Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

hııııııııı...esin maraşlıoğlu 48 yaşında anne olmuş...bu nasıl olmuş olabilirki???

Biz ne kadar dikkat etsek de bazı şeyler de genetik elbet. Bunu kabullenmek lazım. Benim eşimin babaannesi 52 yaşında düşük yapmış. Duyduğumda hayretler içinde kalmıştım.
Öte yandan biliyorsunuz yumurta donasyonu diye bir olay da var. Bebek sahibi olmak menapozu 10 yıl ileriye atarmış. Yani bir tanecik de olsa bir bebeğimiz olsa. Bir arkadaşımın kocası da 13 kardeş. Kadın 90 küsür yaşında ve oldukça salıklı. Duyunca hepsi de bir anneden mi diye sordum.

Canım senin de mini tüp mü? Hangi ilacı kullandığını sorabilir miyim?

bizim isyerinde birinin akrabasinin cocugu olmuyomus hic yumurtasi yokmus kendi ablasindan yumurta donasyonu yapmis cocugu olmus.. arkadas devamli bunu bana anlatiyor sanirim demeye cekiniyor ama ablandan al demek istiyor..bende tup bebekte tek sorun yumurta degil dedim sonunda..

Canım kaç denemen var? Histeroskopi alan oldunmu? Genetik testlerinize bakıldı mı?

İlk tüp bebek denememiz oldu.8 embriyo donduruldu..2 deneme yapıldı.2.denemede hcg iğnesiyle denedik, hatta doktorumuz bu iğneyle şansın daha yüksek olduğunu söyledi ama tutmadı.Kalan embriyolarda çözülme esnasında bozuldu, bizde dumur olduk.2 ay kendimi beklemeye aldım.Çünkü 2.denemede korkunç başağrısı çektim.4 gün boyunca 2 kere acile gidecek kadar.Eşimde çok üzüldü, bizde ara verdik.Histesoskopi olmadım, açıkcası bu sitede bir çok şey öğreniyorum ve duyuyorum.Genetik test mest hiç bir şey yapılmadı.

İnşallah sağlıklı embriyolarımız olur da donasyona ihtiyacımız kalmaz. ne fırtınalar kopuyor hepimizn içinde, neler neler geçiyor akıllarımızdan, kimselere diyemediğimiz. Duygularımızı anlatmak da, anlamak da zor gerçekten. Ama en zoru bu duyguları hissediyor, bu durumu yaşıyor olmak. İnşallah hepimiz kavuşuruz bebeklerimize.
Kendimi unutup eşimin derdine düştüm şimdi de. 7 yıl boyunca tüp bebek konusunda ikna edemedim ben eşimi, 8. yıl sperm vermeyi kabul etti ve sonucu çıkınca aşılamayı kabul etti, 9. yıl benim rezerv azlığım çıktı ortaya, ve çok kızdım ona, senelerce yalvardığım halde kabul ettirememiştim, bende sorun çıkarsa aşmak çok zor olur demiştim çünkü defalarca, 4 negatif tüp, artık 10. yıldayız. Ve benim kızgınlık faslım geçti, çünkü o kendini suçlamaya başladı. Zaten yıpratıcı bir süreç yaşıyoruz, bir de bu şekilde yıpranmasını istemiyorum. Bakalım bu yıl neler olacak. İnşallah bu yıl kavuşuruz bebeklerimize. Ve yaşanan bunca sıkıntı sisin toprağı terketmesi gibi kolayca uçar gider üzerimizden.

Canım senin de mini tüp mü? Hangi ilacı kullandığını sorabilir miyim?

Benim mini tüp değil.Biraz cahilce olcaka ama inanın mini tüp ben hastanede bi hastadan duymuştum.Ozaman böyle bi şey olduğunu anladım.Bende yumurta çok iyi çıktı.27 adet ,18 i kaliteli demişlerdi.İnanın hiç bir şey yapmadım, hiç bi kürde uygulamadım.
İlaçlarınızı dr.size özel hazırlıyor.Bünyenize göre, iğneler ilaçlar kişiye göre değişiyor.Dedimya ben balıklama atladım bu işe, hiç araştırmadım.Şimdi daha iyi anladım, artık öğrendim böyleside iyi oldu.:)

Bence genetik testlerinizi yaptırın, dr a sor bunu, o yönlendirir seni. Histeroskopi konusunda br şey diyemeyeceğim, benim sadece 2 transfer yapıldı, ikisi de tutunmayınca, bir de rahim içine bakalım, tutunmasına engel bir durum var mı dediler. Peki sen bir sonraki tedaviyi nerede düşünüyorsun? Bir düşünce var mı aklında. Üçüncüsünde olur diyorlar hep, umarım öyle olur canım.
Bu arada benim 2 transferin 2 sinde de transferin 5.günü hcg iğnesi yapılmıştı ama birincisi kimyasal, ikincisinde hiç yoktu.

Son düzenleme:

Senin dr un mini tü konusunda oldukça tecübeli, genelde rezerv azlığı durumunda yapıyorlar sanırım. Demek ki sende gerek görmemiş, ben özellikle bu konuda görüşeceğim çünkü kendsiyle.
Sağolsun ALisciğim bilgilendirdi beni de.

canim ya erkeklerin hepsi ayni tabularini kolayca kiramiyorlar.. esimde onceleri tup olayini kimse bilmesin diye tutturuyordu neden desem diyorduki toplumda cok cahil insanlar var tupu duyan baskasindan cocuk yapma saniyor gercektende bu tarzda imalarda bulunanlarada cok rastladim...
artik herseyi astim herkez tedavi olayimi biliyor kafam rahatladi saklamak ayri bir yuk..
bes kez tedavide esimlede iliskimiz hem cok yiprandi hemde birbirimize cok baglandik.. tuhaf bir denge iste.. artik tartissakda kin tutmuyoruz birbirimize mecbur oldugumuzu anladik..
demekki bu hayat boyle olacakmis..

monkey

vereceğin biligiler şunlar; fsh, lh, amh değerlerin, çocuk var,yok bilgisi, tedavi olduğun yer,dr, yaşadığın yer, kaçıncı deneme, şimdiki durumun ve genel sorun .

Dr.un söylediği rahimde problem var.Yani simetrisi bozukmuş.Miyom var gibi diyor.Sağlık açısından bisorun yok ama tüp bebek için rahimin daha iyi olması gerekliymiş.İşin kötüsü miyomu alalım diyorum, alınacak bi büyüklük de değilmiş.1-2 dr.daha gidip rahim kontrolü yaptıracağım.Bilmiyorum ki belki dönemseldir.Hatta yoga kursu araştırdım, gideceğim bu hafta .rahim içim .ne biliyim işte.

Katılıyorum canım, bağlanıyoruz çünkü karşılıklı üzüntülerimizi görüyoruz artık. O üzülüyor diye sen teselli etmek istiyorsun, sen üzülüyorsun diye o istiyor. Sevinelim değil mi bu duruma, bebişlerimiz geldiğinde biribirine çok daha düşkün, çok daha anlayışlı ve daha çok empati kurabilen anne babaları olacak. :)
Ben sofrayı hazırlamaya gidiyorum. Hepiniz iyi bakın kendinize.
Ay nedense çok sevdim ben bu topiği.

Son düzenleme:

Canım benim , sakın eşinle kendini yıpratma...inşallah kavuşursunuz bebişlerinize

Şimdi sendende yeni bi şeyler öğrendim.Mesela bana verilen HCG iğnesi, transferden yaklaşık 10 gün önce günde 1 kez ve göbekten yapmıştım.1.cisi kimyasal demişsin ? unu anlatablirmisin bende öğreniyim ..

gel canım sende bahçececi fulyaya..:)) canım ben taaa adanalardan geliyorum benimde idarem idare etmiyor yani..
allah kabul etsin dualarını..amiinn
Cuma opum olacak.endo 8,8 mm ve yumiler 17.17.16.15.14 mm digerlerini olcmedi kucukmus ..belki buyur di mi onlqr da....

canım hayırlı olsun maşallah ne güzel yumilerin var.inşallah sana bebiş olarak dönsünler.aramızda 3 gün mü vardı senle ben adetin 7. günündeyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…