Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Teşekkür ederim , amin inşallah ben sadece bir tesadüf diye düşünemiyorum , böyle düşünürsem gerçekten doktorumun verdiği emeğe / çabaya haksızlık etmiş olurum . İlk denememe 2.5 yıl önce başlayan ve Erbil bey den önce 4 deneme yapan ve her denemede 1-2 yumurta toplanan ve döllenme bile olmayan biri olarak 2.5 sene sonra ( ki düşük amh sorunu olan biriyim , 2.5 sene sonra daha kötü durumda olmam beklenir ) 6 yumurta toplanıp bunlarında hepsi dölleniyorsa emin olun ki burda tesadüften çok daha fazlası var , emek var , öngörü var , deneyim var , doğru tedavi var ... 5 deneme ile 6. denemeyi Erbil bey pes peşe yaptı , daha önceki doktorlarımın hepsi 2 ay ara vermek istemişti , ki 6. Tedavi için gittiğimde büyük bir kist görünmüştü , kist görünen aylar doktorlar tedaviyi kesin erteliyor , Erbil bey tam tersini yaptı , kistin olumlu etki yapabileceğini söyleyip hemen tedaviye başladı ve 6 yumurta toplanıp hepsi döllendi şimdi tesadüf mü diye düşünmek bile deneyime , emeğe ,bilgiye büyük haksızlık ve saygısızlık olmaz mı ??? Öncelikle Allah ım ın takdiri idi tabiki ama sonrası tamamen Erbil bey in doğru tedavisi idi , Allah bir değil bin kere razı olsun

Peki bu 6 yumurtadan önce farklı bir şey yaptınız mı? Bir de Erbil bey farklı bir protokol mü uyguladı.

Merhaba bende cuma günü yumurta toplama yaptıracağım . Sizin çok ağrınız oldu mu kaç dk sürdü işlem
15 dakika sürmüş. yirminci dakika uyanıp odamda gezindim.cok rahattı. Agrım ilk etapta hıc olmadı. 5 saat sonra azcık kalcamda ağrı hissettim.malûm cihazı bastırıyorlar .o kadar gözüm korkmuştu ki agrım olmayınca bana iğne mi yaptınız dedim. Yok dediler.
Kısacası rahat bir işlem. Biraz gaz hissediyorum. O da yarina geçmiş olur heralde.

Hayırlı olsun darısı başıma

Nerede yapıldı işlem hangi tüp bebek merkezi.

kesinlik çok doğru söylüyorsunuz, tesadüf kısmını bazı doktorlar; aydan aya yumurta sayısı değişebiliyor demişti bana, onun için yazmıştım. benim sizin dediğiniz gibi zaman ilerledikçe benim tedavim kötüye doğru gitti, şöyle ki; ilk denememde pozitifi görmüştüm ancak 8.haftada kalbi durdu. sonra pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. ikinci transfer tutmadı. daha sonra yumurta toplama yapıldı iki kez ve ikisinde da ancak birer tane 5.günü giden yumurta oldu ve genetik testten de geçemediler. tekrar yumurta toplmaya başlayalım dedik ancak daha önce hep 8 adet görünen ve toplanan yumurtalar (4 adeti 5.güne gitmişti) şimdi 2 adet görünüyor. sebebini ise gittiğim tüm doktorlar bazı aylar böyle olabiliyor dediler. Erbil beyin farklı ne yaptığını çok merak ettim doğrusu, keşke hatırlayabileseniz :) siz umut oldunuz bana ve sanırım benim gibilere de, sizin için maşallahı da şuraya koyayım

Allah hepimizin yardımcısı olsun , çok zor , yıpratıcı süreçler ama pes etmemek şart , ben hep derdim menepoza girene kadar devam edeceğim diye., maddi olarak bittik ama napıyım ileride daha büyük pişmanlıklar yaşamaktansa.. inanın ben de umut olsun diye yazdım , umudumuzu inancımızı hiç kaybetmememiz gereken bir süreçteyiz . Erbil bey başta inandı ve beni inandırdı , inanın bu çok önemli bir noktaydı . Daha önce deneme yaptığım bahçeci ve görüşme yaptığım Alle de donasyondan bile bahsederlerken Erbil bey daha ilk görüşmede sana bir bebek yapacağı dedi Ben kendim durumun ile ilgili olumsuz konuştum kızdı bana . İğneyi çok az dozda kullandırttı ve her kontrolde ml ml hesap yapıp arttırdı azalttı. Arada da birseyler verdi ama inanın hatırlamıyorum onları bu kadar şeyden sonra kafam karıştı Bir de bana ilginç gelen ilk tedavi ile ikinci tedavi arasında ara vermemesi oldu , daha önce de yazdığım gibi büyük bir kist görünmesine rağmen . Kist olumlu etki bile yapabilir deneyimlerim bunu gösteriyor demişti , çok şaşırmıştım , hatta 2. tedaviye başlarken ne yalan söyleyeyim içim pek rahat değildi ... 2018 de amh 0.07 fsh 10.5 , 2019 da amh 0.15 ( artmış gibi görünüyor ama muhtemelen ilkinde yanlış bakılmış demişti doktorum ) fsh 19 . Bir daha da baktırmadım . İşte böyle Darısı isteyen emek veren herkesin başına ben de sağlıkla kucağıma alırım inşallah sormak istediğiniz birsey olursa sorun lütfen elimden geldiğince cevaplarım

ara ara grip bakıyorum güzel bir haber var mı diye :) çok çok sevindim Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

canım benim ya çok haklısın . biraz ara ver istersen ama yıkılmak yok doktor değiştir yeni bir yer bul kendine inşallah herşey güzel olur senin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…