanın ve kilo vermenin çok etkisi oldu. Bu sebeple takviyelere çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum arkadaşlar. Herkeste aynı etkiyi yaratmayabiliyor. Bu yüzden daha güvenli davranıp etkisi kanıtlanmış Q10 gibi içeriklerde kalmakta yarar olabilir.
Herkese sevgiler...