• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Sonunda telefonla taciz ede ede görüştüm embriyologumuzla bir kismi bir önceki tedavide olduğu gibiymus bir kismi normalmis yarinki durumlarina göre karar vereceklermis belki öğleden sonra 2-3 gibi transferim olacak belirsiz bir bekleyiş anlayacağınız

Canim inşallah bu sefer olacsk...bak yeni kullandiklari embriyo buyutme iksiri ise yaramis..inşallah cwdruscum..gonlunu ferah tut..

Hepinize iui aksamlar gullu tedavin hayirlu olsun..belki era yi biz de öğrendik ama yaptirmadik...wrkadaslar hepinizi okuyorum ama yazamıyorum ..dualarim hepimiz icin......

Sonunda telefonla taciz ede ede görüştüm embriyologumuzla bir kismi bir önceki tedavide olduğu gibiymus bir kismi normalmis yarinki durumlarina göre karar vereceklermis belki öğleden sonra 2-3 gibi transferim olacak belirsiz bir bekleyiş anlayacağınız

Insaallah hersey normal giderde bebislerin seninle olur yarin icin bol sans canim..:16:

Canim inşallah bu sefer olacsk...bak yeni kullandiklari embriyo buyutme iksiri ise yaramis..inşallah cwdruscum..gonlunu ferah tut..

Insaallah hersey normal giderde bebislerin seninle olur yarin icin bol sans canim..:16:

Allah razı olsun kızlar iyiki varsınız bana moral oldunuz vallahi insanin en yakinlariyla paylasamadigini sizlerle paylasiyor bu başlık olmasa catlardim herhalde

Hos geldin topige arkadasim, burada birbirimizle derlestigimiz beraber üzülüp beraber güldügümüz, güzel bir ortamimiz var sana sans getirsin burasi.

Canim ben oyle birsey yazmadim . Esim icin gidicez. Benim bugun 2.gunum . Adet de azaldi iyice. Korkuyorum. Senin nasi az mi normal mi.
Sen de bu ay dinlenirsin canim. Saati gelince olacak insallah

allaalla ben yanlış okudum demekki..:53: canım iyi şimdilik ama geçenki opumda e2 düşük ve rahim ince çıkmıştı..incelme olunca yapışıklık olmasın kalınlaşsın diyer adaçayı matarny çayı papatya nar suyu günde 2 ve etkili oldu sanırım normal oldum .alısalıs senin rahim iyi çıkıyor son zamanlarda aslında az olması nedendir acaba..neyse kafaya takmayalım sonuçta adet oluyosun çok şükür..bir ay sonra beraber başlarız belki inşallah canım..bizim alısalıs elimizden geldiğince östrojeni artırmamız lazım..saraçoğluda bana söylemişti..temmuz ayında aramıştım ozamanlar genelde 20 25 çıkıyordu e2 düşük demişti..hamile kalamnı zorlaştırır demişti..fsh den e2 daha önemliymiş canım..

allaalla ben yanlış okudum demekki..:53: canım iyi şimdilik ama geçenki opumda e2 düşük ve rahim ince çıkmıştı..incelme olunca yapışıklık olmasın kalınlaşsın diyer adaçayı matarny çayı papatya nar suyu günde 2 ve etkili oldu sanırım normal oldum .alısalıs senin rahim iyi çıkıyor son zamanlarda aslında az olması nedendir acaba..neyse kafaya takmayalım sonuçta adet oluyosun çok şükür..bir ay sonra beraber başlarız belki inşallah canım..bizim alısalıs elimizden geldiğince östrojeni artırmamız lazım..saraçoğluda bana söylemişti..temmuz ayında aramıştım ozamanlar genelde 20 25 çıkıyordu e2 düşük demişti..hamile kalamnı zorlaştırır demişti..fsh den e2 daha önemliymiş canım..

ummucum ozelden mesaj attim
Saracoglu e2 ye cok onem veriyor. Tup tedavi de e2 50 nin altinda olmasi gerekiyor canim. Benim 2013 de e2 ler 40 85 39 32 22 35 gibi rakamlardi. Gecen ay ve bu ayi bilmiyorum . Senin kac canim. Bu adeti etkiler miymis

nar bir haftadir icmiyorum . Basliyim yine. Sadece her gun 2 bardak bitki cayi ve takviye haplarimi kullaniyorum

Son düzenleme:
Hos geldin topige arkadasim, burada birbirimizle derlestigimiz beraber üzülüp beraber güldügümüz, güzel bir ortamimiz var sana sans getirsin burasi.

Tesekkur ederim aminnn.. duovo cum beni biraz bilgilendirirmisin opu nedemek e2 ne demek
yarin bana ne yaparlar ?daha once sorun yok dediler telefonda tup bebek tedavinize başlayacağız dediler ama

hsg m cekildi esim sperm verdi kan tahlillerimiz yapildi .ama yarin ne yapacaklar cok merak ediyorum .:26:

Son düzenleme:
ummucum ozelden mesaj attim
Saracoglu e2 ye cok onem veriyor. Tup tedavi de e2 50 nin altinda olmasi gerekiyor canim. Benim 2013 de e2 ler 40 85 39 32 22 35 gibi rakamlardi. Gecen ay ve bu ayi bilmiyorum . Senin kac canim. Bu adeti etkiler miymis

nar bir haftadir icmiyorum . Basliyim yine. Sadece her gun 2 bardak bitki cayi ve takviye haplarimi kullaniyorum

canım breezey çok iyi hatırlıyorum e2 si yüksekdi hemde 100 küsürlerdeydi..bence e2 yüksek olması avantaj..ben eğerki takviyeler yapmasam gitgide düşücek biliyorum temmuz 2013 ün temmuzuna karar 20 lerdeydi saraçoğlu düşük dedi..kürlerini kullanmıştım ve e2 yükselmişti..geçen ay beim düşmüştü 19 a hemen adaçayı matany çayı papatya içtim ve nar suyu günde 2 tekrar yükseldi..hangi bitki çaylarını içiyorsun..adaçayı melisa gibi östrojen içeren çaylar iç canım..

Tesekkur ederim aminnn.. duovo cum beni biraz bilgilendirirmisin opu nedemek e2 ne demek
yarin bana ne yaparlar ?daha once sorun yok dediler telegonda tup bebek tedavinize baskiycaz dediler ama

hsg m cekildi esim sperm verdi kan tahlillerimiz yapildi .ama yarin ne yapacaklar cok merak ediyorum .:26:

canim tup bebek tedavinmi basliyor dogru anladiysam.. farkli birsey yapmiyorlar doktor muayene ediyor igne yaziyor.. tek fark ignelerine basliyorsun..

canım breezey çok iyi hatırlıyorum e2 si yüksekdi hemde 100 küsürlerdeydi..bence e2 yüksek olması avantaj..ben eğerki takviyeler yapmasam gitgide düşücek biliyorum temmuz 2013 ün temmuzuna karar 20 lerdeydi saraçoğlu düşük dedi..kürlerini kullanmıştım ve e2 yükselmişti..geçen ay beim düşmüştü 19 a hemen adaçayı matany çayı papatya içtim ve nar suyu günde 2 tekrar yükseldi..hangi bitki çaylarını içiyorsun..adaçayı melisa gibi östrojen içeren çaylar iç canım..

Hayit otlu karisim canim. Icinde melisa rezene vs var. Daha once yazmistim sana. Icine ayrica hayit tohumu cektirip attirdim. . Biz brezeyle pufy ve ben onu e2 yi tartistik . Haatta brezeyin odevi oldu bu ve arastirmalarini mail atti bana. Yani tüp de farkli sana da mail atarim bulayim.

Hayit otlu karisim canim. Icinde melisa rezene vs var. Daha once yazmistim sana. Icine ayrica hayit tohumu cektirip attirdim. . Biz brezeyle pufy ve ben onu e2 yi tartistik . Haatta brezeyin odevi oldu bu ve arastirmalarini mail atti bana. Yani tüp de farkli sana da mail atarim bulayim.

breezey hamile kaldığı ayda soğan kürü yapmıştı oda e2 yükseltiyor hatta ben ilk yaptığımda e2 yükseltmişti..breezey falan konuşmuştuk..

alarahan sen çok güçlü bir kadınsın... okurken en çok bunu anladım... allah bu yaşanmışlıkları en yakın zamanda evladınla ödüllendirsin inşallah... ama derdine dua etmekten başka yardımcı olmazasakta bizi bırakma... yanımızda yer al... hep birlikte inşallah mutluluğunu da görelim....

Güzbahar, güzel dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım. Allah hepimizin gönlündekini bir an evvel versin. İnşallah buradan bir bir müjdelerimizi paylaşırız.:)

yarin bana ne yaparlar ?daha once sorun yok dediler telefonda tup bebek tedavinize başlayacağız dediler ama

Ah canim ya bende senin gibiyim, opu yumurta toplama islemine dendigini buradan ögrendim. karindanmi veya nasil toplaniyor inan bilmiyorum. e2 nedir diye en son cok olmadi alis arkadasa sormustum. östrojen hormonu oldugunu yazmisti diye hatirliyorum. tabii normal deger nedir o konuda bilgim yok, umarim iyi bir doktora tedavi oluyorsundur, ne gerekiyorsa yapan doktorlar var hasta bazen farkinda olmasada.yolun acik sansin bol olsun.

[TABLE="class: cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_cms_table_grid, align: left"]
[TR]
[TD]NICKI[/TD]
[TD]YAŞI[/TD]
[TD]YAŞADIĞI YER[/TD]
[TD]FSH[/TD]
[TD]LH[/TD]
[TD]TSH[/TD]
[TD]AMH[/TD]
[TD]E2[/TD]
[TD]ÇOCUK SAYISI[/TD]
[TD]SON DURUMU[/TD]
[TD]SORUN[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]PUFFY[/TD]
[TD]45[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]8,1[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,24[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2.tüp-ALYA DÜNYAYA GELDİ:emir_bebek:[/TD]
[TD]sebepsiz[/TD]
[TD]Sisli Mémorial-
Dr. Aynur hanim
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lejena[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]12,9[/TD]
[TD]4,86[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,36[/TD]
[TD]52,37[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]5. Tüp-Defne bebiş geldi.:emir_bebek:[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]Bahceci Fulya- Dr. Mustafa Bahceci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]breezey[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]8,82[/TD]
[TD]3,33[/TD]
[TD]1,53[/TD]
[TD]0,8[/TD]
[TD]220[/TD]
[TD]hiç çocuğu yok[/TD]
[TD]1 Tüp negatif sponton HAMİLE

31 haftalik:49:
[/TD]
[TD]SEBEPSİZ[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]SelcanKerem[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Hollanda[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]ikizleri - 21 yaşında[/TD]
[TD]doğal yoldanhamile - 12 Haftalik:49:[/TD]
[TD]SORUN YOK :))[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ays73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,08[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]Cocuk geliyor[/TD]
[TD]2 tüp negatif, sponton hamile- 28 haftalık:49:[/TD]
[TD]Yasa bagli rezerv azligi[/TD]
[TD]Istanbul Tüp- Dr. Aret Kamer[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Deti[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]10[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,16[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]33 Haftalik hamile-kizimiz olacak:49:[/TD]
[TD]Acibadem Maslak-Dr. Bülent Tiras[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ummuseleme[/TD]
[TD]42[/TD]
[TD]Adana[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]7[/TD]
[TD]tiroid sorunu var[/TD]
[TD]0,19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]1 çocuğu var[/TD]
[TD]3 Negatif yumi biriktiriyor[/TD]
[TD]REZERV AZLIĞI[/TD]
[TD]Bahceci Fulya- Dr. Güvenc Karlikaya[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hope73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[TD]5,38[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,2[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]3 tüp, 1 kimyasal gebelik- ,[/TD]
[TD]rezerv azlığı[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ALISALIS[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]18[/TD]
[TD]8[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]0,18[/TD]
[TD]39[/TD]
[TD]çocuğu yok[/TD]
[TD]mini tüp tedavisi[/TD]
[TD]Rezerv az(2 donmuşu var) .[/TD]
[TD]Dr.İSRAEL ARUH-İZMİR KENT HAST.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TUTKU34[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]İzmir[/TD]
[TD]7,94[/TD]
[TD]1,22[/TD]
[TD]1,34[/TD]
[TD]2,36[/TD]
[TD]680[/TD]
[TD]1 kızı var[/TD]
[TD]1. tüp negatif.[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Alarahan[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]troid problemivar[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]19[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]MİYOM ameliyatı oldu[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cmas1[/TD]
[TD]43,5[/TD]
[TD]- y yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]-lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,5[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2 tüp Negatif- az kaldi transferi var[/TD]
[TD]Sorun[/TD]
[TD]Atasehir Mémorial- Dr.Cem Demirel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nevser[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]izmir[/TD]
[TD]4,98[/TD]
[TD]2,28[/TD]
[TD]1,15[/TD]
[TD]2[/TD]
[TD]85[/TD]
[TD]-[/TD]
[TD]hedef spontan hamilelik[/TD]
[TD]sebepsiz infertilite[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]miranda[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]1 çocuğu var[/TD]
[TD]Hedef dogal gebelik[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[TD]Hormonsuz deniyor[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeytun[/TD]
[TD]44[/TD]
[TD]Antalya[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]0,02[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]4 Tüp negatif- hedef dogal gebelik[/TD]
[TD]Yumurta yetmezligi[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elifoo[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD][/TD]
[TD]1 Asilama 1.TüP Pozitif 2. ve 4. Tüp negatif[/TD]
[TD][/TD]
[TD]Gen-Art Merkezi -DR.Aysun hanim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]arnavut73[/TD]
[TD]40[/TD]
[TD]Istanbul[/TD]
[TD]20[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]45[/TD]
[TD][/TD]
[TD]durumu[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]güzbahar[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]sakarya[/TD]
[TD]7,08[/TD]
[TD]3,38[/TD]
[TD]1,152[/TD]
[TD]0,13[/TD]
[TD]109[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]1 tüp negatif[/TD]
[TD]rezerv ve sperm az[/TD]
[TD]Bahceci Fulya- Dr. Mustafa Bahceci[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]acmila[/TD]
[TD]43[/TD]
[TD]Almanya[/TD]
[TD]-7,89[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]0,71[/TD]
[TD]-amh[/TD]
[TD]196[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]İST.da 3 mini tüp denedi[/TD]
[TD]- Sorun[/TD]
[TD]DOKTOR MERKEZİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ensuece[/TD]
[TD]36[/TD]
[TD]istanbul[/TD]
[TD]-fsh[/TD]
[TD]- lh[/TD]
[TD]-tsh[/TD]
[TD]1,2[/TD]
[TD]-e2[/TD]
[TD]çocuk yok[/TD]
[TD]5tüp denemesi var[/TD]
[TD]– erkek infertilitesi[/TD]
[TD]ARET KAMER-İSTANBUL TÜP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]simay72[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]istanbul[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]0,1[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]1 oğlu var[/TD]
[TD]2 tüp -negatif[/TD]
[TD]rezerv az[/TD]
[TD]DR-BAHÇECİ[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]alfabe[/TD]
[TD]38[/TD]
[TD]Denizli[/TD]
[TD]16[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]0,12[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]cocuk yok[/TD]
[TD]4 negatif[/TD]
[TD]yumurta ve sperm az[/TD]
[TD]Erol Tavmergen-Ege üniversi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Monkey[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Izmir[/TD]
[TD]5.61[/TD]
[TD]7,62[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]amh[/TD]
[TD]41,54[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]1. Negatif - Mart ayinda 2. deneme[/TD]
[TD]Yas-Rahim simetri bozuklugu[/TD]
[TD]Izmir Kent Hast. Dr.Israel bey[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Duova[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]Isvicre[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]amh[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]Cocuk yok[/TD]
[TD]Subat 2013 10 Haftalik düsük[/TD]
[TD]beklemede[/TD]
[TD]Hormonsuz deneyecek :1:[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]adı[/TD]
[TD]yaş[/TD]
[TD]yer[/TD]
[TD]fsh[/TD]
[TD]lh[/TD]
[TD]tsh[/TD]
[TD]amh[/TD]
[TD]e2[/TD]
[TD]cocuk var/yok[/TD]
[TD]şimdiki durum[/TD]
[TD]sorun[/TD]
[TD]DR-merkezi[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Tablo ilk sayfada olsaydi, iyi olacakti hangi sayfada kaldigini unutuyoruz.

Günaydın kızlar...

Belki 37 era testini bahçeci fulya kliniğinin sayfasında bulabilirsin ..

Güllü güllü yeni tedavin hayırlı olsun canım... nerede yaşıyorsun - tüp tedavini hangi hastanede yapacaksın - yaşın kaç bilgi verebilirmisin ?

Tüp tedavileri genelde adetin 2. günü başlayıp yaklaşık 10-15 gün arası sürer.. Ancak bunun için daha öncesinde nerede tüp yaptıracaksan önceden doktorla görüşüp ön tahliller yaptırıp değerlerine göre bakılması gerekir.

Genelde adetin 2. veya 3. günü yapılan ultrason muayenede görülen folikül ( içinde yumurta bulunuyor ancak her folikül'ün içinde yumurta olacağı anlamına gelmez ) sayısına göre değerleri tahmin edilmekle birlikte yinede kan alınarak değerlerin ölçümü yapılır.

http://www.doktornevra.com/kisirlik/hormon_tetkikleri_profili.asp adresinden hormonlara ilişkin bilgi alabilirsin..

Tüp öncesi ençok önem verilen hormonlar e2 ve fsh... amh ne kadar yumurta rezervinin kaldığını gösteren bir test kan alınarak yapılıyor ... yanı sıra birde sperm analizi yaptırmakta yarar var...

Adetinin 2. günü bakıldığında folikül görülüyorsa tedaviye başlanır... hormon ilaçları ile bu foliküller büyütmeye çalışılır yaklaşık 8-10 gün arası.. sonra yumurtaların 18 mm üzerine gelmesi ile ( bu arada bazı yumurtalar önden gelişiyor bazıları geri kalıyor bunun içinde önden giden çatlamasın diye çatlatmayı durduran iğne veriliyor ) bütün foliküllerin yeterli büyümeyi sağlaması ile yumurta çatlatma iğnesi veriliyor.. sonrasında anestezi verilerek bu foliküllerin içindeki yumurtalar toplanıyor. Bu işleme opu deniliyor.

opu ile aynı günde erkekden sperm alınıyor . alınan spermler özel işlemle ayrıştırılıyor ve içinden en uygun olanı seçilerek toplanan yumurtanın içine sperm yerleştiriliyor.

1. 2. ve 3. gün gözlemleniyor bölünme olacakmı bölünme olursa kaç hücreli olacak gibi 8 ve üzeri hücreli olanlar kaliteli kabul ediliyor ve embriyo ismini alıyor...

transfer yapılması için rahim zarı kalınlığına bakılıyor eğer rahim zarı kalınlığı 8 ve üzerinde ise bu oluşan embriyo rahmin içine yerleştiriliyor bunada transfer deniliyor ..

eğer çok sayıda embriyon oluşmuşsa ( yapılan transferin tutmama olasılığı veya daha sonra başka coçuk isteme gibi nedenlerle )daha sonra kullanılmak üzere donduruluyor..

bu tüp bebeğin kısa özeti.. kişiye özel bir çok sorun olabiliyor... yumurta olmayabilir - sperm sorunu olabilir - şeker yüksek olabilir - trioid olabilir - rahimde şekil bozukluğu olabilir - myom kist vs gibi sorunlar olabilir .. naturel killer diye bişey var herşey normal ancak vucut embriyoyu mikrop olarak görüp atıyor .. polikistik over sendromu diye bişey var çok ama çok yumurta oluyor ancak bu yumurtaların hiç birisi gelişmiyor...

tedaviye direk başlamadan önce bahçeci ve şişli memorial ın sayfalarını okumanı önderirim.. orada birkoç konuda detay bilgi bulabilirsin...

genelde hepimizin yaşadığı sorun hiçbir şey bilmeden bir merkeze gidiyoruz... adamlar sırf para kazanmak için veya öngöremediklerinden yada önce bir deneyelim bakalım olmazsa sonra diğer şeylere bakarız mantığı ile hareket edebiliyorlar... sonra olan bize oluyor. hem maddi hem manevi olarak çöküyoruz. bu nedenle önce tedavi olacağın merkezi araştır derim..

kafana takılan başka şeyler olursa çekinme sor... buarada cmasımız var prof ünvanlı herşeyi bilen o yanıtlar :))

Buraya gelmeden önce cok seyi bende bilmiyordum. tüp bebek konusunda verdigin bilgiler icin cok tesekkürler.:16:

Kızlar merkezden haber bekliyorum duruma göre 2-3 gibi transferim olabilir çok heyecanlı ve tedirginim Rabbim hayırlısı ile kolaylaştırsın bu süreci haber gelirse muhtemelen 2 saate yola çıkmış olurum korkuyorum :17::17::17::17:

Kızlar merkezden haber bekliyorum duruma göre 2-3 gibi transferim olabilir çok heyecanlı ve tedirginim Rabbim hayırlısı ile kolaylaştırsın bu süreci haber gelirse muhtemelen 2 saate yola çıkmış olurum korkuyorum :17::17::17::17:

Heyecan yapman normal ama, neden korkuyorsun sevincle mutlulukla git merkeze,:10: ne mutlu sana bebeklerin seninle olacak bir kac saat sonra, bunun icin tatli bir heyecani olsun sadece:21: sansin bol olsun.:49::49:

Back