- 4 Şubat 2019
- 811
- 1.941
- 46
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #78.101
Cok tesekkurler; insallah burada ve baska yerlerde emek veren herkesin gonlune gore olsunYazinizi okudum masallah ne kadar bilgilisiniz..Ben dün ne yedigimi unutuyorum bu aralar.. sizin bebeginiz olmuş sanırım Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin..
tesekkur ediyorumm canim..o zman bi 6 damla kullanmaliyim...bende kullanicam..
Canim cok tesekkur ediyorum..gunluk 12 damlada karacigeri yormazmi peki...Sevgili hanım arkadaşım merhaba.
D vitamini kullanımı konusunda bir ekleme de benden olacak.
Şu an muhtemelen D vitamini depolarınız olması gereken seviyenin çok altında çıkacaktır. Kış döneminde güneş görmüyoruz ve kısıtlamalardan dolayı sokağa çıkmak yasak. Aslında D vitamini için en iyi şey her daim güneşe çıkmak ama devletimiz buna nedense müsade etmiyor. Takviye de kullanın demiyor.
Neyse konuya geleyim. Depolarınızı doldurmak için yukarıdaki miktarın 2 katını günlük kullanmalısınız. Niye derseniz. Araştırmalarımda, yukarıdaki 6 damla günlük ihtiyacınız olan miktar. Depolarınızı doldurmak için x2 yapmalısınız. Ben hep böyle kullanırım. İnanın böyle kullandığım halde bile öyle çok çabuk dolmuyor depolar.
merhabalar . benimde herkes gibi d vitaminim hep düşük. doktorum bana her hafta 1 şişe devit 3 önermişti. günlük içmeyi unutabilirsin bu yüzden 1 şişeyi yoğurta dök ye demişti. bende ondan beri hep öyle tüketiyorum günlük mü içmek iyi acaba?Canim cok tesekkur ediyorum..gunluk 12 damlada karacigeri yormazmi peki...
Merhaba canim..evet..gunluk cok daha iyiymis..bende ekmege dokup iciyodum..ama venaturaya basliyacagim..cunki d vitamini k2 ile alinmasi daha dogruymusmerhabalar . benimde herkes gibi d vitaminim hep düşük. doktorum bana her hafta 1 şişe devit 3 önermişti. günlük içmeyi unutabilirsin bu yüzden 1 şişeyi yoğurta dök ye demişti. bende ondan beri hep öyle tüketiyorum günlük mü içmek iyi acaba?
Tebrik ederim ne büyük mutluluk,Tekrar merhaba kader arkadaşlarım.kendi hikayemi anlattım şimdi de ablam sırada o da 42 yaşında 4 opudan 1 embriyo oluştu .bu gün kucağımıza aldık bebişimizi . Herkese dua ediyorum inşaallah size de hayırlısı ile nasip olur
Çok teşekkür ederimTebrik ederim ne büyük mutluluk,Allah anali babali büyütsün bizlere de nasip etsin insallah bu mutlulugu tatmayi
Merhaba benim de 5 embriyom ngs ye gitmisti 2 si saglam geldi fakat bana mitoscoredan bahsedilme mi, bunu ayrıca mi sormak gerekiyor? Genetik doktoru mu bunu belirliyor embriyolog mu belirliyor?Ben birini transfer ettirdim; cunku ikisinin de mitoscore degeri cok iyiydi. NGS’de dollenmis embroyonun test icin hucre alinan gune kadar olusan hucre bolunmesinde kromozomlarinin kopyalanmasinda bir hata olusup olusmadigina bakilir. Embryo rahme transfer edildikten sonra bolunmeye devam edegi icin, hala bolunme sirasinda hata olusmasi mumkundur. Ancak olusan hatalar genellikle mayoz bolunmede olusur ve agir hasarlar icerir. Mitoz bolunmede sadece varolan setler kopyalanmaya devam ettigi icin agir hasar olusturacak hata olusma riski mayoz bolunmeye gore cok dusuktur. (Mayoz bolunme ureme ana hucrelerinde gorulur, mitoz bolunme ise vucut hucrelerinde gorulur. Mayoz bolunme hasarsiz sekilde tamamlanirsa, mitoz bolunmede hasarsiz olusan setler kopyalanmaya devam eder ve giderek fetus ve organlar olgunlasmaya devam eder.)
Yani basit bir anlatimla, NGS saglikli ise transferden sonra da sirun olabilir; ama bu NGS’den once tespit edilen hasarlara gore cok dusuk bir ihtimaldir.
Bu arada mitoscore’un da bakilmasi hucrenin enerji yani yasama gucu kapasitesini belirlemede cok onemlidir. Genellikle 25 ve alti olan mitoscore icin 70% civari tutunma sansi veriliyor. Bu da 25-30 yaslarindaki bir kadinin dogal yolla hamile kalmasina esdegerdir.
Tabi ki bu soylediklerim, rahmin tutunma kapasitesinde veya herhangi baska bir sorun olmadigi idea sartlar icin gecerli. Annenin vucudu embryoyu reddetmeye meyli var mi, rahim kalinlasiyor mu yeterince, herhangi bir hormonal dengesizlik (tiroid) gibi (hamile kalmak icin TSH’nin ideal olarak 1 seviyesinde olmasi ve tutulmasi gerektir, rahim kalinlastirmak icin kullanilan estrojen hormonu TSH seviyesini yukseltir, bircok doktor buna dikkat etmez bile) vs bunlar da baska etkenlerdir. Hamile kalmadan once tum bunlarin ideal sartlarda olduguna kanaat getirmek, NGs den gelen saglikli bir embryonun ziyan olmamasi icin elzemdir.
Yazsam kitap olacak valla cok uzun oldu; ama kac senem gecti bunlari arastirarak, kusura bakmayin cenem acildi mi durmuyor.
Eski yazilarima da bakarsaniz daha detayli seyler bulursunuz takviyelerle ve hazirlik asamasiyla ilgili.
Kac cikti progesteron. Bana doktorum 1.3 altında transfer edilebilir demisti. O yuzden soruyorumBenimde 2 yildir havuz yapildi..6 aydir da bir türlü transfer olamadim..once tiroidler sonra baska degerler sorun cikardi..bugun yine iptal edildi..eger iptal edilirse bir sonrakinde nar suyu icmenizi öneririm..
2 aydir adetin 15.gunu 3 çıkıyor..Bu ay lucrinle baskilayacaklar..benim doktor 1 in altinda olursa transfer edecekmis.. zaten olani tek yumurta..o da baskilanmayip çatlıyor..anlamadim ben bu işi..Kac cikti progesteron. Bana doktorum 1.3 altında transfer edilebilir demisti. O yuzden soruyorum
Ben de 1 in altında diye biliyordum doktor 1.3 e kadar transfer ediliyor dediginde sasirdim acikcasi.2 aydir adetin 15.gunu 3 çıkıyor..Bu ay lucrinle baskilayacaklar..benim doktor 1 in altinda olursa transfer edecekmis.. zaten olani tek yumurta..o da baskilanmayip çatlıyor..anlamadim ben bu işi..
Malesef bizim yaslarda karsilasilan bir durum..kac tane toplanmisti peki? Embriyo elde edene kadar devam etmelisiniz ben oyle yaptim..Merhabalar bende 40 yaşımdayım tüp bebek tedavisine başlamıştım ama toplanan yumurtalar döllendi ama, embryo gelişmedi hiç beklemiyordum böyle birşey çok şaşırdım transfer olmadı yarın gidip doktorum ile görüşeceğim nasıl bir yol izleyeceğiz bakalım merak ediyorum çok üzüldüm ama tekrar aynı işlemlerden geçmek zor geliyor yumurta toplatmak çok zordu
Merhaba , Ngs ye giden empriyolarınızın mitoscore değerine ayrıyetten mi bakıldı ? Bana böyle birseydem hiç bahsedilmedi , tek empriyo zaten ngs den sağlıklı geldi , transfer edildi ve çok şükür tutundu ? Mitoscore denilen değer empriyonun tutunma olasılığını gösteren bir değer mi ?Ben birini transfer ettirdim; cunku ikisinin de mitoscore degeri cok iyiydi. NGS’de dollenmis embroyonun test icin hucre alinan gune kadar olusan hucre bolunmesinde kromozomlarinin kopyalanmasinda bir hata olusup olusmadigina bakilir. Embryo rahme transfer edildikten sonra bolunmeye devam edegi icin, hala bolunme sirasinda hata olusmasi mumkundur. Ancak olusan hatalar genellikle mayoz bolunmede olusur ve agir hasarlar icerir. Mitoz bolunmede sadece varolan setler kopyalanmaya devam ettigi icin agir hasar olusturacak hata olusma riski mayoz bolunmeye gore cok dusuktur. (Mayoz bolunme ureme ana hucrelerinde gorulur, mitoz bolunme ise vucut hucrelerinde gorulur. Mayoz bolunme hasarsiz sekilde tamamlanirsa, mitoz bolunmede hasarsiz olusan setler kopyalanmaya devam eder ve giderek fetus ve organlar olgunlasmaya devam eder.)
Yani basit bir anlatimla, NGS saglikli ise transferden sonra da sirun olabilir; ama bu NGS’den once tespit edilen hasarlara gore cok dusuk bir ihtimaldir.
Bu arada mitoscore’un da bakilmasi hucrenin enerji yani yasama gucu kapasitesini belirlemede cok onemlidir. Genellikle 25 ve alti olan mitoscore icin 70% civari tutunma sansi veriliyor. Bu da 25-30 yaslarindaki bir kadinin dogal yolla hamile kalmasina esdegerdir.
Tabi ki bu soylediklerim, rahmin tutunma kapasitesinde veya herhangi baska bir sorun olmadigi idea sartlar icin gecerli. Annenin vucudu embryoyu reddetmeye meyli var mi, rahim kalinlasiyor mu yeterince, herhangi bir hormonal dengesizlik (tiroid) gibi (hamile kalmak icin TSH’nin ideal olarak 1 seviyesinde olmasi ve tutulmasi gerektir, rahim kalinlastirmak icin kullanilan estrojen hormonu TSH seviyesini yukseltir, bircok doktor buna dikkat etmez bile) vs bunlar da baska etkenlerdir. Hamile kalmadan once tum bunlarin ideal sartlarda olduguna kanaat getirmek, NGs den gelen saglikli bir embryonun ziyan olmamasi icin elzemdir.
Yazsam kitap olacak valla cok uzun oldu; ama kac senem gecti bunlari arastirarak, kusura bakmayin cenem acildi mi durmuyor.
Eski yazilarima da bakarsaniz daha detayli seyler bulursunuz takviyelerle ve hazirlik asamasiyla ilgili.
Merhaba,Merhaba benim de 5 embriyom ngs ye gitmisti 2 si saglam geldi fakat bana mitoscoredan bahsedilme mi, bunu ayrıca mi sormak gerekiyor? Genetik doktoru mu bunu belirliyor embriyolog mu belirliyor?
Mitoscore a bakılması icin ayrıca mi söylemek gerekecek?
Merhaba,Merhaba , Ngs ye giden empriyolarınızın mitoscore değerine ayrıyetten mi bakıldı ? Bana böyle birseydem hiç bahsedilmedi , tek empriyo zaten ngs den sağlıklı geldi , transfer edildi ve çok şükür tutundu ? Mitoscore denilen değer empriyonun tutunma olasılığını gösteren bir değer mi ?
Ben kullanıyorum venatura d3k2 hergun 10 kilo başı 1 damla.
Maşallah. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsinTekrar merhaba kader arkadaşlarım.kendi hikayemi anlattım şimdi de ablam sırada o da 42 yaşında 4 opudan 1 embriyo oluştu .bu gün kucağımıza aldık bebişimizi . Herkese dua ediyorum inşaallah size de hayırlısı ile nasip olur